![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Starania z PCOS cz.IIWITAMY W DRUGIEJ CZĘŚCI WĄTKU DLA PCOSowskich STARACZEK A TAKŻE SZCZĘŚLIWYCH MAM
![]() ![]() ![]() link do cz. I: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=646897 Nasze staraczki: Emotikona 28l. - starania od 08.2013 Megan713 26l. - starania od 01.2014 Panna Magda 26l. Akusiowa Controlca - starania 01.2014 Agolandia- 26l Casablanca Anevo Lamparcica - 26l. starania od 03.2014 Cabraloca 26l. - starania od 01.2014 Lea_ny Ewusia Marchew - starania od 07.2013; Aniołek ![]() Zafasolkowane staraczki: Kiara_Kier - 1 rok starań, synek Panna Migotka - 28 l. - starania od 6.2013; ![]() Meire - II kreseczki Sikorka - II kreseczki 19.10.2014 DebraM 24 l. Rajs 25l., starania od czerwca 2012; ciąża bliźniacza ![]() Nasze mamusie: Agatkaa - synek Igorek 04.11.2014 (2940g, 53cm i 10 pkt) Simka234 - 3 lata starań, synek Natekur. 12.06.2014 (53cm i 2940g) xxxMartaxxx - córeczka Sara Justyninka - córeczka Kinia Kluska - córeczka Hania ur. 23.12.2013 Alonkaoo 24l. - Ilona 2 lata starań ![]() ![]() Abrakadabra90 24l. - pół roku starań, 13 tc - ciąża czworacza (czterech synków: Adaś, Piotruś, Bartek, Michał) ur. 31.07.2014 Kukucyk - synek Jan urodzony 18.11.2014 o 2.40 - 3400g zywej wagi i 56 cm Przydatne badania: -LH -FSH -DHEAs -TESTOSTERON -ANDROSTENDION -KRZYWA CUKROWA -KRZYWA INSULINOWA -PROLAKTYNA c.d.n. Edytowane przez megan713 Czas edycji: 2014-11-19 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania z PCOS cz.II
Melduje sie w nowej czesci
![]() Te moje babki jak na ich czasy to wyjatkami byly bo jedna pierwsze dziecko urodzila jak miala 27l, druga 32l. Troche wczoraj je opiepszylam ze tak to jest najpierw kariery albo zabawy a pozniej dzieci. I to nie znaczy ze jak jest sie mlodym to na pewno predzej czy pozniej bedzie dziecko (to pisalam z mysla o tym watku) i mowilam ze znam kupe dziewczyn ktore zaczely starania w mlodym wieku i o kilka lat staraja sie Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
#3 |
Raczkowanie
|
Witam się w nowej części
![]() Simka nie fajne wieści ![]() ![]() ![]() Alonka dobrze im powiedziałaś. Czasami trzeba takim babom wygarnąć i skopać d.py. Bo kurde widzę, że babki w okresie menopauzalnym to dochodzą do wniosku że już wszystko wiedzą i są najmądrzejsze.
#4 |
Wtajemniczenie
|
Klusko - dziękuję za radę
![]() ![]() simko - właśnie o to mi chodzi, że jak smarujesz się codziennie oliwką, to siłą rzeczy głaszczesz brzuch ![]() Witam się w 5tc ![]() i ze straszną migreną ciągnącą się od 4 rano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Emotinkona dzieki
![]() Ale się dziś źle czuje.. ![]() Dostałam żelazo na anemie Tardtferon i wziełam dziś pierwszy razi i ![]() ![]() Masakra jakaś śniadanie poszło...aż się boje coś jeść bo tak mnie przy kibelku wymęczyło.. A co do twardnienia brzucha to wczoraj się zdenerwowałam i mi ciągle twardniał, dziś jest lepiej ale jak bedzie dokuczał to gin mi się kazal do szpitala zgłosić ![]() W poniedziałek zrobie posiew co to za cholerstwo I muszę podejśc do tej poradni diabetologicznej dla kobiet w ciązy- na szczęscie gina tam dobrze znaja i może szybciej to wszystko pójdzie.. Kiara..ale jeśl jest ok i szyjka się nie skraca to takie głaskanie nie bedzie miało wpływu Edytowane przez simka234 Czas edycji: 2014-03-29 o 08:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ja bralam to samo zelazo 2 tabl na raz i mi sie nic nie dzieje. Z tym ze ja biore po jedzeniu a podobno lepiej pol godziny przed
Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
#7 |
Wtajemniczenie
|
Alonka no mi gin kazał przed jedzeniem, ale głowe miałam tak zabrendzlowaną ze nie zapytałam ile przed jedzeniem..
A dziś to chyba za wcześnie wziełam bo łyknełam a po 1.5 godz dopero zjadłam.. Ehhh porazka dziś.. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Ja sie witam ze szkoły...;( Simko ;* bedzie dobrze - cóż Ci sie za paskudztwa przyplataly to nie wiem;( ważne ze Natek sie dobrze trzyma
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#9 |
Zakorzenienie
|
Witam w nowej części
![]()
#10 |
Zakorzenienie
|
Ja również się witam w nowej części
![]()
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
meguś - to mnie wpisz jako zafasolkowaną
![]() ![]() PannaMagda - witaj ![]() agatka - jak się czujesz? Wzięłam 1 paracetamol i trochę pomógł, ale ból niestety całkiem nie odpuścił. Chyba położę się tak jak simka na godzinę, bo brzuch mnie pobolewa jeszcze, a później usiądę do nauki. |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
i ja się witam
![]() ![]()
#13 |
Zakorzenienie
|
Kiara dzięki czuje się raz ok raz mniej...dziś zaczynam 8tc
#14 |
Raczkowanie
|
Witam w nowym watku
![]() Simka ![]() ![]() Alonko... co za baby ![]() Nie wiem co sie dzieje ale to chyba przez ta zmienna pogode... ja tez przeziebiona! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez abrakadabra90 Czas edycji: 2014-03-29 o 10:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Kobiety
![]() jak tam, humory dziś dopisują? ![]() Migotka dziś mi mignęła tu, ale baba nic nie napisała! Simko - jak się czujesz, wymioty przeszły? Meguś - jak tam nochal? abra -to teraz Ty do łóżeczka i lecz się czosnkiem i reszta 'pyszności' ![]() debra się przywitała, ale nic więcej nie napisała ![]() ![]() emotikona - patrzyłam dziś, że na wykresie kurka masz jakiś zygzak. :< Jednak nie poszłam spać. Przeniosłam się na balkon, posiedziałam na świeżym powietrzu z książkami i teraz mi trochę lepiej ![]() TŻ rano pojechał do teściów i już za nim tęsknię. Napisałam mu, że ma dziś wrócić a nie jutro, bo nie wytrzymam ![]() Nie mogę się doczekać poniedziałkowej wizyty i bety (za które oczywiście kochane musicie mocno trzymać kciuki!). ![]() co tu dziś taka cisza? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Hej Kiara;* ładna pogoda -laseczki korzystają albo siedzą w szkole ;p nochal super -odkąd smaruje takim żelem nie leciała mi krew wcale... A jak brzuszek?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#17 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() U mnie już lepej..pospałam sobie do 12 potem synek mnie obudził Przewietrzyłam się i nawet zjadłam sałatkę.. To musiała być reakcja na żelazo ![]() Mam nadzieję że się wszystko unormuje.. ![]() Siostra z niunią przyjechała jaka ona już jest fajna.. ![]() ![]() Smieszka mała |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
simko - a to, co dostałaś to są jakieś tabletki tak czy zastrzyk? często to będziesz dostawać?
![]() megan - uuu do późna masz zajęcia? U nas zimno się zrobiło. Idę zaraz zupę sobie odgrzać, to mi się trochę od środka ciepło zrobi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Kiara... no leze i sie kuruje... choc jest ciezko bo przy tym refluksie ani wit. C lykac nie moge... ani zadnych innych "zakwaszaczy"... to samo warzywa cebulowe... oststnio mam wrazenie ze nic mi nie wolno...
![]() ![]() Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Megan, dzisiaj u mnie spory spadek, ale dalej trzymam się w strefie wysokich temperatur....
Kiara, no zygzak ślaczek prawie jak w zeszycie u pierwszoklasisty. Nie mam pojęcia o co chodzi. Ale jak pisałam już na ovu, obstawiam spadek jeszcze jutro i pojutrze, a potem @... Zresztą czuję że mi się tam wszystko rozpulchniło, więc teraz już nie ma coś łudzić... Nie wiem czy na nowy cykl nie zmienię baterii w termometrze, bo rano za nim obudziłam się na dobre, po 40 minutach od pierwszego mierzenia znowu zmierzyłam temperaturę i było już ponad 36,90 Simko, Kiara dobrze, że już lepiej się czujecie, a Abra marsz do łóżka! PannaMagda witaj ![]()
#21 |
Wtajemniczenie
|
emotikona - ja tez mam takie skoki. Tak chyba dzieje się jak budzimy się niewyspane do końca, dosypiamy trochę i budzimy się wyspane.
![]() ojj jeszcze nie kracz, rozpulchnienie może być też z tego dobrego powodu ![]() abra - a powiedz mi, jak pisałaś, to przepraszam, ale nie doczytałam - lekarz mówił, że z uwagi na tak mnogą ciążę np. rozwiązanie zrobicie wcześniej, czy nie? simko - Ty sobie kupiłaś ciążówki czy przerabiałaś ze zwykłych spodni? Gdzie Rajsik? Ja dziś dokopałam się do kartonu z ciuszkami dziecięcymi, bo mam tam też spodnie ciążowe. Wyciągnęłam je i przełożyłam na półkę, będa sobie czekać na swój moment. Kupiłam je kiedyś w lumpku za kilka złotych dosłownie a są w idealnym zdanie,, fajny krój i z H&M mama. |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Kiara nie wiem, bo na co dzień nie mam czasu mierzyć temperatury troszkę później jeszcze. A w sumie wstaje o 5 rano każdego dnia więc i w weekend też tak mierzę temperaturę, a dziś mnie jeszcze tak naszło raz zmierzyć i patrzę a tu tak wyskoczyło. Mimo, że te 40 minut to jeszcze spałam dalej. Ale może organizm już u mnie jest tak nastawiony że o 5.40 już jest na pełnych obrotach??
#23 |
Raczkowanie
|
Kiara... lekarz od razu uprzedzil mnie ze rozwiazanie bedzie duzo predzej. Od 25 tc na stale kladzie mnie w szpitalu, bo bede dostawac sterydy zeby maluszkom zdarzyly sie plucka rozwinac... a rozwiazanie bedzie maks w 30-32 tc... tak szacuja... ale u mnie to wyjdzie w praniu
![]() Sent from my GT-S7560 using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
abra - o cholera, to nie fajnie. Będziemy tu wszystkie z całych sił (i niektóre ze zdwojoną siłą) trzymać kciuki!
emotikona - możliwe ![]() A mi znowu zimno :/ i ból głowy powraca, grr. Mógłby się już odczepić ![]() Cyce też znów bolą. Tylko brzuch się chyba uspokoił ![]() Ja idę zaraz pod prysznic i do łóżka się wygrzewać. Już się senna zrobiłam. TŻ będzie za 2h ![]() ![]() oj chyba przez te hormony jakaś emocjonalna się zrobiłam ![]() Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-03-29 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
No... powróciłam niedawno dopiero... masakra. Pouzupełniałam trochę danych ale nie mam jak czasowo przeszperać całego forum laseczki więc wciąż czekam na info w prywatnych
![]() ![]() ![]() ![]()
#26 |
Raczkowanie
|
Megan
![]() ![]() Za to brzuch rosnie... juz clexan ciezko mi robic podskornie bo nie da sie dobrze skory na brzuchu chwycic. Jeszcze chwila i bede musiala pomyslec o zmianie miejsca zastrzykow... podobno mozna robic tez w udo lub ramie? Tylko takie witki mi sie porobily ze szok ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Abra w szpitalu w ramie robia mi, w domu w brzuch kuje. Tez coraz ciezej bo skora grubsza ale wale tak z boku na wysokosci pepka. Codziennie slysze to samo, zr chude rece i gdzie tu walic hehe
Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
#28 |
Wtajemniczenie
|
Megan..ucho nie wzywało ale boje się jutra..
Abra ![]() Emotkikona kciuki trzymamy.. kiedy testujesz? Kiara co do spodni ciążowych to brat mi w angli kupił 2 pary z h&m na święto, siostra dała mi 3 pary jedne mnejsze to miałam w zime, dzinsy ktore mam jeszcze dobre, i dresy po domu, jeszcze jedne kupiłam w lumpku za 7 zł..a najlepiej koło domu to w dresach mi się chodzi jedne mam od siostry a drugie kiedyś w careefour kupiłam za 10 zł i najlepiej mi się śmiga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Simka po twoim poscie ide na zakupy :p mam jedne spodnie ciazowe jeansy i ewentualnie czarne takie elastyczne sprzed ciazy hehe
Licze ze dopoki ja urosne to zrobi sie cieplo i spodniczka czy dwie dojdzie:-P Wysyłane z mojego GT-S5830i za pomocą Tapatalk 2
#30 |
Raczkowanie
|
Simka testuję we wtorek jeśli @ nie przyjdzie...
Ej wiecie co ja dziś wykombinowałam? Znalazłam pół paczki fajek w plecaku Tż, którego podejrzewam ostatnio o palenie. I zamiast wysłuchać co mi chce powiedzieć to je w nerwach porwałam na drobny mak, podarłam pudełko wpakowałam w jakiś woreczek zawiązałam, węzełek przytopiłam zapalniczką i mu wsadziłam do kubka w plecaku. A on mi mówi tak: "Te fajki były kolegi, zostawił sobie w pracy na stole to mu je wziąłem schowałem żeby mu w poniedziałek oddać. Drzesz się na mnie, że mam oszczędzać pieniądze, a właśnie podarłaś 15 złotych. Teraz masz mi je odkupić bo co ja mu oddam?" Nie wiem czy mnie kłamał czy nie ale tak mi wstyd przed nim teraz... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.