![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Trampki na maturę??
Poszłabym w trampkach, żeby nie doprawić stóp do końca, ale w szkole bym zmieniła na te balerinki, czy inne bardziej stosowne i eleganckie buty.
Wiem, że na egzaminach liczy się wiedza, ale odpowiedni strój też obowiązuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł pisania egzaminu w niewygodnych butach, byle dobrze wyglądać... cóż, co człowiek, to priorytety. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2014-04-30 o 20:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Mileva nie dramatyzuj. Jakies zasady obowiazuja. Ladne buty to nie sznur na szyi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
do szkoły pójdź w trampkach, a przed wejściem na salę załóż baleriny czy tam szpilki (z dwojga złego wybrałabym baleriny :d).
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Nie no dla mnie to trochę jakby nie potrafiło się ubrać stosownie do okazji, bamberskie trochę. Nie zrobiłabym tego;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
no ale nie pójdzie w dresie, tylko strój będzie miała odpowiedni a czarne trampki - maja usprawiedliwienie
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#38 |
Zadomowienie
|
http://vans.strefamarek.allegro.pl/t...ne-czarne.html
Jeśli to są takie całe czarne vansy to nie widzę w tym nic złego. Bo jakby to były po prostu zwykłe trampki (jak sugeruje tytuł) z białą gumą i z białą podeszwą, to jednak mało elegancko by wyglądały, a takie czarne vansy jak dla mnie ok. Rzucać się w oczy nie będą. Tytuł źle dobrany, bo jednak vansy mają mało wspólnego z trampkami... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
Tak się niektórzy oburzyli... ale co to za okazja matura? Po prostu egzamin, to nie własny ślub przecież :P W wielu krajach na egzaminy przychodzi się normalnie ubranym i tragedii nie ma...
Co, że niby galowy strój to oznaka intelektu i dorosłości? Znam nauczyciela fizyki, który jest po 30, inteligenty, dojrzały facet a lekcję w liceum prowadzi z brodą, w rozpuszczonych długich włosach, z kolczykami, w wytartych dżinsach i koszulce zespołu metalowego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#41 |
and cigarettes
|
Mnie w sumie trochę dziwi uważanie balerinek za eleganckie buty, idealne do eleganckiego stroju, a jechanie po czarnych, prostych tenisówkach.
![]() Podobnie czarne dżinsowe rurki też raczej mało eleganckie są. Gdyby twierdzić, że rurki i baleriny są eleganckie - wychodzi na to, że młode Polki w większości na co dzień ubierają się elegancko i na galowo. No, chyba nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
www.cke.edu.pl -> arkusze co prawda z 2005 ale to 9 lat temu - dostępne, można sobie porównać. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
ja bym załozyła, tylko domyj je porządnie. No i faktycznie może na ustne jednak wybierz baleriny.
![]() |
#44 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Uśmiałam się. Moja mama jest nauczycielką, poziom nauczania w polskich szkołach z roku na rok leci na łeb, na szyję. Jak mi mówi co zostaje wywalone z programu (co rok coś nowego) to nie wiem czy się śmiać czy płakać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Odnośnie tematu, osobiście ubrałabym czy też zmieniła przed salą obuwie na baleriny czy szpilki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Rozeznanie
|
Otóż maturę zdaje w przyszłym roku. Jestem rocznikiem królików doświadczalnych, nie mam komfortu napisania prezentacji maturalnej, a potem wyklepania jej z pamięci. Tak naprawdę nie wiem czego mam po niej oczekiwać. Nie doznam także komfortu pisania matury podstawowej z innych przedmiotów niż wiodące. Plus przypominam, że akurat matura z matematyki jest obowiązkowa dopiero od kilku lat.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Ja na ustną maturę poszłam w balerinach i nikt mi nic nie powiedział. Ludzie, to tylko buty. Nie idzie w odblaskowych, różowych tylko w ciemnych trampkach. Tak samo na egzaminy na studiach wiele osób przychodziło w zwykłych bluzach, takich na zamek i też nikt halo nie robił. To już nie te czasy, że o ten strój trzeba bardzo dbać.
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2014-05-01 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |||
sissy that walk
|
Cytat:
Ja na pierwszą maturę szłam w wygodnych i dobrze rozchodzonych czółenkach, które jak na złość akurat tego dnia nie "zagrały" z rajstopami, więc w połowie drogi do szkoły poczułam ciepło na obu piętach i zobaczyłam, że rajstopy są w strzępach, a po obu obcasach cieknie mi krew. Przed samym zebraniem się pod salą siedziałam u pielęgniarki i zaklejałam plastrami obie stopy i czyściłam buty, a potem założyłam je i poszłam napisać tę maturę. Przeżyłam, nic mi nie odpadło i nie zawaliłam przez to, że mnie stopy bolały. Ludzie chodzą na rozmowy kwalifikacyjne i odbywają ważne spotkania z bolącymi brzuchami, z grypą, z odciskiem na stopie i innymi koszmarnymi dolegliwościami, i to jeszcze pod krawatem/w spódnicy. Jakoś sobie muszą dać radę, od tego się nie umiera. ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-05-01 o 09:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Rozeznanie
|
Ale była mowa o 10 latach wstecz
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#54 |
BAN stały
|
studia to idiotyczne porównanie bo sesja jest co pół roku, praktycznie zaczyna się w kwietniu czy maju i ciągnie do września
![]() ![]() Dla mnie ma tego co porównywać do matury, który wciąż jest z definicji egzaminem dojrzałości i zamknięciem pewnego etapu, wejściem w dorosłość. Skoro na maturę można przyjść ubranym jak ''dziad'' to na ślub również, nie uważam, by ślub był ważniejszy niż zdawanie matury; no chyba, że ktoś ją chce totalnie odbębnić, podchodzi do niej z musu bo rodzice kazali i do niczego w życiu mu się nie przyda. ![]() ![]() Autorko, zmień buty przed salą i tyle. ![]() Jak masz takie buty jak pisała Coffe to po prostu załóż długie spodnie i udawaj, że problem nie istnieje i tyle, ale to nie są buty na maturę. Możesz też kupić sobie czarne czeszki (nie są drogie) jak gdzieś dostaniesz ale takie na czarnych spodach, z czarnym wykonczeniem i gumą; wyciąć gumę, znaczek, i będziesz miała tenisówki wyglądające jak baleriny, na pewno Cię nie obetrą. ![]() ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- http://allegro.pl/jarmilki-czeszki-t...155555198.html znalazłam, ale teraz na wysyłkę to już chyba za późno. ![]() Edytowane przez Hultaj Czas edycji: 2014-05-01 o 11:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zadomowienie
|
Śmieszy mnie to oburzenie, bo mimo że nie pałam miłością do tych butów, ale czyste wyprane vansy (szczególnie czarne) wyglądają o niebo lepiej niż większość rynkowych trampów i balerin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Matura jest teraz na żenującym poziomie. Łącznie z matmą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Rozeznanie
|
A mnie i owszem. Matura to bardzo ważny egzamin państwowy i ubrać trampki to bezczelność. 19 lat to już wiek, w którym ludzie powinni umieć ubrać się stosownie do okazji.
Autorko, buty możesz przebrać w szkole na szpilki, krzywda Ci się nie stanie. Balerinek nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja się śmieję, jak piszesz o vansach jako stosownych na taką okazję. Wyglądają super, ale w którym miejscu te butki nadają się na maturę, nie wiesz przypadkiem? ![]() http://o2.fbl.pl/np4/201204/70/119984536.jpg http://www.highsnobiety.com/files/20...ls-tumblr.jpeg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
http://www.eobuwie.com.pl/pol_pl_Bal...23-48702_1.jpg https://polki.pl/we-dwoje/files/Imag...e_dwoje_19.jpg http://wiosnalato.pl/wp-content/uplo...to-2013-13.jpg to ja żyję w innym świecie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
wasza koleżanka
|
Byłam w trampkach i nikt krzywo się nie patrzył. Miałam nowe, czyste vansy i obtarte pięty od szpilek które nosiłam na maturach z polaka i matmy. Nie miałam żadnych eleganckich balerinek (tylko czerwone), więc ubrałam czarne rurki i białą bluzkę. Przed ustnymi kupiłam wygodne czółenka, bo wiedziałam, że liczy się też prezencja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.