![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Współlokatorka - lustro
.
Edytowane przez qwertyaz Czas edycji: 2014-04-03 o 17:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Współlokatorka - lustro
Cytat:
No faktycznie chyba bym się lekko zdenerwowała, gdyby mnie ktoś tak kopiował.... Jedyne co przychodzi mi do głowy to kupić jakiś wiesniacki ciuch, którego w życiu byś nie założyła, polecieć do niej i go pokazać - jak kupi taki sam mimo brzydoty, to wyłożyć karty na stół, że to była tylko prowokacja w celu udowodnienia Twoich racji. Może to podłe i prymitywne, ale mam nadzieje, że skuteczne ![]() P. S. Wyczuwam lincz za "perfumę" ![]() Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2014-02-09 o 23:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
masz praktycznie nieograniczony zasób żartów, które możesz wywinąć - począwszy od beznadziejnych ciuchów kończąc na niesmacznych obiadach.
chamstwo poziom hard: namawianie na kupno naprawdę drogich rzeczy. ps. askawtn, no, ba! (perfumy) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Heh
![]() ---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:51 ---------- A nieraz przyłożyć patelnią... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Jej motywacja jest taka ze jest nijaka jak mleko 0 %. I po prostu przysysa się do kogoś na kazdym etapie życia, akurat teraz padło na ciebie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Gdyby ona nie miała faceta to stwierdziłabym, że upodabnia się do Ciebie, by odbić Twojego...
![]() ![]() Nie wiem, nie wydaje mi się to normalne. A raczej nie w tym wieku. Kiedy byłam nastolatką, moja młodsza o 6 lat kuzynka również mnie kopiowała, ale to raczej typowe dla takich dziewczynek. Natomiast w przypadku dorosłych dziewczyn wydaje mi się to podejrzane, jakieś zaburzenia osobowości czy ki diabeł... Edytowane przez 7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 Czas edycji: 2014-02-09 o 23:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ok, więc jak mam odciąć się od zwracania uwagi na swoje rzeczy w podwójnym wydaniu? Jak nie wkurzać się na 'jej styl' łudząco przypominający mój?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
proste: wyprowadzić się.
innej drogi i ucieczki nie ma. nie zmienisz jej charakteru, głupie psikusy mają krótkie nogi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ojj nigdy, drugiego takiego mieszkanka w takiej cenie nie znajdę.. Czyli muszę się męczyć z żywym lustrem.
Chociaż wpadłam na pomysł, by nie kupić czegoś badziewnego, a coś czego ona nigdy nie będzie mogła zdobyć, lub czegoś czego nigdy nie uda jej się zrobić..wtedy rozsypie się na milion kawałeczków :P Bardzo szczerze dziękuję za niewyśmianie mojego problemu. : ) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
ma zielone pojęcie
|
Skoro nie chcesz się ani wyprowadzać, ani rozmawiać ze współlokatorką wprost, to może weźmiesz ją na zakupy i razem dobierzecie jej ubrania, które będą dobre dla niej?
Tylko na wszelki wypadek nie idźcie do sklepu, w którym Ty często kupujesz ubrania ![]()
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
To jest naprawdę poważny problem i ja cię rozumiem. Niestety na dłuższą metę nic nie zrobisz, możesz jedynie się izolować od niej dla własnego zdrowia psychicznego i żyć z myślą ze za 1-2 lata się wyprowadzisz tak czy siak a ją potraktować po prostu jako dziecko które szuka mamusi, co jest żałosne. Ja bym nie bawiła się w ciocię dobra rada nie zabierała na zakupy. Po prostu ochłodziła kontakty do "poprawnych"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Drabineczka, takie postrzeganie sprawy jest mi najbliższe. Cieszę się, że nakreśliłaś mi jak mogę zacząć to postrzegać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ma zielone pojęcie
|
Qwertyaz, długo jeszcze będziesz mieszkać z tą współlokatorką? Jak mieszkać będziecie niedługo, to faktycznie najlepiej to olać. Ale jak planujecie mieszkać dłużej (a skoro to mieszkanie jest tak korzystne finansowo, to pewnie i współlokatorka wyprowadzać się nie chce), to lepiej byłoby spróbować sprawę jakoś rozegrać. Myślę, że męczenie się przez kolejne lata z żywą kopią samej siebie będzie zwyczajnie męczące. Już teraz masz dosyć i miałaś plan, by np. kupić coś, czego współlokatorka nie da rady dorwać.
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Chatul, masz na myśli rozmowę? Szczerze, strasznie byłoby mi głupio..i nie wyobrażam sobie jak można zareagować na takie oskarżenia :p
Studia jeszcze dobre 4 lata, a za rok lub dwa może się komuś odwidzieć wspólne mieszkanie - mam nadzieję ;d Edytowane przez qwertyaz Czas edycji: 2014-02-10 o 00:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Cytat:
No ale zawsze możesz się rozglądać za jakimś nowym mieszkaniem. A nuż trafi się inna oferta, która cenowo będzie Ci odpowiadać.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Racja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja bym się bała... ok, można kupić jedną czy dwie rzeczy jak ktos, bo się strasznie nam podobają, ale kopiowanie kogoś, to wg mnie jakieś zaburzenia psychiczne... Ale ja dużo strasznych filmów oglądam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Teoretycznie naśladownictwo to njwyższa forma podziwu, ale wyprowadź się i to szybko, bo mieszkasz z poważnie zaburzoną osobą. Jeśli od niej nie uciekiniesz to skończy się to źle (zwłaszcza dla Ciebie).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#20 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
ale czasem pierdoła, jak się nagminnie powtarza może urosnąć do rangi meeegaproblemu i wtedy trudno się opanować. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Bywały już takie wątki, zawsze mnie zastanawia czym się taka osoba kieruje i czy sama nie zauważa, że w jakimś momencie zaczyna przesadzać
![]() Ja bym to pewnie olewała. Gdyby to była bliska osoba to można by poruszyć temat i pogadać, ale jeśli to tyko współlokatorka, to raczej nic by to nie dało, albo wręcz doprowadziło do konfliktu. Ale też nie widzę powodu by nienawidzić jej i tak się strasznie nakręcać - kopiuje, no to niech kopiuje, to ona wychodzi na śmieszną ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Nie jest taką złą współlokatorką, jeśli nie jest syfiarą ani nie robi mega imprez. Chociaż rozumiem, że dla Ciebie jest to denerwujące. Nie pokazuj jej od razu nowych rzeczy, jak np. kupisz sobie nowe perfumy to nie zostawiaj od razu na widoku, dopiero jak sama się nimi nacieszysz. Nie mów jej, gdzie kupiłaś daną rzecz czy ciuch. A obiady ...hmmm...może zaczniecie razem gotować, jeśli ona i tak je to samo?
![]()
![]() |
#24 | |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Cytat:
ale ja miałam taką współlokatorkę, która mnie tak wkurzała, że nie mogłam nawet patrzeć jak trzyma kubek, jak je, no masakra po prostu. mam na to swój sposób, ale nie zdradzę, bo weźmiecie mnie za psychopatkę :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
a moze zalatw ją jej wlasna bronią? no nie wiem, powiedz ze kupilas specjalnie małe buty bo stopy sie kurczą:P szampon dla psów bo włosy ładniejsze
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Są tacy ludzie i to całkiem sporo. Są denerwujący, ale nie groźni. Od podstawówki mam z takimi styczność. Raz to była nawet moja wieloletnia przyjaciółka od przedszkola, cały czas wszystko to co ja - irytowało mnie to. No, od kilku lat nie mamy kontaktu i to niestety chyba wyszło jej na gorsze
![]() Albo nie zwracaj uwagi albo zmień lokum, ona nie przestanie chyba, że znajdzie osobę, która bardziej ją zainteresuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
Autorko, moim zdaniem przesadzasz i wyolbrzymiasz problem.
Co ci szkodzi , że ona sobie kupi taką samą "perfumę" czy gotuje to co ty? Jesteś dla niej jak guru, bierze z ciebie przyklad i powinno ci być przyjemnie z tego powodu. Ona cię dowartościowuje przecież.Wpatrzona w ciebie jak w święty obraz. Wolałabyś mieszkać z kimś kto wszystko robi na odwrót i na dodatek krytykuje cię i poucza, że robisz źle? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
a. szału b. paranoi i to nie jest śmieszna sprawa, zdrowie psychiczne naprawde moze na tym ucierpieć. to ten dziwny rodzaj sytuacji gdy głupio ci zwrócić uwagę wprost, bo co, zabronisz dorosłemu nosić to samo? nie, ale gdy on staje się tobą, mieszka z tobą i po prostu zajmuje twoją rolę to zaczyna się robić kicha max ---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.