Wasze wpadki w pracy - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-02-26, 15:28   #31
Kendra66
Rozeznanie

Dot.: Wasze wpadki w pracy

jakiś tekstów zbereźnych to już nawet nie zliczę, same mi jakoś tak wyskakują. najnowszy-wpadłam na kolegę niechcący i mówię do niego "uważaj, bo cię przelecę". do końca zmiany reszta załogi nie dała mi żyć.

do kierownika kiedyś podczas luźnej rozmowy-"bo wiesz stary, to nie tak...". jestem z nim na ty, ale i tak głupio mi się zrobił-w końcu szef.

dzięki bogu i kierownika i załogę mam spoko, więc przynajmniej się pośmiejemy

Edytowane przez Kendra66
Czas edycji: 2014-02-26 o 15:31
Kendra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 15:51   #32
lalibelle
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Pudel123 Pokaż wiadomość
Moją legendarną wpadką jest mail do części dyrektorów w mojej firmie - co ważne - komunikacja po angielsku.

Wysyłałam im jakies zestawienie kosztorysów i w każdym zeszycie (sheet) w excelu było coś innego a w jednej zestawienie wszystkiego. Chciałam im bardzo ułatwić zadanie jeśli chodzi o szukanie tego i napisałam im maila o tej treści:

Please look at this shit(czyli że tak to ujmę kupę ). Do tej pory nie rozumiemk jakim cudem walnęłam takiego babola. Zorientowałam się dopiero kiedy mój bezpośredni szef odpisał mi: This shit looks amazing

Matko mówię wam, jak mi było wstyd, całe szczęście wszyscy się śmiali, a ja miałam kisiel, że mnie zwolnią

Miałam jeszcze kilka mniejszych, ale tą wszyscy znają
o matko

Thank God, I'm a woman
lalibelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-26, 22:21   #33
Pudel123
Wtajemniczenie

[1=0b4ed7929d71ce1abf8e9bf 9d423b228cc5dc67a_6068f37 255cfe;45308279]Ja też miałam problem z zapamiętywaniem twarzy. Jestem słuchowcem, ludzi rozpoznaję po barwach ich głosu.
Kiedyś zadzwonił do mnie były szef, że mnie przyjmuje na staż. Dzień wcześniej miałam rozmowę kwalifikacyjną, on ją prowadził. Miał na imię Kieran. Zapytał czy mogę wpaść do działu I.T., bo chciał mi przekazać papiery. Poszłam więc tam jak idiotka i zapytałam go czy nie widział gdzieś Kierana, bo to mój szef i jestem z nim umówiona. ;D
Do dziś nie zapomnę jego miny.
Na ulicach ludzi też nie rozpoznaję, muszą się odezwać, bo kojarzę tylko ich głosy.

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

Mi to się zdarzało w wymowie, nigdy nie pisemnie. Teraz moim problemem już jest tylko mój irlandzki akcent. Mam irlandzko-polski akcent. Wszyscy zawsze pytają z której części Irlandii jestem. Mój akcent brzmi lokalnie i obco jednocześnie.

Kiedyś w irlandzkiej szkole była tam Polka - Daria. Słyszałaś jak Irlandczycy wymawiają imię Daria?

"Diarrhoea, come here!" [/QUOTE]

Boskie hahahah

Wysłane z mojego różowego ajfonu.

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 08:53   #34
PinkSlip
Różowy Jednorożec

Ja swego czasu pracowałam w sieciowej drogerio aptece. Do naszych obowiązków należało m.in podawanie klientom (którzy ich nie mieli) koszyczków. Któregoś razu zobaczyłam klientkę kurczowo trzymającą całe naręcza zakupów - widać że się męczyła, co chwilę jej coś spadało i inne klientki jej podawały.
Więc idę z koszyczkiem, oferuję go pani mówiąc "Bardzo proszę koszyk, będzie Pani wygodniej!", myślałam że klientka wyciągnie po niego rękę a klientka.... nie miała obydwu przedramion.
Ostatecznie pomogłam jej zanieść zakupy do kasy. Czerwona jak cegła.
Stary 2014-02-27, 09:07   #35
arbuziak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Ja swego czasu pracowałam w sieciowej drogerio aptece. Do naszych obowiązków należało m.in podawanie klientom (którzy ich nie mieli) koszyczków. Któregoś razu zobaczyłam klientkę kurczowo trzymającą całe naręcza zakupów - widać że się męczyła, co chwilę jej coś spadało i inne klientki jej podawały.
Więc idę z koszyczkiem, oferuję go pani mówiąc "Bardzo proszę koszyk, będzie Pani wygodniej!", myślałam że klientka wyciągnie po niego rękę a klientka.... nie miała obydwu przedramion.
Sorry za off, ale strasznie mnie wkurza wciskanie koszyków klientom (wiem, że to nie twój wymysł tylko kierownictwa) . Uważam, że jest to wieśniackie i niekulturalne. Gdybym chciała koszyk to bym go sobie wzięła, ale weszłam np się tylko rozejrzeć i nie mam ochoty przeciskać się z koszykiem między półkami. Boją się, że bez koszyka coś wyniosę? Jak będę chciała to i koszyk nie pomoże. Na szczęście tylko pojedyncze sklepy stosują tą odstraszającą klientów politykę, a za granicą nigdzie się z tym nie spotkałam.
arbuziak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 10:25   #36
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PinkSlip Pokaż wiadomość
Ojej, wspolczuje.

Cytat:
Napisane przez arbuziak Pokaż wiadomość
Sorry za off, ale strasznie mnie wkurza wciskanie koszyków klientom (wiem, że to nie twój wymysł tylko kierownictwa) . Uważam, że jest to wieśniackie i niekulturalne. Gdybym chciała koszyk to bym go sobie wzięła, ale weszłam np się tylko rozejrzeć i nie mam ochoty przeciskać się z koszykiem między półkami. Boją się, że bez koszyka coś wyniosę? Jak będę chciała to i koszyk nie pomoże. Na szczęście tylko pojedyncze sklepy stosują tą odstraszającą klientów politykę, a za granicą nigdzie się z tym nie spotkałam.
Na szaro:
O, tak. To dziwne i niepraktyczne. Wiem, ze ide po jeden tusz/szampon/jogurt, to po co mi koszyk?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-01, 18:43   #37
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też miałam problem z zapamiętywaniem twarzy. Jestem słuchowcem, ludzi rozpoznaję po barwach ich głosu.
Kiedyś zadzwonił do mnie były szef, że mnie przyjmuje na staż. Dzień wcześniej miałam rozmowę kwalifikacyjną, on ją prowadził. Miał na imię Kieran. Zapytał czy mogę wpaść do działu I.T., bo chciał mi przekazać papiery. Poszłam więc tam jak idiotka i zapytałam go czy nie widział gdzieś Kierana, bo to mój szef i jestem z nim umówiona. ;D
Do dziś nie zapomnę jego miny.
Na ulicach ludzi też nie rozpoznaję, muszą się odezwać, bo kojarzę tylko ich głosy.
Masz prozopagnozję

Cytat:
Moją legendarną wpadką jest mail do części dyrektorów w mojej firmie - co ważne - komunikacja po angielsku.

Wysyłałam im jakies zestawienie kosztorysów i w każdym zeszycie (sheet) w excelu było coś innego a w jednej zestawienie wszystkiego. Chciałam im bardzo ułatwić zadanie jeśli chodzi o szukanie tego i napisałam im maila o tej treści:

Please look at this shit(czyli że tak to ujmę kupę ). Do tej pory nie rozumiemk jakim cudem walnęłam takiego babola. Zorientowałam się dopiero kiedy mój bezpośredni szef odpisał mi: This shit looks amazing

Matko mówię wam, jak mi było wstyd, całe szczęście wszyscy się śmiali, a ja miałam kisiel, że mnie zwolnią

Miałam jeszcze kilka mniejszych, ale tą wszyscy znają
Cudowne
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 12:51   #38
carmageddon
Pełzanie

Podpisałam się kiedyś na fakturze zamiast nazwiskiem, to nazwą miasta w którym mieszkam. Nie chciało mi się poprawiać i chyba nikt się nie zorientował.

Wściekłam się na szefa, że wyjadł mi musli i powiedziałam mu, patrząc na jego dorodny brzuch (to była jesień) że widać, że zmienił już oponę na zimową.

Chciałam wziąć wolne, wiedziałam, że tego dnia szefowa będzie sama w biurze jak nie przyjdę i zapytałam się jej, czy sobie sama poradzi.

Dostałam kwiatki od szefa na walentynki, z pretensją zapytałam, gdzie są czekoladki i czy sam je już zjadł.

Moja koleżanka, pracowała w call center i rozmawiając z klientem, beknęła do słuchawki oczywiście niechcący.
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 19:12   #39
oh Mandy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carmageddon Pokaż wiadomość
Podpisałam się kiedyś na fakturze zamiast nazwiskiem, to nazwą miasta w którym mieszkam. Nie chciało mi się poprawiać i chyba nikt się nie zorientował.

Wściekłam się na szefa, że wyjadł mi musli i powiedziałam mu, patrząc na jego dorodny brzuch (to była jesień) że widać, że zmienił już oponę na zimową.

Chciałam wziąć wolne, wiedziałam, że tego dnia szefowa będzie sama w biurze jak nie przyjdę i zapytałam się jej, czy sobie sama poradzi.

Dostałam kwiatki od szefa na walentynki, z pretensją zapytałam, gdzie są czekoladki i czy sam je już zjadł.
Moim zdaniem to nie wpadki tylko chamstwo...
Stary 2014-03-02, 20:55   #40
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Boże...

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-02, 22:19   #41
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez grubella Pokaż wiadomość
Byłam praktykantką w szkole podstawowej w młodszych klasach.

Poszłam do tej szatni i dowiedziałam się od prawdziwej woźnej/eleganckiej, umalowanej/ , że rozmawiałam z panią od chemii a jednocześnie zastępcą dyrektora.
Fartuch w kwiatki i poplamiony sweterek to jej stały ubiór bo boi się , że zajęcia w pracowni chemicznej mogą zniszczyć jej ubranie.
W szkole podstawowej chemia? I to jeszcze chemia z takimi chemikaliami od których nauczycielka mogła popsuć ubranie? Coś mi się kupy nie trzyma twoja historia.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-02, 22:57   #42
ewelinka2210
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SweetHusky Pokaż wiadomość
W szkole podstawowej chemia? I to jeszcze chemia z takimi chemikaliami od których nauczycielka mogła popsuć ubranie? Coś mi się kupy nie trzyma twoja historia.
A kiedy ty do podstawówki chodziłaś? Chyba niedawno skoro chemii nie pamiętasz Ja miałam w siódmej i ósmej klasie - opowieść grubelli jak najbardziej prawdopodobna My w sumie na chemii nie mieliśmy za wiele doświadczeń (choć też się zdarzały), za to dużo na fizyce - w podstawówce
ewelinka2210 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 07:17   #43
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Do gimnazjum jako pierwszy poszedl rodznik '86. Wczesniej byla chemia i fizyka, nie bylo natomiast przyrody.

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 07:24   #44
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Cytat:

Moja koleżanka, pracowała w call center i rozmawiając z klientem, beknęła do słuchawki oczywiście niechcący.
Zaznaczone, to chyba kontrolowane zachowanie, a nie wpadki.

A tak swoją drogą, tam gdzie pracujesz musi być bardzo luźne podejście do kultury (nie mam na celu Cię obrazić). 3 razy zastanowiłabym się, zanim odezwałabym się w ten sposób do znajomego, a co dopiero gdy mówimy o przełożonym, bez względu jakie relacje nas łączą prywatnie (z wyjątkiem bycia rodziną ).
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 08:50   #45
myszka197
BAN stały

moja pierwsza praca- poważny urząd skarbowy - wysłałam wezwania do podatników aktorzy złożyli PITy z błędami - na niedzielę
myszka197 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 09:35   #46
grubella
BAN stały

Cytat:
Jestem już w podeszłym wieku.
Praktyki miałam w szkole za czasów gdy szkoła podstawowa miała jeszcze 8 klas.
W jednym budynku uczyły się i pierwszaki i 8 klasiści.

Chemia była w 7 i 8 klasie bodajże.
Robiło się doświadczenia z kwasami i zasadami, wlewało do wody, mieszało aby uzyskać sole, spalało jakieś metale itp. W mojej szkole podstawowej/ gdy ja chodziłam/ też chemiczka miała na stanie fartuch ochronny ale używała go tylko w klasie gdy było jakieś doświadczenie z tymi substancjami.
Nie chodziła w nim na przerwach.
grubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 14:24   #47
lapida
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muzeumolbrzymuf Pokaż wiadomość
Zaznaczone, to chyba kontrolowane zachowanie, a nie wpadki.
oj tam, ja kiedyś też powiedziałam do szefowej coś w stylu "jak mnie nie będzie, to czy na pewno sobie poradzi".
i nie było to absolutnie powiedziane z premedytacją, tylko po prostu się wymsknęło to, o czym myslą wszyscy
Stary 2014-03-03, 15:42   #48
isabelka00
Wtajemniczenie

Cytat:

.
nieźle się spoufalasz z szefostwem.... aż dziwne , że ci nagany nie dał za takie odzywki...
Stary 2014-03-03, 17:12   #49
muzeumolbrzymuf
Rozeznanie

Co do "małych" pomyłek to przypomniało mi się jeszcze jedno.
Studentki położnictwa, praktyki zawodowe w szpitalu.
Byłyśmy z moją zakręconą koleżanką na izbie przyjęć i przyjmowałyśmy pacjentki na zabiegi krótkoterminowe.
Pierwsze dni stycznia tego roku.
Pod koniec dnia koleżanka przyznała mi się, że w dokumentacji, która trafia do historii choroby pacjentki wpisywała 2013 rok.
Z jednej strony może nie ma to jakiegoś kolosalnego znaczenia... ale z drugiej, kto wie. Oczywiście nie przyznała się do błędu i dokumenty poszły w świat.
muzeumolbrzymuf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-03, 18:00   #50
201607111004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelinka2210 Pokaż wiadomość
A kiedy ty do podstawówki chodziłaś? Chyba niedawno skoro chemii nie pamiętasz Ja miałam w siódmej i ósmej klasie - opowieść grubelli jak najbardziej prawdopodobna My w sumie na chemii nie mieliśmy za wiele doświadczeń (choć też się zdarzały), za to dużo na fizyce - w podstawówce
Racja. Nie pomyślałam, że to mogło być tyle lat temu.

Cytat:
Jestem już w podeszłym wieku.
Praktyki miałam w szkole za czasów gdy szkoła podstawowa miała jeszcze 8 klas.
W jednym budynku uczyły się i pierwszaki i 8 klasiści.

Chemia była w 7 i 8 klasie bodajże.
Robiło się doświadczenia z kwasami i zasadami, wlewało do wody, mieszało aby uzyskać sole, spalało jakieś metale itp. W mojej szkole podstawowej/ gdy ja chodziłam/ też chemiczka miała na stanie fartuch ochronny ale używała go tylko w klasie gdy było jakieś doświadczenie z tymi substancjami.
Nie chodziła w nim na przerwach.
Zwracam honor.
Zazdroszczę takich ciekawych zajęć z chemii. U nas był sukces jak chemiczka zmieszała byle proszek z wodą by pokazać, czy składniki się wymieszają.

Z wpadek konkretnych nic nie pamiętam. Ale kiedyś, lata temu gdy mój angielski był gorszy niż obecnie, obsługiwałam pewną hiszpankę na 4 języki. Migowy, angielski, hiszpański i z racji tego, że znała trochę nasz język to też polski . Współpracownicy długo mieli ze mnie ubaw, co mnie przybiło. Zamiast podejść i pomóc z obsługą klientki to stali nade mną i się śmiali z moich językowych potyczek, a biedna kobieta była ze 20 min. obsługiwana zamiast 4-10. Jeszcze przez długie lata tego nie zapomnę. Obecnie mój angielki jest o wiele lepszy ale podejrzewam, że jutro w biurze polecą jakieś shity zamiast sheetów. Kto by pomyślał tych x lat temu, że teraz będę w międzynarodowej jednostce pracować? Byli współpracownicy mogą mi teraz possać.
201607111004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 18:47   #51
carmageddon
Pełzanie

Cytat:
Napisane przez isabelka00 Pokaż wiadomość
nieźle się spoufalasz z szefostwem.... aż dziwne , że ci nagany nie dał za takie odzywki...
Czego?

Edytowane przez carmageddon
Czas edycji: 2014-03-03 o 19:09
carmageddon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 20:01   #52
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

praktyki kilka lat temu w pewnej służbie mundurowej - nie wiedziałam, jak wygląda komendant. Wiedziałam, że nikt go nie lubi.Drugiego dnia palę sobie papierosa w wyznaczonym miejscu, podchodzi jakiś pan, pyta, czy mam ogień. Chwila rozmowy, nagle mówię "ja już będę leciała, bo jak komendant zobaczy, że mnie w biurze nie ma z moim opiekunem to będzie zje*ba, to podobno okropny człowiek jest".
Pobiegłam do biura, 3 minuty później wszedł pan z palarni, wyciąga do mnie rękę i mówi " nadkom. W., teraz panią zj*bię".

Edytowane przez kisielova
Czas edycji: 2014-03-03 o 20:07
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 20:11   #53
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
praktyki kilka lat temu w pewnej służbie mundurowej - nie wiedziałam, jak wygląda komendant. Wiedziałam, że nikt go nie lubi.Drugiego dnia palę sobie papierosa w wyznaczonym miejscu, podchodzi jakiś pan, pyta, czy mam ogień. Chwila rozmowy, nagle mówię "ja już będę leciała, bo jak komendant zobaczy, że mnie w biurze nie ma z moim opiekunem to będzie zje*ba, to podobno okropny człowiek jest".
Pobiegłam do biura, 3 minuty później wszedł pan z palarni, wyciąga do mnie rękę i mówi " nadkom. W., teraz panią zj*bię".
dobre

Miałaś nieprzyjemności?

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 20:20   #54
kisielova
ReklaMO(D)żerca.

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
dobre

Miałaś nieprzyjemności?

spodziewałam się najgorszego ale złego słowa od niego nigdy nie usłyszałam. Z "tajnego źródła" wiem, że byłam jedną z trzech osób dla których komendant był miły. Drugą był burmistrz miasta, a trzecią jego żona
kisielova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 22:22   #55
ania_z_wzgorza_marzen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
wygralas

Przerzuć kartkę, zaryzykuj, bądź dziwakiem
Nie idź ścieżką, własną depcz, otwórz głowę
Zanim powiesz, zrozum, bądź
Nigdy nie burz, buduj, twórz
Smakuj, milcz, myśl i czuj
ania_z_wzgorza_marzen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 09:57   #56
Shawna
Wtajemniczenie

Ja mam jedną mega wpadkę. Miałam staż w laboratorium przyszpitalnym, gdzie pracują same starsze panie, ale jedna wyglądała na max 30lat, więc jakoś mi się zapominało i czasem mówiłam do niej po prostu "małgosia". Potem się dowiedziałam, że jest po 50 ale było mi głupio

Stary 2014-03-04, 11:13   #57
linaya
astro-loszka

Pierwsza praca(byłam asystentką), szef kazał mi zejść na dół do recepcji przyprowadzić gościa. Nasz dział znajdował się na 4 pietrze, a ja, chcąc sobie poprawic kondycję (było lato a ja nie miałam za bardzo czasu na ćwiczenia) wchodziłam i schodziłam po schodach, nie używając windy (a z racji funkcji w ciągu dnie wielokrotnie po coś schodziłam na recepcję, do magazynu czy innych działów). Z przyzwyczajenia poprowadziłam gościa schodami. Był to dość masywny pan Gdy po 2 piętrze cały zasapany spytał, czy w budynku nie ma windy, ja bez namysłu odpaliłam "winda jest, ale w naszej firmie dbamy o zdrowie i kondycję naszych klientów" (pracowałam w firmie farmaceutycznej)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-04, 11:29   #58
kaledonia
zielony stworek

Wpadka mojej koleżanki

Duża firma,w budynku pracują setki osób,a parking niedostosowany i trudno o wolne miejsce. To korzysta się z każdej możliwości.
Ona wiecznie spóźniająca się, dojeżdżająca do pracy samochodem typu kombi i mająca wieczny problem z parkowaniem poprosiła jednego dnia pewnego mężczyznę "od nas z budynku" o pomoc w zaparkowaniu.
Jakież było jej i moje zdziwienie gdy tym mężczyzną okazał się być vice prezes
Cytat:
Byłam praktykantką w szkole podstawowej w młodszych klasach.
Na przerwie jedno z dzieci zakrztusiło się kanapką. Nic się dziecku nie stało ale zwymiotowało na podłogę. Będąca wraz ze mną nauczycielka wysłała mnie po woźną aby przyszła ze ścierką.
Miała być gdzieś koło szatni na parterze.

Zeszłam na parter. Pod zegarem i dzwonkiem stała zaniedbana, z tłustymi włosami, odrostami, bez makijażu a z wąsikiem kobieta po 50 ce. Ubrana była w stylonową fartucho-podomkę w kwiatki spod której widać było zmechacony sweter z odbarwionymi miejscami jakby jakimś wybielaczem. Zapach też maiła jakiś taki domestosowy.

Powiedziałam "dzień dobry' i poprosiłam o przyjście z wiaderkiem i ścierą do klasy pierwszaków.
Popatrzyła na mnie ze zdziwieniem i powiedziała, że z tym to do woźnej, którą widziała jak szła do szatni.

Poszłam do tej szatni i dowiedziałam się od prawdziwej woźnej/eleganckiej, umalowanej/ , że rozmawiałam z panią od chemii a jednocześnie zastępcą dyrektora.
Fartuch w kwiatki i poplamiony sweterek to jej stały ubiór bo boi się , że zajęcia w pracowni chemicznej mogą zniszczyć jej ubranie.
Ładnie pojechałaś "szefowej"
Cytat:
Napisane przez ewelinka2210 Pokaż wiadomość

Nauczycielka chemii to był największy postrach szkoły.
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 12:01   #59
margotka57
Przyczajenie

Jako że jako jedyna w firmie dojeżdżam autobusem a reszta prywatnymi samochodami, któregoś dnia jeden z kolegów zaproponował mi że mnie podwiezie do domu, na co ja zamiast odpowiedzieć że dziś do domu po pracy nie jadę zastosowałam, skrót myślowy i odpowiedziałam, że tu cytuję "będzie mi niedobrze". Myślałam że spalę się ze wstydu

Edytowane przez margotka57
Czas edycji: 2014-03-05 o 07:09
margotka57 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-04, 13:16   #60
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Shabby_Chic Pokaż wiadomość
Pracuje jako opiekunka do dzieci chorych w DE. Pierwszy dzień, dzieci mnie nie znają i pytają się kim jestem bo taka ładna i uśmiechnięta a ja zapomniałam jak jest opiekunka i powiedziałam że jestem WRÓŻKĄ ,
kolega który stał z boku ma ubaw do tej pory.

Boskie historie Pracuję w zagranicznej firmie, korespondencję prowadzę również w obcym języku. Napisałam raz do pewnego klienta "Pani X", ponieważ imię brzmiało bardzo kobieco. Potem okazało się, że był to pan, niestety bardzo się zbulwersował.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości