|
|
#31 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dziwne zwyczaje żywieniowe waszych zwierzątek
Cytat:
Widzi mi sie, że raczej to drugie
|
|
|
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Kot - Tygrysek tez lubial nam sikac z czystej zlosliwosci na stary materac, rezultat lozko rozebrane, materac wyrzucony - szczanie sie skonczylo
![]() Coz, kot jak umie to po "polsku" powie co mu nie pasuje cwaniak jeden
|
|
#33 |
|
Zakorzenienie
|
Moj Aresik, jak byl mlodym szczeniakiem, i jeszcze byl w okresie tzw. kwarantanny, uwielbial zrobic mi kupacza na srodku pokoju goscinnego, zawsze wtedy gdy umylam podlogi
|
|
|
|
|
#34 |
|
Wtajemniczenie
|
Zawsze jak obieram ziemniaki to moja Abra stoi naprzeciw mnie i prosi
Uwielbia surowe, za to gotowanych nie ruszy.Namiętnie pochłania też: - skórki od arbuza; - surowe marchewki; - ogryzki jabłek i gruszek; - świeże ogórki oraz pomidory.
|
|
#35 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#36 |
|
Zakorzenienie
|
Tiaaa te obierki, moj mi zaiwania obierki z ziemniakow
kiedys zrobil sobie ucztę i wcisnal prawie cala reklamowke obierek, no coz pozniej byly nocne spacerki z przygarbionym Aresem, ktory mial pozniej obierkowe rozwolnienie
|
|
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Chomik mojej siostry jada czekolade cukierki wiórki kokosowe kokosanki kiełbase salceson.....jak sobie cos przypomne to dopisze,pozdrawiam
aha jeszcze posypke kolorową do ciast no i to co zwykłe chomiki jadają |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 |
|
Żandarm na emeryturze
|
Jeden z moich kotów uwielbiał surowe ziemniaki, odgłos wyciąganego koszyka do skrobania potrafił go zbudzić z najgłębszego snu inny z kolei podpijał mi z kubka miętową herbatę.
Mój pies za placki ziemniaczane dałby się posiekać na plasterki. Z kolei pies mojej babci jada tylko kanapki z szynką (innego zarcia nawet nie ruszy), a moi rodzice (tuż poślubie, kiedy nie było mnie jeszcze nawet w planach) mieli pieska, który jadał wyłącznie jajecznicę, a pił tylko herbatę z cytryną.
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
moj krolis KUbek wcina ksiazki, paluszki kiedys przylapalam go jak wciganl gume orbit i czkoladke oczywiscie nei moze tego tesc gdyz moze to bardzo zle wplynac an jego delikatny zoladek, ktoregos dnia jak przyszlam z pracy zastalam go na biorku wypijac wode rybce
))) uwilbia tez chlebek suchy ))
|
|
|
|
|
#40 |
|
Wtajemniczenie
|
Besa będąc na gościnnych występach w sadzie jabłkowym wysprzątała cały sad ze wszystkich opadniętych jabłek. Ze ona to przeżyła, to chyba cud
![]() Ale męczyła się okrutnie, a my myśleliśmy, że zaraz będzie nawalona, bo nie zdąży strawić tylu jabłek nim zaczną fermentować w jej brzuchu .
|
|
|
|
|
#41 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam jeszcze żółwie, a jak wiadomo żółwie potrafią różności zjeść, całe szczęście, że nie chodzą i nie żebrzą
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Moj kiedys wcisnal, 1,5 kilograma pomidorow ..., dostal wody utlenionej z woda, i mial pomidorowe haftowanko. Ha a jakie pracowite rundy robil, z pokoju do pokoju. Pomidory byly polozone w reklamowce w srednim pokoju, to ten myk, jeden pomidorek .... za chwilke drugi pomidorek .... i tych pomidorowych rundek bylo sporo, az uslyszalam charakterystyczny szelest reklamowki, no i Aresa palaszujacego kolejnego pomidora. Hmmm ....
|
|
|
|
|
#43 |
|
Raróg
|
To mój sierściuch chyba jakiś dziwny jest, tylko Hill's go interesuje, ew. jakaś pucha :/ Za to radośnie ładuje się w nasze talerze i szklanki, nie wiem, po co, bo i tak nic nie zje.
Wczoraj wskoczył mi z oparcia kanapy prosto w talerz frytek z ketchupem - wyglądał jakby był po zabawie z żyletką ![]() Zje jajko, masełko, serek, zupki popije trochę, ale to chyba normalne... Muchy też są super, a najbardziej wciąż moja szyja
|
|
|
|
|
#44 |
|
Zakorzenienie
|
Mój kanarek, gdy widzi, że jem chrupki, dostaje szalu i piszczy, dopóki jednej nie dostanie
Nie dostaje ich zbyt często, bo to niezdrowe nie tylko dla ludzi, ale skoro do tej pory nic mu sie nie stało [a żyje sobie już 11 lat], tzn. że na swoj sposób wie co robi i coś mu w tym smakuje. Zresztą, nie śmialabym mu odmówić, bo jest bardzo mściwy i potrafi dotkliwie udziobać |
|
|
|
|
#45 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, lubi też ciasto surowe jak się robi kopytka (oczywiście w rozsądnych ilosciach). Jada także zupy. Kiedyś miałam świnkę morską, która uwielbiała..... UWAGA: łupinki od cebuli oraz chrzan z ogórków, bez znaczenia - czy z kiszonych czy też konserwowych. Jak tylko zaszelesciło sie łupinkami to pisk był na całe mieszkanie i nie można było jej tego nie dać
|
|
|
|
|
|
#46 |
|
Raczkowanie
|
Moje kundlisko - mimo że ma cały czas pod ręką wszelkie psie frykasy - wcina banany, jabłka, winogrona, korniszony i grzyby w occie, a także spleśniały ser, fruwające "puszki" dmuchawców, muchy, dżdżownice, chusteczki higieniczne, nitki i paprochy z dywanu... Czasem chodzi cały czas z łbem spuszczonym i wygląda niczym odkurzacz. Ten pies jest obrzydliwy...
|
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Moj chomik uwielbia snikersy, ser żółty,zalewajke,kawałek sznycelka z ziemniaczkiem.Ziaren wogóle nie rusza.A kisiel zlizuje mi z palca takim malutkim jezyczkiem.Je wszystko oprocz karmy dla chomika
|
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Mój ogonek (tchórzofretka - Luthien) jest prawdziwą kobietką tylko zamiast nosić kradnie moją koronkową (i tylko taką) bielizne i wcina gdzieś pod szafkami
|
|
#49 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#50 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#51 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Je tylko gotową karmę? Ile ma (m-cy, lat)? Małe żółwie wodno-lądowe jedzą głownie mięsko (filety ryb słodkowodnych, żywe rybki, krewetki, ochotkę (!), ślimaczki, suszoną stynkę, gammarusa, dżdżownice itp.). Jak coś to służę pomocą
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No jezdemy jezdem, Anisia wciagnela mnie na wizaz
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#54 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
"(...)biorept zawiera tanie odpadki niekoniecznie dobre dla żółwi, w zasadzie nie bardzo wiadomo co( na dużym i małym opakowaniu jest co innego). Biorept dla lądowców zawiera głównie zboża, owoce, także skorupiaki i olej rybny(!). Karmy dla wodnych i lądowych żółwi mają bardzo podobny skład. Biorept L ma ponad 20 % białka( powinien mieć 6-7%). Żółw szybko urośnie, pokrzywi się i szybko umrze( nawet po 7-10 latach)." Sama daję Biorept sporadycznie, w ostateczności. Twój żółw jest już duży, więc ma przyzwyczajenia i rzeczywiście może być problem z "przestawieniem go" na właściwe tory, ale ja bym spróbowała. Moje ostrogrzbiety nie chciały jeść stynki, ale dzisiaj samiec posmakował i dobrze mu szło. Jaki gatunek żółwia masz? Dobrze gdyby mógł sam podskubywać roślinki w chwili gdyby nabrał ochoty (np. rzęsę wodną, moczarkę, mech wodny). I jeszcze jedno - żółwie uwielbiają świerszcze
|
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
Moja świnka morska uwielbia paluszki słone Lajkonik!! I nie pogardzi arbuzem.Poza tym je wszystko co zielone no i ziarna oczywiscie.
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zadomowienie
|
Moja yorczyca uwielbia
- wszystko co miętowe, landrynki, cukierki , tic-taci najbradziej - kawe w każdej postaci, a najbardziej z mlekiem i cukrem - ogórki kiszone.... Paść można poprostu...bo ona jak o wyczuje to świra chce dostać
Skąd wiesz jak smakuje jabłko, jeśli patrzysz tylko na drzewo. Skąd wiesz jak smakuje miód, kiedy patrzysz tylko na pszczoły. Nie oceniaj mnie.... Moje blogowanie: http://okiemidlonmi.blogspot.com/ ![]() |
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Witam
.Ale sie usmialam . Wasze zwierzaki sa naprawde udane i maja wyszukane gusta kulinarne . Nasz pies Hektor gustuje w slimakach. Moja mama wchodzac zawsze do jego kojca smiala sie, ze ma towarzystwo w postaci calego mnostwa slimakow. Ale po pewnym czasie okazalo sie, ze slimaki znikaja, a zostaja tylko puste skorupki . Od tego momentu slimaki jakby przeczuwajac, co je tam moze spotkac omijaja to miejsce. A piesek po za slimakami uwielbia owoce, zwlaszcza slodkie jablka, winogrona i przepada po prostu za pietkami ususzonego chlebka, ktore chrupie dla przyjemnosci . zreszta on jest wszystkozerny .Kotka, pupilka mojej mamy to "chodzacy przewod pokarmowy" . Uwielbia lody, jogurty. Jesli ktos je przy niej wlasnie to, to ona dostaje jakiejs kociej histerii i trzeba jej po prostu dac dla swietego spokoju. Pozera rowniez muchy, komary i pajaki siedzac na kuchennym oknie. Dlatego nigdy w domku nie mamy owadow . Wcina makaron taki do rosolku. Gustuje w jaszczurkach zwinkach, ale po ostatniej przygodzie z jedna pamietliwa zwinka zrezygnowala z nich . Przynosi rowniez nam ryjowki, malenkie myszki, wszelkie ptaszki.Mialam kiedys rowniez bardzo drapiezne chomiki . wystawialam je latem w przewiewnej klatce do ogrodu. Dno wyjmowalam i zwierzaki "pasly sie" na swiezej trawce. Ale jak zobaczylam kiedys, jak wciagaja do swoich workow policzkowych ogromna dzdzownice myslalam, ze po prostu tam zemdleje . Nawet chcialam ja wyciagnac z paszczy jednego z nich, ale jak tylko sie zblizylam wciagnal ja blyskawicznie do srodka...Natomiast 2 psy mojego kolegi zzeraja wszystko, co im wpadnie w pysk. Na swoim koncie maja portfel ojca kolegi z pieniedzmi i dokumentami . Zjadly siodelko od roweru, szklo i z pozoru niejadalne cuda, jak smary. Nie pogardza zywymu zwirzakami, ktore zawitaja przypadkiem do ich ogrodu. Ciesza sie doskonala forma i wspanialym apetytem. Ale nie wiem jak z ich rozsadkiem Pozdrawiam
|
|
|
#58 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A cukierki miętowe (lub eukaliptusowe) dostaje w papierku i sama rozpakowywuje. I kapustę kiszoną lubi.
|
|
|
|
|
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#60 |
|
Zadomowienie
|
Moja Fretka zawsze wsadza mi pyszczka (oczywiście jak nie widzę ) do szklanki z moja herbatką owocową, uwielbia też zlizywać masło z kanapek , i zabierać z nich ogórki (uwielbia je!) Przepada też za rodzynkami
![]() ... a co do psa , to jedyne słowo jakie przychodzi mi do głowy aby określić jej zwyczaje żywieniowe to - ODKURZACZ!! Je dosłownie wszystko !! Niczym nie pogardzi
![]() |
Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:40.

<lol>
Widzi mi sie, że raczej to drugie 

Uwielbia surowe, za to gotowanych nie ruszy.

Je tylko gotową karmę? Ile ma (m-cy, lat)? Małe żółwie wodno-lądowe jedzą głownie mięsko (filety ryb słodkowodnych, żywe rybki, krewetki, ochotkę (!), ślimaczki, suszoną stynkę, gammarusa, dżdżownice itp.). Jak coś to służę pomocą
. Od tego momentu slimaki jakby przeczuwajac, co je tam moze spotkac omijaja to miejsce. A piesek po za slimakami uwielbia owoce, zwlaszcza slodkie jablka, winogrona i przepada po prostu za pietkami ususzonego chlebka, ktore chrupie dla przyjemnosci