![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Najbardziej seksowny zapach dla kobiety
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie osobiście to wkurza, bo preferuje "męskie" zapachy oraz "męskie" kolory i krew mnie zalewa (nie, nie mam na myśli tych dni ![]()
![]() |
![]() |
#33 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-02-09 o 13:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Nie, dobrze napisałam
![]()
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
O matko, nie wiedziałam
![]() ![]() ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-02-09 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Faceci różnią sie ogromnie między sobą, tak samo kobiety, dlatego jakos nie widze większego sensu w trzymaniu się sztywnych podziałów skrojonych na uśrednionego faceta i uśrednioną kobite ![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Jak chcesz sie jeszcze bardziej zdziwić to zerknij na galerie w poniższym linku, szczególnie pierwsze zdjęcie ![]() http://www.smithsonianmag.com/arts-c...-pink-1370097/
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Męskie zapachy dla kobiet, damskie zapachy dla mężczyzn
hey - chodziło mi raczej o to, że podział na damskie i męskie zapachy się nie zmieni, w sensie, że zawsze będzie półka "for men" i "women", a to, kto po tych półkach buszuje i w jakich zapachach gustuje, to już inna sprawa
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#41 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z innej beczki podam przykład Hermes Elixir del Merveilles który teoretycznie kierowany był dla kobiet, a jak dla mnie to zapach który może być spokojnie używany przez faceta. A taki za przeproszeniem Muglerowy A men? Czy te słodkości są męskie? I dlaczego miałabym ich ewentulanie nie używać ![]() A już na bank planuje zakup Terre d Hermes, który uwielbiam! Dla siebie oczywiście go kupię. Zużyłam sporą odlewkę i nie zauważyłam kontrowersji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Dorabianie ideologii
![]() Im dłużej siedzę w temacie, tym rzadziej patrzę której płci dane perfumy są dedykowane. Akurat dziś mam na sobie Interlude Man i zastanawiam się czemu to niby jest męski zapach? Gdyby ktoś napisał, że damski, nawet nie drgnęłoby mi oko, nuty brzmią dla mnie bardziej damsko niż męsko, jak już mam zaklasyfikować ![]() Noszę to co lubię, nie mój problem, że ktoś coś zaklasyfikował jako męskie ![]() A jak lubię lawendę to w jakim damskim zapachu mam jej szukać, hę? Jeśli chodzi o perfumy i TŻ to jestem wspaniałomyślna - nie tylko pozwoliłam M się psikać moim Guciem, ja mu go oddałam ![]() ![]()
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2014-02-09 o 18:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Musze w końcu przetestować Angela i A*mena jednocześnie, by zobaczyć czy one faktycznie są dla mnie takie podobne.
![]() |
![]() |
#44 | ||
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Testowalam Angela, mialam 5 ml odlewke i cholernie zle sie na mnie ukladal ![]() ![]() Uzywam tez Pi. Moj tata zawsze mowi, ze pieknie pachne, gdy tylko je poczuje, a nadal nie wie, ze to meski zapach ![]()
![]() |
![]() |
#45 | ||||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie przypuszczam abyś był tak zacofany, prędzej stawiam na zamierzoną prowokację z Twojej strony. Przypominasz mi trochę pewnego pana, ma tu status "persona non grata". Cytat:
Sorry ale farmazony piszesz Jeśli kobieta ma odwagę i charakter używać męskich zapachów i czuje się w nich dobrze to co w tym złego? Najlepiej żeby pachniały tylko kwiatkami i słodkościami, co? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gdybym brał pod uwagę trendy, to moja kolekcja wyglądałaby zgoła odmiennie niż jest w rzeczywistości. Nie raz pisałem, że perfumuję się dla własnej przyjemności (choć staram się nikomu nie wadzić), a nie żeby się komuś przypodobać.Nie będę pachniał czymś co mi się nie podoba (chyba że komuś chcę zrobić na złość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moja ex często podbierała moje perfumy, najczęściej męskie (tak, damskie też mam w swojej kolekcji: YSL Nu EDP czy Dunhill Desire i chciałbym Loverdose EDP) i nie miałem nic przeciwko. Co w tym złego czy nagannego? Jak ktoś lubi to jego sprawa. Cytat:
![]() A*mena znam tylko z wersji z 2004 roku ![]() ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;45081680]Mógłbym zrozumieć Twoje podejście gdybyś był perfumowym laikiem, no ale trochę już w temacie siedzisz.
Nie przypuszczam abyś był tak zacofany, prędzej stawiam na zamierzoną prowokację z Twojej strony. Przypominasz mi trochę pewnego pana, ma tu status "persona non grata". [/QUOTE]Żebyś wiedział, że od razu o tym pomyślałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie noszę takich zapachów, bo moja skóra podbija takie nuty i drażnią mnie one. Pachnę wtedy typowo męsko (czego nie odbieram jako uwłaczające mojej kobiecości, po prostu nie lubię tych nut na sobie). Dlatego dla mnie podział na zapachy for woman/man jest dość istotny, bo nie sięgam nie tylko po męskie zapachy, ale i niektóre kobiece, które mają te drażniące mnie nuty (choćby Samsara, z korka piękna, na mnie niekoniecznie). Tak jak wspomniałam, lubię męskie zapachy, ale na męskiej skórze. Niestety, nie znam osobiście żadnej kobiety, która nosiłaby męskie zapachy i na której mogłabym takie poczuć. Na szczęście mam Was i chciałabym Was zapytać- czy na Was, paniach, owe zapachy for man pachną tak, jak na panach i podoba Wam się ten efekt, czy może pachna na Was bardziej kobieco? A jeżeli mamy na sali panów- podobne pytanie do Was. Zdaję sobie sprawę, ze problemem może być określenie, co to znaczy pachnieć męsko/ kobieco. Można powiedzieć, że jest w społeczeństwie przyjęty pewien podział, każdy, wąchając niepodpisaną próbkę, intuicyjnie przyporządkuje ją do którejś kategorii. A może wg Was ten podział to taki pic na wodę? Sama użyłam kiedyś Royal Muski (przypomnę, że to perfumy dla kobiet) i usłyszałam, że pachnę jak facet, ładnie, ale jak facet (plus skrzywienie nosa rozmówcy). Stąd moje kolejne pytanie- miałyście kiedyś podobną sytuację? jeszcze tylko zaznaczę, na wszelki wypadek, że celem niniejszego posta nie był atak na nikogo, nie odmawiam panom nosić damskich zapachów ani paniom męskich. Jego celem jest zaspokojenie mojej ciekawości. Jeżeli ktoś nie wie, jakie intencje kryły się za poszczególnymi wyrażeniami, proszę przyjąć, że jak najlepsze ![]()
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uważam, że podział na damskie/męskie nie jest tak do końca od czapki - ale zwłaszcza tu dla nas może być całkiem inny niż dla osób, które się perfumami nie interesują. Dla mnie - zdecydowanie męskie są zapachy z "kolońską" nutą. Z kolei nie wyobrażam sobie mężczyzny w słodkościach czy kwiatach. Ale np - Chergui czy Coromandel mi się kojarzą zdecydowanie z "damską" stroną - a dla niektórych Chergui jest wybitnie męski, Coromandel ma wielbicieli wśród mężczyzn. Kiedy dostają próbkę, nie sugeruję się tym, że "for man" i pewnie nie dla mnie. Raczej przeciwnie - ostrożnie podchodzę do zapachów dedykowanych kobietom, bo nie spodziewam się zapachu "z jajami". Czasem się mylę - np wybitnie damska Al Kimiya jest przepiękna i ma charakter. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspólnie z M. zdarzało mi się nosić np. Pi, Kokorico, A*men, Molekuły i z przykrością stwierdzam, że wszystkie one lepiej pachniały na męskiej skórze (czy też akurat na tej męskiej skórze, tego nie wiem) ![]() Nie wiem co w odbiorze zapachu jest zasługą skóry, a co nosa. Typowych kwiatowców nie umiem i nie lubię nosić, z powodzeniem za to używam np. męskich lawend (Luna Rossa), w ogóle lubię zapachy niejednoznacznie kobiece. Nie przypominam sobie, żebym kiedykolwiek usłyszała, że pachnę męsko ![]() O ile kobieta pachnąca zapachem męskim uważana jest za odważną, to pewno mężczyzna pachnący kobiecymi perfumami u wielu wzbudziłby dziwne reakcje (że gej, zniewieściały itp.). Pod tym względem uważam, że mężczyźni są w jakiś sposób ograniczeni przez to co wypada bardziej niż my. Miałam okazję wąchać na M. Mitsouko czy Aliena i powiem Wam, że zyskiwały zupełnie nowy wymiar ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Powinnaś zostać dziennikarką czy coś - tak zmanipulować czyjąś wypowiedź nie każdy umie
![]() ![]()
![]() |
#55 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() --- Zrobiłem rachunek perfumowego sumienia i tak - w mojej "Top 5" są 3 zapachy uznane odgórnie za damskie, jeden unisex i jeden męski... trza chyba iść se poziom testosteronu we krwi zbadać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie na podział męskie i damskie nie istnieje (oczywiście poza różnicami biologicznymi) .
Co kto lubi i co woli. Tak samo jak kobietę w garniturze traktuje mężczyznę w spódnicy (choć przyznam ze kobiety prezentują się w nich moim zdaniem trochę lepiej). Wracając do samych zapachów. Po zrobieniu sobie rachunku perfumowych faworytów (w dniu dzisiejszym) moja ulubiona 5 to: 3 zapachy męskie (Messe, Timbuktu, Duel) , 1 uniseks (Kyoto) i 1 damski (EdM klasyczny).
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
W ramach relaksu przypominam sobie dawno już kupioną, sympatyczną książkę "Współczesna czarownica, czyli szatańska sztuka uwodzenia", której autorem jest Anton Szandor LaVey. I oto na co natrafiłam
![]() ..." W dawnych czasach dżentelmeni lubili się perfumować. Nie ma też powodu, dla którego mężczyźni nie mieliby używać zapachów, które polecają swoim kobietom. O ile bowiem stroje mężczyzn i kobiet zawsze różniły się od siebie, to przecież aż do końca XVIII wieku mężczyźni korzystali z tych samych perfum co kobiety. Obecnie można zaobserwować powrót do tego rodzaju praktyk i jest to bardzo dobre zjawisko. Niezależnie od tego, kobiety i tak są znacznie bardziej czułe na zapachy. Być może gdyby mężczyźni bardziej się perfumowali, kobiety korzystałyby rzadziej z perfum, ponieważ i tak czułyby w powietrzu swoje ulubione zapachy. A wtedy mogłyby częściej korzystać z woni swych naturalnych gruczołów, zamiast z zapachów jakiegoś bobra" (...) I co Wy na to? ![]() Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2014-02-17 o 19:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:14.