Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-09, 08:43   #31
201607110949
Konto usunięte

Dot.: Seksistowska reklama BingoSpa - co o tym sądzicie?

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
Za pół roku wszyscy zapomną o wytryskach, czekoladkach czy innych 'seksach' w reklamie, ale piękny szum jaki właśnie napędzacie zasili kieszenie właścicieli BingoSpa na długie lata.
oj pozostanie - zafundowali sobie rewelacyjną kampanię negatywną. Ja się po prostu czuję obrażona, nawet nie jako kobieta, tylko istota myśląca - bo to reklama adresowana do skrajnych debili, któż inny może się zaśmiać widząc taką żenuę? Toż tu można nie tylko facepalma sobie strzelić ale wręcz facedeska, bo dłoń do za mało. Zrobiłam raz w ich sklepie zakupy, były nawet ok, ale po tym co zobaczyłam, pozostał taki niesmak, że więcej im kasy nie oddam, zwłaszcza, że nic nie do zastąpienia nie produkują. Tak, jak nie otaczam się prymitywami-burakami, tak nie mam zamiaru finansować ich biznesu.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 08:51   #32
Rodzynka1989
Zakorzenienie

GG do Rodzynka1989

Mnie to niby nie rusza, ale trochę chamska ta reklama jest - to fakt.
Swoją drogą chyba popularne ostatnio zrobiły się tego typu motywy w reklamach, nie musiałam długo szukać -> https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/...51638222_n.jpg
Stary 2014-04-09, 09:02   #33
Aimee_J
Zakorzenienie

Reklama durna - bez dwóch zdań.
Przypuszczam jednak, ze osiągnęli to co chcieli. Mówicie o nich.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 09:32   #34
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez olenkasz Pokaż wiadomość
ludzie są zniesmaczeni i oburzeni.
To nie ma znaczenia. Myślisz, że nie wiedzieli, że reklama taki efekt wywoła? DOSKONALE zdawali sobie z tego sprawę. Przecież o to chodziło. Cel osiągnięty. Mowią o nich.

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 09:44   #35
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
To nie ma znaczenia. Myślisz, że nie wiedzieli, że reklama taki efekt wywoła? DOSKONALE zdawali sobie z tego sprawę. Przecież o to chodziło. Cel osiągnięty. Mowią o nich.
a ja myślę, że przeceniasz intelekt marketingowców BingoSpa. Mieli wcześniej reklamy w podobnym guście, nie było takiego oburzenia, kontynuowali tradycję opartą na żenadzie bez stresu.
A gdyby firmom chodziło tylko o to, żeby o nich mówić, to równie dobrze mogłyby sobie walnąć parę billboardów ze zdjęciem psich odchodów i podpisem 'produkujemy kupę" - ojjj jak by dopiero o nich wrzało w sieci... Skojarzenie z marką w umyśle odbiorcy ma być przecież pozytywne, choćby przez wzgląd na inteligentną, pełną poczucia humory kampanię - a nie zniesmaczenie.
Stary 2014-04-09, 10:06   #36
Bananalama
jestę wieszczę

Cóż, firma która mnie nie szanuje, nie dostanie ode mnie ani złotówki i będę odradzać komu się da

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 10:11   #37
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Wydaje mi się, że to tak nie działa, tzn. że "mówią - kupią" to pobożne życzenie firm które się w ten sposób reklamują. Najczęściej spotykam się jednak - i sama stosuję - z unikaniem marek przez wzgląd na zły PR.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 10:15   #38
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to tak nie działa, tzn. że "mówią - kupią" to pobożne życzenie firm które się w ten sposób reklamują. Najczęściej spotykam się jednak - i sama stosuję - z unikaniem marek przez wzgląd na zły PR.
Ale to, że Ty, ja i parę innych Wizażanek tak postępuje, nie oznacza, ze tak robią wszyscy
Wiele osób faktycznie za jakiś czas będzie pamiętało nazwę, ale nie będzie wiedziało z czym ją połączyć. Prawda jest taka, ze w dzisiejszym natłoku informacji i reklam, wiele osób się po prostu gubi i zapamiętuje co najwyżej markę.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 10:23   #39
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość
a ja myślę, że przeceniasz intelekt marketingowców BingoSpa. Mieli wcześniej reklamy w podobnym guście, nie było takiego oburzenia, kontynuowali tradycję opartą na żenadzie bez stresu.
A gdyby firmom chodziło tylko o to, żeby o nich mówić, to równie dobrze mogłyby sobie walnąć parę billboardów ze zdjęciem psich odchodów i podpisem 'produkujemy kupę" - ojjj jak by dopiero o nich wrzało w sieci... Skojarzenie z marką w umyśle odbiorcy ma być przecież pozytywne, choćby przez wzgląd na inteligentną, pełną poczucia humory kampanię - a nie zniesmaczenie.
Tak samo.

Myślę, że kontrowersyjna kampania, ale taka która jednak nie jest do końca negatywna (tzn. że znajdą się również zwolennicy) może firmie pomóc. Natomiast szereg "kampanii" po prostu niskich lotów, które są kontrowersyjne w sensie "chamskie, żerujące na najniższych standardach" - takie coś wcale firmie nie robi "dobrze".

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Ale to, że Ty, ja i parę innych Wizażanek tak postępuje, nie oznacza, ze tak robią wszyscy
Wiele osób faktycznie za jakiś czas będzie pamiętało nazwę, ale nie będzie wiedziało z czym ją połączyć. Prawda jest taka, ze w dzisiejszym natłoku informacji i reklam, wiele osób się po prostu gubi i zapamiętuje co najwyżej markę.
Coś takiego by może przeszło w przypadku dużej sieci, dużej marki. Np. Media Markt może sobie pozwolić na przygłupie kampanie, bo wiadomo, że jak człowiek chce kupić telewizor, to i tak pójdzie tam, gdzie tanio, albo gdzie promocja.

Natomiast niewielka, nadal jednak niszowa marka (no Nivea to nie jest), nie powinna zaczynać kojarzyć się źle, bo jej klientami (czy też klientami) są osoby bardziej świadome, specjalnie wyszukujące informacje o produktach, mniej znanych, dobrych markach. Więc zniechęcanie tych klientów to strzał w kolano. Szczególnie, że już sama nazwa marki jest taka trochę... mało godna. "Dingo sra"? Dobry piesek.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 10:26   #40
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

To tez jest dla mnie przygłupi marketing. Nie wiem co ci ludzie mają w glowach
http://nowymarketing.pl/a/3139,wszys...a-firmy-bartek
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 10:32   #41
_Supernova_
Zadomowienie

Moim zdaniem zła reklama, to tez reklama. Mi to nie przeszkadza zupełnie, tak chcieli trafic do klienta, moze poprzez szok, moze poprzez oburzenie i sie udało. Kompletnie nie biore do siebie tego typu reklamy, bo niby, ze co jak sobie kupie i zapodam maseczke, to tak jakbym miała co innego na twarzy ? No bez przesady . Dosyć bawi mnie tego typu reklama, jak i oburzenie na nią.
_Supernova_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 10:37   #42
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez _Supernova_ Pokaż wiadomość
Moim zdaniem zła reklama, to tez reklama. Mi to nie przeszkadza zupełnie, tak chcieli trafic do klienta, moze poprzez szok, moze poprzez oburzenie i sie udało. Kompletnie nie biore do siebie tego typu reklamy, bo niby, ze co jak sobie kupie i zapodam maseczke, to tak jakbym miała co innego na twarzy ? No bez przesady . Dosyć bawi mnie tego typu reklama, jak i oburzenie na nią.
ale co się udało? wzrósł im pewnie chwilowo ruch na stronie bo sporo osób chce dać wyraz swojemu oburzeniu albo wycofać lajka.
Stary 2014-04-09, 10:37   #43
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Aimee_J Pokaż wiadomość
Ale co z tego, że zapamiętują markę? Świadomość konsumentów się zwiększa i mimo wszystko ludzie zwykle sprawdzają przed zakupem, czy coś jest dobre, czy nie - stąd multum portali internetowych z opiniami na temat producentów i konkretnych produktów. Sama znajomość marki, jeśli stoi za tym coś negatywnego lub nie stoi zupełnie nic, raczej nie pomaga.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 10:56   #44
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
ale co się udało? wzrósł im pewnie chwilowo ruch na stronie bo sporo osób chce dać wyraz swojemu oburzeniu albo wycofać lajka.
Jak to co sie udało, ten wątek np to tez reklama.
Stary 2014-04-09, 11:01   #45
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Zostane zjedzona, ale dla mnie nie jest to jeszcze jakies straszne. Bardziej uwlaczajace bywaja niektore reklamy srodkow do sprzatania czy produktow spozywczych.

Tylko ta naturalna rozkosz pielegnacji brzmi strasznie tanio.

Ale co mieli osiagnac czyli rozglos to osiagneli, ludzie linki przesylaja i za darmo promuja marke. Dzis oburzenie, ale cos w glowie zostanie i zaloze sie, ze sprzedaz i tak im wzrosnie.

A na koniec bongo sie wytlumaczy, ze to my mamy skojarzenia, a im chodzilo o to, ze nowoczesny mezczyzna zna sie na kosmetykach i dba o kobiete- jednego dnia o jej twarz, innego wlosy

---
https://www.google.is/search?q=adria...ca%3B641%3B427
mnie bardziej zenuje ta reklama, sorry reklamujemy rajstopy czy zajmujemy sie medycyna?
i dlaczego tej biednej kobiecie nie dali stanika (taa, zeby pewnie pokazac piers po operacji, ale nadal- jaki ma to zwiazek z rajstopami)
Wczesniej byly reklamy z kobieta na wozku, otyla itd itd- kampania spoleczna, ze kazda jest piekna czy reklama rajstop?

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2014-04-09 o 11:12
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 11:09   #46
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Tak samo.

Myślę, że kontrowersyjna kampania, ale taka która jednak nie jest do końca negatywna (tzn. że znajdą się również zwolennicy) może firmie pomóc. Natomiast szereg "kampanii" po prostu niskich lotów, które są kontrowersyjne w sensie "chamskie, żerujące na najniższych standardach" - takie coś wcale firmie nie robi "dobrze".

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Coś takiego by może przeszło w przypadku dużej sieci, dużej marki. Np. Media Markt może sobie pozwolić na przygłupie kampanie, bo wiadomo, że jak człowiek chce kupić telewizor, to i tak pójdzie tam, gdzie tanio, albo gdzie promocja.

Natomiast niewielka, nadal jednak niszowa marka (no Nivea to nie jest), nie powinna zaczynać kojarzyć się źle, bo jej klientami (czy też klientami) są osoby bardziej świadome, specjalnie wyszukujące informacje o produktach, mniej znanych, dobrych markach. Więc zniechęcanie tych klientów to strzał w kolano. Szczególnie, że już sama nazwa marki jest taka trochę... mało godna. "Dingo sra"? Dobry piesek.

Ja od czasów reklam Media Markt - nie dla idiotów nie wydałam u nich nawet złotówki, także tego stracili na mnie ze 20 ooo zł Do Radia 94 nie umiem się przekonać od czasów badziewnej kampanii reklamowej z kobiecymi piersiami (a to z 10 lat temu było) i tylko czasem słucham audycji znajomego bo reszta mnie drażni etc.

Jak dla mnie kampania to strzał w stopę. Długofalowo na tym stracą, mimo chwilowego zamieszania nie będą się pozytywnie kojarzyć.
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 11:10   #47
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Jak to co sie udało, ten wątek np to tez reklama.
chyba antyreklama.
Zgadzam się, że nazwa marki w wielu umysłach pozostanie - i będzie kojarzyć się z firmą bez klasy a chyba nie o to chodzi. No ja przynajmniej pamięć w młodości ćwiczyłam i mam niezłą.
Stary 2014-04-09, 11:12   #48
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Ale obora.
Dzięki tej 'reklamie' przynajmniej wiem, czego unikać.
Czarna lista.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 11:29   #49
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Tak samo.

Te 15 lat temu było piwo EB i to była potęga - najlepiej sprzedające się piwo.
Zaczęli robić dziwne jakieś kampanie - a teraz kto to słyszał o ich piwie. Była taka reklama, gdzie radzieccy generałowie wysikiwali logo EB na śniegu - i niedługo potem ta potęga EB padła na pysk.
Więc to prawda jest, że kampanią można sobie zaszkodzić.
JanePanzram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-09, 11:30   #50
agniesiaa
Naczelna Wizażanka:)

Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc Pokaż wiadomość
Żenujące.

Mi się jakiś czas temu na wizażu wyświetliła reklama z tekstem "23% kobiet nigdy nie mówi nie", a reklamowany był środek na grzybicę pochwy. Bo kurde, w grzybicy nie to jest najgorsze, że to po prostu bolesna, uciążliwa choroba, której często ciężko się pozbyć, tylko to, że trzeba facetowi odmówić seksu. To musiał wymyślić facet.
Dokładnie. I to wystarczy za cały komentarz. Ja na szczęście nie używam produktów tej firmy.
Stary 2014-04-09, 11:30   #51
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

ależ oczywiście, że ma.
wiele osób zapamiętuje takie teksty. ile razy na wizażu się słyszy, że wizażanki nie chcą kupować produktów, które są zbyt nachalnie reklamowane? to co, takie przypadki potrafią zapamiętać, ale seksizm im w minutkę uleci?
Stary 2014-04-09, 11:43   #52
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Mnie tam reklama nie rusza. Kupuję to co wg mnie jest dobre.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 11:45   #53
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie.
Mam na półce ich odżywkę drożdżową do włosów, sięgałam po nią, gdy chciałam odżywkę proteinową. Teraz nie mogę jej użyć, odrzuca mnie i wiem, że więcej jej nie kupię. Ani żadnego innego ich produktu. Nawet już zamówiłam zamiennik. Nakładanie odżywki ma mi się kojarzyć z relaksem, a nie z czyimś ejakulatem na twarzy. To chyba logiczne
Dodam tylko, że należę do osób, którym mało przeszkadza w kosmetykach, zniosę najgorszy zapach i konsystencję.
Cytat:
Napisane przez JanePanzram Pokaż wiadomość
Te 15 lat temu było piwo EB i to była potęga - najlepiej sprzedające się piwo.
Zaczęli robić dziwne jakieś kampanie - a teraz kto to słyszał o ich piwie. Była taka reklama, gdzie radzieccy generałowie wysikiwali logo EB na śniegu - i niedługo potem ta potęga EB padła na pysk.
Więc to prawda jest, że kampanią można sobie zaszkodzić.

Coś takiego...
Trzeba być "mistrzem marketingu", żeby coś takiego wymyślić.
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 11:48   #54
_Supernova_
Zadomowienie

Cytat:
chyba antyreklama.
Zgadzam się, że nazwa marki w wielu umysłach pozostanie - i będzie kojarzyć się z firmą bez klasy a chyba nie o to chodzi. No ja przynajmniej pamięć w młodości ćwiczyłam i mam niezłą.
Bosze to jest firma kosmetyczna i wazne jest aby kosmetyk był dobry, przynajmniej dla mnie. Wg mnie bierzesz to za bardzo do siebie tzn ta reklamę. Troche dystansu, trochę luzu, bo czuje woń beretu moherowej babci
Stary 2014-04-09, 11:50   #55
JanePanzram
Zakorzenienie

Natomiast jeśli chodzi o tę reklamę, to moja reakcja to: łatafak
myślę, że tam całkowite głąby w tej agencji pracują, a w zarządzie firmy jeszcze większe półgłówki

stworzyli reklamę adresowaną do panów - kiedy WIADOMO i jest rzeczą absolutnie oczywista, że w tym sklepie czy co to jest, kupują w miażdżącej większości kobiety
no i stworzyli reklamę dla odbiorcy, który i tak leje sikiem prostym na ich sklep - na dodatek obrażając właściwych swoich odbiorców
c-c-combo-breaker

gdzie trzeba mieć mózg ażeby to wymyślić? chyba trzeba go spuścić w wc

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-04-09 o 12:01
Stary 2014-04-09, 12:01   #56
kobietasukcesu
zawsze mam racje

A jak ktoras woli do ust? Niech wprowadza do oferty pasty do zebow i plyny do plukania.
Kochanie dzis bedzie do ust, wyszoruje Ci zeby i wleje ostro plyn do plukania jamy ustnej.
Ach, ale kampania, czek na 6 zer wystarczy

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 12:07   #57
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

może ja jestem jakaś inna ale reklama w ogole nie kojarzy mi się w wytryskiem na twarz.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-09, 12:09   #58
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Bosze to jest firma kosmetyczna i wazne jest aby kosmetyk był dobry, przynajmniej dla mnie. Wg mnie bierzesz to za bardzo do siebie tzn ta reklamę. Troche dystansu, trochę luzu, bo czuje woń beretu moherowej babci
o, i do osób na takim poziomie jaki prezentujesz w wypowiedzi, może być ta reklama adresowana - no kurde, trafili.

Do Twojej wiadomości: do moherowej babci mi daleko, ja nawet wierząca nie jestem. Lubię seks, nie jestem specjalnie pruderyjna, pikantne podteksty są fajne o ile są podane w sposób inteligentny a nie prostacki. Przykład: kampania PETA z nagą Krupą i krzyżem.
Osobiście wybieram kosmetyki nie tylko ze względu na ich działanie, choć to oczywiście główne kryterium wyboru. Lubię wspierać polskie firmy ale takie, na których widok nie przepełnia mnie zażenowanie.

Edytowane przez 201607110949
Czas edycji: 2014-04-09 o 12:10
Stary 2014-04-09, 12:13   #59
JanePanzram
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
A jak ktoras woli do ust? Niech wprowadza do oferty pasty do zebow i plyny do plukania.
Kochanie dzis bedzie do ust, wyszoruje Ci zeby i wleje ostro plyn do plukania jamy ustnej.
Ach, ale kampania, czek na 6 zer wystarczy
ty się śmiejesz, a ten świat do tego stopnia jest pełen idiotów, że na pewno ktoś kiedyś taką właśnie reklamę zrobi (bądź ona już istnieje)

reklama w necie bez głębszego pomyślunku i niedocenianie marketingu szeptanego to dla mnie jest salto mortale z lątowaniem w wybuchającym wulkanie
na nieumiejętnym i olewczym PR przewróciła się potęga NK
jeśli allegro nie zadba o swoje usługi - to padną pod naporem amazona, który do nas wchodzi
na złym marketingu szeptanym (filmiki na jutubie) wyszło źle np. KissBox, bo marne miał produkty
firmy nie są nienaruszalne, po skandalu z czekoladkami Wawel (robaki w nich) to przez parę lat oni się nie reklamowali w tv
a ci tutaj wesołkowie z bingospa (słowo spa od razu kojarzy się z czymś dla kobiet przede wszystkim) sobie eksperymentują i nie myślą nad skutkami

w reklamie też trzeba mieć instynkt samozachowawczy, jak widać
ja pierwsze słyszę o tej firmie z tematu, ale widzę, ze tutaj ich klientki się wypowiadają i piszą "no i arrivederci roma"
o czym tro świadczy?
ciekawa jestem ich wyników finansowych w najbliższym czasie

Edytowane przez JanePanzram
Czas edycji: 2014-04-09 o 12:17
Stary 2014-04-09, 12:14   #60
olenkasz
Zakorzenienie

Cytat:

no tak, bo każda kobieta, która nie lubi, kiedy się ją uprzedmiotawia, jest moherową babcią trzeba lubić, że się twoją seksualność wykorzystuje, by sprzedać peeling za 12 złotych i maskę do włosów za 7. inaczej jesteś dziwna i sztywna.

lol

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości