Koniec związku po 6 latach-co myślicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-01-05, 17:01   #31
senna81
Przyczajenie

Dot.: Koniec związku po 6 latach-co myślicie?

Cytat:
Napisane przez kaka009 Pokaż wiadomość
Ja to rozumiem, że mogę cierpieć bardziej itp. Ale jak chce z nim być i potrzebuje na razie jego kontaktu to chyba odejście nie jest dobre.

Może z czasem ja zaczne sie już tym nie przejmować i sama odejdę. Ja nie zakładam, że seks będzie czyms zobowiązującym. Chce się odciąć od tego myślenia. Jeśli on na prawdę chce odejść to ja muszę teraz to zaakceptować i traktując sex i inne zbliżenia jako bez zobowiązań wyleczę się z niego.

Albo może do siebie wrócimy. Tego nikt nie wie. Na razie i tak z nim mieszkam, bo nie mam gdzie sie przerpowadzić. Szukam mieszkania.
smutne...

przykro mi bardzo, że musisz to przeżywać, ale jeśli pojawił się ktoś inny to już nic z tego nie będzie, niestety pewne sprawy docierają do nas za poźno, po pewnym czasie zrozumiesz, że to nie był człowiek dla Ciebie, gdy emocje opadną, zacznij myśleć o sobie, czy Ty jesteś szczęsliwa w tej sytuacji, zajrzyj w głąb siebie i sama zdasz sobie sparwę,ze ten związek nie istaniał już od dłuższego czasu, jeśli szukamy kogoś podśmiadomie (sama pisałaś,ze z kims sie całowałaś) to sygnał,ze cos jest nie tak, nie ma na siłę ciągnąć czegoś co umarło już dawno
tak jak któraś z dziewczyn pisała, ważne mieć szaczunek dla siebie, nie jesteś jakaś pierwszą lepsza sorry, zeby sypiać z kimś bez uczucia i bez zobowiązań, no chyba,ze sama tego chcesz, ale wątpię...

pozdrawiam Cię ciepło i trzymaj się dzielnie, nie walcz, bo w tym wypadku nie ma już o kogo i o co, trzymaj siły, zbieraj energię dla siebie i kiedyś na nowy, lepszy związek, z kimś kto Cię będzie szanował i kochał prawdziwie

Edytowane przez senna81
Czas edycji: 2014-01-05 o 17:04
senna81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 17:56   #32
mary_poppins
sissy that walk

Nie wiem skąd pomysł, że wyleczysz się z faceta uprawiając z nim seks. Gdzie tu sens, gdzie tu logika? Zafundujesz sobie złudzenie związku - będziesz go traktować jak swojego faceta, jakby nic się nie zmieniło, a on na każdym kroku będzie Ci przypominał, że - słusznie - rozstaliście się i nie ma wobec Ciebie żadnych zobowiązań.

Zapomnisz o nim i odkochasz się TYLKO zrywając z nim kontakt całkowicie. Plaster trzeba szybko oderwać - zaboli mocno, ale zaraz przestanie. Na pewno nie powinno się godzinami odciągać go od skóry, boleśnie wyrywając pojedyncze włoski i pozwalając ranie się ślimaczyć.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:15   #33
kaka009
Przyczajenie

Hm może macie rację. Może to tylko moje złudzenia i ciągle mam nadzieję.

Może boję się samotności. Boję się jak to będzie bez niego. Może sobie teraz wmawiam, że to właśnie jego potrzebuję. Spędziliśmy jednak 6 lat razem, więc człowiek czuje się sobie jakoś potrzebny.

Widzicie ja nie potrafię jeszcze powiedzieć co czuje wewnątrz siebie. Czasem nie chciałabym nic czuć.
Z 1 str mogę z nim mieszkać, bo w sumie tyle się znamy. Ale z 2 str jak słysze że z kimś pisze to mnie szlak bierze.

On pewnie nie zmieni zdania, skoro tak imprezuje. Chyba powinnam odciąć tą nic. Może on kiedyś doceni w końcu że nie byłam taka zła.
kaka009 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 18:50   #34
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:
Może on kiedyś doceni w końcu że nie byłam taka zła.
To nie Twoja wina, że się skończyło. Tak bywa, niestety.

Uświadom sobie, że on może nigdy tego nie docenić, bo po prostu nie będzie o Tobie myślał. A nawet jak pomyśli kiedyś, to Ciebie już nie będzie to wcale obchodzić, bo będziesz szczęśliwa z kimś innym
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 19:28   #35
kaka009
Przyczajenie

Powiedziałam mu ze wyprowadzam sie. I ze jestem już wrakiem człowieka. On na to : ok.

Na prawdę czuje ze oszaleje kiedyś. Jestem tak wypalona, że szkoda gadać

Jeszcze matka ma do mnie pretensje ze to moja wina ze sie rozstalismy. Wszystko przeciwko mnie.

---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Powiedziałam mu ze wyprowadzam sie. I ze jestem już wrakiem człowieka. On na to : ok.

Jeszcze matka ma do mnie pretensje ze to moja wina ze sie rozstalismy. Wszystko przeciwko mnie.
Stary 2014-01-05, 21:03   #36
nadto_skomplikowana
Raczkowanie

Cytat:

No to masz ostateczny dowód na to, jak bardzo mu "zależy" na Tobie. On już zaczął nowe życie bez Ciebie. Ty też olej go i zacznij żyć po swojemu. Nie myśl o nim, po prostu wywal go z życia i jak najszybciej zrób w sercu miejsce dla kogoś nowego.

Jeśli Twoja mama nie rozumie i nie chce zrozumieć powodów Waszego rozstania, to lepiej nie wchodź z nią na te tematy i nie szukaj u niej porady. Tylko się dodatkowo zdenerwujesz i załamiesz. Nie ma co drążyć rany, która i tak już jest nieźle rozdrapana.

Dasz radę!
"Prawdziwy artysta nie posiada dumy. Widzi on, że sztuka nie ma granic, czuje, jak bardzo daleki jest od swego celu, i podczas gdy inni podziwiają go, on sam boleje nad tym, że nie dotarł jeszcze do tego punktu, który ukazuje mu się w oddali, jak światło słońca. "

Ludwig van Beethoven
nadto_skomplikowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-05, 21:22   #37
Frezja_1
Raczkowanie

Dokładnie tak. Wiem, ze to trudne, ale czas sobie uświadomić, że on zakochał się w innej kobiecie i nie chce już z Tobą być, pewnie nawet nie ma już ochoty na seks z Tobą tylko z nią. Ewidentnie jego reakcja na Twoją wyprowadzkę świadczy o tym, że tylko czeka aż odzyska wolność. Lepiej teraz się rozstać niż po ślubie lub gdybyście mieli dzieci. Zajmij się sobą i robieniem sobie przyjemności. Kiedyś tez tak przeżywałam rozstania po 2 długoletnich związkach, a teraz z jednym z moich exów jesteśmy dobrymi kumplami i cieszę się, że życie ułożyłam sobie na nowo.
Frezja_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-11, 17:23   #38
kaka009
Przyczajenie

Dziewczyny.. znalazłam nowe mieszkanie. Jutro sie wyprowadzam.

Dzisiaj moj ostatni dzien tutaj.

I co? Nie rozumiem jednego. Jak druga osoba moze się tak zmienic?
Po 6 latach mialam nadzieje ze ten ost dzien spędzimy moze razem. A on wrócił o 6 rano z imprezy i pojechal sie spotkac na miasto z ta laska.

Zostałam sama z przeprowadzką. Jego to w ogole nie interesuje. Powiedział mi ze on zachowuje sie normalnie i że to ja coś cuduje.

Nie mam sil
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości