o wyglądzie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-14, 22:08   #31
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Dot.: o wyglądzie

Cytat:
Napisane przez Angel_00 Pokaż wiadomość
może nie chodzę w domu odpacykowana, ale też nie chodzę w dresach :/ nie wyobrażam sobie chodzić w domu na co dzień w dresach
Ja zawsze chodzę albo w spodniach dresowych albo w legginsach Do tego luźna bluzka bez stanika pod spodem. Jestem typowym domowym wygodniuchem
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:09   #32
agnieszka 34
Przyczajenie

Hey,
Mam 34 lata i rok temu urodziłam dziecko. W ciąży przytyłam 20 kg i tak też mi zostało do dziś. Na początku po urodzeniu dziecka nie przejmowałam się tym, ponieważ wszyscy mówili mi że na pewno schudnę. Ale nie schudłam....Odchudzałam się sama ale jakoś mi to nie wychodziło. Starałm się jeść mniej i bardziej regularnie ale siedząc całe dnie w domu z dzieckiem wcale nie jest to takie łatwe.....Ostatnio widziałam w telewizji reklamę [nazwa], więc postanowiłam zapisać się na wizytę. Byłam na pierwszej wizycie i rozpoczęłam kurację odchudzania ale nie wiem czy dobrze zrobiłam i czy to w ogóle coś pomoże, co prawda Pani dietetyk była bardzo miła ale ja już nie wierzę że mogę schudnąć....czy ktoś z Was korzystał z usług takiego centrum??Co sądzicie czy dobrze zrobiłam???

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2014-04-15 o 09:10 Powód: Nazwa.
agnieszka 34 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:17   #33
201708160922
Konto usunięte

Nie rozumiem, jaki jest problem z regularnym spozywaniem posilkow bedac w domu z malym dzieckiem? Nic chyba nie uczy regularnosci, stalosci pewnych elementow jak dziecko. No chyba, ze z nudow jesz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:32   #34
Tutli
Zadomowienie

To się nieczęsto zdarza, ale popłakałam się ze śmiechu

Kobiety
-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie.

Obiecuję, że nie będzie statystyki.

Edytowane przez Tutli
Czas edycji: 2014-04-14 o 22:35
Tutli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:46   #35
summerisgone
Zakorzenienie

Cały ten wątek jest tak bardzo wtf że mnie to przerosło. A już pytanie o regularne posiłki na drugiej stronie....
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:49   #36
Aimee_J
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
Ja zawsze chodzę albo w spodniach dresowych albo w legginsach Do tego luźna bluzka bez stanika pod spodem. Jestem typowym domowym wygodniuchem
Ja muszę mieć stanik - może być sportowy, ale muszę. Źle się czuję bez, chociaż nie mam wielkiego biustu
Kiedyś nie trawiłam spodni dresowych, bo kojarzyły mi się z tymi tradycyjnymi, bawełnianymi, które się rozciągają na kolanach i tyłku - a w takich czuję się zaniedbana i uznaję je tylko jako pidżamę. Ale odkąd kupiłam sobie takie z cienkiego, trzymającego kształt materiału, do tego ładnie opinające tyłek...
Z dresami tak jak z każdymi innymi ciuchami. Trzeba znaleźć coś dla siebie.
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 22:49   #37
Xo Xoo
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez summerisgone Pokaż wiadomość
Cały ten wątek jest tak bardzo wtf że mnie to przerosło. A już pytanie o regularne posiłki na drugiej stronie....

Może agnieszka 34 od czasu przytycia nie mieści się w jedyne majtki w tonacji kolorystycznej krawatów męża i stąd nasunęło się pytanie
Xo Xoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-14, 23:03   #38
Lisciolaz Straszliwy
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Xo Xoo Pokaż wiadomość
Może agnieszka 34 od czasu przytycia nie mieści się w jedyne majtki w tonacji kolorystycznej krawatów męża i stąd nasunęło się pytanie
O, to, to to! I niestety, na nic tapeta, lakiery, gdy majtki z poprzedniej ery. To się po prostu czuje.

(\__/)
{ ^y^}

Lisciolaz Straszliwy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 00:37   #39
wanitatywna
Wtajemniczenie

Czyli jak facet ma wiśniowy krawat, to jego dziewczyna zapewne nałożyła wiśniowe majtki. A jak facet ma zielone gacie, które wystają zza spodni - co to oznacza? Spotkałam się z takim przypadkiem, ale nie wiem co to miałoby oznaczać. Jest to dla mnie ważne pytanie, tym bardziej, że ten facet nie miał żadnej dziołchy, która mogłaby się strojem do niego dopasować.

wanitatywna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 08:53   #40
margitta
Zakorzenienie

Przestańcie z takimi wątkami, niektórzy są w pracy Naprawdę strach wyjść na ulicę, człowiek nie podejrzewa, że inni wyczuwają jego majtki i jego rażącą sztuczność braku opalenizny!
Stary 2014-04-15, 09:03   #41
Harakiri
Rozeznanie

Mój mąż nie chodzi w krawatach, mam chodzić bez majtek a jak sprawa ma się ze stringami? Czy są one odpowiednikiem muszki?
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 09:54   #42
vril
Zakorzenienie

A jak ktoś nie ma TŻ'ta? Ma nosić cieliste? I jaki fason?
O mater, muszę zaraz wyjść i teraz mam stresa czy inni wyczują co za barchany dziś zapodałam

vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 09:58   #43
201708160922
Konto usunięte

Ciekawe, jak lesbijki powinny dobierac bielizne? Nosic taka sama, czy moze jedna czerwony stanik, czarne majtki, a druga odwrotnie? Hmmmm...

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:20   #44
zimna woda
Rozeznanie

To ja też mogę? Proszę
Nie chcę zakładać nowego wątku, ale jak się z kimś nie podzielę to wybuchnę
Otóż przyjechała do mnie w sobotę w odwiedziny ciotka, lat 45, fajna, zadbana kobieta,przyjechała z córką.
Siedzimy, gadamy, pijemy wino. Zrobiło się późno, ciocia z kuzynką zmęczone po podróży idą spać.
Najpierw oczywiście mycie, najpierw kuzynka, potem ciotka.
Teraz sedno sprawy, trzymajcie się
Ciotka w łazience siedziała 40minut, wyszła z niej z makijażem! I to nawet nie takim świeżo nałożonym, tylko tym, który już miała Był już lekko rozpuszczony podczas prysznica, ale był!
Musiałam zrobić minę, bo kuzynka szepnęła mi na ucho że ona tak zawsze, czyli nie zmywa makijażu, po czym dodała, że zobaczę rano resztę...
W niedzielę wychodzimy na spacer, ciocia się szykuje, czesze, ubiera. Teraz najlepsze- ciągle w tym makijażu! Przed wyjściem nie zmyła go, nałożyła tylko nową warstwę podkładu, pudru itd. Tylko tusz zmyła mleczkiem, żeby nałożyć nowy....
zimna woda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:25   #45
Harakiri
Rozeznanie

O bleee z tuszem do rzęs może bym jeszcze usnęła ale z podkładem to nawet się na poduszce nie lubię kłaść jak leżę na kanapie.
Harakiri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 10:28   #46
zimna woda
Rozeznanie

Poduszka czysta była. Bo ciocia na plecach śpi, twierdzi, że od spania w innej pozycji robią się zmarszczki....
Ona bardzo dba o siebie, przynajmniej wg tego, ile kosmetyków przywlokła. Ma też kremy do twarzy, ale nie mam odwagi zapytać, jak je stosuje....
Stary 2014-04-15, 11:05   #47
eskadra
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez domininka Pokaż wiadomość
@eskadra nie widzę tu żadnego pytania, ale kilka tez. Chyba chciałaś poruszyć za dużo w jednym wątku, ale...

1. Każdy z nas w mniejszy lub większy sposób dobiera ubrania pod kątem tego, jak będą nas postrzegali inni. Niektórzy nieświadomie. Czemu na przykład nikt nie chodzi w samej bieliźnie po mieście w lato? Przecież byłoby wygodniej. Albo w piżamie? Zwiewna i z naturalnych tkanin.

2. Nie widzę też nic złego w tym, że ktoś chce wyglądać skromnie i do tego dopasowuje ubranie/dodatki. Jeśli to grzech, to stylistki są adwokatami diabła. Starając się dobrać takie rzeczy do swojej stylizacji podkreślamy przecież niektóre cechy, które i tak są w nas. A jak ich nie ma - to cały outfit i tak nie pomoże.

3. Nie wiem jak to jest z elegancką bielizną, wątpię żeby nawet psy policyjne mogły ją od kogoś wyczuć. Natomiast wierzę w to, że kobieta może brać pewność siebie nie tylko z zewnętrznej części ubrania, ale też ze świadomości tego, że bielizna na niej dobrze leży.

Tyle tematów przewodnich wyłapałam, ale możliwe, że w tej wielowątkowej przemowie było ich więcej
Przepraszam, nie zrozumiałam nic z tego, co mówiły inne wizazanki, więc odniosę się tylko do tego. Jeśli chodzi o elegancką bieliznę to - kobieta może brać pewność siebie z tego, ze ma elegancką bieliznę. Jeśli ma przykladowo czarna bielizne w koronke czuje ja na sobie i od razu inaczej sie porusza, ruchy jej sa smielsze, jesli oczywiscie jej pewnosc siebie ma zrdlo w wygladzie, bo niektorzy mysla tylko o swoim umysle. Ale jesli na przyklad jej facet zalozy czarne slipy z koronka, byc moze bedzie to wyczuwalne dla otoczenia. Skoro on bedzie czul sie... yyy, no troche glupio, przepraszam, ale taka prawda. Skoro kobieta ma prawo czuc sie elegancko bo ma markowo bielizne w dodatku koronkowa, to dlaczego facet moze nie czuc sie zle bo ma bielizne damska. Niestety ale to widac jak sie idziesz ulica na przyklad.
Jesli chodzi o to czy chodzimy w samej bieliznie po miescie w lato to owszem, nie chodzimy, ale niektorzy tak slyszalam na przyklad Anglicy wychodza na ulice w samej pizamie do kiosku, tak slyszalam nie dbaja oni o elegancje, w wyniku czego sa bardziej bezpretensjonalni.
Dlaczego u nas nikt nie wychodzi do kiosku w pizamie? Nie slyszalam o czyms takim ani nie widzialam. gdzies w internecie bylo o tym nawet napisane - o chodzeniu w pizamie zdaje sie na wyklady.
Dobra spadam i jest mi miło że tak duzo osób tu weszlo udzielic odpowiedzi, niestety wiele odpowiedzi nie zrozumiala, na przyklad o spaniu w sukni balowej.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Cytat:
Napisane przez vril Pokaż wiadomość
A jak ktoś nie ma TŻ'ta? Ma nosić cieliste? I jaki fason?
O mater, muszę zaraz wyjść i teraz mam stresa czy inni wyczują co za barchany dziś zapodałam

Yyyyy? No to co? Założyłaś barchany to twoja sprawa. Jesli inni to wyczuja - coz, nie przejmuj sie tym. Moim zdaniem legancka bielizne powinno zakladac sie kiedy ma sie ochote i tyle, jak masz barchany to masz i tyle, taka jestes, czy kazda osoba musi byc elegancka?
eskadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:13   #48
moemoe
Rozeznanie

O jacie, ta ciotka to niezly zawodnik Moze ona tylko w gosciach nie zmywa podkladu a w domu normalnie? Bo nie sadze zeby to nie dalo efektu na jej cerze :P
Stary 2014-04-15, 11:17   #49
zimna woda
Rozeznanie

Pytałam kuzynki, ona ma 16 lat i mówi, że mama to zmywa makijaż dwa razy na tydzień. Codziennie tylko oczy. Pod warstwą podkładu widać efekty, tzn wągry, a Julia (kuzynka) mówi, że ciotce wyskajują pryszcze, których się wstydzi i dlatego się maluje i nie zmywa. No to dla mnie jesy wstrętne ja mam prawie 30stke i też mam trądzik, ale maluję się rzadko.
Stary 2014-04-15, 11:30   #50
margitta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eskadra Pokaż wiadomość
Ale jesli na przyklad jej facet zalozy czarne slipy z koronka, byc moze bedzie to wyczuwalne dla otoczenia. Skoro on bedzie czul sie... yyy, no troche glupio, przepraszam, ale taka prawda. Skoro kobieta ma prawo czuc sie elegancko bo ma markowo bielizne w dodatku koronkowa, to dlaczego facet moze nie czuc sie zle bo ma bielizne damska. Niestety ale to widac jak sie idziesz ulica na przyklad.
dziewczyno, co ty bierzesz?

I skąd się wziął wątek odchudzania i czemu nagle dyskutujecie o babce, która nie zmywa makijażu? Może wróćmy do sedna sprawy, czyli "wielkość kolczyków a poziom inteligencji" oraz "wyczuwanie bielizny a rozpad związku"

Edytowane przez margitta
Czas edycji: 2014-04-15 o 11:32
margitta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:31   #51
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jesli na przyklad jej facet zalozy czarne slipy z koronka, byc moze bedzie to wyczuwalne dla otoczenia. Skoro on bedzie czul sie... yyy, no troche glupio, przepraszam, ale taka prawda. Skoro kobieta ma prawo czuc sie elegancko bo ma markowo bielizne w dodatku koronkowa, to dlaczego facet moze nie czuc sie zle bo ma bielizne damska.
Ja odpadam
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:36   #52
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
dziewczyno, co ty bierzesz?
A moze czego nie bierze? powinna czym prędzej zazyc codzienną dawke lekow
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:38   #53
zimna woda
Rozeznanie

"wielkość kolczyków a poziom inteligencji to brzmi ciekawie. Ja wczoraj miałam malutkie kolczyki w uszach, a dzisiaj mam spore koła. Jakie to może mieć odniesienie to poziomu mojej inteligencji? Może takie, że moje IQ rozciąga się i kurczy jak gumka w bawełnianych majtaskach
Stary 2014-04-15, 11:40   #54
jesienny_lisc
Zakorzenienie

Dlaczego mi nie odpisałaś co z dziewczynami, które nie noszą kolczyków? Jakie się chcą wydawać i od kogo odróżnić? Nie wydaje Ci się, że kobieta bez kolczyków, to nie jest normalne?
jesienny_lisc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 11:44   #55
Tallan
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eskadra Pokaż wiadomość
Przepraszam, nie zrozumiałam nic z tego, co mówiły inne wizazanki, więc odniosę się tylko do tego. Jeśli chodzi o elegancką bieliznę to - kobieta może brać pewność siebie z tego, ze ma elegancką bieliznę. Jeśli ma przykladowo czarna bielizne w koronke czuje ja na sobie i od razu inaczej sie porusza, ruchy jej sa smielsze, jesli oczywiscie jej pewnosc siebie ma zrdlo w wygladzie, bo niektorzy mysla tylko o swoim umysle. Ale jesli na przyklad jej facet zalozy czarne slipy z koronka, byc moze bedzie to wyczuwalne dla otoczenia. Skoro on bedzie czul sie... yyy, no troche glupio, przepraszam, ale taka prawda. Skoro kobieta ma prawo czuc sie elegancko bo ma markowo bielizne w dodatku koronkowa, to dlaczego facet moze nie czuc sie zle bo ma bielizne damska. Niestety ale to widac jak sie idziesz ulica na przyklad.
Jesli chodzi o to czy chodzimy w samej bieliznie po miescie w lato to owszem, nie chodzimy, ale niektorzy tak slyszalam na przyklad Anglicy wychodza na ulice w samej pizamie do kiosku, tak slyszalam nie dbaja oni o elegancje, w wyniku czego sa bardziej bezpretensjonalni.
Dlaczego u nas nikt nie wychodzi do kiosku w pizamie? Nie slyszalam o czyms takim ani nie widzialam. gdzies w internecie bylo o tym nawet napisane - o chodzeniu w pizamie zdaje sie na wyklady.
Dobra spadam i jest mi miło że tak duzo osób tu weszlo udzielic odpowiedzi, niestety wiele odpowiedzi nie zrozumiala, na przyklad o spaniu w sukni balowej.

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Yyyyy? No to co? Założyłaś barchany to twoja sprawa. Jesli inni to wyczuja - coz, nie przejmuj sie tym. Moim zdaniem legancka bielizne powinno zakladac sie kiedy ma sie ochote i tyle, jak masz barchany to masz i tyle, taka jestes, czy kazda osoba musi byc elegancka?
Hm, czyli jeśli mi pewności siebie dodają majtki z ogromnym snoopym na tyłku to otoczenie myśli, że noszę elegancką koronkową bieliznę? Bo się inaczej poruszam itd...
Poza tym autorko- Twoje utopijne wizje mają sens tylko w trzech przypadkach: istot noszących kolorową bieliznę do białych spodni/spódnic, takich którym pół gaci wystaje i takich którym te gacie śmierdzą. W żadnym innym wypadku nie.
I nie wyobrażam sobie zakładać złote majtki bo partner wymyślił sobie złoty krawat
Tallan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 13:08   #56
Aimee_J
Zakorzenienie

Dobra, przez wypowiedzi autorki doszłam do wniosku, że nie jestem kobietą.

Co jakiś czas, przez wizaż, przeżywam kryzys osobowości, płci i czego tam jeszcze chcecie
Aimee_J jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 13:34   #57
vril
Zakorzenienie

To teraz mam zagwozdkę Na tyłku mam czerwone szorty z dwiema żyrafami, a na nogach skarpetki z Czesiem, a to wszystko przykryte garniakiem (damskim żeby nie było). W kwestii kolczykow - mam sztyfty perełki! To co, jest elegancko czy wręcz przeciwnie, ten zwierzyniec bieliżniany przebija?! Nie dostanę roboty, bo mi na czole neon błyska, że pod spodem mam "niepoważne" desusy?
Wizaż znów sprawia, że się boję ludzi wokół Co krok to prorok

vril jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 13:48   #58
Sherminka
Zadomowienie

ten wątek mnie przerósł, dobrze, że ktoś na pierwszej stronie napisał tłumaczenie
Sherminka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-15, 14:07   #59
Pazurka
Zakorzenienie

No to ja dodam, że podobnie jak pani z reklamy środków pronto, (chyba już jej nie puszczają) zmywam podłogę w eleganckiej sukience i butach na obcasach. A bielizny nie noszę i każdy to od razu wyczuwa...PPPP
Stary 2014-04-15, 14:28   #60
Niedopowiedzenia
Zakorzenienie

[1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;46029992]gdy facet ma ma krawata, to znaczy, że dziewczyna nie nosi majtek[/QUOTE]

Dobra,już zrozumiałam problem wątku Dziękuję

Nie dbaj o markę ołówka, sprawdź czy jest zatemperowany.

Porozmawiaj z nami o Bułgarii

Od dupy strony, zapraszamy
Niedopowiedzenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości