Starania z PCOS cz.II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-03-30, 07:04   #31
megan713
Wtajemniczenie

Dot.: Starania z PCOS cz.II

witam się z rana niedługo wyruszam znów do kaganka oświaty więc tyle mojego a pogoda taaaaka piękna...

Emotikona - a jakie palił TŻ ? mały nerwusek z Ciebie ale przynajmniej może da to TŻ do myślenia jeśli NA SERIO popala nic się nie bój Kciuki trzymam żeby @ nie przylazla...!

Z tymi ciuchami ciążowymi to jest jakaś masakra... typowo w sieciówkach jet to tak zrobione - musisz kupić - zapłacisz!!! Lumpki i odzież supermarketowa a przede wszystkim legginsy to wybawienie

Simko - jak się dziś czujesz?

Muszę się doszkolić co to clexan ;p ale nie zazdroszczę zastrzyków dzielne z Was mamki tyle powiem

Kiara ładnie Ci ta beta daje popalić no nic to - uroki pierwszych tygodni ważne że tż już wrócił

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 07:11   #32
simka234
Wtajemniczenie

Hehe ale się uśmiałam..Emotikona rozumiem cię doskonale mój tż ciągle rzuca palenie i nie może..a w ściemach swego czasu to mistrzunio...hehe obiecał że jak się Natek urodzi to rzuci..zobaczymy jakoś mu nie wierze..
Boże ile razy ja mu połamałam fajki hoho i nic to nie dało --do póki nie bedzia sam chciał to nici z tego

Alonka ja szybko zaczełam w takch spodniach chodzić bo mnie brzuch bolała te nie uciskały..więc mi wygodnie było..
Ale jak masz jakieś wygodne to zaraz ciepło bedzie to się nieopłaca za dużo kupować..
Ja na ciepło mam 3 pary cienkich spodni, jedne rybaczki..
I muszę dokupić tylko sobie jakąś sukienke i spódnce
Ale to do lumpka muszę się wybrać..
A sporo rzeczy dostałam więc mam w czym wybierać
A kedyś w lumpku kupiłam za 20 dychy 9 bluzek i jest spoko bo mam w czym śmigać..

Meguś..właśnie łyknełam to żelazo i zaraz robie śniadanko..i czekam mam nadzieję że ucho mnie nie wezwie..

Edytowane przez simka234
Czas edycji: 2014-03-30 o 07:13
simka234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 07:28   #33
megan713
Wtajemniczenie

oby oby Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk ;p

A gdzie Ty masz tego lumpka w Wwie? Ja tutaj nigdy nic sensownego nie znalazłam... w mniejszych miastach owszem ale tutaj jest na tyle drogo że wolę sobie popolowac na wyprzdaże...

Stary 2014-03-30, 07:32   #34
PannaMagda
Zakorzenienie

Hej kobietki
Megan dziękuję za uzupełnienie danych

Ja dziś widzę się z moim najmłodszym kuzynostwem i jedno z nich jest moją przyszłą chrzesniaczka
Stary 2014-03-30, 07:39   #35
simka234
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
oby oby Mam nadzieję że to jednorazowy wybryk ;p

A gdzie Ty masz tego lumpka w Wwie? Ja tutaj nigdy nic sensownego nie znalazłam... w mniejszych miastach owszem ale tutaj jest na tyle drogo że wolę sobie popolowac na wyprzdaże...
Bo to nie w Warszawie
To w małej miejscowości koło moich rodziców..
A w wawie to słyszałam że na grójeckiej jest jakiś sensowny tak mi znajoma mówiła..
Czasem to takie ceny mają że strach..
A tutaj jest ok cena za kg i rzeczy fajne..
Siostra mi wczoraj za całe 3.5 kupiła taką czarną bluzkę dluższa na grubych ramiaczkach bawełnianą i mame za 2 zł top ze Springa..

---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Hej kobietki
Megan dziękuję za uzupełnienie danych

Ja dziś widzę się z moim najmłodszym kuzynostwem i jedno z nich jest moją przyszłą chrzesniaczka
Chrześniaki to rosną w oczach ja mam już 2 i mąż 1 w tym bliźniaki
Stary 2014-03-30, 08:13   #36
abrakadabra90
Raczkowanie

Witam w ten sloneczny dzionek

Alonka... to witam w klubie ja juz mam po dziurki w nosie te zastrzyki... :p

Megan clexan to zastrzyki przeciwzakrzepowe

Simka, Emotikona... ahh Ci palacze... mnie strasznie drazni zapach papierosow... na szczescie moj maz nie pali... mam nadzieje ze mu sie nigdy nic nie przewroci w glowie

Kiara za jutro od naszej piatki

Co z Kukucykiem... ostatnio sie nie odzywa? Mam nadzieje, ze wszystko ok...

A justynke pochlonela opieka nad mala pewnie mam nadzieje, ze ja jak sie moje skarby urodza bede miala czas zdac Wam od czasu do czasu szybkie sprawozdanie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
abrakadabra90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 08:35   #37
Kiara_kier
Wtajemniczenie

simko - faktycznie dużo masz tych spodni Ja tylko ostatnio kupiłam 3 pary legginsów, mam 1 ciążówki z lumpka i chyba sobie jeszcze jakieś przerobię, bo widziałam w necie, że to łatwizna jest.

PannaMagda - maluchy są cudowne

simka, megan ojj jesteście niegrzeczne przez Was idę jutro do lumpka!
U mnie w ulubionym lumpku w pon mają bodajże 20zł/kg, a we wt 15zł/kg, w śr są dostawy i jest już po 60zł. Dlatego chodzę albo w pt albo w pon, we wt już mało rzeczy zostaje.
Ja właśnie muszę kupić jakieś tuniki, bo cholera jak przytyłam wczesniej tak w 80% mojej szafy się nie mieszczę :/
a co do sieciówek to ja właśnie muszę jechac oddać jedną koszulkę ciążową, bo cena jest masakryczna. Skapnęłam się dopiero jak babka dała mi rachunek i był ogromy łącznie, kolejka się za mną zrobiła, więc nie chciałam mącić, a mam 28dni na oddanie. Dziękuję bardzo za koszulkę za 59,99zł!

megan - wezmę z Ciebie przykład i też zaraz usiądę do nauki.

abra - ja też mam nadzieję, że powstawiasz zdjęcia maluchów i będziesz się co jakis czas odzywać

dziewczyny, obudziłam się ze straszną migreną znowu no ile można łeb to mnie boli już od tygodnia jak nie dłużej, a migrena drugi dzień pod rząd.
Do tego mdłości wróciły i się zaostrzyły
1 bok mnie też pobolewa. I jak na złość znowu czuję sie bardziej przeziębiona :/

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

w ogóle to własnie widzę, że z abrą i alonką jesteśmy w tym samym wieku
Kiara_kier jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 08:42   #38
emotikona
Raczkowanie

Witam dziewczynki!

Megan, Simka, Abra pies w tym pogrzebany że mój Tż rzucił palenie jeszcze w technikum, a mamy teraz po 28 lat więc nie pali już pewnie z 10 lat I odkąd się spotykamy to ja go nigdy nie widziałam z fajkami. A tak sobie idiotycznie ubzdurałam, że chyba zaczął palić bo kilka razy znalazłam paczkę papierosów u niego w kurtce. On zawsze mówił, że kolega z którym ma szafkę w pracy myli sobie kurtki i mu ciągle wkłada.
W sumie to nigdy od niego nie czułam papierosów ani nigdzie mi się nie wymyka z domu, więc po prostu sobie uroiłam coś czego nie ma (mam nadzieję)
A on się dzisiaj ze mnie śmieje cały dzień
Megan w kurtce znajdywałam ciągle LM niebieskie, a połamałam LM zielone

Simka mam nadzieję, że dzisiaj żelazo Cię nie pokona!

"Pij ten kielich z Bożej woli, do ostatniej kropli sącz (..) trzeba cierpieć pić powoli, wypić aż do dna"
emotikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 09:39   #39
debraM
Wtajemniczenie

Kiara rozumiem Cię. Mnie też głowa boli. Wczoraj czułam sie okropnie i ta ciągła migrena megan ja też spędzam weekend na uczelni. Nie spóźniłaś się? Ja zapomniałam o zmianie czasu

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:17   #40
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Lm zielone z tego co pamietam palil kolega w pracy i od niego tylko po fajce bylo czuc, tak to nie. One chyba lzejsze sa i mentolowe.
Abra ty jak urodzisz to nie bedziesz wiedziala na jakim swiecie zyjesz i w jakim kraju :-P jednak co 4 to nie 1 :-P
W sumie ja prawie z domu nie wychodze to i moja garderoba uboga. Lumpek dobry mam 25km ode mnie, musialby ktos ze mna jechac i to na szybkiego kupowalabym bo ja chodze w minimalnych ilosciach. Mama tyle co ostatnio byla to pokupila ma po 1zl tuniki i sukienki na lato. Tak to ja poluje na tablicy, ostatnio nawet bluzke happymum na all udalo mi sie tanio zlicytowac

Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2

1.07.2013
alonka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 10:21   #41
megan713
Wtajemniczenie

debraM hihi nieee mi się w telefonie z automatu przestawia :d zrobiłam sobie okienko i wróciłam na trochę do domku - mieliśmy kartkówkę i poszłam do domu po niej widziałam ovu - tempka spadła ale jak się jutro odbije to nawet lepiej mam nadzieję że to fasola się zagnieżdża

Ja byłam grzeczna - o lumpku tylko wspomniałam... w wwie ceny zaczynają się od 60 pln a widziałam i po 100-120 zł za kg - wtf?

Emotikonka - mój rzucił jak się poznaliśmy ale nie palił jakoś strasznie... może faktycznie ktos mu robi psikusy ;D

taka piękna pogoda, a ja zaraz wracam w zimne mury

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 10:55   #42
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Nawet mi nie mow. Ja leze od poludniowej strony, tak slonce daje przez okna ze ciezko wytrzymac.
Abra tak w ogole to razem bedziemy rodzic! Ty jestes z 8 tygodni do tylu ale i 8tygodni wczesniej masz miec cc

1.07.2013
Stary 2014-03-30, 11:55   #43
meire
Zakorzenienie

To i ja sie witam z Wami, laseczki..

Ja odstawialm tabsy i zaczynam pierwszy cykl staran po antykach.. Zobaczymy, jaj sie to rozkreci...

Dla wszystkich zaciazonych buziaczki dla brzuszkow.. a reszcie, wiadomo.. Kibicuje mocno caly czas...

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 18:09   #44
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
debraM hihi nieee mi się w telefonie z automatu przestawia :d zrobiłam sobie okienko i wróciłam na trochę do domku - mieliśmy kartkówkę i poszłam do domu po niej widziałam ovu - tempka spadła ale jak się jutro odbije to nawet lepiej mam nadzieję że to fasola się zagnieżdża
A mi budzik nie zadzwonił chyba telefon przez zmianę godziny zgłupiał
Dziękuję

3190g, 55cm
Stary 2014-03-30, 19:00   #45
simka234
Wtajemniczenie

normalne bym tego mojego tż..

Jak on mnie denerwuje, czy on się kiedyś nauczy odmawiać tym wszystkim łajzą co go widzą tylko jak coś potrzebują?
Czy tylko mój mąż jest taki naiwny!?
Nienawidzę Pseudo-Przyjaciół co tylko żerują jak im coś ptrzeba..

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 19:47   #46
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Przyjeto mnie na oddzial w szpitalu. Usg robili 2 lekarze przez 30min... nic nie chcieli mi mowic a widzialam ze cos nie gra. Mam skrecony jajnik, do tego torbiel 7cm. Plyn i cialko zolte sa. Peherzyka ciazowego nie bylo ale gin nie wyklucza ciazy, mowi ze bardzo wczesnie jest. Kazali podpisac zgode na operacje jakby co... dostalam 3 kriplowki. Zrobili bete i inne bad. Jutro wyniki. Jestem zalamana... wyc mi soe.tak chce... __________________
Stary 2014-03-30, 20:21   #47
emotikona
Raczkowanie

Meire, trzymam kciuki za owocne starania

Simka, nie tylko Twój mąż

Kiara! Jak to się stało, że wylądowałaś w szpitalu? To straszne co piszesz... My tu jesteśmy z Tobą i trzymamy kciuki, żeby wszystko się dobrze skończyło i żebyś szybko wyszła ze szpitala!

"Pij ten kielich z Bożej woli, do ostatniej kropli sącz (..) trzeba cierpieć pić powoli, wypić aż do dna"
emotikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 20:28   #48
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Zle sie czulam i pojechalam.. martwie sie o fasolke. Jutro maja cos wiecej powiedziec
Stary 2014-03-30, 20:45   #49
abrakadabra90
Raczkowanie

Kiara... nie martw sie kochana! Moze obejdzie sie bez operacji jak u mnie. Ja mam powiekszone oba jajniki po stymulacji i niestety tak juz zostanie do konca ciazy. Do tego w kazdym po ok. 10 terbieli na prawde solidnych rozmiarow. Na poczatku tez bali sie ze jajnik sie skreca jak trafilam do szpitala i grozila mi jego resekcja. Co prawda nie skreca sie ale nie wykluczaja ze sie nie skreci do konca ciazy. Mam nadzieje, ze lada moment zobaczysz pecherzyk ciazowy z fasolka i ze leczenie pomoze i unikniesz operacji! Trzymam za to mocno kciuki! Niestety... to sa czasem skutki tych naszych stymulacji...
Sciskam mocno!

Simka jakbym czytala o moim mezu... on tez w tej kwestii jest bardzo naiwny i zawsze kazdemu sluzy pomoca...

Alonko faktycznie bedziemy rodzic w podobnym terminie :p

Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app

Edytowane przez abrakadabra90
Czas edycji: 2014-03-30 o 20:49
abrakadabra90 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-03-30, 20:53   #50
meire
Zakorzenienie

Emotikona, dziekuje za kciuki.. na pewno sie przydadza... W tym cyklu ide na zywiol.. Monitoring dopiero w przyszlym...

Kiara, az mnie ciarki przeszly, jak czytalam co napisalas... trzymam kciuki, Kochana..

Zuzka - ur. 19.11.2009

Julcia - 08.11.2013

II - 22.05.2014

Natalka - 28.01.2015

16.01.2015

meire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-30, 21:33   #51
megan713
Wtajemniczenie

Kiara najmocniejsze kciuki przesyłam dopiero przeczytałam - wierz Kochana że z fasolką będzie ok!
dobrze że pojechałaś do szpitala...

Stary 2014-03-30, 22:06   #52
debraM
Wtajemniczenie

Kiara, ale Ci się porobiło Dasz radę i wszystko będzie dobrze Trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań

3190g, 55cm
Stary 2014-03-30, 23:11   #53
_Kluska_
Zakorzenienie

Witam się w drugiej części

II kreski - 09.05.2013

23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania

Pyza dorasta
_Kluska_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 06:06   #54
Kiara_kier
Wtajemniczenie

A ja mialam noc do bani. Najpierw nie moglam usnac z nerwow, jajuz usnelam, to w nocy przewracajac sie na drugi bok napielam jedna strone brzucha, a.mnie to mocno boli, wiec sie obudzilam. Podbrzusze mnie znowu zaczelo bolec. O 4 rano jakas kobieta zaczela sie drzec w sali obok, razu przybiegly pielegnarki, zadzwonily do lekarza i za 2 min on tez juz biegl. Okazalo sie, ze rodzi. Jakies 10min pozniej dziecko bylo juz na swiecie a pozniej jeszcze raz krzyczala, wiec pewnie rodzila lozysko. Nie miglam usnac po tym a teraz od godziny mam mdlosci... denerwuje sie, martwie sie. O 8 ma przyjsc ordynator, kazali mi nic nie jesc i nie pic od polnocy.

Trzymajcie kciuki za bete!!!

Przepraszam, ze tak pisze, ale to przez moj glupi telefon.

Edycja:

Polozyli moja karte na stoliku, podejrzalam wyniki. Beta z wczoraj ok godz 20 wynik 681,9. W czw o 13 byla 132.

Dobrze przyrosla????

Edytowane przez Kiara_kier
Czas edycji: 2014-03-31 o 06:08
Stary 2014-03-31, 07:24   #55
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Kiara po 72h powinna 122%urosnac. Dalej nie wiem. Ale mysle ze ok. Stsrsj sie nie denerwowac. Jak ja lezalam plackiem to na plecach stsralam sie. Jakies takie mialam schizy zeby na boku nie lezec bo na plecach lepiej dzidzius zagniezdzi sie - ale to tylko moje wymysly heh. Aby nie bylo skretu tego to mysle ze bedzid ok mysle ze beta ladnie rosnie, a torbiel da sie wylezec;-)
Ja jak oststnio lezalam to gorsza rzecz widzialam. Babka w 2 dobie po porodzie krwotoku dostala. Wyszla na korytarz z placzem i prosila o ksiedza ale na szczescie odratowali ja.
Tez mialam noc do bani. Babce zle zadzialala tabletka na przeczyszczenie i od 3 do 6 z malymi przerwami wymiotowala w lazience kalem. Masakra. Raz nie doleciala i na podloge poszlo a lazienke w pokoju mamy.

1.07.2013
Stary 2014-03-31, 07:35   #56
Kiara_kier
Wtajemniczenie

Alonka wspolczucia :/ moze uczulenie ma na te tabletke.

Wlasnie byl ordynator. Nic sie nie dowiedzialam, dziwny czlowiek, gadal sam do siebie i to noewyraznie. Jedyne co zrozumialam to tyle ze chyba chca mnoe trzymac 10 dni. O luteinie nie bylo mowy, a kurcze ja sie boje ja tak odstawic, a mam.tylko 3 tabletki jeszcze.
Stary 2014-03-31, 07:36   #57
Panna Migotka 86
Zadomowienie

Człowiek sobie na weekend wyjechał, a Wy zdążyłyście już zamknąć wątek :p a miałam tyle cytowań i odpowiedzi
Ale witam się w nowym wątku

podczytywałam Was w międzyczasie z telefonu, ale tak na szybko, Więc nie pisałam na bieżąco.
Jedyne co pamiętam to, że miałam napisać Simce, ze ma piękny brzuszek!
I tak mi sie skojarzyło: co Wy wiecie o dużych biustach? Ja mam 75 J, a polskiej rozmiarówce 75L

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
A ja mialam noc do bani. Najpierw nie moglam usnac z nerwow, jajuz usnelam, to w nocy przewracajac sie na drugi bok napielam jedna strone brzucha, a.mnie to mocno boli, wiec sie obudzilam. Podbrzusze mnie znowu zaczelo bolec. O 4 rano jakas kobieta zaczela sie drzec w sali obok, razu przybiegly pielegnarki, zadzwonily do lekarza i za 2 min on tez juz biegl. Okazalo sie, ze rodzi. Jakies 10min pozniej dziecko bylo juz na swiecie a pozniej jeszcze raz krzyczala, wiec pewnie rodzila lozysko. Nie miglam usnac po tym a teraz od godziny mam mdlosci... denerwuje sie, martwie sie. O 8 ma przyjsc ordynator, kazali mi nic nie jesc i nie pic od polnocy.

Trzymajcie kciuki za bete!!!

Przepraszam, ze tak pisze, ale to przez moj glupi telefon.

Edycja:

Polozyli moja karte na stoliku, podejrzalam wyniki. Beta z wczoraj ok godz 20 wynik 681,9. W czw o 13 byla 132.

Dobrze przyrosla????
Kochana! trzymam kciuki, żeby było dobrze
i daj znać jak czegoś się dowiesz!
Panna Migotka 86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-03-31, 07:39   #58
alonka00
Zakorzenienie

GG do alonka00

Migotka ale masz dojary:-P to ja chyba moje pryszcze wole.
Kiara kurde niedobrze z ta luteina. Jak mnie wkurza ze zawsze jak sie jedzie z mala ciaza do szpitala to oni nie podtrzymuja jej dopoki nie sa na 100%.pewni ze dobrze rozwija sie. Nie masz tam swojego gina? Nie mozesz do niego zadzwonic?

1.07.2013
Stary 2014-03-31, 07:50   #59
megan713
Wtajemniczenie

o mateńko... noc faktycznie burzliwa u Was dziewczyny

Kiara nie denerwuj się - właśnie zasadne jest pytanie o Twojego lekarza - masz do niego kontakt? jeśli chodzi o zatrzymanie w szpitalu - może to i dobrze (mało przyjemnie ale...) - będziesz pod stałą opieką i monitoringiem... bądź dzielna...

Alonko - kiedy Cię wypuszczą? oj namieszkasz się w szpitalu...

Migotko - gdzie balowałaś i cyc konkretny Ci powiem. Nawet trudno mi sobie wyobrazić miseczkę E u siebie więc Twoje działają na moją wyobraźnię jak cholinder...

Emotikona - jutro testujesz?

DebraM jak samopoczucie?

Stary 2014-03-31, 08:04   #60
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
DebraM jak samopoczucie?
Dziękuję, że pytasz Źle Mam nerwa na tą temperaturę i zmianę czasu I już 3 dzień mam zatkany nos. Tak jakby mi spuchł w środku, bo kataru nie mam. Psiknęłabym sobie acatar, ale nie wiem czy leki zwężające śluzówkę są dobrym pomysłem Zauważyłam, że najprawdopodobniej po tej luteinie zrobiły mi się piękne grube paznokcie i w końcu się nie łamią więc jest jakiś pozytyw

Kiara, lekarze w szpitalu właśnie tacy są i nic nie mówią pacjentowi. Leż i odpoczywaj, będą Cię mieli cały czas na oku. Wytrzymasz to jakoś

3190g, 55cm
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości