![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Trampki na maturę??
Dziewczyny czy to będzie straszna wiocha jeśli na maturę założę czarne vansy? Na zakończenie szkoły założyłam bardzo wysokie i niewygodne obcasy, które tak załatwiły mi stopy, że nie chcę ryzykować kolejny raz obtarcia i odciski. Balerinki też odpadają, te które mam również za wygodne nie są, a nie mam kasy żeby teraz kupić nowe. Czy myślicie, że jeśli założę białą elegancką koszulę, czarne spodnie rurki i czarne vansy to będę głupio wyglądać? Myślałam też nad spódnicą ale nie wiem czy w tej stylizacji nie będzie gorzej niż ze spodniami. Co o tym myślicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Trampki na maturę??
Spodnie będą bardziej pasować do vansów niż spódnica
![]() ![]() Aczkolwiek na ustną założyłabym baleriny. Może jak założysz plastry to nie będzie tak źle ![]() Ale niech sie wypowiedzą też inne Wizażanki, bo małe mam pojęcie o ubiorze na mature, mnie to czeka za 2 lata ![]() P.s. powodzenia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cofanie się to najgorsze co możesz zrobić. Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Do głowy by mi nie przyszło by iść na maturę w trampkach. Ale jak mus to mus. A jak byś kupiła np. jakieś poduszeczki co butów compeed czy coś podobnego to nie dałoby rady w tych balerinkach? Żadnych eleganckich pantofelków nie masz?
![]() |
#4 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez LemonCakes Czas edycji: 2014-04-30 o 13:54 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
wg mnie powinnaś ubrać się adekwatnie do sytuacji
![]() Możesz po prostu spakowac do torebki czy torby baleriny i ubrac je przed wejściem na sale a później od razu zdjąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
nikt Cie za to nie wyrzuci a rowiesnicy zaakceptują
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli nie dasz rady iść w balerinach, to idź w tych vansach, ale pozbądź się złudzeń ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Przecież na maturach pisemnych się głownie siedzi,więc te odciski/pęcherze nie powinny Ci jakoś bardzo dokuczać jeśli założysz plastry
![]() Jeśli te buty,które masz na prawdę odpadają,bo są niewygodne to może lepiej kupić sobie jeszcze jakieś przed egzaminem,bo trampki to według mnie nienajlepszy pomysł - elegancki strój to nie tylko koszula,spodnie/spódnica ale też obuwie,dodatki, makijaż i fryzura. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Dobra dziewczyny, zrobię tak jak mówicie czyli pójdę do szkoły normalnie w trampkach, a przed salą zmienię je na balerinki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Zdawałam maturę kilka lat temu i po prostu nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Kurcze... to jest po prostu taka tradycja... Ubieramy się elegancko i już. Możesz spokojnie zrobić tak, jak dziewczyny Ci poradziły. Przebranie butów przed salą nie sprawi, że odpadną Ci nogi. Z tego co piszesz, wydaje mi się, że po prostu chcesz iść w trampkach i koniec kropka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem trampki na maturę odpadają
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A moim zdaniem jeśli reszta będzie elegancka, to spokojnie mogą być. Masz przede wszystkim czuć się komfortowo, zwłaszcza na pisemnych.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
wasza koleżanka
|
A ja byłam rok temu na maturze w vansach (białych i czystych)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem, vansy ze spodniami i biala koszula sa ok. Przed wszystkim wygodnie. Ja bym sie nie potrafila skupic, gdybym miala niewygodne buty, nawet siedzac.
Ja bylam w spodniczce czarnej, bialej bluzce i glanach. Najlepsze liceum w miescie, nie bylam jedyna i zero krytycznych spojrzen ze strony nauczycieli, czy komisji. Wydaje mi sie, ze w miare elegancko wystarczy, nie startujesz w wyborach prezydenckich.
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Ja miałam trampki, jednak ja miałam dosyć luźne podejście do stroju i w sumie czułam się ok. Byłam oczywiście ubrana w kanonie - aczkolwiek koszula była błękitna, czarne jeansy, marynarka. Na ustnych egzaminach natomiast miałam białą koszulkę i buty na obcasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Nie założyłabym.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
ja na którąś z matur pisemnych nałożyłam trampki, i pamiętam byłam z siebie taka dumna, że jestem taka alternatywna
![]() i było mi o wiele wygodniej niż w obcasach i nie stresowałam się strojem, a skupiłam się na egzaminie. myślę, że czarne vansy są jak najbardziej ok. ale na ustną radzę wybrać coś klasycznego, bo wiadomo można komisji nie podpasywać. powodzenia życzę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
and cigarettes
|
Ja na większości pisemnych miałam czarne trampki, całe czarne, bez białej gumy, coś w tym stylu:
![]() Podobnie jak Ciebie, obtarły mnie eleganckie buty na pierwszej pisemnej i wolałam nie cierpieć. Z tym, że miałam szerokie, czarne, eleganckie spodnie, więc właściwie cały trampek był zasłonięty i nie rzucał się w oczy. Do ustnej już moje stopy się wyleczyły. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Ja myślę, że powinnaś założyć baleriny ( znaczy sie zmienić je z Twoich najwygodniejszych butów tuż przed wejściem) i zainwestuj w plastry - ja używam compeed i jak przykleję to ulga jest ogromna
![]() To jednak jest matura, więc jak dla mnie w trampkach przyjść to tak lekceważąco ![]()
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Zdawałam dużo matur, na pierwszej stresowałam się ubiorem, później postawiłam na wygodę - co prawda u mnie to były baleriny, spodnie i koszula, ale np jak pisałam fizykę to było 30C jak nie więcej więc wybrałam koszulę bez rękawów. Oczywiście, że na egzamin trzeba się ubrać elegancko, ale jak mam się stresować cisnącymi butami czy mdleć z gorąca to dziękuję. Na biologii również był nieziemski upał, dyskretnie zsunęłam baleriny i pisałam na boso
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
błagam nie ubieraj się tak na ustne...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Ja nie widzę problemu, żeby na maturę pisemną iść w trampkach, na ustną jednak wzięłabym bardziej eleganckie buty na zmianę i założyła tuż przed wejściem. Sama tak robiłam, bo musiałam dojeżdżać autobusem i nie chciało mi się męczyć na obcasach.
Co do pisemnego, to nikt nie powinien się czepiać, a nawet jeżeli trafisz na wyjątkowo upierdliwą osobę to i tak nie może nic Ci zrobić. Podstaw do wyrzucenia z matury nie ma, a uczniem szkoły i tak już nie jesteś. Przecież nie obniżą Ci zachowania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Co to za czasy nastały.....10lat temu taki pomysł nawet do głowy by nikomu nie przyszedł a teraz....Nie Ciebie jedna buty otarły i trudno szło sie w innych eleganckich albo od kogoś pożyczyło.Najlepiej załóż jeszcze dresy i tak teraz ta matura ma taki poziom ze tylko tego brakuje.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.