Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013, cz.III - Strona 165 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części:
Wrześniowo-październikowe mamusie 2013, cz. IV 0 0%
Śmiechy, piski i pełzanie, a przede mną już kolejne wyzwanie 0 0%
Główkę pięknie już trzymamy, wkrótce usiądziemy bez pomocy mamy 6 15,00%
Już obiadki pięknie jemy i do mamy się śmiejemy 3 7,50%
Nasze dzidzi są radosne, a mamusie chcą już wiosnę 8 20,00%
Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię 19 47,50%
Obiadki wcinamy, na ząbki czekamy 2 5,00%
W wanience nóżkami sobie chlapie i czasem mamę za włosy złapie 2 5,00%
Głosujący: 40. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-15, 21:22   #4921
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

będziecie dzisiaj wykańczać wątek?bo ja chyba idę spać:P

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:23   #4922
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Marchew, jabłko lub ziemniaczek, wkrótce zje mój niemowlaczek, mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Papuga ja z tych osob co ksiazeczkom bobovity gerbera czy hippa niewierze, bo wiem ze ich celem jest sprzedaz i zysk. Ja jak pisze ze od 4 mca to niezawsze temu wierze przeczytam sklad 5 razy i pomysle jak np na mnie dziala banan sliwka.. ja niemowie ze tych rzeczy dawac niemozna i to zle ale ze akurat ksiazeczka koncernu do mnie nie pezemawia...
skład to tylko owoce/warzywa +woda.
w tym poradniku pokazują jak w 5 krokach wprowadzać nowe smaki i posiłki, gluten, niekoniecznie podając dziecku ich słoiczki
na wiosnę kupuję parowar i będę gotować Antkowi sama ale myślę, że dalej będę się posługiwać schematem z tego poradnika.

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:24   #4923
kama1987
Rozeznanie

Miałam nadrobić i niemiałam kiedy W związku z tym, że moja Mama pracuje w przychodni miałam konsultacje przez tel, co może być Zuzi że tak marudzi i wieczorem strasznie płacze. Lekarka wypisała mi Bebilon Pepti, kiedyś miała podejrzenie skazy białkowej i może to to Zuzia nawet bez problemu je zjadła mimo że śmierdzi
Ja myślę że to albo faktycznie skaza, albo skok. Bo jutro kończy 17 tyg. to akurat może być
Jutro idziemy na rehabilitację i pewnie znowu Zuzia będzie płakać
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:26   #4924
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak za rok szkolny 2013/14 przysługuje mi 6 tygodni bo byłam w tym czasie na l4 musiałam mieć ciągłość zeby mogli bez problemu zatrudnić na moje miejsce kogoś od wzesnia wiec jesli wybiorę roczny macierzyński to obejmuje mi on wakacje i ferie wiec po macierzyńskim mogę przedłużyć o te 6 tyg plus jeszcze 8 i wyjdzie mi powrót do pacy ok 8 grudnia kuszące....zwłaszcza że jeszcze 4 dni opieki nad zrowym dzieckiem do wybrania i jakieś l4 i wracam do pracy w 2015 roku po sylwestzei nowym roku miałam wrócićod wrzesnia ale teaz mam mieszane uczucia pan z kadr adzi z uśmiecem wykorzyatać wolny czas w domu
Dzieki kochana Czyli u mnie bedzie podobnie A TZ powinnas raz zostawic samego z dwojka pod jakims pretekstem na caly dzien i moze wtedy Cie doceni...
Stary 2014-01-15, 21:26   #4925
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
kurcze jestem do tego stopnia wkurzona że nalałam sobie kieliszek advocata i składam panie o 22
Kochana rozumiem Cie w 100%
Wiem ze to nie jest pocieszenie, ale ja tez jestem z dwojka dzieci sama Ostatnio moje zycie polega na bieganiu od lekarza do lekarza robienie zakupow placenie rachunkow gotowanie obiadkow odbieranie Mai z przedszkola na ile maly pozwoli, zabawie z Maja pozniej kapanie jednego, drugiego, kolacja ,usypianie Mai, sprzatanie po kolacji i tak ok 22 mam odrobinke czasu dla siebie
A jak zadzwonie do TZ zeby sie pozalic to mowi jak masz okazje to idz spac
Noz kuzwa ja potrzebuje gdzies wyjsc cos porobic pobyc miedzy ludzmi. Kocham moje dzieci nad zycie ale niedlugo zeswiruje
Okres poswiateczny kiedy Tz mial dwa tygodnie wolnego to bylo cos wspanialego... Obowiazki podzielone on kapal Maje robil jej kolacje, w den chodzil z dziecmi na spacery a ja w miedzy czasie moglam sie zdrzemnac lub poczytac.

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:32
marysia_258 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:30   #4926
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
W sumie masz rację,oni patrzą na sprzedaż,a nie dobro dziecka.Ja też się zastanawima od kiedy rozszerzyć dietę i chyba jednak zacznę od 6 tego miesiąca,o ile jeszcze będę kp
nie mogą sprzedawać czegoś co szkodzi dziecku.

w warzywach i owocach które kupisz w sklepie by samodzielnie przyrządzić dziecku posiłek jest na pewno niemniej chemii co w słoiczkach..

by całkowicie wyeliminować to co szkodliwe trzeba by kupować wszystko zebrane prosto z wiejskiego pola albo zerwane prosto z drzewa taka prawda.
nie wspomnę już o mięsie

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
A mi weny ciągle brakowało i w żaden sposób nie mogłam się zmobilizować W końcu zebrałam się w sobie i chodzę na aqua aerobic A do zrzucenia tyle,że szkoda gadać...

Bezpośrednia dziewczyna

hej hej papalinko
Ale super , zazdroszczę, sama chętnie ruszyłabym się gdzieś z domu, na basen albo siłownie(którą mam za darmo) ale niestety nie mam takiej możliwości
Jesteś zadowolona z zajęć?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
btw jestem padnieta tż pzyjecał jednak na próbe i co....nie wzieliśmy kluczy od domu a mama szła do pacy i zamkneła dom...klucze miałam przypiete do kluczy od auta ale mąrdy tz odpiął bo on nie może mieć smyczki przy samochodowych kluczach i wracamy do domu o 19;30 a dom zamkniety i oczywiście sie na mnie wydarł że ja powinnam mieć zawsze klucze w torebce i foch poszłam do siostry a on pojecał 15 km do mamy do pacy po klucze a jak wrócił to w piecu zapalił nawet nie aczył mnie zawołac ...o nie sorki zawołał ale już z dziecmi nie pomógł bo miał fochai zaaz pojechał do t. dalej płytki układać....musiałam zmeczone dzieci sama ogarnąc ..szwagier mi pomógł adriana ubrac i mi przyniósł go do domu i szybka akcja pt kąpanie dwójki dzieciaków czyli kąpanie adriana i zabawianie zneczonego seby w miedzyczasie ...a wiadomo jak jest jak dziecko marudne i jeszcze na wychodne tż mi rzucił że w pokoju bajzel / w pokoju w którym pranie się suszy// nosz kurde ja nie moge jadłam dziś zupke chinską o 13 i nie mam się czasu po tyłku podrapać...szkoda gadać ...no to sie mniej wiecej wyżaliłam ide teraz kontynuować zaległe sprzątanie
dzielna kobita z Ciebie.
niech się na płytkach powyżywa

Stary 2014-01-15, 21:33   #4927
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Kochana rozumiem Cie w 100%
Wiem ze to nie jest pocieszenie, ale ja tez jestem z dwojka dzieci sama Ostatnio moje zycie polega na bieganiu od lekarza do lekarza robienie zakupow placenie rachunkow gotowanie obiadkow odbieranie Mai z przedszkola na ile maly pozwoli, zabawie z Maja pozniej kapanie jednego, drugiego, kolacja ,usypianie Mai, sprzatanie po kolacji i tak ok 22 mam odrobinke czasu dla siebie
A jak zadzwonie do TZ zeby sie pozalic to mowi jak masz okazje to idz spac
Noz kuzwa ja potrzebuje gdzies wyjsc cos porobic pobyc miedzy ludzmi. Kocham moje dzieci nad zycie ale niedlugo zeswiruje
o to to ...jakbym sama to napisała ...jeszcze dodac niekończace sie pranie... otyle było mi dobrze jak tz nie ma a adio w przedszkolu to w tamten tydzien nie musiałam gotowac bo adi zjał w przedszkolu a ja to byle co g ale jak mi dobrze było...nie musiałam się spieszyć ze obiad ma być na godzine konkretną jesli chodzi o tz to on nie widzi problemu i może z dziećmi zostac bo dla niego to nie kara ale on ciągle zarobiony a mnie ta ciągła paca już wkurza
edit moje wyjścia na zakupy już sa wyeliminowane bo tz dostaje karteczke i kupuje ale musze wrócić do samodzielnyc zakupów bo skisne w tym domu ...ale i tak zakupy z zegarkiem w rece i zawsze o 7 rano bo nie moze być później bo tz ma robote

Edytowane przez ewacia85
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:35
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 21:33   #4928
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Miałam nadrobić i niemiałam kiedy W związku z tym, że moja Mama pracuje w przychodni miałam konsultacje przez tel, co może być Zuzi że tak marudzi i wieczorem strasznie płacze. Lekarka wypisała mi Bebilon Pepti, kiedyś miała podejrzenie skazy białkowej i może to to Zuzia nawet bez problemu je zjadła mimo że śmierdzi
Ja myślę że to albo faktycznie skaza, albo skok. Bo jutro kończy 17 tyg. to akurat może być
Może po pepti będzie lepiej

Trzymam kciuki za rehabilitacje Zuzi
My 24.o1 mamy termin i już się boje

Stary 2014-01-15, 21:35   #4929
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
nie mogą sprzedawać czegoś co szkodzi dziecku.

w warzywach i owocach które kupisz w sklepie by samodzielnie przyrządzić dziecku posiłek jest na pewno niemniej chemii co w słoiczkach..

by całkowicie wyeliminować to co szkodliwe trzeba by kupować wszystko zebrane prosto z wiejskiego pola albo zerwane prosto z drzewa taka prawda.
nie wspomnę już o mięsie

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Ale super , zazdroszczę, sama chętnie ruszyłabym się gdzieś z domu, na basen albo siłownie(którą mam za darmo) ale niestety nie mam takiej możliwości
Jesteś zadowolona z zajęć?

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

dzielna kobita z Ciebie.
niech się na płytkach powyżywa
Wiem,wiem,chodziło mi tylko o to,że oni polecają coś od 4 tego miesiąca,a to może okazać się szkodliwe.Wiem,że oni dbają chyba o jakość swoich produktów,sama będę dawała słoiczki.A chemii nie da się uniknąć,jest wszędzie niestety

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Bidulka,takie maleństwo a już musi tyle cierpieć
Stary 2014-01-15, 21:36   #4930
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Dzieki kochana Czyli u mnie bedzie podobnie A TZ powinnas raz zostawic samego z dwojka pod jakims pretekstem na caly dzien i moze wtedy Cie doceni...
tez miałas l4 przez całe wakacje i jak zamierzasz wróić od września czy jak najdłużej w domku być
Stary 2014-01-15, 21:39   #4931
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
o to to ...jakbym sama to napisała ...jeszcze dodac niekończace sie pranie... otyle było mi dobrze jak tz nie ma a adio w przedszkolu to w tamten tydzien nie musiałam gotowac bo adi zjał w przedszkolu a ja to byle co g ale jak mi dobrze było...nie musiałam się spieszyć ze obiad ma być na godzine konkretną jesli chodzi o tz to on nie widzi problemu i może z dziećmi zostac bo dla niego to nie kara ale on ciągle zarobiony a mnie ta ciągła paca już wkurza
edit moje wyjścia na zakupy już sa wyeliminowane bo tz dostaje karteczke i kupuje ale musze wrócić do samodzielnyc zakupów bo skisne w tym domu ...ale i tak zakupy z zegarkiem w rece i zawsze o 7 rano bo nie moze być później bo tz ma robote
Ooo zapomnialam dodac o non stop chodzacej pralce i stosach prasowania
Dla mojego to tez nie problem tylko ze on w domu jest tylko w weekendy
Jak w niedlugim czasie nie zmieni roboty to zagroze mu rozwodem

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013
Stary 2014-01-15, 21:41   #4932
policzanka
Wtajemniczenie

Hello

Witam się wieczorowa porą.
Będzie mnie mniej na forum bo postanowiłam sobie ograniczyc ilosc spędzonego czasu przed komputerem do godzinki dziennie...

Bajka-Norwegia odpadła całkowicienajwiększe szanse maja ludzie z wykształceniem

ide ponadrabiac...

EDIT:miałam na mysli doświadczenie nie wykształcenie(chocaz wykształecenie swoją drogą)

Edytowane przez policzanka
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:58
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:41   #4933
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
dwójka dzieci to chyba 4 dni opieki pzysługuje z tż jestesmy umówieni że ja wybieram opieke nad dziećmi
Niestety nie. Nie mnoży się tego.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:42   #4934
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marysia_258 Pokaż wiadomość
Jaki jest ten Enfamil w smaku? Cos w stylu Nutramigenu czy normalny? Duzo drozszy jest od normalnego mleczka?
enfamil to normalne mleko kosztuje generalnie tyle samo co bebilon albo nan kolo 49 zl. w smaku jest normalny, slodkawy.

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
skład to tylko owoce/warzywa +woda.
w tym poradniku pokazują jak w 5 krokach wprowadzać nowe smaki i posiłki, gluten, niekoniecznie podając dziecku ich słoiczki
na wiosnę kupuję parowar i będę gotować Antkowi sama ale myślę, że dalej będę się posługiwać schematem z tego poradnika.
ja tam mam takie samo zdanie jak ty. akurat ten poradnik z bobovity jest fajnie napisany i w zadnym wypadku niczego nie narzucaja. zreszta kazda matka ma swoj rozum i z niego korzysta
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:44   #4935
ewacia85
Wtajemniczenie

istne szaleństwo otworzyłam karmi i zastanawiam się czy iśc się kapać czy czekac aż tż wróci w razie w jakby się któryś z chłopców obudził bo mam łazienke na dole a mieszkam na górze
Stary 2014-01-15, 21:44   #4936
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hello

Będzie mnie mniej na forum bo postanowiłam sobie ograniczyc ilosc spędzonego czasu przed komputerem do godzinki dziennie...

ide ponadrabiac...
dzwoniliscie? przykro mi
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-15, 21:45   #4937
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Niestety nie. Nie mnoży się tego.
no to sie nacieszyłam ...myślałam ze na każde z dzieci jest po 2 dni....
Stary 2014-01-15, 21:48   #4938
rusałka_1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Agravka - ja już z podobnymi objawami byłam u lekarza z Olą wiele razy. Pierwsze 2 miechy to było wycie non stop i pręzenie i wysypka. Każdy lekarz mówił, że dzieci tak mają Potem przez chwilę było minimalnie lepiej, a kilka tygodni temu znowu gorzej i do tego objawy skórne się bardzo nasiliły. Byłam z nią u lekarza w piątek i dostała pepti/nutramigen (nutra nie chce mi jeść), zyrtec i maść sterydową. Zmiany skórne zniknęły już prawie, za to pręzenie bardzo silne. Nie wiem, może ona ma więcej siły teraz i dlatego to tak wygląda?? Pojutrze idziemy na kontrolę. A taka byłam szczęśliwa, że w końcu dostała ten hydrolizat i będzie spokój z brzuchem

Sorki, że tak tylko o sobie, ale podłamana dzisiaj jestem, że wszystko pod górkę i nic nie może być dobrze nawet przez chwilę...
współczuję problemów z Olą trochę cie rozumiem bo Jasio przez ok. 1,5 miesiąca całe dnie i noce płakał z powodu brzuszka i w takim momencie czasem brakuje sił, a serce kraja się na widok cierpiącego malucha.

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

A ja wlasnie zajadam chalke z dzemem i sie dziwie, ze waga nie spada brakuje tylko kakao
nie moge tego czytać - chałka i dżemik to moje marzenie
ciągle sobie powtarzam że wszytko dla dobra Jasia a kp kiedyś sie skonczy

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Dziękuję za zrozumienie Okropnie mi jest, czuję cały czas, że coś jest nie tak, nie sprawdzam się itd Kanał.
nawet tak nie myśl! jesteś cudowna mamą i dajesz z siebie wszystko zeby zaspokoic potrzeby swojego dziecka.
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Jedziemy do domu, na szczęście to tylko przewrazliwiona pediatra, jest zapalenie gardła i górnych dróg oddechowych, ale płuca czyste.
ufff!

Diorisha
hej jakies aktualne zdjęcie Ewuni by się przydało

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 21:50   #4939
ewacia85
Wtajemniczenie

bajka miałam już dawno pytać ale jakoś coś mnie powstrzymywało a raczej nie chciałam byc wścibska jeśli chodzi o pace twojego tz ...on jest elektrykiem bo mój tato jeździ na projekty i tez elektryk ma dużo różnych szkoleń i rekomendacji z finlandii ,australii, afryki , gdzie pacował na projektach jako elektryk i brygadzista ale chce zmienić prace bo mówi że firma się sypie. on obecnie pracuje przy montażu dźwigów w portach...czy ma jakies szanse na dostanie sie do tej pracy co twój tż bo czytałam tam że doświadczenie w budowie statków tam jest czy coś takiego....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 21:52   #4940
marysia_258
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
enfamil to normalne mleko kosztuje generalnie tyle samo co bebilon albo nan kolo 49 zl. w smaku jest normalny, slodkawy.

ja tam mam takie samo zdanie jak ty. akurat ten poradnik z bobovity jest fajnie napisany i w zadnym wypadku niczego nie narzucaja. zreszta kazda matka ma swoj rozum i z niego korzysta
Dzieki za odp
Jak skonczy mi sie Nan to kupie ten Enfimil. Zobaczymy co z tego bedzie
Spadam spac.
Dobranoc

MAJA
21.08.2009
BARTOSZ
23.09.2013

Edytowane przez marysia_258
Czas edycji: 2014-01-15 o 21:54
Stary 2014-01-15, 21:55   #4941
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
bajka miałam już dawno pytać ale jakoś coś mnie powstrzymywało a raczej nie chciałam byc wścibska jeśli chodzi o pace twojego tz ...on jest elektrykiem bo mój tato jeździ na projekty i tez elektryk ma dużo różnych szkoleń i rekomendacji z finlandii ,australii, afryki , gdzie pacował na projektach jako elektryk i brygadzista ale chce zmienić prace bo mówi że firma się sypie. on obecnie pracuje przy montażu dźwigów w portach...czy ma jakies szanse na dostanie sie do tej pracy co twój tż bo czytałam tam że doświadczenie w budowie statków tam jest czy coś takiego....
moj tz jest inzynierem elektrotechniki i telekomunikacji, ale od zawsze pracuje z pradem pisalam wczoraj w klubie co i jak
ale jesli twoj tata ma tak bogate doswiadczenie i do tego w porcie, to niech wejdzie na stronke time personale i sklada aplikacje wg mnie ma duze szanse http://www.timepersonale.pl tyle ze to firma posredniczaca.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-15, 21:56   #4942
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
To chyba Julia miała być Aleksandrą jakiś czas temu
A no miała

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A Aleksandrę?

https://www.facebook.com/media/set/?...5467752&type=1

wygralimy chociaż kijowe są zdjęcia, dużo dekoracji nie zpstało pokazanych.
A dekoracje w Szczecinie też są super!
Ja już podziękuję

Cytat:
Nie wiem, co u Was, nie ogarniam
Eda chory, dostał nowe leki. Encia chora, dostała skierowanie do szpitala z podejrzeniem zapalenia płuc.
Także jedziemy, jak będę mieć z kim Edę zostawić.

Założy ktoś nowy wątek, jakby mnie nie było? Nie wiem, czy w szpitalu nie zostaniemy
O kurcze... Matal, zdrówka Wam życzę!!!!

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Jeeezu dziewczyny, ja już nie wyrabiam... Dzisiaj od rana u mnei chodzi suszarka. Ola strasznie płacze, a pręży się bardziej niż kiedykolwiek - cała się robi czerwona i aż się tak na maksa w łuk wygina nawet na rękach, że ma głowę i nogi w dół... Widać, że strasznie cierpi. Nie wiem, jak jej pomóc i chyba się zaraz rozpłaczę sama. Suche placki jej po maści zeszły, więc jej nie swędzi. Może to pepti jej jakoś szkodzi albo ja już sama nie wiem. Martwię się. A biedny dzidziuś się męczy i nawet z tą suszarką spała dzisiaj może 2 razy po 10 minut Więc jak ktoś narzeka, że dziecko śpi całą noc, to pewnie w dzień nie będzie spało, to niech sobie wyobrazi, że dziecko nie śpi ani w dzień ani w nocy i jest ciągły ryk Ja już psychicznie nie wyrabiam, a jeszcze strasznie się martwię o nią...
Przykro mi
Jeszcze troszkę i na pewno się unormuje

Cytat:
Dziewczyny,czemu moja mała tak się drze w czasie kąpieli,tzn.na początku jest ok,zaczyna się dopiero po jakimś czasie,a apogeum osiąga,jak zaczynam myć głowę.O co może chodzić?
Moja też zaczyna kwękać przy myciu głowy...
Może po prostu ta czynność nie należy do jej ulubionych?

Cytat:
Jedziemy do domu, na szczęście to tylko przewrazliwiona pediatra, jest zapalenie gardła i górnych dróg oddechowych, ale płuca czyste.
Ufffff! Super!
Jeszcze raz zdrowia

Zapisałam się z Tż na siłownię

Od piątku zaczynam chodzić ze znajomą

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:01   #4943
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem,wiem,chodziło mi tylko o to,że oni polecają coś od 4 tego miesiąca,a to może okazać się szkodliwe.Wiem,że oni dbają chyba o jakość swoich produktów,sama będę dawała słoiczki.A chemii nie da się uniknąć,jest wszędzie niestety

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Bidulka,takie maleństwo a już musi tyle cierpieć
to co jedno dziecko będzie tolerować drugiemu może zaszkodzić

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 23:00 ----------

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
Hello

ide ponadrabiac...

powinnam wziąć z Ciebie przykład bo też za dużo czasu spędzam przed kompem:/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-15, 22:01   #4944
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
moj tz jest inzynierem elektrotechniki i telekomunikacji, ale od zawsze pracuje z pradem pisalam wczoraj w klubie co i jak
ale jesli twoj tata ma tak bogate doswiadczenie i do tego w porcie, to niech wejdzie na stronke time personale i sklada aplikacje wg mnie ma duze szanse http://www.timepersonale.pl tyle ze to firma posredniczaca.
mój tato jest zwykłym elektrykiem po zawodówce ..24 lata pracował w Gamracie az w koncu zdobył sie na odwage zaryzykowął i zwolnił sie wyjeżdżając na projekt do islandii gdzie był prawie 3 lata a teaz jest w innej firmie i jeździ po różnych krajach zakładać takie wielkie dźwigi w pottach wiec nie wiem czy to ma cos wspólnego ze statkami no ale doświadczenie w tym ma spore i duzo listów rekomendacyjnych od pzełożonych w zasadzie z każdego projektu ma jakiś listy pochwalne wiec skoro mówisz ż emoze się udac to musze go namówić
Stary 2014-01-15, 22:04   #4945
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:

zgadzam się

---------- Dopisano o 23:03 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
istne szaleństwo otworzyłam karmi i zastanawiam się czy iśc się kapać czy czekac aż tż wróci w razie w jakby się któryś z chłopców obudził bo mam łazienke na dole a mieszkam na górze

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ----------

Cytat:
Nie,staram się najpóźniej godzinę po

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

No może,ale nie zawsze ryczy,więc to jest dziwne

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
u nas jest podobnie, może to zależy od humoru kto wie

Stary 2014-01-15, 22:05   #4946
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
mój tato jest zwykłym elektrykiem po zawodówce ..24 lata pracował w Gamracie az w koncu zdobył sie na odwage zaryzykowął i zwolnił sie wyjeżdżając na projekt do islandii gdzie był prawie 3 lata a teaz jest w innej firmie i jeździ po różnych krajach zakładać takie wielkie dźwigi w pottach wiec nie wiem czy to ma cos wspólnego ze statkami no ale doświadczenie w tym ma spore i duzo listów rekomendacyjnych od pzełożonych w zasadzie z każdego projektu ma jakiś listy pochwalne wiec skoro mówisz ż emoze się udac to musze go namówić
zawsze warto sprobowac. ja sie zbytnio nie interesowalam ta firma, nie czytalam, ale teraz patrze na opinie i nie sa zbyt pozytywne ale na nich sie nie opieram, bo mojego tz znajomi pracuja tam juz po pare ladnych lat i nie narzekaja wiec chyba opinie wystawiaja pijaczki ktorych firma pogonila, bo jest uczulona na chlanie.
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-15, 22:05   #4947
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
zawsze warto sprobowac. ja sie zbytnio nie interesowalam ta firma, nie czytalam, ale teraz patrze na opinie i nie sa zbyt pozytywne ale na nich sie nie opieram, bo mojego tz znajomi pracuja tam juz po pare ladnych lat i nie narzekaja wiec chyba opinie wystawiaja pijaczki ktorych firma pogonila, bo jest uczulona na chlanie.
dziękija ide w kime dobranoc
Stary 2014-01-15, 22:06   #4948
matallewar
Zakorzenienie

Coś nie możecie skończy tego wątku, moje drogie
En nie chce spać Bidusia moja

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:06   #4949
MsLullaby
Zakorzenienie

Papuga ja sie moze wypowiem co do sloiczkow ostatnio kupilam z hippa, na ktorym pisalo "szpinak i ziemniak" nie zwrocilam uwagi na etykiete. Gdy wrocilam do domu, przeczytalam sklad i padlam Sklad: szpinak, ziemniak, ryz, pieprz, ser zolty cheddar, olej rzepakowy i cos tam jeszcze. Oczywiscie pisze, ze 4msc+ uwazam, ze wcale nie jest tak, ze nie wyprodukuja i nie wypuszcza w sprzedaz czegos co nie szkodzi. Bo jestem wrecz pewna ze po takim posilku mojemu dziecku niezle by flaczki powykrecalo w brzuchu. To samo jak kupialm "banana pudding" myslalam ze to pewnie ryz + banan a w domu sie okazalo ze do tego bylo jablko i koncentrat jablkowy gdzie bylo zaznaczone nizej malym drukiem ze mimo iz to jest hipp organic to tez koncentrat z organicznym jedzeniem nie ma nic wspolnego

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-15, 22:12   #4950
policzanka
Wtajemniczenie

Bajko-tak Tz dzwonił.babka mu powiedziała ze szanse marne.
no nic.trzeba będzie gdzie indziej kombinowac.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
dokładnie mówił mąż kuzynki Tz.Ze gonią chlejusów i tych co palą.
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości