Facet i jego tekst. Słusznie sie obrazialam ? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-12-28, 15:57   #31
delfix10
Zakorzenienie

Dot.: Facet i jego tekst. Słusznie sie obrazialam ?

biedny chłopak że ma taka ,,laskę'' co beczy z byle powodu
delfix10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 16:12   #32
chwast
Zakorzenienie

Po prostu żart mu nie wyszedł xd
Jezu nie przesadzaj skoro takie ma żarty tzn jest w stanie tak gadać to na pewno nie jest księciem karolem. Takiego powinnas szukać.
Wysyłane z mojego SK17i za pomocą Tapatalk 2
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 16:23   #33
_Mia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mojwa Pokaż wiadomość
jakich dziwek to powiedział jej facet, a nie jakiś kumpel! chyba logiczne, że uprawiają seks?
z moim TŻtem taki tekst, wypowiedziany żartobliwym tonem nie byłby niczym złym, zresztą czasem idzie w drugą stronę tj: "pij pij, będziesz łatwiejsza - ja już jestem łatwa ".
Nie przesadzajmy.

No i zgadzam się z Mitsukki - ten tekst ma taaaaaaką brodę
Dosłownie
Ja już łatwa, tylko Ty pipa
_Mia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 16:34   #34
przytuLaska
Raczkowanie

yhym, jakie Wy wszystkie niesamowicie nieprzejmujące się, gruboskórne, zdystansowane...ale weźcie może pod uwagę, że niektórzy są bardziej wrażliwi. A przede wszystkim niech weźmie to sobie do serca facet autorki. Żarty żartami, ale szacunek do swojej dziewczyny powinien mieć. Stwierdzanie, że jest łatwa przy jej koleżankach jest nie tylko słabe, ale też niesmaczne i prostackie. Rozumiem, że się mogło facetowi wymsknąć i nie miało to żadnego głębszego znaczenia, ale ja nie pozwoliłabym, żeby się to wymsknęło mojemu TŻ więcej niż raz. Trzymaj się, Autorko pamiętaj, to nic złego, by wymagać od swojego faceta kulturalnego języka i szacunku, nie jesteś przecież jakaś tam pierwsza lepsza, do której można sypać takie teksty. No a jeśli facet nie zrozumie tego dostatecznie szybko...nie warto zostawać i mu tego dogłębniej tłumaczyć.
przytuLaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 16:39   #35
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Cytat:
Napisane przez przytuLaska Pokaż wiadomość
yhym, jakie Wy wszystkie niesamowicie nieprzejmujące się, gruboskórne, zdystansowane...ale weźcie może pod uwagę, że niektórzy są bardziej wrażliwi. A przede wszystkim niech weźmie to sobie do serca facet autorki. Żarty żartami, ale szacunek do swojej dziewczyny powinien mieć. Stwierdzanie, że jest łatwa przy jej koleżankach jest nie tylko słabe, ale też niesmaczne i prostackie. Rozumiem, że się mogło facetowi wymsknąć i nie miało to żadnego głębszego znaczenia, ale ja nie pozwoliłabym, żeby się to wymsknęło mojemu TŻ więcej niż raz. Trzymaj się, Autorko pamiętaj, to nic złego, by wymagać od swojego faceta kulturalnego języka i szacunku, nie jesteś przecież jakaś tam pierwsza lepsza, do której można sypać takie teksty. No a jeśli facet nie zrozumie tego dostatecznie szybko...nie warto zostawać i mu tego dogłębniej tłumaczyć.
polecam czytanie ze zrozumieniem.
chłop nie powiedział tak do Autorki, po prostu odpowiedział jej koleżance w tym samym tonie, co ona.

okoliczności: kumpelskie spotkanie przy winie/piwie/kolorowych drinkach
dialog:
koleżanka: tyyle wypiłam, będę łatwiejsza!
chłopak Autorki: już jesteś
Autorka:

Edytowane przez Damayanti
Czas edycji: 2013-12-28 o 16:42
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 16:49   #36
Mitsukki
Naczelny Hipster

Dziewczyny, ale przecież widać, że to literówka, koleżanka nie mówiła o sobie tylko właśnie o autorce.
Z pewnością autorka się rozpłakała, bo jej chłopak powiedział to do koleżanki, wtedy to już w ogóle nie miałoby sensu.

Poza tym nie trzeba być gruboskórnym i niczym się nie przejmować, wystarczy mieć poczucie własnej wartości (polecam, sprawia, że nawet gdyby ktoś to powiedział szczerze to by to po Tobie spłynęło) i poczucie humoru, bo o to chodziło w całej sytuacji.
Facet zażartował, żartobliwie odpowiedział na żart jej koleżanki - niefortunnie, bo okazało się, że jego dziewczyna nie ma poczucia humoru :P

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 17:25   #37
201605300930
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Damayanti Pokaż wiadomość
polecam czytanie ze zrozumieniem.
chłop nie powiedział tak do Autorki, po prostu odpowiedział jej koleżance w tym samym tonie, co ona.

okoliczności: kumpelskie spotkanie przy winie/piwie/kolorowych drinkach
dialog:
koleżanka: tyyle wypiłam, będę łatwiejsza!
chłopak Autorki: już jesteś
Autorka:

dobrze zrozumiała. zarówno kolezanka jak i chłopka zwrocili sie do mnie.
201605300930 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 17:35   #38
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

i tak przesadzasz.
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 17:59   #39
Mojwa
zuy mod

GG do Mojwa

Cytat:
ale zrozum, że to jest sztampowy tekst. używany przez wiele osób, nie mający dosłownego znaczenia

L'amore scalda il cuore.

Do. Or do not. There is no try.

23.05.2011
22.05.2017
02.12.2017
Mojwa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 19:02   #40
madzia1251
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agus wawa Pokaż wiadomość
dobrze zrozumiała. zarówno kolezanka jak i chłopka zwrocili sie do mnie.
i na koleżankę też się obraziłaś tak samo jak na chłopaka? przecież to ona zasugerowała, że jesteś łatwa po alkoholu
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 19:17   #41
cava
Zakorzenienie

Ja to bym się poryczała nad sobą, jakby mi mój własny partner, nawet w żartach, zasunął tekstem że jestem niedostępna zimna ryba.

A że jestem "łatwa" dla _własnego_ partnera, to raczej dobrze świadczy o związku. Że jest ogień!

Niektórzy to naprawdę nie umieją złapać ani dystansu, ani dowcipu, ani równowagi, ani załapać o co gdzie kaman. :/

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 19:21   #42
gloomysaturday
Przyczajenie

Specjalnie nie czytalam postow, zeby nie ''isc z pradem''. I powiem, ze wydaje mi sie, ze on po prostu tak chcial zazartowac, ale zart mu nie wyszedl
Ale Ty powinnas widziec reakcje, wiedziec jaki jest, my go nie znamy wiec wiele nie powiemy.
gloomysaturday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 19:58   #43
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50
Konto usunięte

Cytat:
jakich dziwek to powiedział jej facet, a nie jakiś kumpel! chyba logiczne, że uprawiają seks?
z moim TŻtem taki tekst, wypowiedziany żartobliwym tonem nie byłby niczym złym, zresztą czasem idzie w drugą stronę tj: "pij pij, będziesz łatwiejsza - ja już jestem łatwa ".
Nie przesadzajmy.

No i zgadzam się z Mitsukki - ten tekst ma taaaaaaką brodę
Pjona Albo sama zaczynam "chcesz mnie upić żebym była łatwiejsza? wiedziałam"

Autorko, zapytaj się go czy to żart, a jeśli tak, to czy mógłby następnym razem tak nie żartować, bo Ci było dziwnie i problem rozwiązany.
Nienawidziłam, jak żartowano, że jestem gruba, bo mam na tym punkcie ogromny kompleks, ale skąd mój chłopak miał o tym wiedzieć [na początkowym etapie] ? Odkąd mu powiedziałam, on już nie żartuje w ten sposób, wytłumaczył mi, że nie chodziło mu o sprawienie mi przykrości i sielanka
835313362e9486e3c9442f08647b1f88dd16e422_65652de798c50 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 20:08   #44
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

O rany, no przecież to żart był

Przyjaciółka rzuciła głupim żartem, to chłopak odpowiedział dalszą częścią tego żarciku, w podobnym tonie jak ona. Jak już się autorko chcesz na kogoś obrażać, to na nią też powinnaś

Więcej dystansu i jakiegoś, hm, trzeźwego spojrzenia na sprawę
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 21:16   #45
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
ale zrozum, że to jest sztampowy tekst. używany przez wiele osób, nie mający dosłownego znaczenia
dokładnie.
Nie wiem jak osoby o takim podejściu jak autorka dają radę żyć. W życiu są serio czasem straszniejsze odzywki i sytuacje to już wteedy nie chcę widzieć reakcji

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-28, 23:21   #46
przytuLaska
Raczkowanie

Nie ma po co brnąć w tę dyskusję, ale jestem naprawdę zdziwiona. Cóż, nie po raz pierwszy wychodzi, że jestem jakaś inna, ale niektóre żarty, czy sztampowe, czy nie, naprawdę mnie nie śmieszą, jak też (jestem pewna) nie śmieszą wielu innych osób.

Jeśli to tylko żart i takie teksty ZAWSZE mają spływać po kobiecie, ,,bo to tylko sztampowy tekst"... co dalej? co po "niewinnych" tekstach faceta, że jego kobieta jest łatwa?zacznie opowiadać, że to dobra d.pa, niezły lachociąg, a ona ma się może roześmiać?

Nie, moje poczucie estetyki na to nie pozwala. Wolę być sztywniarą, ale mieć znajomych i TŻ, którzy znają kulturalny język i szacunek wzajemny. Jeśli zaś ludzie rozmawiają ze sobą w sposób wyżej przeze mnie przytoczony, to znaczy, że literacka polszczyzna wymarła w oparach wulgarności. Dobranoc.
przytuLaska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-28, 23:24   #47
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Nie ma po co brnąć w tę dyskusję, ale jestem naprawdę zdziwiona. Cóż, nie po raz pierwszy wychodzi, że jestem jakaś inna, ale niektóre żarty, czy sztampowe, czy nie, naprawdę mnie nie śmieszą, jak też (jestem pewna) nie śmieszą wielu innych osób.

Jeśli to tylko żart i takie teksty ZAWSZE mają spływać po kobiecie, ,,bo to tylko sztampowy tekst"... co dalej? co po "niewinnych" tekstach faceta, że jego kobieta jest łatwa?zacznie opowiadać, że to dobra d.pa, niezły lachociąg, a ona ma się może roześmiać?

Nie, moje poczucie estetyki na to nie pozwala. Wolę być sztywniarą, ale mieć znajomych i TŻ, którzy znają kulturalny język i szacunek wzajemny. Jeśli zaś ludzie rozmawiają ze sobą w sposób wyżej przeze mnie przytoczony, to znaczy, że literacka polszczyzna wymarła w oparach wulgarności. Dobranoc.
ej wiesz spoko mnie takie rzeczy też nie bawią zupełnie, też uważam, że są mało kulturalne, wieśniackie, suche itd... ale kurde nie reaguję tak. Po prostu mam świadomość, że SĄ ludzie inni niż JA, nie mówią takich rzeczy by mnie skrzywdzić tylko tak są przyzwyczajeni, bawi ich to i nic złego nie mają na myśli i olewam to.
A jeśli ktoś powie coś serio niemiłego to się odzywam i pytam o co chodzi.

Tu nie chodzi o to czy żart był mega super i, że każemu tutaj się podoba. Tylko o twą przesadną, niedojrzałą reakcję.
Stary 2013-12-28, 23:53   #48
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Poważnie, popłakałaś się przez taką pierdołę? i to jeszcze powiedzianą, wśród najbliższych osób? No masakra
Stary 2013-12-29, 00:09   #49
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
ej wiesz spoko mnie takie rzeczy też nie bawią zupełnie, też uważam, że są mało kulturalne, wieśniackie, suche itd... ale kurde nie reaguję tak. Po prostu mam świadomość, że SĄ ludzie inni niż JA, nie mówią takich rzeczy by mnie skrzywdzić tylko tak są przyzwyczajeni, bawi ich to i nic złego nie mają na myśli i olewam to.
A jeśli ktoś powie coś serio niemiłego to się odzywam i pytam o co chodzi.

Tu nie chodzi o to czy żart był mega super i, że każemu tutaj się podoba. Tylko o twą przesadną, niedojrzałą reakcję.
Dokładnie.
W tej sytuacji zamiast się obrażać i płakać autorka mogłaby normalnie powiedzieć facetowi (i koleżance ), że sorry, ale takie żarty jej nie bawią, więc prosi by ich więcej nie powtarzali, bo czuje się urażona.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 00:15   #50
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus wawa Pokaż wiadomość
Wczoraj spotkało mnie coś przykrego ze strony mojego chłopaka, ale do rzeczy...

Wpadły do mnie dwie moje kumpele, gadałyśmy sobie, alkohol itd. Później miał dotrzeć mój chłopak (znamy się od sierpnia, jesteśmy nieco krócej).

Na koniec jak już kumpele się zawijały, jedna walnela dla zartu teskt coś tam dobrze, że piła będzie łatwiejsza czy cos takiego. Na co moj chłopak : nie musi, juz jest.

Zrobiło mi sie mega przykro, że takie cos dowalil, nawet sie poplakalam pozniej, on co prawda przepraszal, ale jakis mega skruszony nie był.

Co sądzicie o tej sytuacji?
A koleżanka niewinna? Na tekst poziomu podłogi, odpowiedź poziomu podłogi.

Mnie takie dowcipaski nie bawią i nie zadaję się z ludźmi z takim poczuciem humoru, masz najwyraźniej pecha w tym aspekcie.
(żeby nie było niedomówień: nie szykanuję koleżanki/faceta, tylko zauważam niezgodność poczucia humoru)
Stary 2013-12-29, 00:18   #51
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kiciakasia Pokaż wiadomość
A koleżanka niewinna? Na tekst poziomu podłogi, odpowiedź poziomu podłogi.

Mnie takie dowcipaski nie bawią i nie zadaję się z ludźmi z takim poczuciem humoru, masz najwyraźniej pecha w tym aspekcie.
(żeby nie było niedomówień: nie szykanuję koleżanki/faceta, tylko zauważam niezgodność poczucia humoru)
jakiego pecha?
pech to jest jak deszcz spadnie a ty masz niefajne buty. Albo jak zapodzieje ci się bilet podczas kontroli.
Przyjaciele to wybór. Facet też.
Stary 2013-12-29, 00:25   #52
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Ja to bym się poryczała nad sobą, jakby mi mój własny partner, nawet w żartach, zasunął tekstem że jestem niedostępna zimna ryba.

A że jestem "łatwa" dla _własnego_ partnera, to raczej dobrze świadczy o związku. Że jest ogień!

Niektórzy to naprawdę nie umieją złapać ani dystansu, ani dowcipu, ani równowagi, ani załapać o co gdzie kaman. :/
Cava, bo to słaby żart

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Cytat:
jakiego pecha?
pech to jest jak deszcz spadnie a ty masz niefajne buty. Albo jak zapodzieje ci się bilet podczas kontroli.
Przyjaciele to wybór. Facet też.
Wiesz co, ja mojego partnera kocham, ale słuchamy różnej muzyki i lubimy inne filmy, mam go zmienić?
Stary 2013-12-29, 00:26   #53
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Cava, bo to słaby żart

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:23 ----------

Wiesz co, ja mojego partnera kocham, ale słuchamy różnej muzyki i lubimy inne filmy, mam go zmienić?
przyznam, że nie mam pojęcia o co ci chodzi więc nie odpowiem

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-29, 00:30   #54
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
przyznam, że nie mam pojęcia o co ci chodzi więc nie odpowiem
chodzi mi o to, że może poza płytkimi żartami gość jest fajny i jej odpowiada
Stary 2013-12-29, 00:34   #55
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
chodzi mi o to, że może poza płytkimi żartami gość jest fajny i jej odpowiada
No pewnie tak i co, o co ci chodzi cały czas, odnosisz się do mojej jakiejś wypowiedzi? czy co?
Stary 2013-12-29, 00:46   #56
szmyrk
Zakorzenienie

Czasem warto wyjąc miotłę... i posprzątać
Stary 2013-12-29, 00:54   #57
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie tak i co, o co ci chodzi cały czas, odnosisz się do mojej jakiejś wypowiedzi? czy co?
tej wyżej kilka postów? (facet, tak jak znajomi, to wybór, czy coś)
Stary 2013-12-29, 00:57   #58
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
tej wyżej kilka postów? (facet, tak jak znajomi, to wybór, czy coś)
no nie

napisałaś, że nie zadajesz się z takimi ludźmi więc autorka ma najwyraźniej pecha jeśli o to chodzi.
A ja napisałam, że to nie pech bo...bo to nie pech. Tylko rodzina może okazać się pechowa, nie znajomi i nie facet.
To wszystko.
Nie wiem o co ci dalej chodzi
Stary 2013-12-29, 01:02   #59
MonnieB
Zakorzenienie

żart stary jak świat ja się naśmiewałam z mojego, że jak się poznaliśmy to był sztywny jak kłoda, nic się z nim nie dało zrobić :P
Stary 2013-12-29, 01:10   #60
kiciakasia
Zakorzenienie

Cytat:
no nie

napisałaś, że nie zadajesz się z takimi ludźmi więc autorka ma najwyraźniej pecha jeśli o to chodzi.
A ja napisałam, że to nie pech bo...bo to nie pech. Tylko rodzina może okazać się pechowa, nie znajomi i nie facet.
To wszystko.
Nie wiem o co ci dalej chodzi
tośmy się nie zrozumiały, bo miałam na myśli coś raczej innego :P
ale ok, nie ciągnę tego, bo bez sensu

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości