Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-01, 09:59   #31
suszarka
Buc

Dot.: Żenująca sytuacja: facet przede mną ucieka

Cytat:
Napisane przez vdk1991 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

To nie jest śmieszne. To jest choroba i on nie jest niczemu winien to zmiany neurolgiczne i psychologiczne w wyniku jakiegoś traumatycznego przeżycia z przeszłości.

raczej biochemiczne. ale nie zawsze.
nie mniej to się leczy. no chyba, że ktoś lubi się męczyć i być nieprzystosowanym.

autorko - ja bym olała. serio chcesz się spotykac z gościem, który a. ma jakiś problem ze sobą i chyba nic z tym nie robi. b. masz czas i ochotę na bieganie za nim?
Stary 2014-04-01, 11:34   #32
malypeszek
Raczkowanie

Też bym go odpuściła. Zwłaszcza że jego fobia to pewnie wierzchołek góry lodowej. Chyba masz syndrom ratownika.
malypeszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 11:42   #33
201607050913
Konto usunięte

No ale autorka już napisała że sobie go odpuscila jako faceta.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 12:32   #34
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

a dlaczego cale miejsce pracy wie ze go zaprosilas na kawe?
myslalam ze to twoja prywatna sprawa,nie musialas rozpowiadac szczegolnie jak zauwazylas juz pierwszego dnia ze gosc ma chora reakcje :/
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 12:44   #35
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28
Konto usunięte

A może obróć kota ogonem i po przydybaniu go gdzieś z dala od obcych spojrzeń wytłumacz mu, że zaproszenie na kawę nie było wcale w celu stricte towarzyskim, ale np. chciałaś, by wytłumaczył Ci parę zagadnień dotyczących specyfiki pracy, albo hmm no nie wiem pomógł z komputerem (jeśli np jest informatykiem). Po prostu obróć całą tę "kawę" w czysto służbowe spotkanie, może jak sobie zda sprawę, że nie miałaś na myśli czysto matrymonialnych intencji, które go onieśmielają, to trochę wyluzuje
7ff68c701155e8d8df718a53d4dcd8f42fe80c19_6010ad0234c28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 14:39   #36
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to dobry pomysł, facet ucieka, a Ty będziesz go ganiać i osaczać w biurze, ku uciesze tych DZIWNYCH współpracowników?
Nie no jasne, że nie zrobiłabym tego w pracy. Poza tym jakie osaczać? Napisałam przecież, że w ogóle z nim nie rozmawiam od czasu kartki i się unikamy nawzajem raczej więc... Nie wydaje mi się bym go osaczała, no chyba, że tego nie widzę

Ktoś napisał, że ma złe przeczucia :P ja miałam dobre ale jednak zrezygnowałam z tego pomysłu.

Poza tym odpowiem na zarzut, że wszystkim wokoło rozpowiadam - nie prawda. Ode mnie wie o tym ta jego koleżanka, której zapytałam się co zrobić wtedy, kiedy sytuacja zaczynała być dla mnie zbyt dziwna i to ona już dwa tygodnie temu doradzała mi rozmowę z nim. Poza tym siłą rzeczy wie o tym jej chłopak od nich z działu i nie wiem jakim cudem dowiedział się jeden koleś, który rzuca te dziwne teksty i sugestie ("k, do a. przyszłaś? przecież m. tam siedzi"). Z osób z pracy wiedzą tylko oni. A co do śmiechów to też mnie trochę poniosło, bo teraz za każdym razem jak ktoś się uśmiechnie czy do mnie czy do niego to sobie wkręcam, że to przeze tą sytuację. A uwagę do żartów wzbudzał raczej przez całe dorosłe życie i cały okres pracy w tej firmie, wiem to od tej koleżanki.

Raczej gonić go nie będę - tak zdecydowałam, że rozmowa twarzą w twarz to będzie zbyt drastyczne. Za to jutro będę mieć jego numer telefonu i po prostu zadzwonię do niego wieczorem i zakończę tą sytuację. Taki mam plan Co o tym sądzicie? Lepsze chyba to niż kolejna kartka albo jakieś ganianie za nim?

Edytowane przez kbranievska
Czas edycji: 2014-04-01 o 14:51
kbranievska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 15:27   #37
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Zdecydowanie lepszy plan. Zresztą widać że ten facet ma jakieś problemy chyba, więc konfrontując go tak twarzą w twarz pewnie byś go jeszcze bardziej zestresowała.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-01, 15:35   #38
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Zdecydowanie lepszy plan. Zresztą widać że ten facet ma jakieś problemy chyba, więc konfrontując go tak twarzą w twarz pewnie byś go jeszcze bardziej zestresowała.
No wlasnie sobie tak pomyslalam dzisiaj w pracy, ze jak go tak napadne z nienacka gdzies to tylko to wszystko pogorsze. A za to jutro wieczorem na spokojnie zazwonie i powiem mu, ze nie mialam zlych intencji a jedynie widuje go od dawna w autobusie i wydawal mi sie sympatyczna osoba dlatego zaproponowalam ta kawe. Mam nadzieje ze sie nie rozlaczy jak sie dowie kto z nim rozmawia ;P

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-01, 15:45   #39
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Pod warunkiem że w ogóle odbierze, bo osoba z jakąś fobią czy innym problemem może nie odbierać połączeń z obcych numerów
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-01, 15:52   #40
kbranievska
Raczkowanie

Cytat:
Pod warunkiem że w ogóle odbierze, bo osoba z jakąś fobią czy innym problemem może nie odbierać połączeń z obcych numerów
No tak, o tym nie pomyslalam akurat... Ale nie ma co sie martwic na zapas, zobaczymy

Stary 2014-04-01, 19:13   #41
_firanka
Raczkowanie

Myślę, że dobrą opcją byłby też sms. Jeśli nie odbierze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-02, 22:09   #42
lerire
Raczkowanie

odebrał?

seria I - 21.01.14 - 20.04.14
seria II - 18.09.14 - 17.12.14

01.02-22.02
02.02-22.03
lerire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 14:25   #43
kbranievska
Raczkowanie

Nie udalo mi sie jeszcze numeru zdobyc :c

Stary 2014-04-03, 15:32   #44
201607050913
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kbranievska Pokaż wiadomość
Nie udalo mi sie jeszcze numeru zdobyc :c

No ale wcześniej pisałaś, że dzwoniłaś, ale nie odbiera

EDIT: sorry, pomyliło mi się z innym wątkiem, mea culpa, niewyspana jestem!
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 15:59   #45
kbranievska
Raczkowanie

Powiem Wam ze strasznie ciezki do zdobycia ten jego numer. Zadanie prawie niewykonalne.
Nikt nie widzial nikt nie slyszal.
A no oczywiscie stram sie to zrobic jak najbradziej dyskretnie, zeby ktoras nie pomyslala ze laze po wszystkich w firmie i sie pytam ale juz powoli trace nadzieje na ten numer, podobno ma go tylko jego kierownik...

Czas edycji: 2014-04-03 o 16:13
Stary 2014-04-03, 16:34   #46
lerire
Raczkowanie

Cytat:
Powiem Wam ze strasznie ciezki do zdobycia ten jego numer. Zadanie prawie niewykonalne.
Nikt nie widzial nikt nie slyszal.
A no oczywiscie stram sie to zrobic jak najbradziej dyskretnie, zeby ktoras nie pomyslala ze laze po wszystkich w firmie i sie pytam ale juz powoli trace nadzieje na ten numer, podobno ma go tylko jego kierownik...

Myślałam, że jak napisałaś, że jutro będziesz mieć to, że masz już pomysł skąd go wziąć albo od kogo.
Szkoda, że póki co się nie udało, skoro numer ma podobno tylko kierownik to faktycznie ten koleś musi być strasznie skryty... Mimo wszystko trzymam kciuki!

seria I - 21.01.14 - 20.04.14
seria II - 18.09.14 - 17.12.14

01.02-22.02
02.02-22.03
lerire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 16:50   #47
vdk1991
Raczkowanie

widać bardzo Ci na nim zależy skoro tak dzielnie walczysz o jego numer tel., ale czy on jest warty takiego zachodu ???
vdk1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 17:42   #48
Bea_91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vdk1991 Pokaż wiadomość
widać bardzo Ci na nim zależy skoro tak dzielnie walczysz o jego numer tel., ale czy on jest warty takiego zachodu ???
Wiem że autorka jest nakrecona na ta znajomość ale z doświadczenia wiem że lepiej nie bawić sie w takie rzeczy. Jego niedostepnosc będzie ja jeszcze bardziej nakrecac a jak juz go zdobędzie zacznie zauważać jego dziwactwa i będzie chciała po czasie sie wyautowac a on zakochany nie odczepi sie od niej. Wiem że zaraz niektóre osoby naskocza na mnie że nie powinna go skreslac, że może im sie ułoży...

Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-04-03, 17:52   #49
coffee
and cigarettes

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
Wiem że autorka jest nakrecona na ta znajomość ale z doświadczenia wiem że lepiej nie bawić sie w takie rzeczy. Jego niedostepnosc będzie ja jeszcze bardziej nakrecac a jak juz go zdobędzie zacznie zauważać jego dziwactwa i będzie chciała po czasie sie wyautowac a on zakochany nie odczepi sie od niej. Wiem że zaraz niektóre osoby naskocza na mnie że nie powinna go skreslac, że może im sie ułoży...

Wysyłane z mojego HTC Desire C za pomocą Tapatalk 2
Wg mnie powinna przestać się napalać na szukanie kontaktu z nim; zrozumieć, że on nie podziela jej zainteresowania.
A na pewno przestać wypytywać innych w pracy o niego (nawet jedną czy dwie osoby), skoro widać, że plotki roznoszą się u nich w pracy szybciutko i wszyscy się z niego naśmiewają, pewnie nie omieszkają wyśmiewać także z każdej nowej sytuacji czy plotki dot. jego.

Jeśli już coś wyjaśniać (w sumie nie do końca wiem co tu wyjaśniać, zaprosiłaś na kawę, zignorował i wciąż ignoruje - chyba jasne, że nie ma chęci na kontakt) - we dwoje i tylko we dwoje. Bez mieszania koleżanek, bez proszenia osób trzecich o numer czy mejla.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-03, 18:36   #50
bosky_Roman
Rozeznanie

Pozostaje chyba jedynie wbiec za nim do windy i modlić się o blackout.

W sumie też byłbym podejrzliwy, jeżeli ot tak zostałbym gdzieś zaproszony, ale to co On wyprawia, to już zdecydowana przesada.
Stary 2014-04-03, 18:58   #51
kolejna_wizazanka
Raczkowanie

Sama zachowałaś się strasznie dziwnie, jakbyś "miała fobię społeczną" - kto wciska facetom liściki z zaproszeniami? Masz 12 lat?

Daruj sobie z kolejnymi listami. Olej, albo jak ci bardzo to przeszkadza i jesteś trochę wkurzona podejdź do niego, najlepiej jak pracuje, siedzi, nie szkodzi, że ludzie dookoła i spytaj głośno i wyraźnie: "Maciek, wszystko w porządku? Na pewno? Czy ja ci coś zrobiłam? Bo mam wrażenie, że mnie unikasz".

Ale prawdę mówiąc, sama nie wiedziałabym jak się zachować jak by mi facet wcisnął w rękę zaproszenie na kawę, zachowanie rodem z wczesnej podstawówki. Pewnie bym nie unikała, bo nie mam w zwyczaju nikogo unikać, ale jakoś wyjątkowo serdeczna też bym nie była. Szkoda, że faceta teraz obmawiacie z koleżankami skoro on tej sytuacji nie jest winny.

I teraz jeszcze, doczytałam, chcesz koniecznie zdobyć do niego numer? Daruj sobie dziewczyno. Naprawdę, to żałosne.

Edytowane przez kolejna_wizazanka
Czas edycji: 2014-04-03 o 19:03
kolejna_wizazanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 19:04   #52
Bea_91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kolejna_wizazanka Pokaż wiadomość
"Maciek, wszystko w porządku? Na pewno? Czy ja ci coś zrobiłam? Bo mam wrażenie, że mnie unikasz".
Wyobraziłam sobie to
Stary 2014-04-03, 19:09   #53
kolejna_wizazanka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bea_91 Pokaż wiadomość
Wyobraziłam sobie to
Rozwiązywanie problemów wprost jest żałosne? Przypuszczam, że facet byłby trochę zszokowany, zrobiłby się czerwony i wyjąkałby tylko, że tak. Po takiej konfrontacji wprost nie miałby już powodów, żeby się chować, a ona, żeby za nim ganiać pod pozorem niby wyjaśnienia sytuacji.
kolejna_wizazanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-03, 19:28   #54
201607040940
Konto usunięte

w firmach często są pracownicze książki adresowe z numerami służbowymi i mailami w firmie, sprawdź, może na stronie internetowej?
Akcja z liścikiem wydaje mi się dziecinna, jeżeli facet jest nieśmiały/ma fobię to pewnie pomyślał że sobie z niego żartujesz.

Jeżeli namierzysz jego maila napisz że przepraszasz za zamieszanie ale Cię onieśmiela i nie umiałaś inaczej zaproponować mu kawy. Bo się chciałaś zrewanżować, a on tyle wie na temat.... i tyle Ci pomógł.

albo jak dziewczyny proponują:
"Maciek, wszystko w porządku? Na pewno? Czy ja ci coś zrobiłam? Bo mam wrażenie, że mnie unikasz".
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 14:54   #55
kbranievska
Raczkowanie

Sytuacja juz sie wyjasnila. Powiem tylko, ze w sumie dobrze, ze nic z tego nie wyszlo, bo facet jest zwyklym tchorzem
Uslyszalam dzisiaj jak ta moja kolezanka z nim rozmawiala i powiedziala mu zeby skonczyl te cyrki a on jej odpowiedzial: "przeciez ona jest dla mnie za smarkata" (on 30, ja 23) wyszlam z ubikacji i go zatrzymalam i powiedzialam ze za duzo sobie chyba pomyslal z ta kawa, ze to mialo byc zwykle kolezenskie spotkanie i ze jesli nie mial ochoty to mogl po prostu powiedziec a nie nakrecac jakas dziwna sytuacje, bo bylo to dla mnie niezreczne. Chcialybyscie widziec jak szybko uciekl

Aaaa. Kolejna_wizazanka, co takiego zalosnego bylo w moim zachowaniu?

Czas edycji: 2014-04-04 o 14:55
Stary 2014-04-04, 17:36   #56
Bea_91
Zadomowienie

Cytat:
Sytuacja juz sie wyjasnila. Powiem tylko, ze w sumie dobrze, ze nic z tego nie wyszlo, bo facet jest zwyklym tchorzem
Uslyszalam dzisiaj jak ta moja kolezanka z nim rozmawiala i powiedziala mu zeby skonczyl te cyrki a on jej odpowiedzial: "przeciez ona jest dla mnie za smarkata" (on 30, ja 23) wyszlam z ubikacji i go zatrzymalam i powiedzialam ze za duzo sobie chyba pomyslal z ta kawa, ze to mialo byc zwykle kolezenskie spotkanie i ze jesli nie mial ochoty to mogl po prostu powiedziec a nie nakrecac jakas dziwna sytuacje, bo bylo to dla mnie niezreczne. Chcialybyscie widziec jak szybko uciekl

O super że się wszystko rozwiązało
Stary 2014-04-04, 18:42   #57
201607040940
Konto usunięte

Cytat:

fajnie że wyjaśniłaś, sprawa już zamknięta.
Napisałam że liścik kojarzy mi się dziecinnie: np podrzucanie liścików do tornistra/plecaka. Załosne jest zachowanie faceta.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2014-04-04 o 19:12 Powód: m
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-04, 21:06   #58
traicionera
Zakorzenienie

Smarkaty to jest ten pan, ktory zachowuje sie jak chlopiec z podstawowki, a nie 30latek. Nie dosc, ze nie potrafi wyjsc z sytuacji z twarza, tlko sie ukrywa, to jeszcze wyraza sie z lekcewazeniem tylko ze wzgledu na wiek.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-04, 21:52   #59
kbranievska
Raczkowanie

Tak wyszlo jakbym conajmniej zaproponowala mu jakis zwiazek na tej karteczce, cos w stylu: "czesc, bedziesz ze mna chodzic?"
Wkurzylam sie niezle jak to uslyszalam, no kurcze, co ma wiek do zwyklej kawy?
No i postaralam sie tak to rozegrac zeby to jemu bylo glupio, ze tak zinterpretowal zwykle zaproszenie na kawe. Z czystej grzecznosci kazdy wychowany dorosly mezczyzna nie zignorowalby takiego zaproszenia i odpowiedzial cokolwiek, nawet jesli nie bylby zainteresowany dalsza znajomoscia...

Czas edycji: 2014-04-04 o 21:53
Stary 2014-04-04, 21:55   #60
coffee
and cigarettes

Cytat:
No i postaralam sie tak to rozegrac zeby to jemu bylo glupio, ze tak zinterpretowal zwykle zaproszenie na kawe. Z czystej grzecznosci kazdy wychowany dorosly mezczyzna nie zignorowalby zaproszenia i odpowiedzial cokolwiek, nawet jesli nie bylby zainteresowany dalsza znajomoscia...
A po co?
Dajże mu spokój. Podobno nie jesteś dziecinna i smarkata.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości