Trampki na maturę?? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 20:08   #31
201605021613
Konto usunięte

Dot.: Trampki na maturę??

Poszłabym w trampkach, żeby nie doprawić stóp do końca, ale w szkole bym zmieniła na te balerinki, czy inne bardziej stosowne i eleganckie buty.

Wiem, że na egzaminach liczy się wiedza, ale odpowiedni strój też obowiązuje.
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 20:11   #32
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Co to za czasy nastały.....10lat temu taki pomysł nawet do głowy by nikomu nie przyszedł a teraz....Nie Ciebie jedna buty otarły i trudno szło sie w innych eleganckich albo od kogoś pożyczyło.Najlepiej załóż jeszcze dresy i tak teraz ta matura ma taki poziom ze tylko tego brakuje.
Naprawdę wrzucasz do jednego worka dresy i zgrabne butki w rodzaju takich, jakie wrzuciła Coffee (są super zresztą ) połączone z czarnymi spodniami i białą bluzką?

Pomysł pisania egzaminu w niewygodnych butach, byle dobrze wyglądać... cóż, co człowiek, to priorytety.

Edytowane przez Mileva_
Czas edycji: 2014-04-30 o 20:13
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 20:21   #33
201604181004
Konto usunięte

Mileva nie dramatyzuj. Jakies zasady obowiazuja. Ladne buty to nie sznur na szyi nie umrze jak przebierze buty na ladniejsze.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 20:47   #34
WhiteCherry
Zakorzenienie

do szkoły pójdź w trampkach, a przed wejściem na salę załóż baleriny czy tam szpilki (z dwojga złego wybrałabym baleriny :d).
Stary 2014-04-30, 20:54   #35
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Mileva nie dramatyzuj. Jakies zasady obowiazuja. Ladne buty to nie sznur na szyi nie umrze jak przebierze buty na ladniejsze.
Ale ja nie twierdzę, że od balerinek dostanie wrzodów na stopach tylko, że ładne trampki odpowiednio skomponowane z resztą to nie są białe adidasy do wyświechtanych dżinsów. I że mogą wyglądać o niebo lepiej i stosowniej niż co niektóre "kreacje" widywanych maturzystek, w zamierzeniu eleganckie i stosowne.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 21:25   #36
chwast
Zakorzenienie

Nie no dla mnie to trochę jakby nie potrafiło się ubrać stosownie do okazji, bamberskie trochę. Nie zrobiłabym tego;p
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 21:37   #37
MeredithGrey
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edziorek 203 Pokaż wiadomość
Poszłabym w trampkach, żeby nie doprawić stóp do końca, ale w szkole bym zmieniła na te balerinki, czy inne bardziej stosowne i eleganckie buty.

Wiem, że na egzaminach liczy się wiedza, ale odpowiedni strój też obowiązuje.
no ale nie pójdzie w dresie, tylko strój będzie miała odpowiedni a czarne trampki - maja usprawiedliwienie
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 22:28   #38
Azmika88
Zadomowienie

http://vans.strefamarek.allegro.pl/t...ne-czarne.html
Jeśli to są takie całe czarne vansy to nie widzę w tym nic złego.
Bo jakby to były po prostu zwykłe trampki (jak sugeruje tytuł) z białą gumą i z białą podeszwą, to jednak mało elegancko by wyglądały, a takie czarne vansy jak dla mnie ok. Rzucać się w oczy nie będą.
Tytuł źle dobrany, bo jednak vansy mają mało wspólnego z trampkami...
Azmika88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 22:52   #39
JossStone
Zakorzenienie

Tak się niektórzy oburzyli... ale co to za okazja matura? Po prostu egzamin, to nie własny ślub przecież :P W wielu krajach na egzaminy przychodzi się normalnie ubranym i tragedii nie ma...
Co, że niby galowy strój to oznaka intelektu i dorosłości? Znam nauczyciela fizyki, który jest po 30, inteligenty, dojrzały facet a lekcję w liceum prowadzi z brodą, w rozpuszczonych długich włosach, z kolczykami, w wytartych dżinsach i koszulce zespołu metalowego
JossStone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 22:55   #40
zdeterminowany kasiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
Co to za czasy nastały.....10lat temu taki pomysł nawet do głowy by nikomu nie przyszedł a teraz....Nie Ciebie jedna buty otarły i trudno szło sie w innych eleganckich albo od kogoś pożyczyło.Najlepiej załóż jeszcze dresy i tak teraz ta matura ma taki poziom ze tylko tego brakuje.
Przepraszam bardzo, jaki poziom? Teraz maturę jest 100razy trudniej zdać niż 10 lat temu. Poza tym-dziewczynie na pewno lepsze rezultaty przyniesie założenie wygodnych butów i skupienie się na pisaniu niż dodatkowe meczenie się z bolacymi stopami

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-04-30, 23:06   #41
coffee
and cigarettes

Mnie w sumie trochę dziwi uważanie balerinek za eleganckie buty, idealne do eleganckiego stroju, a jechanie po czarnych, prostych tenisówkach.
Podobnie czarne dżinsowe rurki też raczej mało eleganckie są.

Gdyby twierdzić, że rurki i baleriny są eleganckie - wychodzi na to, że młode Polki w większości na co dzień ubierają się elegancko i na galowo. No, chyba nie.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 23:16   #42
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zdeterminowany kasiek Pokaż wiadomość
Przepraszam bardzo, jaki poziom? Teraz maturę jest 100razy trudniej zdać niż 10 lat temu. Poza tym-dziewczynie na pewno lepsze rezultaty przyniesie założenie wygodnych butów i skupienie się na pisaniu niż dodatkowe meczenie się z bolacymi stopami

Chyba zdawałaś maturę 10 lat temu i chcesz się poczuć lepiej :d

www.cke.edu.pl -> arkusze co prawda z 2005 ale to 9 lat temu - dostępne, można sobie porównać.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 23:17   #43
kaja2301
Zakorzenienie

ja bym załozyła, tylko domyj je porządnie. No i faktycznie może na ustne jednak wybierz baleriny.
Stary 2014-05-01, 07:46   #44
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Przepraszam bardzo, jaki poziom? Teraz maturę jest 100razy trudniej zdać niż 10 lat temu.

Uśmiałam się. Moja mama jest nauczycielką, poziom nauczania w polskich szkołach z roku na rok leci na łeb, na szyję. Jak mi mówi co zostaje wywalone z programu (co rok coś nowego) to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 08:26   #45
Natalinka93
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SALIX Pokaż wiadomość

Uśmiałam się. Moja mama jest nauczycielką, poziom nauczania w polskich szkołach z roku na rok leci na łeb, na szyję. Jak mi mówi co zostaje wywalone z programu (co rok coś nowego) to nie wiem czy się śmiać czy płakać.
Dokładnie, niektórzy nie potrafią nawet zdać matury z matematyki na te 30% rozwiązując zadania zamknięte (gdzie w większości nie trzeba nawet nic liczyć, żeby podać odpowiedź). Co by było gdyby dostali tylko zadnia otwarte.

Odnośnie tematu, osobiście ubrałabym czy też zmieniła przed salą obuwie na baleriny czy szpilki.
Natalinka93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 09:01   #46
zdeterminowany kasiek
Rozeznanie

Otóż maturę zdaje w przyszłym roku. Jestem rocznikiem królików doświadczalnych, nie mam komfortu napisania prezentacji maturalnej, a potem wyklepania jej z pamięci. Tak naprawdę nie wiem czego mam po niej oczekiwać. Nie doznam także komfortu pisania matury podstawowej z innych przedmiotów niż wiodące. Plus przypominam, że akurat matura z matematyki jest obowiązkowa dopiero od kilku lat.

Stary 2014-05-01, 09:06   #47
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Ja na ustną maturę poszłam w balerinach i nikt mi nic nie powiedział. Ludzie, to tylko buty. Nie idzie w odblaskowych, różowych tylko w ciemnych trampkach. Tak samo na egzaminy na studiach wiele osób przychodziło w zwykłych bluzach, takich na zamek i też nikt halo nie robił. To już nie te czasy, że o ten strój trzeba bardzo dbać.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2014-05-01 o 09:08
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 09:36   #48
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez SekretnyWachlarz Pokaż wiadomość
Ja na ustną maturę poszłam w balerinach i nikt mi nic nie powiedział. Ludzie, to tylko buty. Nie idzie w odblaskowych, różowych tylko w ciemnych trampkach. Tak samo na egzaminy na studiach wiele osób przychodziło w zwykłych bluzach, takich na zamek i też nikt halo nie robił. To już nie te czasy, że o ten strój trzeba bardzo dbać.
Ale baleriny są ok, to jak najbardziej może być część eleganckiego stroju. Natomiast trampki nigdy w życiu eleganckie nie będą, choćby je wysadzić kryształkami i dorobić obcas - to są buty na co dzień, a nie na specjalne okazje. I oczywiście, zwyczaje dotyczące stroju stają się luźniejsze i bardziej przystosowane do człowieka, i to dobrze; ALE nie popadajmy w paranoję, że nagle adidasy na oficjalny egzamin staną się okej. W pewnych okolicznościach trzeba się ubrać elegancko i tyle, dopuśćmy że to nie muszą być klasyczne skórzane szpilki, no ale też bez przesady w drugą stronę. Potem co, maturzysta pójdzie do pracy, będzie mieć oficjalne spotkanie z klientem, i też założy trampki bo w innych butach się czuje niekomfortowo? I bluzkę na ramiączkach albo T-shirt, bo mu w marynarce za ciepło i niewygodnie? Są jakieś granice postrzegania wygody jako najważniejszej rzeczy w życiu, nie przesadzajmy że elegancki strój to aż taka męka, żeby go nie móc mieć przez 3 godziny na sobie.

Ja na pierwszą maturę szłam w wygodnych i dobrze rozchodzonych czółenkach, które jak na złość akurat tego dnia nie "zagrały" z rajstopami, więc w połowie drogi do szkoły poczułam ciepło na obu piętach i zobaczyłam, że rajstopy są w strzępach, a po obu obcasach cieknie mi krew. Przed samym zebraniem się pod salą siedziałam u pielęgniarki i zaklejałam plastrami obie stopy i czyściłam buty, a potem założyłam je i poszłam napisać tę maturę. Przeżyłam, nic mi nie odpadło i nie zawaliłam przez to, że mnie stopy bolały. Ludzie chodzą na rozmowy kwalifikacyjne i odbywają ważne spotkania z bolącymi brzuchami, z grypą, z odciskiem na stopie i innymi koszmarnymi dolegliwościami, i to jeszcze pod krawatem/w spódnicy. Jakoś sobie muszą dać radę, od tego się nie umiera.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Mnie w sumie trochę dziwi uważanie balerinek za eleganckie buty, idealne do eleganckiego stroju, a jechanie po czarnych, prostych tenisówkach.
Zależy jakie balerinki, niektóre jak najbardziej wyglądają elegancko No i na pewno są lepsze od tenisówek, nie ma co porównywać moim zdaniem. Przecież baleriny to nie tylko takie rozczłapane, kolorowe kapcie.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 09:37   #49
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JossStone Pokaż wiadomość
Tak się niektórzy oburzyli... ale co to za okazja matura? Po prostu egzamin, to nie własny ślub przecież :P W wielu krajach na egzaminy przychodzi się normalnie ubranym i tragedii nie ma...
Co, że niby galowy strój to oznaka intelektu i dorosłości? Znam nauczyciela fizyki, który jest po 30, inteligenty, dojrzały facet a lekcję w liceum prowadzi z brodą, w rozpuszczonych długich włosach, z kolczykami, w wytartych dżinsach i koszulce zespołu metalowego
no fakt dzisiejsza matura to w sumie żart, nic takiego... mimowszystko ja po prostu lubię dbać o 'tradycję' kiedyś był to ważny egzamin, ludzie ubierali się tak jak wypada i to było fajne. Po prostu Nie rozumiem czemu w polsce zaciera się tyle fajnych zwyczajów i nie widzi się w tym nic dziwnego. Smutne.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2014-05-01 o 09:38
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 10:01   #50
Pudel123
Wtajemniczenie

Cytat:
Otóż maturę zdaje w przyszłym roku. Jestem rocznikiem królików doświadczalnych, nie mam komfortu napisania prezentacji maturalnej, a potem wyklepania jej z pamięci. Tak naprawdę nie wiem czego mam po niej oczekiwać. Nie doznam także komfortu pisania matury podstawowej z innych przedmiotów niż wiodące. Plus przypominam, że akurat matura z matematyki jest obowiązkowa dopiero od kilku lat.

przypominam, że matematyka obowiązkowa była wcześniej, potem ją zniesiono i teraz znów jest ważna

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 10:06   #51
Stace
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LemonCakes Pokaż wiadomość
Dobra dziewczyny, zrobię tak jak mówicie czyli pójdę do szkoły normalnie w trampkach, a przed salą zmienię je na balerinki
Dziewczyna decyzję już dawno podjęła, a tu oczywiście wątek ewoluował i zaczęły się dyskusję o formie matury i jej poziomie

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 10:07   #52
Lemmy is God
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pudel123 Pokaż wiadomość
przypominam, że matematyka obowiązkowa była wcześniej, potem ją zniesiono i teraz znów jest ważna

Plus to że brak prezentacji to przez lata była norma
Lemmy is God jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 10:08   #53
zdeterminowany kasiek
Rozeznanie

Ale była mowa o 10 latach wstecz matma obowiązkowa wróciła bodajże w 2010 roku po 20-25 (w tym momencie nie pamiętam) latach "nieobecności"

Stary 2014-05-01, 11:05   #54
Hultaj
BAN stały

studia to idiotyczne porównanie bo sesja jest co pół roku, praktycznie zaczyna się w kwietniu czy maju i ciągnie do września a i to nie do kazdego pójdzie się na pełnym luzie, ale faktycznie, nie ma powodu by nie wiadomo jak się spinac, sami wykładowcy często przecież chodzą w miarę luźno. (Może i na egzaminy w sesji ludzie przychodzą już w miarę bez spinu, o tyle gdy jeszcze parę lat temu egzaminy na uczelnie się zdawało nikomu raczej nie przyszłoby do głowy, żeby przyjść na taki egzamin w bluzie. )
Dla mnie ma tego co porównywać do matury, który wciąż jest z definicji egzaminem dojrzałości i zamknięciem pewnego etapu, wejściem w dorosłość.
Skoro na maturę można przyjść ubranym jak ''dziad'' to na ślub również, nie uważam, by ślub był ważniejszy niż zdawanie matury; no chyba, że ktoś ją chce totalnie odbębnić, podchodzi do niej z musu bo rodzice kazali i do niczego w życiu mu się nie przyda. Ale to w takim razie raczej powinno się iść do szkoły zawodowej a nie do ogólniaka czy technikum.
Autorko, zmień buty przed salą i tyle.
Jak masz takie buty jak pisała Coffe to po prostu załóż długie spodnie i udawaj, że problem nie istnieje i tyle, ale to nie są buty na maturę.
Możesz też kupić sobie czarne czeszki (nie są drogie) jak gdzieś dostaniesz ale takie na czarnych spodach, z czarnym wykonczeniem i gumą; wyciąć gumę, znaczek, i będziesz miała tenisówki wyglądające jak baleriny, na pewno Cię nie obetrą.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

http://allegro.pl/jarmilki-czeszki-t...155555198.html
znalazłam, ale teraz na wysyłkę to już chyba za późno.

Edytowane przez Hultaj
Czas edycji: 2014-05-01 o 11:01
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 11:51   #55
Hadassah
Zadomowienie

Śmieszy mnie to oburzenie, bo mimo że nie pałam miłością do tych butów, ale czyste wyprane vansy (szczególnie czarne) wyglądają o niebo lepiej niż większość rynkowych trampów i balerin . A 'dziad' to chodzi w sztruksach z dziurami, swetrze do kolan i pewnie jakieś modnej czapce, co to w ogóle za porównanie...
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 12:02   #56
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Cytat:

Matura jest teraz na żenującym poziomie. Łącznie z matmą.

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 12:18   #57
Bothi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mnie by trampki u maturzysty w ogóle nie ruszyły.
A mnie i owszem. Matura to bardzo ważny egzamin państwowy i ubrać trampki to bezczelność. 19 lat to już wiek, w którym ludzie powinni umieć ubrać się stosownie do okazji.

Autorko, buty możesz przebrać w szkole na szpilki, krzywda Ci się nie stanie. Balerinek nie polecam.
Bothi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-01, 13:44   #58
Hultaj
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Hadassah Pokaż wiadomość
Śmieszy mnie to oburzenie, bo mimo że nie pałam miłością do tych butów, ale czyste wyprane vansy (szczególnie czarne) wyglądają o niebo lepiej niż większość rynkowych trampów i balerin . A 'dziad' to chodzi w sztruksach z dziurami, swetrze do kolan i pewnie jakieś modnej czapce, co to w ogóle za porównanie...
no, to Twoje zdanie, nie wiem o jakich Ty balerinach dla odmiany myślisz bo ja np. o takich zwykłych nie jakichś wydumanych i schodzonych do cna; ale jak dla mnie żadne trampki nie są eleganckim obuwiem wyjściowym i nie ma co udawać, że są.
Ja się śmieję, jak piszesz o vansach jako stosownych na taką okazję.
Wyglądają super, ale w którym miejscu te butki nadają się na maturę, nie wiesz przypadkiem?
http://o2.fbl.pl/np4/201204/70/119984536.jpg
http://www.highsnobiety.com/files/20...ls-tumblr.jpeg
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 14:01   #59
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
no, to Twoje zdanie, nie wiem o jakich Ty balerinach dla odmiany myślisz bo ja np. o takich zwykłych nie jakichś wydumanych i schodzonych do cna; ale jak dla mnie żadne trampki nie są eleganckim obuwiem wyjściowym i nie ma co udawać, że są.
Ja się śmieję, jak piszesz o vansach jako stosownych na taką okazję.
Wyglądają super, ale w którym miejscu te butki nadają się na maturę, nie wiesz przypadkiem?
http://o2.fbl.pl/np4/201204/70/119984536.jpg
http://www.highsnobiety.com/files/20...ls-tumblr.jpeg
No i jeśli to co wyżej jest bardziej eleganckie i bardziej nadaje się na egzamin od tego:
http://www.eobuwie.com.pl/pol_pl_Bal...23-48702_1.jpg
https://polki.pl/we-dwoje/files/Imag...e_dwoje_19.jpg
http://wiosnalato.pl/wp-content/uplo...to-2013-13.jpg
to ja żyję w innym świecie.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-01, 14:01   #60
roseblue
wasza koleżanka

Byłam w trampkach i nikt krzywo się nie patrzył. Miałam nowe, czyste vansy i obtarte pięty od szpilek które nosiłam na maturach z polaka i matmy. Nie miałam żadnych eleganckich balerinek (tylko czerwone), więc ubrałam czarne rurki i białą bluzkę. Przed ustnymi kupiłam wygodne czółenka, bo wiedziałam, że liczy się też prezencja.
roseblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości