|
|
#31 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Koniec związku po 6 latach-co myślicie?
Cytat:
przykro mi bardzo, że musisz to przeżywać, ale jeśli pojawił się ktoś inny to już nic z tego nie będzie, niestety pewne sprawy docierają do nas za poźno, po pewnym czasie zrozumiesz, że to nie był człowiek dla Ciebie, gdy emocje opadną, zacznij myśleć o sobie, czy Ty jesteś szczęsliwa w tej sytuacji, zajrzyj w głąb siebie i sama zdasz sobie sparwę,ze ten związek nie istaniał już od dłuższego czasu, jeśli szukamy kogoś podśmiadomie (sama pisałaś,ze z kims sie całowałaś) to sygnał,ze cos jest nie tak, nie ma na siłę ciągnąć czegoś co umarło już dawno tak jak któraś z dziewczyn pisała, ważne mieć szaczunek dla siebie, nie jesteś jakaś pierwszą lepsza sorry, zeby sypiać z kimś bez uczucia i bez zobowiązań, no chyba,ze sama tego chcesz, ale wątpię... pozdrawiam Cię ciepło i trzymaj się dzielnie, nie walcz, bo w tym wypadku nie ma już o kogo i o co, trzymaj siły, zbieraj energię dla siebie i kiedyś na nowy, lepszy związek, z kimś kto Cię będzie szanował i kochał prawdziwie
Edytowane przez senna81 Czas edycji: 2014-01-05 o 17:04 |
|
|
|
|
|
#32 | |
|
sissy that walk
|
Nie wiem skąd pomysł, że wyleczysz się z faceta uprawiając z nim seks. Gdzie tu sens, gdzie tu logika? Zafundujesz sobie złudzenie związku - będziesz go traktować jak swojego faceta, jakby nic się nie zmieniło, a on na każdym kroku będzie Ci przypominał, że - słusznie - rozstaliście się i nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań.
Zapomnisz o nim i odkochasz się TYLKO zrywając z nim kontakt całkowicie. Plaster trzeba szybko oderwać - zaboli mocno, ale zaraz przestanie. Na pewno nie powinno się godzinami odciągać go od skóry, boleśnie wyrywając pojedyncze włoski i pozwalając ranie się ślimaczyć.
|
|
|
|
#33 |
|
Przyczajenie
|
Hm może macie rację. Może to tylko moje złudzenia i ciągle mam nadzieję.
Może boję się samotności. Boję się jak to będzie bez niego. Może sobie teraz wmawiam, że to właśnie jego potrzebuję. Spędziliśmy jednak 6 lat razem, więc człowiek czuje się sobie jakoś potrzebny. Widzicie ja nie potrafię jeszcze powiedzieć co czuje wewnątrz siebie. Czasem nie chciałabym nic czuć. Z 1 str mogę z nim mieszkać, bo w sumie tyle się znamy. Ale z 2 str jak słysze że z kimś pisze to mnie szlak bierze. On pewnie nie zmieni zdania, skoro tak imprezuje. Chyba powinnam odciąć tą nic. Może on kiedyś doceni w końcu że nie byłam taka zła. |
|
|
|
|
#34 |
|
Raczkowanie
|
To nie Twoja wina, że się skończyło. Tak bywa, niestety.
Uświadom sobie, że on może nigdy tego nie docenić, bo po prostu nie będzie o Tobie myślał. A nawet jak pomyśli kiedyś, to Ciebie już nie będzie to wcale obchodzić, bo będziesz szczęśliwa z kimś innym
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
|
|
|
#35 |
|
Przyczajenie
|
Powiedziałam mu ze wyprowadzam sie. I ze jestem już wrakiem człowieka. On na to : ok.
Na prawdę czuje ze oszaleje kiedyś. Jestem tak wypalona, że szkoda gadać ![]() Jeszcze matka ma do mnie pretensje ze to moja wina ze sie rozstalismy. Wszystko przeciwko mnie. ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Powiedziałam mu ze wyprowadzam sie. I ze jestem już wrakiem człowieka. On na to : ok. Na prawdę czuje ze oszaleje kiedyś. Jestem tak wypalona, że szkoda gadać ![]() Jeszcze matka ma do mnie pretensje ze to moja wina ze sie rozstalismy. Wszystko przeciwko mnie. |
|
|
|
|
#36 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli Twoja mama nie rozumie i nie chce zrozumieć powodów Waszego rozstania, to lepiej nie wchodź z nią na te tematy i nie szukaj u niej porady. Tylko się dodatkowo zdenerwujesz i załamiesz. Nie ma co drążyć rany, która i tak już jest nieźle rozdrapana. Dasz radę!
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "
Ludwig van Beethoven |
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Dokładnie tak. Wiem, ze to trudne, ale czas sobie uświadomić, że on zakochał się w innej kobiecie i nie chce już z Tobą być, pewnie nawet nie ma już ochoty na seks z Tobą tylko z nią. Ewidentnie jego reakcja na Twoją wyprowadzkę świadczy o tym, że tylko czeka aż odzyska wolność. Lepiej teraz się rozstać niż po ślubie lub gdybyście mieli dzieci. Zajmij się sobą i robieniem sobie przyjemności. Kiedyś tez tak przeżywałam rozstania po 2 długoletnich związkach, a teraz z jednym z moich exów jesteśmy dobrymi kumplami i cieszę się, że życie ułożyłam sobie na nowo.
|
|
|
|
|
#38 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny.. znalazłam nowe mieszkanie. Jutro sie wyprowadzam.
Dzisiaj moj ostatni dzien tutaj. I co? Nie rozumiem jednego. Jak druga osoba moze się tak zmienic? Po 6 latach mialam nadzieje ze ten ost dzien spędzimy moze razem. A on wrócił o 6 rano z imprezy i pojechal sie spotkac na miasto z ta laska. Zostałam sama z przeprowadzką. Jego to w ogole nie interesuje. Powiedział mi ze on zachowuje sie normalnie i że to ja coś cuduje. Nie mam sil
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.