![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sylwester w domu, Ty też?
Do 16 roku życia spędzałam sylwestry samotnie :d I traumy nie mam. Traumy mam raczej po tych w gronie 50 osób itd zawsze musi się zdarzyć coś dziwnego, niefajnego. 3 lata temu dom z tż + 5 znajomych spoko, ale dziwnie. Ja nie lubię widoku pijanych ludzi a jeden z kolegów niestety przegiął
Rok temu tż + kolega no i było dziwnie W tym roku będzie najlepiej bo będziemy w dwójkę. Dzień jak dzień no zrobimy sobie dużo fajnego żarcia i będzie miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
w tym roku nie zaszczyce tego wątku
![]() dwa lata temu miałam SYLWESTRA Z WIZAŻEM ![]() Rok temu pracowałam, a w tym roku, albo będę pracować, albo się wybiorę do znajomych TŻ. muszę się jeszcze zastanowić ![]() Najchętniej zostałabym w domu, NIENAWIDZĘ Sylwestra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Zadomowienie
|
Ja osobiście traktuję sylwestra trochę jak zwykłą imprezę, różnicą jest tylko to, że o północy pije się szampana i składa życzenia
![]() Pierwszy sylwester którego nie spędzałam w domu był 2 lata temu, czyli jak już miałam 18 lat. Wtedy była domówka z przyjaciółmi, w tamtym roku tak samo i w tym roku też tak będzie. Zmieniają się miejsca (co roku u kogoś innego) i trochę grono znajomych. Gdybym została sama w domu, najbardziej bym się przejmowała tym, że ja siedzę w domu przed TV a inni się bawią. Zawsze można coś wymyślić na spontana bo 2 lata temu tak było, że do świąt myślałam, że jednak zostanę w domu, a w 2 dzień świąt zadzwoniła do mnie przyjaciółka i powiedziała, że ma wolną chatę w sylwestra i zaprasza na imprezę. Więc zawsze coś można wymyślić na szybko lub zostać w domu i planować coś w następnym roku ![]()
#34 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Po prostu pewne okazje i ich świętowanie sprawiają mi przyjemność, a inne nie ![]() Nie przepadam też za presją jaka ciąży na sylwestrze, ta presja zwykle sprawia, że nie bawię się dobrze ![]() Fajnie było jak poszliśmy w parę osób na sylwestrowy spektakl, "upiór w operze" ![]() Ogólnie autorko - masz 18 lat, większość Twoich znajomych zapewne mieszka z rodzicami więc nie tak łatwo jest zorganizować imprezę w domu. Tu też większość osób pisze, że sylwestra poza domem zaczęli spędzać gdzieś dopiero od 18-20 roku życia, więc myślę, że wszystko przed Tobą i nie masz się czym martwić w tej kwestii. Sama dla siebie zaplanuj wieczór, tak żebyś nie siedziała zdołowana, że nie jesteś na imprezie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#35 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() ![]() W tym roku spędzam sylwestra w domu i bardzo się z tego ciesze:P Co roku gdzieś się chodziło, albo domówki albo w restauracji i rzadko kiedy było fajniee:P Teraz się cieszę na myśl że sama zrobię jakieś dobre jedzonko do tego fajne filmy i tyle ![]() ![]() Była opcja pójścia do restauracji ale to 500zł od pary, a trzeba się ubrać, uczesać itp;P Chyba się starzeję bo wolę to choćby na odświeżenie szafy przeznaczyć ![]() Edytowane przez GrumpyCat Czas edycji: 2013-12-19 o 14:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
BAN stały
|
Dzięki za tak liczne odpowiedzi
![]() Pocieszylyście mnie trochę. Tylko jednej rzeczy nie sprecyzowałam. Ja nie mam jakiegoś szczególnego parcia na imprezę. Nawet swojej osiemnastki nie zrobiłam, a teraz straszna moda jest na urządzanie jej. Tylko co roku ta sama śpiewka: sama w domu w Sylwestra? Nikt Cię nie lubi, nikt Cię nigdzie nie zaprosił, jesteś beznadziejna i odczuwam taki dyskomfort na myśl o siedzeniu w domu :p Co do klubow, to wspominałam, że jestem dumną mieszkanką wsi. Najbliższy klub w Krakowie, 60 km ode mnie. Sylwester na Wizażu też mnie nie nastraja pozytywnie, chyba po prostu pooglądam sobie filmy z dobrym jedzeniem i kupię coś DO PICIA, może w coś pogram, poczytam. i tak w Nowy Rok rano mam jechać autem w gości, bo reszta w domu raczej nie będzie w stanie, o ile oczywiście coś się nie wykluje i nie pojadę gdzieś. Jakos przeżyję. Za rok już będę mieszkać w Krakowie, więc nie ma mowy o Sylwestrach w domu. Ale też trochę zgadzam się z niebieskie_oczko. Jakos tak Sylwester, nowy rok, niefajnie siedzieć samemu, no chyba że ktoś tego wyraźnie chce ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Mimo, że mam zaproszenie imprezę to nie idę nigdzie na sylwestra ponieważ szkoda mi 1 dnia, a muszę nadrobic sporo rzeczy z pracy/uczelni, więc traktuje sylwester jako zwykły pracowity dzień i nie widzę w tym nic nadzwyczajnego.
|
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Rozeznanie
|
K
Walczyć, wierzyć, nie rezygnować! Edytowane przez greenka19 Czas edycji: 2014-07-02 o 21:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiesz, ja np mam 22 lata, a nigdy nie byłam na domówce. Dla kogoś może to żałosne, ale ja po prostu nigdy nie miałam gdzie, mam małe grono koleżanek i one też tak domówek nie robią, jak już to spędzają z kimś z rodziny czy z jakąś koleżanką, ale domówek nie ma. Widzisz, co ludzie to inaczej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 |
❤ bee happy ❤
|
Ja w tym roku też raczej spędzę Sylwestra w Wizażem , bo TŻ pracuje, a sama nie mam ochoty nigdzie wychodzić :P
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
No i słusznie, uważam, że nie ma co się spinać. Nieważne, czy spędzi się Sylwestra samemu czy z kimś. A niektórzy robią z tego największą tragedię, coś jakby, że niby nie wypada samemu spędzić. A guzik, nie ma wypada-nie wypada, każdy spędza Sylwestra jak chce i może, a jak ma się np znajomych, dla których Sylwester to okazja, by polansować się gdzie się nie było i ile się nie wypiło, to dla mnie to jest żałosne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale co dziwnego jest w tym ze ktoś nie lubi imprez? Dla mnie największym koszmarem są właśnie jakiekolwiek imprezy, męczą mnie ludzie pod wpływem (nawet jak piłam to pijanych znieść nie mogłam ![]() ![]() ![]() A reszta świąt jest dla mnie z tyłka, serio. Walentynki to święto handlowców i restauratorów, Dzień Kobiet to ideologicznie obce mi swięto, studniówka to taki sam syf jak wesele i szkoda na to kasy ![]() ![]() Od zawsze tak mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
Skąd ja to znam, w tym roku również spędzam sylwestra sama, gdyż moi znajomi mieszkają za granicą, na pewno spędzę ten dzień z TŻ.
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
No ok, dla ciebie nic. A mnie po prostu drażni takie wielkie obnoszenie się z tym, że się jest takim "pod prąd".
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
No ja też nigdzie szczególnie nie planuję iść. Spontan. Ewentualnie jakiś pub czy klub z chłopakiem. A siedzenie w domu w sylwestra to nic złego moim zdaniem
![]()
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niebieskie_oczko, każdy inaczej lubi spędzać czas. Czy to takie dziwne, że dla kogoś Sylwester będzie zwykłym dniem? Może naprawdę nie lubi imprez. A jak nie ma planów, bo np ciężko z tym, to ma na siłę szukać? Lepiej wtedy odpuścić, świat się nie zawali. Ja do klubu np też chodzę rzadko, z raz na pare miesięcy i to jako 20 latka byłam tak z 1 raz w klubie czy jako 21 latka. Nie wstydzę się tego. Byłam, zobaczyłam, w sumie dla mnie nic specjalnego raz na miesiąc czy parę miesięcy mogę iść do klubu, ale częściej mnie to nie kręci, by chodzić. Jeden będzie uwielbiał imprezy, drugi będzie lubił mniej, np tak jak ja ![]() Edit: Dopisuję, teraz widzę, że chodzi Ci o taką udawaną pozę. No może i wtedy to Cię rozumiem, ale widzisz, jak komuś to wtedy potrzebne, by się mniej przejmować to ok. Różnie to bywa ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-21 o 00:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Zazwyczaj spędzałam sylwestra w domu (może ze 3 razy zdarzyło mi się wyjść na rynek) i też myślałam, że jak to tak w takim dniu można być samemu. 2 lata temu zdecydowałam się na pójście na imprezę (byłam wtedy w Holandii i dużo znajomych jechało), pomyślałam że warto spróbować i szczerze mówiąc wcale mi się nie podobało. Rok temu poszłam z Tż do polskiej restauracji i co? Bójki, dziwna wymiana zdań między ludźmi i mój skręcony nadgarstek (facet się nie kontrolował i mnie popchnął na chodnik). W tym roku postanowiłam sobie, że zostanę w domu - zawsze to bezpieczniej, a fajerwerki będę mieć pod nosem wiec najwyżej wyjdę żeby zobaczyć.
Tak naprawdę jeśli z braku laku masz czegoś szukać na siłę to lepiej nie robić nic niż potem mieć pretensje do siebie, że nie tak to sobie wyobrażałaś. Tak jak mówią dziewczyny - sylwester to taki sam dzień jak każdy inny tyle, że z dodatkiem szampana. ![]()
' Czasami jest tak, że brakuje nam czegoś, ale sami nie wiemy czego. w poszukiwaniu pożądanego elementu, gubimy bezpowrotnie malutkie chwile, które spajając się w całość tworzyłyby jeden wielki ogrom szczęścia.' |
![]() ![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Naczelna Nastolatka
|
a my zawsze spędzamy sylwestra w siódemkę
![]() ![]()
#53 | |
❤ bee happy ❤
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
Znając mnie to obstawię się jedzeniem z każdej strony
![]() ![]() ![]()
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
Ja od kilku lat spędzam sylwestra poza domem, ale ostatnio jest z tym kiepsko.. tzn. w zeszłym roku i 2 lata temu nie miałam sprecyzowanych planów aż do dnia sylwestra... Yhh i w tym roku chyba zanosi się tak samo..
![]() I rozumiem autorkę, że nie uważa sylwestra w domu za coś fajnego, bo musi wysłuchiwać od rodziny, że "nigdzie nie wychodzisz", "nikt cię nie zaprosił", bo ja jeżeli nie pójdę nigdzie i będę zmuszona zostać w domu, to będę miała to samo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
W sumie to mam podobna sytuacje. Kolejny sylwester spedze w domu,z mlodsza siostra objadając sie lodami ... No, oczywiscie ogladajac przy tym telewizje ;c
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przejrzyj sobie sylwestrowy wątek z zeszłego roku - Dziewczyny się świetnie "bawiły" na wizażu. Szczerze mówiąc ja jak się dowiedziałam że wszyscy znajomi tak nagle sobie zaplanowali sylwestra beze mnie też się przejmowałam. Ale przypomniałam sobie kilka ostatnich sylwestrów i stwierdziłam że sylwek w domu nie będzie zły ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
BAN stały
|
Jednak plany wykiełkowały i zrobiłam to, co od samego początku tutaj tępicie, czyli idę na wielką imprę ;] Jakoś tak się udało, że organizują koledzy, więc wkręciłam się za darmochę jako "trzeci" organizator. Wolę chyba tam niż w tym domu sama siedzieć. I to nie chodzi o to, że tak strasznie chcę gdzieś iść, tylko w domu będzie dużo ludzi, jak zawsze awantury, kłótnie, a mnie by się wszyscy siepali że nikt mnie nie lubi ii nie zaprosił nigdzie.
Swoją drogą byłam wczoraj na imieninach u koleżanki, poszłam na spontanie. Wypiłam kilka kieliszków, ale na pusty żołądek, straszny dzień miałam, a nic nie umiem zjeść, gdy się stresuję. Bylo mi cały czas tak strasznie niedobrze i nie wiem, czy chociaż 10 słów powiedziałam. Nie moje towarzystwo, porażka. |
![]() ![]() |
![]() |
#59 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#60 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.