Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 23:52   #31
ja :)
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
dzieki.
aż wstyd ze nie wiedziałam
E tam wstyd od razu. Ja tez nie wiedziałam każdego dnia sie czegoś człowiek uczy na wizażu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 23:59   #32
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
E tam wstyd od razu. Ja tez nie wiedziałam każdego dnia sie czegoś człowiek uczy na wizażu

no pewnie, maslo to raczej dla smaku, a olej rzepakowy dla omega 3.

kuzwa czemu ja nie spie?! jakos u siebie w domu pozniej chce mi sie spac, a moje dziecko lepiej spi tv wlaczony a mloda twardo spi heh.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 00:11   #33
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość

kuzwa czemu ja nie spie?! jakos u siebie w domu pozniej chce mi sie spac, a moje dziecko lepiej spi tv wlaczony a mloda twardo spi heh.
Ja od 3 dni zamiast iść spac jak normalny człowiek to siedze na kompie/oglądam filmy do późnej nocy. A rano jestem zwłoki..

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 00:16   #34
matallewar
Zakorzenienie

Ją też nie śpię. Katar mnie bierze

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 00:41   #35
Madzia000
Zadomowienie

Matko jedyna z moim jaskiem coraz gorzej, co sie stalo z jego przerwa nocna 6,7 godzin ? Teraz co 3 godz w nocy, co 2 w dzien :l

Wogole mam dola... Moja mama zawsze Jasia tak rozsmieszyc umie ze az piszczy z radosci, a do mnie tylko sie usmiecha bez glosu. Jakbym sie nie produkowala... ;( moje dziecko bardziej lubi inne osoby niz swoja matke ;(

Matal wspolczuje... My po chorobie. Aplikuj od razu wszystkie leki jakie masz

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Edytowane przez Madzia000
Czas edycji: 2014-01-16 o 00:42
Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 02:13   #36
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Matko jedyna z moim jaskiem coraz gorzej, co sie stalo z jego przerwa nocna 6,7 godzin ? Teraz co 3 godz w nocy, co 2 w dzien :l

Wogole mam dola... Moja mama zawsze Jasia tak rozsmieszyc umie ze az piszczy z radosci, a do mnie tylko sie usmiecha bez glosu. Jakbym sie nie produkowala... ;( moje dziecko bardziej lubi inne osoby niz swoja matke ;(

Nic mi nie mów,moja też ostatnio się rozbeczala jak do niej mówiłam.A kiedy dziecko powinno zacząć się chichrac na głos?Witam na nowym przy okazji

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-16, 04:30   #37
jo_asiek
Zadomowienie

Witam się w nowym wątku!

Szymon wstał o 4 na szame i ani myśli spać. Wyspal się chłopak przez 4 godziny czy co? Impreza w łóżeczku na całego - tańce, podskoki, piski i chichranie. Jak za długo nie podchodzę to się wkurza i warczy i płacze. Padam, choróbsko jakieś się do mnie dobiera i do tego jeszcze TŻ mnie wkurza Mam wrazenie, że tylko on ma prawo być zmęczony, bo przecież on pracuje a ja siedzę w domu. Ehhhh...coś mu się poprzestawialo, chyba naprawdę jest zmęczony, że tak się zachowuje, ale ja przecież w ciągu dnia nie leżę i nie odpoczywam, tylko poświęcam się w 100% opiece nad dzieckiem, do tego jeszcze pranie, ogarnianie chałupy itp. No ale co tam facet może wiedzieć ojjj mocno mnie zdenerwował, wcześniej nie mogłam na niego narzekać, a od kilku dni zachowuje się jakby miał okres

jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 04:31   #38
nena_milka
Wtajemniczenie

Ja pierdziele... nie mogę mówić, poszło mi na krtań chyba
Ale Nina wstała uśmiechnięta bez goraczki zjadła 150 i gada z karuzelą

A no i dzień dobry

Chyba MARYSIA na starym wątku pisała że jej mama wmawia dziecku choroby
Jak byłam w pl to jak tylko młoda kwikla albo chociaż buzię otworzyła to już teście nad nią stali i myśleli co jej jest. No bo jak niemowlę wydaje dźwięki to na pewno chore albo coś boli

MATAL

09 października 2013 18:45 Ninka
nena_milka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 04:36   #39
ewacia85
Wtajemniczenie

masakra adi całą noc pawie nie śpi a jak śpi to ja karmie sebe i tak w kółko . adi kaszel, goraczka , katar.....i najgorsze czyli marudzenie do potęgi ....no masakra ...tak mi go szkoda bo strasznie się męczy na zmieane wędrujemy w łózkach z adim całą noc albo przerzucamy do siebie bo raz cce w naszym łóżku innym razem w swoim a my wszystko byle tylko troszkę spał. po południu znowu do lekarza ja skapitulowałam i nie spie bo już mi się nie opłaca...o 6 jade po mame do pracy i na zakupy spożywcze szybko .....aha i mnie tez gardziełko napiedziela
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 06:02   #40
dodinha
Wtajemniczenie

Niestety teraz jest najgorszy czas,choróbska zbierają swoje żniwa.A mnie bolą gałki oczne,czuję jakby miały eksplodować,bo za duże ciśnienie mają,chyba od zmęczenia i niewyspania

---------- Dopisano o 06:02 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
masakra adi całą noc pawie nie śpi a jak śpi to ja karmie sebe i tak w kółko . adi kaszel, goraczka , katar.....i najgorsze czyli marudzenie do potęgi ....no masakra ...tak mi go szkoda bo strasznie się męczy na zmieane wędrujemy w łózkach z adim całą noc albo przerzucamy do siebie bo raz cce w naszym łóżku innym razem w swoim a my wszystko byle tylko troszkę spał. po południu znowu do lekarza ja skapitulowałam i nie spie bo już mi się nie opłaca...o 6 jade po mame do pracy i na zakupy spożywcze szybko .....aha i mnie tez gardziełko napiedziela
Współczuję,mi ciężko wstać do jednego dziecka,podziwiam jak dajesz radę

Stary 2014-01-16, 06:57   #41
Madzia000
Zadomowienie

Co za noc... Ledwo patrze na oczy :/

Zaraz wstaje i jade do mopsu po decyzje, trzymajcie kciukasy

Pytanie glupie jeszcze zadam: co ile wprowadzacie nowy smak sloiczka? Tzn np jak wczoraj zjadl marchewke, dzisiaj doje czesc z lodowki i jutro juz np moge marchewke z ziemniakiem? I owoce jak wprowadze to w ciagu dnia dac i warzywko i owoc czy wybieram jeden sloiczek ?

Nasz Skarb:
JAŚ 09.09.2013

Madzia000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 06:57   #42
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hura mój tytuł przeszedł

Wysłane z mojego HP Slate 7
cudny !

Kornel nie spi od 5, lezy mi na kolanach i krzyczy, jak nie patrze to kopie mnie w brzuch i sie cieszy.

a slini sie tak, ze ma body do pasa mokre.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 06:59   #43
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

kochana jestes kolejna osoba ktora to.pisze wiec mysle ze to.normalne w tym.wieku u dzieci
moje tez sie budzi nagle a tego nie robil o tez bardziej chichra sie do osob ktore widzo rzadziej ale to chyba efekt zaskoczenia
mnie widzi bez przerwy wiec juz gi nie dziwia moje miny tak bardzo jak tz czy babci

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów,moja też ostatnio się rozbeczala jak do niej mówiłam.A kiedy dziecko powinno zacząć się chichrac na głos?Witam na nowym przy okazji

ok 4miesiaca juz powinno ale regul rozwojowych nie ma

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Ja pierdziele... nie mogę mówić, poszło mi na krtań chyba
Ale Nina wstała uśmiechnięta bez goraczki zjadła 150 i gada z karuzelą

A no i dzień dobry

Chyba MARYSIA na starym wątku pisała że jej mama wmawia dziecku choroby
Jak byłam w pl to jak tylko młoda kwikla albo chociaż buzię otworzyła to już teście nad nią stali i myśleli co jej jest. No bo jak niemowlę wydaje dźwięki to na pewno chore albo coś boli

MATAL

uu wsplczuje choroby
nena a ty na mm? bo pamietam ze chcialas do banku oddawac mleko, udalo sie?

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 07:27   #44
misia332
Zakorzenienie

książę zasnął, idę sprzątać i robić obiad dla drugiego księcia.

Stary 2014-01-16, 07:39   #45
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Papuga ja sie moze wypowiem co do sloiczkow ostatnio kupilam z hippa, na ktorym pisalo "szpinak i ziemniak" nie zwrocilam uwagi na etykiete. Gdy wrocilam do domu, przeczytalam sklad i padlam Sklad: szpinak, ziemniak, ryz, pieprz, ser zolty cheddar, olej rzepakowy i cos tam jeszcze. Oczywiscie pisze, ze 4msc+ uwazam, ze wcale nie jest tak, ze nie wyprodukuja i nie wypuszcza w sprzedaz czegos co nie szkodzi. Bo jestem wrecz pewna ze po takim posilku mojemu dziecku niezle by flaczki powykrecalo w brzuchu. To samo jak kupialm "banana pudding" myslalam ze to pewnie ryz + banan a w domu sie okazalo ze do tego bylo jablko i koncentrat jablkowy gdzie bylo zaznaczone nizej malym drukiem ze mimo iz to jest hipp organic to tez koncentrat z organicznym jedzeniem nie ma nic wspolnego
a bo to jest tak ze np. w pl jakis instytut matki i dziecka czy inny zatwierdza ze dziecko takie cos moze jesc
cytuje z dziecisawazne.pl
pecjaliści Gerbera przedstawili plan żywieniowy niemowląt, według którego wprowadzanie nabiału powinno nastąpić w 11-12 miesiącu życia dziecka. Tymczasem w deserku od 6-mca jest twarożek. Argumentem było tutaj to, że producenci konsultowali się z Instytutem Matki i Dziecka, który na to zezwolił.
http://dziecisawazne.pl/odwiedzamy-fabryke-gerbera/

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Cytat:

nie tylko dla smaku - niektore witaminy sa przyswajalne tylko jak sie je je z tłuszczami. inaczej przelatuja przez przewod i sa wydalane. stad potrzeba dodawania tłuszczu do jedzenia

a sloiczki kotre na bank sie zassaja to te po koncentracie czy malym ketchupie. mi bobovita nie zasysala i hipp

natalka od 5:40 nie spala by zasnac o 8 moge przynajmije nadrobic... i nie wiem czy mam pisac ze dobrze spala bo tylko 1 pobudka a o 21 zasnela, czy ze źle bo wstala przed 6...

ukradli nam (wlasciwie juz szwagrowi) konstrukcje hustawki i zjezdzalni z dzialki...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-01-16 o 07:55
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 07:49   #46
Diorisha
Zakorzenienie

Witamy się z rana. Noc w miarę oki -jak zwykle jedna pobudka na jedzenie o.3.30 i spanko do 7. Gdyby jeszcze zlikwidować to prężenie w próbach puszczenia bączka to byłoby naprawdę super.

marysiu
doczytałam o badaniu oczek Bartoszka . Też bym złożyła skargę i znając mnie od razu na miejscu bym zjechała doktorkę od góry do dołu

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość

Ale super , zazdroszczę, sama chętnie ruszyłabym się gdzieś z domu, na basen albo siłownie(którą mam za darmo) ale niestety nie mam takiej możliwości
Jesteś zadowolona z zajęć?
Oj bardzo jestem zadowolona . Ruch i do tego kontakt z ludźmi
Czekam jeszcze na ten śnieg tzn. niech spadnie i zniknie i wyciągam rower i kijki do nordic. W 2011 jeździłam codziennie 20km to tego 1-2 razy tyg. basen i nordic walking+ dieta i uzyskałam fantastyczną sylwetkę. Tylko teraz żeby to osiągnąć chyba będę musiała wstawać codziennie o 5tej rano

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

Diorisha
hej jakies aktualne zdjęcie Ewuni by się przydało
rusałko Najwięcej fotek mam na telefonie. Dziś pozrzucam i wstawię. Ale w wątku bo w klubie coś mi to słabo wychodzi .
Diorisha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 07:54   #47
butterfly20
Zakorzenienie

no wykończyłyście

To ide nadrabiać

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:01   #48
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987
Witam się z rana znad kawy Zaraz budzę Zuzię i na rehabilitację jedziemy.

Mam pyt. techniczne Jak pocytować i odpowiedzieć w nowym wątku?? Da się tak?? Bo widziałam że niektóre z Was tak robiły A jak przyjadę to już będzie nowy na 100%
1. jesli watek nie jest jeszcze skonczony to jak klikam "cytuj" to plawym przyciskiem myszy by sie w nowym oknie otworzylo. wtedy spokojnie pisze co chcialam, kopiuje caly tekst łacznie z cytowanym i wklejam juz w nowy watek
2. jesli juz watek skonczony to cytowac nie mozna. wiec kopiuje co chce cytowac (jak wyzej), w nowym watku wciskam przycisk "wdrap" (to ten ostatni z takim dymkiem z tekstem). pojawia sie QUOTE w [] nawiasach. pomiedzy nie wklejam cytowany tekst

[ quote ] tekst cytowany i wczesniej skopiowany [ / quote] (tyle ze bez spacji w [] nawiasach)

a za nim pisze co chcialam odpowiedziec.

by bylo wiadomo czyj tekst kopiujemy po pierwszym quote musimy bez spacji zrobic =i dopisac tez bez spacji nazwe autora (tutaj: quote=kama1987)

wiec wyglada to tak:

[ quote=nazwa_autora_cytatu ] tekst cytowany i wczesniej skopiowany [ / quote] (tyle ze bez spacji w [] nawiasach)
tekst ktory ja chce napisać pod cytatem

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2014-01-16 o 08:05
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:05   #49
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Hej
Melduję się w nowym wątku. Coś nie mogę ogarnąć się żeby być na bieżąco. Albo Bartek nie śpi a jak już mam chwilę to jest milion rzeczy do zrobienia. A jak już myślę że wszystko mam ogarnięte to starszyzna przychodzi i zaczyna się od nowa. Doba powinna mieć 48 godzin .

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 08:09   #50
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Co za noc... Ledwo patrze na oczy :/

Zaraz wstaje i jade do mopsu po decyzje, trzymajcie kciukasy

Pytanie glupie jeszcze zadam: co ile wprowadzacie nowy smak sloiczka? Tzn np jak wczoraj zjadl marchewke, dzisiaj doje czesc z lodowki i jutro juz np moge marchewke z ziemniakiem? I owoce jak wprowadze to w ciagu dnia dac i warzywko i owoc czy wybieram jeden sloiczek ?

jak w ciagu dnia dajesz i warzywko i owoc to tylko nie dodawaj jednoczesnie dwoch smaków...
w sensie wiele osob robi tak ok 12 obiadek - warzywka
ok 17 podwieczorek -owoce
a ja bym conajmniej 4 dni podawała jedna rzecz zeby miec pewnosc ze nie uczula

PYTANIE
dałam dzis Mackowi jabłko z okazji skończonych 4 miesięcy
ale on nie umie połykac???
smakuje mu... mietoli to w buzi i wylatuje ze slina????
i co teraz???
mam czas., moge sprobowac kolejny raz za tydzien, potem za miesiac....ale on mi wyglada na niejadka...zwazywszy na to, ze urodzil sie jako jedno z wiekszych dzieci na forum, a jest jednym z mniejszych

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
no wykończyłyście

To ide nadrabiać
co to 19/100 dbz???

[/RIGHT]
Stary 2014-01-16, 08:13   #51
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Moje dziecko też tak ma. Jak go raz zostawiłam z moją mamą to jak zobaczyłam jak on się do niej śmieje w głos to aż poczułam zazdrość . Do mnie też się co prawda śmieje ale nie aż tak.

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:14   #52
butterfly20
Zakorzenienie

czytam,że chcecie robić przeciery i dawać do słoiczków po obiadkach. gdzies słyszałam,że one nie nadają się do pasteryzacji

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:15   #53
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak w ciagu dnia dajesz i warzywko i owoc to tylko nie dodawaj jednoczesnie dwoch smaków...
w sensie wiele osob robi tak ok 12 obiadek - warzywka
ok 17 podwieczorek -owoce
a ja bym conajmniej 4 dni podawała jedna rzecz zeby miec pewnosc ze nie uczula

PYTANIE
dałam dzis Mackowi jabłko z okazji skończonych 4 miesięcy
ale on nie umie połykac???
smakuje mu... mietoli to w buzi i wylatuje ze slina????
i co teraz???
mam czas., moge sprobowac kolejny raz za tydzien, potem za miesiac....ale on mi wyglada na niejadka...zwazywszy na to, ze urodzil sie jako jedno z wiekszych dzieci na forum, a jest jednym z mniejszych

---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:07 ----------

co to 19/100 dbz???
Na pierwszy raz dziecko nie bedzie ci pieknie jadło tylko w wiekszosci wypluwalo bo jezyk jeszcze ze tak powiem nie jest przyzwyczajony i wypycha. Nauczy sie pytanie kiedy moja od 3 tyg ma wprowadzane stale pokarmy i dalej wypluwa a niektore dzieci lapia od razu.

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-16, 08:15   #54
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

Moj ma tak samo ostatnio. Mam nadzieje ze to wina skoku i za 2 tygodnie minie...

Ewacia bylam na zwolnieniu od maja do dnia porodu. Za te wakacje wiem ze nalezy sie 6 tygodni urlopu tyle ze moja dyrektorka nie jest w stanie mi powiedziec czy za ten rok szkolny nalezy sie te 8 tygodni bo teoretycznie rzecz biorac bylam na l4, potem macierzynski wiec nie przepracowalam ani jednego dnia a tym samym nie wie czy nabylam prawo do urlopu...
Stary 2014-01-16, 08:15   #55
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Hej
Melduję się w nowym wątku. Coś nie mogę ogarnąć się żeby być na bieżąco. Albo Bartek nie śpi a jak już mam chwilę to jest milion rzeczy do zrobienia. A jak już myślę że wszystko mam ogarnięte to starszyzna przychodzi i zaczyna się od nowa. Doba powinna mieć 48 godzin .
myślałam wczoraj o Tobie

Stary 2014-01-16, 08:18   #56
Natala84
Zakorzenienie

witam sie na nowym wątku
choróbsko mnie jakieś bierze i chyba za długo w nocy z Hanią spałam, jakoś źle miałam głowe ułożoną i mnie szyja piekielnie boli, chodzę cała skrzywiona

tak jak Monia pisała, nie wszystkie słoiczki dzieciowe będą chciały się ponownie zassać...

a co do różnić z planu oseska a zawartością słoiczka to też to kiedyś rozkminiałam
i wyszło mi, że być może jedzenie w słoiczkach jest przetrworzone na tyle, że pewne produkty (czyli np banan) można dać wcześniej niż taki świeży owoc...
ja ponieważ będę chciała głównie dawać samoróbki a nie słoiczki, będę się 3mać oseska

Ewacia, Matal- zdrówka dla dzieciaczków, u mnie też choroba ale póki co tylko Marysia

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Na pierwszy raz dziecko nie bedzie ci pieknie jadło tylko w wiekszosci wypluwalo bo jezyk jeszcze ze tak powiem nie jest przyzwyczajony i wypycha. Nauczy sie pytanie kiedy moja od 3 tyg ma wprowadzane stale pokarmy i dalej wypluwa a niektore dzieci lapia od razu.

Bajka, ja bym chyba na Twoim miejscu na kilka dni odpuściła podawanie posiłków, skoro AMelka tak reaguje... moze się zresetuje przez ten czas

Tassiu, a dlaczego zaczęłaś już rozszerzać dietę?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:20   #57
misia332
Zakorzenienie

księciunio zjadł 170 ml mleka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-16, 08:20   #58
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
witam sie na nowym wątku
choróbsko mnie jakieś bierze i chyba za długo w nocy z Hanią spałam, jakoś źle miałam głowe ułożoną i mnie szyja piekielnie boli, chodzę cała skrzywiona

tak jak Monia pisała, nie wszystkie słoiczki dzieciowe będą chciały się ponownie zassać...

a co do różnić z planu oseska a zawartością słoiczka to też to kiedyś rozkminiałam
i wyszło mi, że być może jedzenie w słoiczkach jest przetrworzone na tyle, że pewne produkty (czyli np banan) można dać wcześniej niż taki świeży owoc...
ja ponieważ będę chciała głównie dawać samoróbki a nie słoiczki, będę się 3mać oseska

Ewacia, Matal- zdrówka dla dzieciaczków, u mnie też choroba ale póki co tylko Marysia

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Bajka, ja bym chyba na Twoim miejscu na kilka dni odpuściła podawanie posiłków, skoro AMelka tak reaguje... moze się zresetuje przez ten czas

Tassiu, a dlaczego zaczęłaś już rozszerzać dietę?
Zapewne tak zrobie, pisalam juz wczoraj ze póki co to meczarnia i dla niej i dla mnie.

Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-16, 08:29   #59
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Moj ma tak samo ostatnio. Mam nadzieje ze to wina skoku i za 2 tygodnie minie...

Ewacia bylam na zwolnieniu od maja do dnia porodu. Za te wakacje wiem ze nalezy sie 6 tygodni urlopu tyle ze moja dyrektorka nie jest w stanie mi powiedziec czy za ten rok szkolny nalezy sie te 8 tygodni bo teoretycznie rzecz biorac bylam na l4, potem macierzynski wiec nie przepracowalam ani jednego dnia a tym samym nie wie czy nabylam prawo do urlopu...
mi to powiedział kadrowy wiec raczej wie co mówi

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

adi poszedł spac ...nocke musi nadrobić ...na 13;30 do lekarza z nim idę ....seba ma pierwsza drzemke po nocy wiec pewnie zaraz wstanie...tż na budowie a ja gotuje i sprztam bo cóż innego mogłabym robić ale coś zaczyna i mnie spanie łamać
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-16, 08:29   #60
tassia
Zakorzenienie

dałam jedzenie bo musze cos podać bo młody trochę za mało przybierał i w ciagu dnia nie wiem czemu, ale nie mam mleka od 8-16 prawie młody nic nie je, a cycki puste... wszystko sie poprzestawiało
na pocztaku dawałam mu kleik ryzowy do mleka raz dziennie, ale ma zaparacia, a tu duzo piszecie ze jablka dobre na zaparcia...
ale chyba zrezygnuje z tej akcji jak ma mi dziecko pluc jedzeniem

[/RIGHT]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości