|
|
#31 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tż zdecydował poświecić się pracy kosztem naszego związku
Cytat:
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli tak prosto z mostu, o ktorej on wraca z pracy?
Moj tez pracuje, ja studiuje dziennie, w weekendy dorabiam, on jeszcze planuje studia zaoczne, mam planowac rozstanie? ![]() Wybacz autorko ale prawda jest taka ze twojemu facetowi najzwyczajniej w swiecie przestalo zalezec na waszym zwiazku. Zamiast sie cieszyc ze ma prace to gadacie o rozstaniu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- I jak pracujac w weekendy bylas w stanie utrzymac 2 dorosle osoby? Z ciekawosci pytam :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Oboje z moim chłopakiem wychodzimy codziennie rano i wracamy wieczorem, dodatkowo on studiuje w weekendy co 2 tygodnie, a ja w każdy weekend jeden dzień pracuje, czyli mamy dla siebie 1 dzien na 2 tyg, a to i nie cały
Ale widujemy się codziennie - czasami o 20, czasami o 22. Lekko nie jest, ale w życiu nie pomyślałam, że to miałby być powód rozstania? Takie jest życie, że ludzie pracują, uczą się i ja się nawet nad tym nie zastanawiam. Różnica jest taka, że my codziennie z utęsknieniem czekamy na wieczór, żeby sie zobaczyć, pogadać, przytulić i mimo wszystko cieszymy się sobą ile możemy, a u Was to jakoś kompletnie dziwnie działa, od razu gada o rozstaniu?? Ah i mój też jest artystą
|
|
|
|
|
#34 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#35 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
to nie jest żadne nadzwyczajne dokonanie jak na obecne czasy - od groma ludzi pracuje, uczy się itd nie rozumiem czemu wy macie tak trudno i pod górkę
|
|
|
|
#36 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem wątku. Dlaczego tu w ogóle są jakieś teksty o rozstaniu, pójściu łatwą drogą, poświęcaniu się? Bo ja naprawdę, totalnie niezłośliwie, nie rozumiem w czym tkwi problem.
Mówisz, że macie mało czasu. Ok, ale z tego co zrozumiałam facet pracuje 2 tygodnie (tak biorąc pod uwagę,że zazwyczaj okres próbny to 3 miesiące), więc to logiczne, że jeszcze ciężko mu się przestawić, stara się bardziej w pracy i ma dla Ciebie mniej czasu. To naprawdę nie jest powód do rozstania przecież. Mój chłopak pracuje, studiuje, ja też studiuję i czasem się zdarzają tygodnie, że jest strasznie dużo do roboty i czasu dla siebie mamy tyle, ile zajmuje zjedzenie obiadu. I nigdy nie pomyślałabym o tym, że mamy się przez to rozstać albo że któreś z nas poświęca związek. No chyba że u Was problemem jest kwestia samego podejścia. Może napisz nam, jak u Was doszło w ogóle do rozmów o rozstaniu?
Edytowane przez Duszaniola Czas edycji: 2013-12-17 o 19:58 |
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Viktra, możliwe, że dla Twojego TŻ-ta taki stan spowoduje to samo co u jego rodziców, ale jeśli wiesz o tym, jaka jest sytuacja, to powinnaś z nim o tym właśnie porozmawiać. Że tak u Was być nie musi, że i tak możecie razem spędzać czas, że praca nie równa się rychły koniec związku, bo to głupie założenie. Bo tak to wygląda przecież normalnie w życiu, pracuje się, spędza czas z partnerem, poświęca trochę czasu na hobby, znajomych. Na wszystko można zagospodarować czas. Pewnie przeżył szok, że już nie jest cały dzień w domu i nie czeka na Ciebie, a sam ma dużo na głowie i nie wie jak to pogodzić, bo wcześniej było to proste. Musi się po prostu chłopak przyzwyczaić.
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Raczkowanie
|
Problem jest w tym, ze nikt z Was chyba nie ogarnał o co mi chodzi
I każda kolejna jak jeden mąż pisze mi, że każdy pracuje, i co z tego? Skoro moje pytanie dotyczyło czegoś innego! To są jego słowa nie moje, z tym poświeceniem, jak dla mnie byla to normalna kolej rzeczy. Nie będę kolejny raz przytaczać pytania, które zadałam, a które nie brzmiało: 'czemu ach czemu on pracuje i to jest takie niezwykłe i och co teraz?' :P---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Na potwierdzenie swoich tez pokażcie mi gdzie własciwie wykazałam sie zdziwieniem, ze trzeba pracować lub żalem do Tżta, że musi pracować i nie moze spedzac ze mna czasu? Bo moim zdaniem dawałam tylko przykłady czemu on mógł tak powiedzieć
|
|
|
#39 |
|
Konto usunięte
|
na czym polega to "poświęcenie" związku dla pracy? Co to znaczy?
|
|
|
|
|
#40 | |
|
and cigarettes
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
Moje pytanie jest takie skoro on stwierdza, ze czas dla mnie poswieca na prace to powinnam sie zdystansowac tzn calkowicie zajac soba czy no własnie?
Owszem zadałaś pytanie, ale nie rozumiem o co ci chodzi. Jesli go nie ma w domu to powinnaś zając się sobą, przeciez nie będziesz chodzić i mu towarzyszyć w pracy. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- a tu kolejne i wciąż nie wiem o jakim ruchu mówisz. Albo facetowi zalezy na związku i znajdzie czas albo mu przestało zależeć i za jakiś czas powiecie sobie baj baj
|
|
#42 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie. Autorko, my nie rozumiemy o co ci chodzi bo raz narzekasz ze tego czasu będzie mało, raz mowisz ze to zrozumiałe ze pracujecie, a nie poruszasz kwestii tego co powiedzial twoj facet. Masz byc wdzięczna ze cie nie rzucił? zastanów się nad tym związkiem
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Skomentuje to tak:
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
przede wszystkim masz problem z jasnym wyrazeniem o co ci naprawde chodzi.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
chodzi o ruch czyli np reakcje) jest dość proste chyba?
|
|
|
|
#47 | |
|
Zadomowienie
|
Autorko, między wierszami tego, co piszesz można wyczytać, że jakiś tam żal do chłopaka jednak masz, np tu:
Cytat:
O której on właściwie z tej pracy wraca? Ktoś już chyba pytał, ale nie widzę odpowiedzi. Może podaj jakiś konkretny przykład, kiedy dokładnie chciałabyś żeby trochę czasu poświęcił Tobie (bo skoro go o to prosisz to rozumiem, że są takie momenty w tygodniu, które da się zagospodarować dla Ciebie, a nie oczekujesz, że on przestanie jeść i spać żeby móc np gdzieś z Tobą wyjść)? Jak określicie kiedy macie chwilę czasu w tygodniu to może się umówcie, że np zawsze ten i ten wieczór spędzacie we dwoje, odkładając na bok wszystkie inne sprawy..? |
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Tak tylko widzisz, wracam o 20 w weekend, a jego nie ma, bo ma impreze integracyjna i moje pytanie czy nie mogłby spedzić tego czasu ze mna odpowiada: chodzi o pracę, musze poznać ludzi, dlatego pow, ze to wytłumaczenie na wszystko szczególnie imprezki całonocne raz na tydzien
![]() Wraca ok 22
Edytowane przez Viktra Czas edycji: 2013-12-18 o 14:38 |
|
|
|
|
#49 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym na razie dała spokój i zajęła się sobą, w końcu niedawno dopiero zaczął pracować. Jak się zintegruje to bym oczekiwała, że przystopuje i częściej w weekendy będzie w domu. Naprodukowałyśmy się 2 strony postów, a Ty dopiero teraz dodajesz najważniejsze fakty, czyli że chodzi Ci o to, że facet imprezuje co tydzień, zamiast zaangażować się bardziej w związek...
Edytowane przez Asji Czas edycji: 2013-12-18 o 14:48 |
|
|
|
|
|
#50 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Tak, niektórzy oprócz pracy nie maja zycia osobistego i w weekendy integruja sie ze wspołpracownikami. Po za tym zazwyczaj po imprezce na stronie baru, są zdjęcia, sam mi pokazywał
|
|
|
|
#52 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Impreza firmowa to dla mnie impreza organizowana przez firmę oficjalnie, w jakimś lokalu przez nią wynajętym, na którą zaprasza się np partnerów i przedstawicieli innych firm, ludzie często w garniakach itd... |
|
|
|
|
|
#53 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Panie na forum
![]() Co do problemu przytoczonego przez Autorkę posta - myślę, że musicie sobie dać trochę czasu. Poczekaj aż ten najgorszy okres w jego pracy się skończy, te wszystkie imprezy integracyjne itp. Na pewno po jakimś czasie oboje przyzwyczaicie się do nowej sytuacji i będziecie potrafili wygospodarować dla siebie chociaż trochę wolnego czasu. Do póki jednak praca będzie Twojego TŻ-ta pochłaniała w 100% okazuj mu jakieś wsparcie i zrozumienie -myślę, że dla niego to będzie dużo więcej znaczyło niż to, że wciąż będziesz powtarzała, że chcesz żeby Ci poświęcał czas. ![]() Nawet najbardziej pochłaniającą pracę da się pogodzić ze związkiem. Głowa do góry!
|
|
|
|
|
#54 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprodukowaliście się, bo wszyscy od razu rzucili się na mnie z zebami, ze jestem nienormalna, bo kazdy pracuje, jakbym o tym nie wiedziała ![]() ---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Cytat:
Staram sie okazywać mu wsparcie, ale jak pijany wraca to mnie szlag trafia i o wsparciu ciezko wtedy myslec :P
|
|
|
|
#55 |
|
Przyczajenie
|
Jeżeli facet ucieka w pracę to są zawsze trzy powody. Inna kobieta, pieniądze albo ambicje. Jeżeli zdecydował poświęcić się pracy to jedna z wymienionych rzeczy jest dla niego ważniejsza od Ciebie.
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie to sprawa jest prosta, związku ma dość, więc w bardzo dyskretny sposób próbuje się wymiksować. |
|
|
|
|
|
#57 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Żeby nie było - ogólnie nie mam nic przeciwko imprezom z ludźmi z pracy od czasu do czasu, ale w sytuacji, którą opisujesz mam wrażenie, że chłopak ma trochę dziwne priorytety. Może zachłysnął się nową pracą i z czasem mu przejdzie, a może to jakiś poważniejszy sygnał, że związek szwankuje. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#58 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Cytat:
Idą świeta, zobaczymy jak bedzie
Edytowane przez Viktra Czas edycji: 2013-12-18 o 15:26 |
||
|
|
|
|
#59 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ewentualnie możesz mu też powiedzieć, że na braniu nadgodzin większą fortunę zarobi, niż na integrowaniu się w barze, bo chyba jeszcze o tym nie wie
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dla mnie też dziwne nieco jest takie cotygodniowe uciekanie na imprezę z innymi pracownikami. Fajnie, że się lubią, integrują, spędzają razem czas, ale wiesz - co za dużo to niezdrowo. Może oni są singlami i nie mają życia poza pracą, ale on akurat singlem nie jest i życie też chyba ma?
Oczekiwałabym, że trochę przystopuje i weźmie pod uwagę, że wieczory w weekend to jedne z niewielu naszych wspólnych wolnych chwil i albo zaprosi też mnie na tą imprezę (skoro to nie jest oficjalna firmowa impreza, to chyba nie ma problemu), albo zostanie w domu ze mną, przynajmniej, nie wiem, co drugi weekend. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:33.

Ale widujemy się codziennie - czasami o 20, czasami o 22. Lekko nie jest, ale w życiu nie pomyślałam, że to miałby być powód rozstania?