![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
wspolnie sie odchudzamy:) dołącz :))
witam, mam na imie Ewa. Niedawno urodzilam ślicznego chlopczyka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: wspolnie sie odchudzamy:) dołącz :))
Cześć Ewa!
![]() Ja jestem Ola i borykam się z nadwagą, mimo iż nie byłam jeszcze w ciąży. Niezdrowy tryb życia i inne zaniedbania wykazały 75 kg w styczniu 2013. Do czerwca ubiegłego roku udało mi się zrzucić do 66 kg, a już we wrześniu było 73,5. I tak oto zaczęłam drugą walkę. Na chwilę obecną ważę 69,5 kg motywuje się szóstką z przodu. Mam nadzieję że dojdę do 65 kg do końca czerwca. A na sylwestra tego roku równe 60. To mój cel. Diety jakiejś specjalnej nie stosuję, staram się zdrowiej odżywiać i cały czas od 5 listopada 2013 regularnie robię Skalpel Chodakowskiej i jestem zadowolona z efektów, dziś już 93! Mam 167 cm wzrostu i BMI równe 24,92
~ Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. ~ 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 ![]() 1 z 20 |||||||||||||||||||||||| loading
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do ćwiczeń to zaczęłam ćwiczyć z Chodakowską i jak najbardziej polecam Ci te ćwiczenia jeżeli jeszcze ich nie robiłaś to warto spróbować. Początki są ciężkie ale z każdym treningiem idzie mi coraz lepiej i to mnie dodatkowo motywuje. Co do diety to 4-5 posiłków dziennie co 3 godziny, dużo wody, ja akurat wykluczyłam słodycze (narazie do 27 lutego, a potem zobacze co dalej), bez podjadania, bez żadnych produktów typu light, po prostu zdrowa zbilansowana dieta i będzie okej. Nie ograniczaj też wszystkiego, nie obniżaj kcal nie wiadomo jak bo w ten sposób nie osiągniesz sukcesu a jedynie zaszkodzisz swojego organizmowi i metabolizm Ci się spowolni. Ile razy w tygodniu planujesz ćwiczyć? Ja ćwiczę 6 razy w tygodniu po 40 minut z Chodakowską do tego robię ćwiczenia z Programu Activii (codziennie, ale te ćwiczenia trwają około 3-4 minut więc spoko, a są skuteczne, mięśnie się napinają, ciało lepiej pracuje). Tu masz link do tego programu (może dołączysz?): http://www.activia.pl/h1 Co do wspomagania w trakcie odchudzania to polecam pić z rana na czczo przegotowaną wodę z cytryną lub pół szklanki kefiru, oczyszcza to organizm, człowiek się lepiej czuję. Unikaj żywności przetworzonej, no i cukru. Cukier zastępuję stewią, syropem z agawy albo najlepiej ksylitolem. Dużo warzyw i owoców, najlepiej odpuścić sobie na okres zimowy cytrusy bo wyziębiają organizm. Śniadania jem zawsze na ciepło (kasz jaglana, kukurydziana, owsianka - z owocami, warzywami, na słodko, na słono). Przynajmniej 2-3 posiłki ciepłe w ciągu dnia, kolacja minimum 2 godziny przed snem. Dużo pozytywnego myślenia i wiary w siebie, a z każdym dniem będziesz odkrywać w sobie, że jesteś silniejsza niż Ci się wydawało i że jeżeli chcesz to możesz osiągnąć dużo! Ściskam i życzę powodzenia, buziaki.
![]() |
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Cześć kochana ! Jestem Gosia. Za mną kilkadziesiąt nieudanych diet, cóż... Mówi się trudno. Efekty szybkie, a potem jojo. U mnie zaczęło się od pójścia do szpitala i wyzywania przez lekarza od grubasów. Wmawiałam sobie, że jest on tylko nic nie wartym ''garbusem'' i nie ma prawa mnie tak poniżać. Cienkim sikiem zlewałam jego ciągłe docinki, ale po wyjściu jednak coś mnie ruszyło.. W szpitalu było 94,1 kg. Dziś jest 86,2 kg
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jaki odzew
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez ciazowa25 Czas edycji: 2014-02-06 o 16:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Witam Was
![]() ![]() Od początku zeszłego roku zaczełam się odchudzać ponieważ moja waga wynosiła 108kgmasakra? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Ja mam taką cichą nadzieję ,że mi sie uda. Bo jak narazie nie jest to zbyt łatwe ale to chyba dla wiekszości odchudzających się. Dlamnie najgorsza zmorą są słodycze nie moge się im oprzeć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również mam z tym problem, słodycze to moja największa słabość (szczególnie wszystko co czekoladowe). Mam postanowienie, że do 27 lutego nie jem słodyczy i na razie się tego trzymam. Co do sposobów to ja robiłam tak, że pozwalałam sobie codziennie na 3-4 kostki czekolady (najczęściej mlecznej z Wedla) i tak przez jakiś czas potem zamieniłam to na 3-4 kostki czekolady z Netto gorzkiej (60%), a po jakimś czasie przeszłam na czekoladę gorzką z Linda (90%). No i tak stopniowo się odzwyczajałam, na prawde podziałało, nie ciągnęło mnie do słodkiego, a wiadomo, że gorzka czekolada jest wskazana nawet na redukcji. Także polecam ten sposób, może na Ciebie też podziała ![]()
![]() |
![]() |
#12 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I również zapraszam na naszą akcję: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post45030784 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny.
Też muszę zacząć ze sobą coś robić, ale robić nie stać w miejscu!!! Próbuje już od roku zmotywować się do walki z kilogramami i jest mi ciężko. Waga 78 kg Wzrost 164 cm. Cel 65 kg. na początek ![]() Mam nadzieję, że z Wami pójdzie mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Cześć kobiety
![]() Jak Wam dziś idzie? Nataszka - masz cel, to teraz wyznacz sobie termin w jakim chcesz go dokonać. Mesilla spróbuj zamieniać słodycze na owoce, wiem że też zawierają cukier ale to już "mniejsze zło", no i możesz też zacząć ograniczać/ bądź całkiem zaprzestać słodzenia napojów.
~ Nigdy nie narzekaj, że masz w życiu pod górkę, jeśli zdecydowałeś, że idziesz na szczyt. ~ 78 - 77 - 76 - 75 - 74 - 73 - 72 - 71 - 70 - 69 - 68 - 67 - 66 - 65 - 64 - 63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 ![]() 1 z 20 |||||||||||||||||||||||| loading
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Nie lubie gorzkiej czekolady ale może sie skusze i spróbuję
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Też mam zamiar zrzucić parę zbędnych kilogramów. W ciąży nie byłam, narazie z mężem nie planujemy... Ważę 61-62kg, takie wahania. Przy wzroście 170 niby to dobra waga, przynajmniej tak "mówi" kalkulator BMI, ale ja się z tym źle czuję. Moją wymarzoną wagą jest 57kg. Od poniedziałku zaczynam biegać. Od kilku dni już mam dietę, która polega na niejedzeniu słodyczy, fast foodów oraz rzeczy ociekających tłuszczem. Teraz tylko cierpliwie czekać na efekty. Podzielcie się ze szczegółami waszymi sposobami na zrzucenie kilogramów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Cwicze;insanity,Jillian(s hred i 6 pack 6 weeks),biegam,cwicze na orbiteku,raz bylam na silowni; total body workaut).Brak konsekwecji w diecie spowalnia moje odchudzanie i demotywuje mnie ![]()
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
maslo orzechowe? W czym pomaga? U mnie juz 7 z przodu, dokladnie 79,7 ;p zapomnialam dodać ze karmie piersią. Wiec dieta zaostrzona co prawda ale bez przesady. Wszystko dla dobra dzidziusia. A i nie cwicze poki co bo po cesarce ciezko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
HEj Wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Przyczajenie
|
jest takie maslo orzechowe prawdziwe w sklepie Edeka. Zakupie je jutro
tyle ze ja mieszkam w Niemczech, wiec to nic nie da Raczej jak napisze nazwę itp... Niestety ja cwiczyc nie mogę bo jestem po cc. ;( za wczesnie chyba , jeszcze sie rana do końca nie zagoila... Szkoda. ;( ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
![]() Też chcę się w końcu 'owocnie' wziąć za odchudzanie. Mam 168cm wzrostu i ważę 81kg :/ Chciałabym zrzucić conajmniej 15kg, wiem że nie od razu tak mi się to szybko uda, ale doszłam do wniosku, że małymi krokami muszę zacząć coś robić w tym kierunku jak tak mi to przeszkadza. Przeważnie tylko się użerałam nad sobą że jestem 'grubasem' i wcinałam dalej. Zajrzałam tutaj na forum bo myślę że w grupie będzie raźniej i lepiej ![]() więcej motywacji itp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Przyczajenie
|
a jeżeli chodzi o slodycze, tez mam z tym problem ;p ja kupuje w lidlu batoniki musli, mysle ze to mniejsze zlo niż czekolada mleczna i batony. Nie wiem czy w polskim lidlu są. Pakowane po 8
![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, każdy kilogram zbliża nas do celu. Małymi kroczkami można zdziałać cuda !
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Hmm... Miałam zacząć bieganie od poniedziałku ale dziś z rana była taka piękna pogoda i nawet pomimo okresu dopadła mnie jakaś ogromna chęć pobiegania, że wyskoczyłam z samego rana w dresik i w trasę. Sprawiło mi też ogromną radość to, że mój mąż do mnie dołączył, więc było bardzo miło. Po biegu czułam się fantastycznie. Nie dość, że spalasz, to dotleniasz się i odrazu samopoczucie lepsze
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.