![]() |
#1 |
BAN stały
|
Sylwester w domu, Ty też?
Piszę, bo zdałam sobie sprawę, jaka to beznadzieja.
Nikt nigdzie mnie nie zaprosił na Sylwestra. Jest organizowana jedna impreza, na którą są zaproszeni wszyscy i idzie na nią mnóstwo osób, ale w tym roku nie stać mnie na to i musiałam zrezygnować. I tak wylądowałam w domu. Nie mam się gdzie wkręcić, mieszkam na małej wsi. Nie ma tutaj niczego, jedynie na jakąś domówkę bym się mogła łapnąć, a nikt nie zapraszał. Sama nie robię, bo i nie mam kogo zaprosić... I nikt by nie przyszedł. Wyjazd gdzieś dalej odpada, bo: 1. Nie mam gdzie. 2. Nie miałabym jak wrócić. Rodzina odpada. W sumie uzmysłowiłam sobie właśnie, że chociaż jestem w miarę przyjaźnie nastawiona do wszystkich, staram się być miła i tak dalej, to jest jedna koleżanka, którą by obszedł mój los i poza tym nikt. Im bardziej jestem koleżeńska, tym bardziej ludzie mają mnie gdzieś. Mam 18 lat i nie byłam nigdy na Sylwestra poza domem. Paranoja. |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sylwester w domu, Ty też?
Nie łam się. Ja pomimo 24 lat też kilka razy spędziłam sylwestra w domu i to nie jest jakaś tragedia. Dla mnie to dzien jak codzien
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
We własnym domu, będąc tylko z TŻ, albo w mega małym gronie, zawsze mam udane Sylwestry. Natomiast imprezy wychodzące / wyjazdowe zawsze miałam nieudane lub nawet jeżeli nie nieudane, to raczej "takie sobie". Poza tym to naprawdę nie jest aż tak wyjątkowy dzień.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
ja zawsze spędzałam sylwestra z koleżankami w domu - ich lub moim, do 2009r. Później przez 2 lata byłam sama w domu w sylwestra, w ostatnim roku byłam na imprezie w dość nietypowym miejscu z bardzo fajnymi ludźmi.
W tym roku pierwszego sylwestra spędzę z TŻtem u jego znajomych. Także nie łam się, zawsze trzeba widzieć plusy - przynajmniej ja tak mam ![]() ![]() Ja w sylwestra 2011 narąbałam się jak świnia ![]() ![]() Wiem, że nie każdego satysfakcjonuje powyższa wypowiedź i najlepiej spędziłby sylwestra z kimś, ale ja tylko tak piszę, żeby przedstawić różne wizje dobrej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Ja spędzę Sylwestra na zadupiu w Holandii z obcymi ludźmi i jakoś żyję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
ja zostaje w domu z tżtem, przyjedzie do nas kuzynka z chłopakiem i tyle.
żadna wielka impreza. zresztą nawet nie chciałam nigdzie wychodzić ani się bawić do rana. sylwester mnie nie rusza wcale więc na Twoim miejscu bym się nie przejmowała jakbym była dama w domu. głowa do góry! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
To może Sylwester...z wizażem? Gdzieś na plotkowym był wątek, w którym dziewczyny "spędzały razem" sylwestra, odliczały minuty do północy, piły wirtualnego szampana, czytałam go po Nowym Roku i wydaje mi się, że było miło
![]() Pewnie wątek odżyje zaraz po świętach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
DOMator
|
Ja przez trzydzieści lat swojego życia spędzałam sylwestry w domu. Ze dwa razy poza domem, na domówkach, ze dwa, trzy razy domówka była u mnie, parę razy witałam nowy rok na wizażu. Da się żyć, tylko trzeba wyluzować z tym Sylwestrowym świętowaniem.
W tym roku dla odmiany planuję spędzić Sylwestra daleko od domu i daleko od Polski, tak dla odreagowania tych domowych pieleszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przyznam, że nie spędzałam Sylwestra w domu już dawno, ale to dlatego, że w młodszym wieku (tak do końca gimnazjum) spędzałam go wraz z koleżankami z klasy, a od liceum do teraz mam stałą paczkę i zawsze razem spędzamy tę noc (wyjątkiem był sylwek rok temu, gdy ja pojechałam w góry ;p). Czasami mielismy plany, jechaliśmy gdzieś, a czasami wychodziła kapa i na ostatnią chwilę zbieraliśmy się u kogoś w domu i też było miło. W tym roku jedziemy do Wisły
![]() Piszesz, że jestes koleżeńska dla innych. Może jakbyś w trakcie rozmowy wtrąciła, że nie masz planów na sylwka, to ktoś by jednak cię zaprosił? ![]() ![]() A jak jednak sylwek będzie w domu, to nie martw się, przeżyjesz to ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja też w tym roku zostaję w domu, ew. może podjedziemy sobie do moich rodziców (ale to raczej mało prawdopodobne, bo nie chcę żeby psy się stresowały same w domu). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
BAN stały
|
A myślałaś może nad clubem? ja bym zaryzykowała pójście samej, na pewno kogoś poznasz. Cluby nie są kosmicznie drogie w sylwestra a często oferują naprawde super zabawy np tematyczne. Pierwsza godzina bedzie krepujaca, a potem nawet nie odczujesz ze przyszłaś sama, zobaczysz (byłam na sylwestrze w clubie, wiem jak to wyglada). Dobra szansa na poznanie nowych znajomych, fajnego faceta..
Naprawde polecam, troche odwagi i raczej nie powinnas załowac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Mam wrażenie, że właśnie Sylwester sprawia, że ludzie czują się zmuszeni bawić się jakoś wyjątkowo i gdy ta wyjątkowość nie ma miejsca wpędzają się w jakieś frustracje. Obserwuję od lat dziwny sylwestrowy przymus:trzeba bawić się dobrze
![]() ![]() Autorko, będziesz miała jeszcze wiele okazji do udanych imprez sylwestrowych, ciesz się po prostu wolnymi dniami, odpoczywaj i w ten wieczór rób to, co sprawia Ci największą przyjemność ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
zdarzyło mi się dwa razy w życiu (nie licząc dzieciństwa) spędzić sylwestra samotnie w domu. Dwukrotnie z wyboru. Raz zrobiłam sobie maraton filmowy, a raz tak się zaczytałam, że mnie fajerwerki poinformowały o nowym roku. Miałam zdaje się zamiar się upić, ale mi nie wyszło
![]() ![]() Jeśli Ci bardzo zależy na wyjściu, to możesz popytać znajomych, czy coś organizują. A jak nie, to zorganizuj sobie jakoś wieczór. Przygotuj długą kąpiel z pianą, kup szampana, poszukaj fajnych filmów - wszystko co Cię zrelaksuje i sprawi przyjemność ![]()
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja w tym roku z różnych względów nie mogę iść nigdzie. Spędzam Sylwestra z TZtem. Może przed północą pójdziemy na chwilę na rynek, choć nie jestem pewna
![]() Wysłane z mojej el dziewiątki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ale jak piszecie, że zostajecie w domu i potem dodajecie liczbę mnogą czyli "pójdziemy może, podjedziemy może, spędzimy może" to raczej nie będziecie same w tym dniu (większość jak czytam z Tżtami). A dla mnie to trochę się różni od sytuacji Autorki. Bo jednak co innego posiedzieć z chłopakiem i spędzić mile czas razem, a co innego być tylko samemu i samemu sobie to jakoś zorganizować.
Pomysł z szampanem, kąpielą i filmami dosyć dobry ![]() ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bez spiny, butelka szampana, ciepłe łóżko i jakieś filmy albo książka to też niezła opcja. Albo poszukaj pracy, dobrze można zarobić w Sylwestra, no i nie będziesz siedzieć sama w domu. Możesz sobie ułożyć listę planów na nowy rok albo posiedzieć na Wizażu/Kurniku/jakimś czacie. Ja mniej więcej taki spokojny sylwester planowałam w poprzednim roku, do tego pojawili się niezapowiedziani goście z wódką. ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#18 |
and cigarettes
|
Mając 19 lat zbuntowałam się na Sylwestrowe imprezy, bo rok wcześniej jedna domówka skończyła się aferką koło 1, pojechałam na drugą, a tam 90% osób spała
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się, ja tak do 18 roku życia często sama spędzałam Sylwestra. Mam mało znajomych, można powiedzieć wręcz, że nigdy nie byłam nawet na żadnej domówce, serio. A Ci znajomi, których mam nie robią żadnych domówek itp, też w sumie to osoby, które nie mają wielu znajomych albo mają, ale nie czują wewnętrznej potrzeby robienia domówek
![]() Można wręcz powiedzieć, że też wiele nie przeżyłam. Gdyby nie mój facet, to spędzałabym pewnie Sylwestra sama albo z przyjaciółką, bo ona raczej też często spędza sama w domu, tzn z rodzeństwem i rodzicami, ale wiecie o co chodzi. A tak to spędzam Sylwestra ze swoim facetem. Mówisz, że im jesteś milsza tym gorzej. To ja mam taką radę: może nie staraj się tak bardzo, ja zazwyczaj wręcz poznawałam kogoś, gdy za bardzo się nie starałam. Gdy starałam się tak bardzo, to było podobnie jak u Ciebie. Po prostu dla ludzi to może wręcz wydawać się sztuczne, że ktoś jest aż tak miły i tak zabiega, lepiej podejść do tego z większym luzem ![]() ![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2013-12-19 o 00:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;44219511]Ja w sylwestra 2011 narąbałam się jak świnia
![]() ![]() ![]() Pocieszę Cię, bo tegoroczny spędzam w pracy ![]()
04.07.2013 - jestem kierowcą! ![]() "To chyba żart. Do nieba ktoś Cię wezwał. Fatalny błąd w niebiańskich kartotekach" 17.10.2013 ![]() _________________________ __________ Odchudzam się z Wizażem! luty 2013: 83,7 kg--> 83,2kg--> 82,0kg CEL: 75 kg!! |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
Ja też spędzam tego Sylwestra w domu, zresztą jak co roku. Nie robię w ten dzień nic specjalnego, po prostu siedzę przed telewizorem lub kompem. Dziwnie jest dopiero później, kiedy wszyscy gadają o tym jak spędzili Sylwestra i krzywo się na mnie patrzą gdy mówię, że siedziałam sama w domu. Ale niestety innej opcji nie mam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Choć rozumiem, że to trochę taka presja, jak póżniej każdy pyta i opowiada jak sam super imprezował. Wysłane z mojej el dziewiątki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ja pierwszego sylwestra poza domem spędziłam w wieku 20 lat
![]() Kolejne też siedziałam w domu, tylko już z chłopakiem, więc było miło. W tym roku wyjątkowo idę na domówkę, ale szczerze to wcale nie mam ochoty i z chęcią bym się wykręciła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Imprezowanie w sylwestra jest nieekonomiczne. Drogo i tłoczno.
Z własnej woli nigdy nie wychodzę. Co drugi rok pod presją partnera. Taki kompromis. |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
U nas też w domu będzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
A ja chętnie bym nawiązała nowe znajomosc na 2014 rok !
![]() Nie zamierzam tej nocy spędzic sama , a w realu brak przyjaciół ,była jedna bliższa koleżanka ale też się wszystko posypało. Jak coś jestem z pomorza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Może jestem dziwna, ale zawsze mnie dziwią ludzie, którzy mają podejście w stylu: "sylwester to zwykła noc, czym się tu podniecać", "walentynki to kiczowe święto", "dzień kobiet święto komuny", "studniówka to tylko jednorazowa impreza", "urodziny przypominają o starości" itp. itd. Zauważyłam, że takie podejście jest na Wizażu dosyć częste
![]() ![]() ![]() Ja tam uważam, że warto czasami poddać się niektórym uroczystością, bo naprawdę może to byc przyjemne i fajne. No, a ja jestem z tych łazików, co uważają, że weekend bez wyjścia w miasto jest weekendem zamulającym ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Autorko, nie będziesz sama. Miałam spędzać Sylwestra z moim tż, ale pewnie tak wyjdzie, że już nie będziemy razem
![]() Zróbmy konferencję na Skype ![]()
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
książki: 12 filmy: 70 ![]() "Epidemia" Robin Cook miesiąc z hula hop: 2/30 Edytowane przez Pestka88 Czas edycji: 2013-12-19 o 11:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
Ja wyjątkowo w tym roku jadę na sylwestra do kogoś.
Coś mi się wydaję,że moja zła passa z znajomościami ulega zmianom ![]() Tak to całe 18 lat w domu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:07.