![]() |
#31 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Współlokatorka - lustro
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Nie musi być skrajnie, ale mieszkając z kimś zazwyczaj zaczyna się widzieć tyle wad, że częśc się wyolbrzymia. Wkurzają dosłownie głupoty. Jeśli współlokatorka sprząta i nie hałasuje, to jak dla mnie mogłaby nawet chodzić ze mną do sklepu i wrzucać te same rzeczy do wspólnego koszyka.
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Gdy jeszcze nie było to tak intensywne, uwierz że nasze kontakty były bardzo dobre. A teraz dociekliwość jest wręcz 'niepotrzebna' :p Ale spróbuję zmienić swoje podejście, dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- no dokładnie. mnie to męczy psychicznie i nie bede udawac ze nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Błagam, podziel się nim ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Ale to jest jakiś obowiązek, żeby z nią mieszkać? Laska mieszka z facetem, więc znaleźć pokój dla pary to nie jest problem. Miesiąc wypowiedzenia, jeśli tak stoi w umowie i strzała, bo po się męczyć?
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
moze najzwyczajniej w swiecie uwaza cie za kogos z dobrym gustem, moze chce sie tego nauczyc poprzez nasladowanie? A ze denerwuje, to juz inna sprawa hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Nie zabijaj?
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
tak mi przyszło na myśl, czy większość z was ma jakiekolwiek pojęcie o tym, kto to jest osoba chora psychicznie? rzuca się w tym wątku tym terminem na [prawo i lewo] a żadna z was mniemam, nie miała osobistego kontaktu z tym "lustrem"
diagnozowanie chorób przez internet to plaga. nie tylko wizażu do autorki: rozumiem cię poniekąd. ale dlaczego aż tak cię to denerwuje? nie spędzaj z nią czasu, nie będziesz widzieć a czego oczy nie widzą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ale, serio, można kilka głupich numerów zrobić, wyprowadzić się też, albo usunąć współlokatorkę (to jeszcze zależy, kto zarządza tym wynajmem), skoro olać się nie nie da...
![]() |
![]() |
#45 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Raczkowanie
|
jak dlugo ta sytuacja ma miejsce?
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak dla mnie jedyną skutecznym rozwiązaniem jest zerwanie wszelkich kontaktów.
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Powiem z doświadczenia, że to potrafi być upierdliwe.
Miałam kiedyś przez rok taką współmieszkankę: cudze pomysły przedstawiała potem jako swoje: trudno się z tym żyje i zalecam jednak separacje jeśli Ciebie to denerwuje....bo ona raczej się nie zmieni (niby dlaczego miałaby?). Obecnie mam podobną sąsiadkę; kosi trawę jak ja koszę, odśnieża, kiedy ja odśnieżam, kupiła takie samo auto(!), ma niektóre takie same ciuchy , zawsze pyta gdzie jedziemy na wakacje itp. : dla mnie to typ człowieka , który nie tylko musi być taki jak ty, ale jeszcze lepszy od ciebie.Nie jest złym człowiekiem , ale takie działanie jest co najmniej dziwne. Mnie to też radość odbiera....Na szczęście dzieli nas ściana. Generalnie to nie można dać się sprowokować i trzeba dużo dystansu.
![]() |
#49 |
Zakorzenienie
|
Byłam kiedyś w podobnej sytuacji i nie jest to przyjemne. Miałam taką dziewczynę na roku. Obserwowała ludzi jak skaner. Gdy początkowo siedziałam z nią w ławce, to kupiła identyczne okulary, podobny płaszcz. Zaczynało się od drobiazgów, ale na jedne zajęcia przyszła w rzeczach bliźniaczo podobnych do moich. Zaczęłam jej unikać, a ona zaczęła kopiować kogoś innego. Ta dziewczyna raczej choroby psychicznej nie miała, po prostu przyjechała z mniejszego miasta i chciała się na kimś wzorować.
Autorko na Twoim miejscu trzymałabym większość rzeczy u siebie w pokoju i nie mówiła co gdzie kupiłam, albo podawała inne nazwy sklepów ![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
I gdyby była rodzaju męskiego to żaden facet nie miałby nic przeciwko temu. Ale kobiety nie lubią gdy ktoś ma taką samą sukienkę czy fryzurę. Więc zamiast akceptacji u tych małostkowych koleżanek wzbudziła niechęć, została odtrącona. I jeszcze zaliczona do chorych psychicznie. Jak dla mnie to są bzdety, życie przynosi znacznie większe problemy niż to, że ktoś się na nas kreuje. Ja starałam się zawsze być życzliwa dla współlokatorek i do głowy by mi nie przyszło ukrywać gdzie coś kupiłam czy nie pomóc w zrobieniu podobnej fryzury czy makijażu jaki sama miałam a komuś się podobało. Nie ubyło mi, nie nabawiłam się wrzodów żołądka z powodu wiernego małpowania mojego wyglądu, stroju, odżywiania czy zachowania. A większość z osób tu wypowiadających się chorobę jak nie żołądka to np.psychiczną sobie funduje na własne życzenie. Bo jak się komuś wątroba przewraca, że sąsiad w zimie odśnieża bo i ja odśnieżam , kosi trawę w lecie bo ja koszę, nasadził takich samych kwiatków jak ja /i inne przykłady z wątku/to nic dobrego to nie wróży tylko rozstrój zdrowia dla osób tak myślących. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Dorastałam w czasach gdy w szkole były mundurki a na i pod mundurki wszyscy jak jeden mąż zakładali w zależności od pory roku to co akurat było modne/czytaj dostępne/. Czyli np. tureckie swetry we wzory, spódniczki -lambadki , T-shirty z Shakinem Stewensem albo Pocahontas czy dresik z kreszu dżinsopodobne spodnie "marmurki". Do tego buty Relaks, których "niemanie " było równym obciachem jak dziś brak wypasionej komórki. Dlatego widok koleżanki ubranej identycznie jak ja nie robił na mnie wrażenia. Mogę Ci tylko pozazdrościć , że zdarzyło Ci się poczuć się jak bohaterka thrillera , której współlokatorka usiłowała ukraść tożsamość. Ten cudowny dreszczyk grozy nie był mi dany i już raczej nie będzie. ![]() ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ---------- Cytat:
Jest zima to się odśnieża, jest lato to się sadzi kwiatki. A , że ktoś akurat zobaczył co robisz i sobie przypomniał , że u niego też by się przydało to zrobić to , źle o nim nie świadczy. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
Może nic, ale człowiek sie czuje osaczony i non stop obserwowany; to nie chodzi o to, ze jest zima i się odśnieża. Spłaszczasz to bardzo, ale rzeczywiście widać, ze nie doświadczyłaś takich znajomości i ciesz się z tego....
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:13 ---------- W zasadzie to rzeczywiście jest trochę tak jak na początku filmu "Sublokatorka", od razu o nim pomyślałam jak przeczytałam pierwszy post....
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Przypomniało mi się, że był taki odcinek "Dlaczego ja" czy "Trudne sprawy" (
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Uważam, że wyprowadzka to ostateczność. Najpierw trzeba usiąść i spokojnie porozmawiać, no ludzie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Konto usunięte
|
[1=7ff68c701155e8d8df718a5 3d4dcd8f42fe80c19_6010ad0 234c28;45083998]Uważam, że wyprowadzka to ostateczność. Najpierw trzeba usiąść i spokojnie porozmawiać, no ludzie
![]() ja podejrzewam ze jesli ktos ma na tyle nierowno pod sufitem by robic takie coś, to coś tak prostego jak rozmowa ma ogromne szanse niepowodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
BAN stały
|
Cytat:
Zwiałam z domu wieczorem w tajemnicy przed rodzicami gdy już słodko spali aby z kolegą pojechać na dyskotekę na wieś. Na tę okoliczność uszyłam sobie spódnicę z rozporkiem z boku u dołu. Ale jako początkująca krawcowa nie zabezpieczyłam zbyt dobrze tego rozporka widocznie i rozerwał się aż do paska przy wsiadaniu do auta marki TARPAN. Wracać i szyć nie było sensu bo rodzice by mnie już nie wypuścili. Potrzeba matką wynalazków i coby mi majtasów nie było widać przewiązałam się w pasie tureckim swetrem kolegi plecami w miejscu rozdarcia. Na następnej dyskotece większość dziewczyn miała tak samo uwiązane swetry.Plecy na prawym boku, związane rękawy na lewym. Jako dziewczyna z miasta byłam autorytetem w dziedzinie mody i makijażu tam. Moje ondulowane fryzury posypane brokatem i wszystko co miałam na sobie było wiernie kopiowane. A jak przyjechałam uczesana we francuski warkocz to już po kilkunastu minutach część dziewczyn , która miała odpowiednio długie włosy uczesała się tak samo, koniec warkocza przewiązując źdźbłem trawy aby się fryz nie rozpadł. Wychodziły z sali i jedna drugiej plotła. Ale naprawdę mi to nie przeszkadzało. W życiu dorosłym też mnie naśladowano, sąsiadki i znajome pokupiły sobie takie same firanki, które ja miałam jako pierwsza, ponasadzały tych samych kwiatków i sporo innych ozdób ogrodu mojego pomysłu wykorzystały. Jedynie ubolewam nad tym , że nikt nie chce naśladować mojego odśnieżania. Wiejski chodnik kolo mojej posesji jest odśnieżony i posypany zawsze a sąsiadom się nie chce i muszę brnąć w śniegu albo się ślizgać.Zazdroszczę więc autorce postu o tym, że gdy ona z szuflą to i jej sąsiedzi też. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:53.