![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wspolnie sie odchudzamy:) dołącz :))
Oczywiście, że razem raźniej. Można się nieźle wzajemnie motywować. Też kiedyś biegałam z koleżanką ale zapał jej się szybko skończył i zostałam sama. Co nie znaczy, że samemu też nie jest fajnie - genialnie się wtedy zbiera myśli i wyłącza od świata. Poza tym zawsze mi się podobało jak mijający biegacze pokazywali kciuk w górę albo machali ręką, czuć wtedy taką solidarność i jest to bardzo pozytywne. No cóż, nasze społeczeństwo wzięło się za siebie. Biegają praktycznie wszystkie pokolenia i to jest ekstra, Lubię patrzeć na biegnących ludzi, którzy czerpią z tego przyjemność co widać gołym okiem.
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
Witam!
walczę ze swoją nadwagą od listopada 2013. Zaczynałam od 84,8 obecnie 76,7 Postawiłam na zdrowe odżywianie i ruch ( codziennie z kijkami 1.5 h w szybkim tempie, robię 8km). Chcę osiągnąć wagę 64 kg ale daję sobie czas nawet 1 rok. Bo szybko wcale nie oznacza dobrze. Zjadam ok 1500-1600 kalorii dziennie. Przez 15 tygodni wychodzi mi 8kg mniej i jak na razie realizuje swoje cele oby tak dalej. Pozdrawiam!
![]() |
#33 |
Przyczajenie
|
Dałam sobie czas do maja, początek czerwca. Córka ma komunię i chcę żeby była ze mnie du,na.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
i jak dziewczyny Wam idzie?
![]() ja dziś biegałam z siostrą... biegałyśmy zaledwie 30 minut ![]() moja kondycja jest do d.... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakie robisz ćwiczenia? I jaka dietka? ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Mnie od kilku dni nosi żeby iść pobiegać ale niestety nie mam tu ciuszków do biegania ani butów. Ale w piątek jadę do domu, przywożę sprzęcior i ruszam z TŻem w las. Nigdy nie biegałam po lesie co prawda ale ponoć frajda jest podwójna, okaże się ![]()
![]() |
![]() |
#36 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja w sumie też nigdy w lesie nie biegałam ale powiem Ci że jestem ciekawa jak to jest więc od razu po opisz dokładnie wrażenia co i jak ![]() ![]() Mam nadzieję tylko że wytrwam i będę wreszcie zadowolona z samej siebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ćwiczę Chodakowską w akademiku, nie jest tutaj dużo miejsca, uwierz ![]() TŻ zawsze biegał po lesie i mówi, że jest dużo trudniej. Teraz jadę wyjeżdzam bo mam troszkę wolnego i chcę odpocząć w innym środowisku od tego wszystkiego. Ale jak wrócę to od razu idę z nim biegać i zdam na pewno relację ;-) Więcej wiary w siebie i się uda, masz wsparcie w postaci siostry i to jest bardzo duży plusik i motywator. Będzie pięknie!
![]() |
![]() |
#38 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
Wiecie strasznie ale to strasznie jest sie w pełni zmobilizować i trzymać dyscyplinę. Co rano zaczyna się pięknie nastawienie super posiłki co 3 godz. ale przychodzi wieczór dzieci śpią a mama wyciąga wszystko co nie dozwolone : czekoladki, chipsy, cukiereczki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całkowicie odstawiłaś słodycze czy pozwalasz sobie od czasu do czasu? Warto dac sobie czasami taką dyspensę na coś słodkiego/ulubionego bo to daje dużo dl a psychiki (nie jest się na ciągłym zakazie) no i pomaga to unikać potem napadów.
![]() |
![]() |
#41 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja wyćwiczyłam to w ten sposób, że włączałam sobie w necie fotki jakiś lasek w bikini, z ekstra figurą i ta myśl, że ja też chce tak wyglądać powodowała odrazu ale to odrazu, że traciłam totalnie apetyt na cokolwiek :P A teraz, to już się sama powstrzymuję. Tak robiłam tylko na początku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Zrobiłam plan odchudzania. Mamę wysłałam do siostry na 4 dni i w tym czasie wdrążę swój plan w życie. Córcia chodzi na lekcję tańca i zumbe obiecała że pół godz. dziennie będzie ze mną ćwiczyć ![]() Za tydzień się mierzę i ważę i liczę na mniejsze wartości chociaż o 1 centymetr. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Sama nie umiem się zmotywować, więc może jak będę czytać o waszych sukcesach, to będzie mi łatwiej... Mam do zrzucenia 10kg i bardzo mi zależy, żeby się tego pozbyć do lipca. Utrudnieniem są kłopoty z tarczycą i sercem, a także notoryczny brak czasu. Ale mam nadzieję, że dam radę. Na początek chciałabym zacząć biegać. Kondycja zerowa, więc może zacznę od marszu. Do tego rezygnuję z pieczywa i chciałabym zrezygnowac ze słodyczy, ale to mój główny powód nadwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślę, że sama rezygnacja ze słodyczy powinna dać dużo, no i oczywiście zdrowe zamienniki, najlepiej zamienić wszystko na ciemne (chleb, makarony), włączyć do diety dużo kasz, zrezygnować z tłustych sosów. Wprowadzić zdrowe oleje (lniany, oliwa z oliwek, z pestek winogron, ewentualnie ryżowy) No i najlepiej zrezygnować z cukru i zamiennik go na naturalne słodziki takie jak stewie, syrop z agawy czy ksylitol - najlepiej. No i świetnie byłoby włączyć regularną aktywność fizyczną. Planujesz jakieś ćwiczenia? Poza bieganiem i marszem. Tak w domowym zaciszu czasami coś sobie poćwiczyć. Czy nie da rady?
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie jadłam tłusto, czy niezdrowo. Cukru nie stosuję. Ale słodziki tak, jeśli już muszę coś słodkiego. Zdrowe tłuszcze, to tylko olej z orzechów włoskich dodawany do sałatek. Inny nie wchodzi w grę, bo mam odruch wymiotny. Jem tylko chude mięsa: ryby, drób, wołowinę. Jedyne co muszę zmienić całkowicie, to odrzucić pieczywo i słodycze. To jedyne co powoduje moja nadwagę. Nie umiem sie powstrzymać od czekolady i jak już ją zaczne, to zjadam całą tabliczkę. To mój największy problem. Ale już parę razy mi sie udało, więc i tym razem musi mi sie udać. Już dwa razy schudłam 8 kg, więc myślę, że teraz też mi sie uda. Teraz dodatkowo oprócz diety chcę włączyć ruch, więc może te 10 kg jakoś da radę ![]() Jeśli uda mi się szybciej, to super, ale wiem jak mi szło poprzednio, no i nie jestem już młodziutka, więc z góry zakładam, że to nie będzie tak szybko ![]() Z ruchu planuje bieganie, bo mam wokół siebie pola, drogi rowerowe itp. więc jest gdzie biegać. W domu raczej nie chcę nic robić, bo po prostu nie lubię. Nie cierpię gdy ktoś się na mnie patrzy, na moje purpurowe rumieńce, a mam w domu troje dzieci, które sie na dodatek nabijają ![]() Próbowałam już ćwiczyć Skalpel albo z Mel B, ale nie dałam rady. Mam okropny ból stawu barkowego, więc Skalpel odpada, jak i i pozostałe ćwiczenia z Chodakowską. Mel B była fajna, bo ćwicząc brzuch nie trzeba machac rękami ![]() ![]() Może ewentualnie jakieś brzuszki. Dodatkowo mam problem z pulsem. Tzn. ja już leżąc mam ok. 90, a jak zaczynam ćwiczyć mam 140. Gdy osiągam 180, to robi mi sie ciemno i mdleję. Przez to szybko zniechęcam się do jakiegokolwiek wysiłku fizycznego. Muszę mieć założony pulsomierz i cały czas kontrolowac puls, żeby nie przekraczał 150. Dlatego musze robić dużo przerw, żeby odpocząć. Ale mam nadzieję, że jak rozkręcę moją kondycję, to i zapanuję nad moim pulsem. Moi celem jest -10kg, oraz pozbyć się brzucha. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Hey, hey
![]() ![]() Mam 24 lata, mamuśka od 4 lat. 169cm wzrostu, waga w granicach 55-57. "Odchudzam" się od 3 lat ![]() Od 2 tyg ćwiczę regularnie 4-5dni w tyg po ok. 40 min. Nic specjalnego, mam swój zestaw ćwiczeń troche ściągniety od Ewy Ch. bo stwierdziłam, że trening muszę dopasować do siebie ![]() ![]() Jeżeli chodzi o jedzenie to jem wszystko, w rozsądnych porcjach, ze zwiekszoną ilościa warzyw i owoców niż do tej pory. Tylko mam problem z wodą, nie czuje potrzeby jej pic ![]() Mój cel to -5kg, wysmuklenie ciała i wejscie z uśmiechem w nowy etap życia ![]() Edytowane przez MalaPikanteria Czas edycji: 2014-02-16 o 19:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
To jeszcze ja się dołączę do was
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najważniejsze to się nie poddawać, jak pojawią się zakwasy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny
![]() ![]() ![]() Może się Wam na coś przydam? ![]() Poz tym organizuję Grupę Motywacyjną VIDEO. Coś jak telekonferencja. Może ktoś chce się przyłączyć? Buziaczki i trzymam kciuki za Was wszystkie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
Chciałabym się przyłączyć
![]() Czuje się fatalnie, bo ćwiczę, jestem na zdrowej diecie a waga ani drgnie, nie karmię już piersią od 3 tygodni ale okresu dalej nie ma. Myslicie że brak efektów to dlatego, że jeszcze jest za wczesnie od porodu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Emma daj sobie czasu. Skoro dopiero przestalas karmic, to jeszcze masz burzę hormonalną. Fajnie, że ćwiczysz. Nie zniechecaj się. Jak hormony się uspokoja, to zaczniesz widzieć efekty.
Ja urodziłam 3 dzieci. W każdej ciąży przytyłam 21 kg, mimo pilnowania się z jedzeniem. Zawsze chudlam bez problemu. Ale jakiś czas temu przytyłam znowu i nie mogę się tego pozbyć. Od lutego biegam i dietuje. Efektów zero. U mnie problemem jest to, że mam chorobę Hashimoto, a ona utrudnia chudniecie, bo wariuja mi hormony tarczycy. Załamuje mnie to strasznie, ale nie poddaję się. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.