![]() |
#31 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wyprowadzka od rodziców
Cytat:
![]() Pracy już szukam, składam CV i może też coś wywalczę. ![]() 'A poźniej to już z górki' ![]() Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wątek z łezką w oku..
Życzę Ci powodzenia ! Uważam również, że podjęłaś właściwą decyzję. Też byłam w podobnej sytuacji kilka lat temu.. ale uległam zamiast postawić na swoim. Nigdy sobie nie wybaczę, że się wtedy poddałam... Tak czy inaczej trzymam kciuki za Ciebie !!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
sissy that walk
|
Rowniez uwazam ze wyprowadzka to w Twojej sytuacji minimum
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
A może nie przyznawaj jej się (w tym liście, który planujesz), gdzie się wyprowadzasz i z kim? Nawet jakby się wybrała do Twojego chłopaka, skoro wie, gdzie mieszka, to mógłby jej powiedzieć, że nic nie wie, że się rozstaliście i tak dalej. I ja bym zmieniła numer telefonu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
Nie widzę nic złego, żeby chłopka Ci pomógł finansowo przez jakiś czas, aż nie znajdziesz pracy. Oczywiście powinnaś się odwdzięczyć i mieszkając z nimi przejąć jakieś obowiązki domowe, sprzątanie, gotowanie.
Pisałaś, że Twój biologiczny tata zmarł- czy w czasie śmierci pracował lub był na jakiejś rencie? Może Ci się należy do czasu kiedy będziesz się uczyć (max 26 rok życia). Być może Twoja matka pobiera na ciebie rentę rodzinna a Ty nawet o tym nie wiesz. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Moja psycholog doradziła mi dzisiaj żebym napisała jej smsa w drodze do Pawła, że nie wracam do domu i żeby do mnie nie dzwoniła póki się nie uspokoi i tego nie zaakceptuje, żebym ją zapewniła, że nadal w jakiś niewielki sposób może na mnie liczyć, a ludziom (mieszkam w małej wiosce) niech mówi co chce, bo mną nigdy się nikt nie przejmował. Dodam, że moja mama to taki typ 'bo co ludzie powiedzą'... jeśli chodzi o numer telefon- mam już nowy starter. Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Uciekaj do niego dziewczyno ! Najlepsze co możesz zrobić to spakować manatki i odejść. Wątpię by w stosunku do Twojej siostry coś się zmieniło raczej będzie dalej dobrze traktowana więc nie masz się o co martwić, natomiast Ty uciekaj! Chylę czoła za siłę i odwagę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Też tak myślę. Wierzę, że jakoś sobie damy radę. Wcale nie jestem taka twarda, ale bardzo się staram. ![]() Dziękuję! Sent from my LG-E400 using Wizaz Forum mobile app |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
Jesteś twarda, nie wiesz chyba jak wiele osób by tylko jęczało i narzekało, a nie zrobiłoby nic w celu wyrwania się z patologii. Dawaj znać jak Ci idzie, co?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Wyprowadź się. Jesteś prawnie dorosła. Zdaj maturę, znajdź pracę. Może gdy już trochę odłożysz idź na jakiś kurs lub do szkoły policealnej.
Jeśli masz wsparcie w chłopaku to dobrze o nim świadczy. Nie ma sensu marnować życia, mieszkając z taką osobą jak Twoja matka. Trzymam kciuki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Oczywiście dam znać co i jak. Obecnie mam zerwane ścięgno Achillesa, poprzez co dzisiaj cały dzień zaraz po zakończeniu roku spędziłam na wizytach u lekarzy, prześwietleniach, badaniach...koszmar, w ogóle nie powinnam chodzić...wróciłam o 18. W domu czekała na mnie III wojna światowa z matką, ojczym pije, matka podniosła na mnie rękę...dzisiaj dam radę, przeżyje, wytrzymam! Ale ona mnie straszy, że nas załatwi jak się wyprowadzę, że ją popamiętam itd. Jestem przerażona, bo wiem, że jest do wszystkiego zdolna... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
No i co z tego. Przyjdzie, podrze buzię i pójdzie. Siłą Cię nie zaciągnie a do awanturującej się osoby można jeszcze policję wezwać. Uszy do góry, matka nie może Ci nic zrobić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuję. ![]() Jakoś musimy przez to przejść. Jutro albo nigdy! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
Tak trzymaj,jesteś bardzo dzielna
![]() A jeśli matka przyjdzie do domu Twojego chłopaka, to nic Ci nie zrobi-jesteś pełnoletnia,a poza tym matka twojego tż też może się nieźle wkurzyć na takie najście i zrobić niezłą wojnę ![]() Jednego się obawiam...,że będziesz mieć utrudniony kontakt z siostrą i może Cię oczerniać przed nią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziękuję za wsparcie! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
To już dzisiaj...tak STRASZNIE SIĘ BOJĘ! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 |
Rotmistrz
|
Dasz rade! Bedzie dobrze! Trzymam kciuki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Nie bój się zmienić swojego życia na lepsze. Masz motywacje więc dobrze będzie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Autorko wątku daj znać co u Ciebie. Trzymam kciuki za to żeby było dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jestem u Pawła, napisałam matce wczoraj długiego smsa, dzwoniła milion razy, straszyła, potem wyłączyłam telefon i poszłam spokojnie spać. Rano po włączeniu telefonu czekało na mnie 67 połączeń...Zaczęłyśmy smsować, oczywiście mówiła jaka to jestem zła i głupia, czy nie mogliśmy jej o tym powiedzieć itp. miałam mocne argumenty, więc nie udało jej się mnie zastraszyć. Właśnie jesteśmy po obiedzie, atmosfera naprawdę w porządku. Cieszę się, że tu jestem. A kiedy słyszę od bliskich Pawła, że chcą mnie w rodzinie i w ogóle to aż chce mi się żyć! DZIĘKUJĘ Wam wszystkim i każdemu z osobna za wsparcie!!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- [1=60d64c77414195c3f1000bf c6e843f4303cd6908_5f3f007 4680ed;46212883]Autorko wątku daj znać co u Ciebie. Trzymam kciuki za to żeby było dobrze ![]() Jestem u Pawła, napisałam matce wczoraj długiego smsa, dzwoniła milion razy, straszyła, potem wyłączyłam telefon i poszłam spokojnie spać. Rano po włączeniu telefonu czekało na mnie 67 połączeń...Zaczęłyśmy smsować, oczywiście mówiła jaka to jestem zła i głupia, czy nie mogliśmy jej o tym powiedzieć itp. miałam mocne argumenty, więc nie udało jej się mnie zastraszyć. Właśnie jesteśmy po obiedzie, atmosfera naprawdę w porządku. Cieszę się, że tu jestem. A kiedy słyszę od bliskich Pawła, że chcą mnie w rodzinie i w ogóle to aż chce mi się żyć! Jest, będzie i musi być dobrze!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Rotmistrz
|
Milo sie to teraz czytalo(Twoj ost. wpis). Dobrze, ze cos starasz sie w swoim zyciu zmieniac na lepsze. Do odwaznych swiat nalezy. Zycze powodzenia na nowym etapie zycia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rotmistrz
|
Jak juz odeszlas z domu mimo panicznego strachu przed matka, to dale juz pojdzie samo, grunt zebys miala wiare w siebie, ze miema czegos takiego jak "nieda sie". Niezalamywac sie, tylko przec do przodu mimo niepowodzen. Mozesz byc z siebie teraz dumna, ze pokonalas swoj wielki strach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:15.