Trampki na maturę?? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-04-30, 13:35   #1
LemonCakes
Raczkowanie

Question

Trampki na maturę??

Dziewczyny czy to będzie straszna wiocha jeśli na maturę założę czarne vansy? Na zakończenie szkoły założyłam bardzo wysokie i niewygodne obcasy, które tak załatwiły mi stopy, że nie chcę ryzykować kolejny raz obtarcia i odciski. Balerinki też odpadają, te które mam również za wygodne nie są, a nie mam kasy żeby teraz kupić nowe. Czy myślicie, że jeśli założę białą elegancką koszulę, czarne spodnie rurki i czarne vansy to będę głupio wyglądać? Myślałam też nad spódnicą ale nie wiem czy w tej stylizacji nie będzie gorzej niż ze spodniami. Co o tym myślicie?
LemonCakes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 13:40   #2
lazurrowaa
Zakorzenienie

Dot.: Trampki na maturę??

Spodnie będą bardziej pasować do vansów niż spódnica . Poza tym wg mnie osobiście na maturze powinno się byc ubranym elegancko ale i wygodnie . Bo wtedy bedziemy się mogli bardziej skupić na pisanej pracy.
Aczkolwiek na ustną założyłabym baleriny. Może jak założysz plastry to nie będzie tak źle .
Ale niech sie wypowiedzą też inne Wizażanki, bo małe mam pojęcie o ubiorze na mature, mnie to czeka za 2 lata .

P.s. powodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Niekorzystanie z życia jest jedną z form samobójstwa.

Nie jestem idealna, popełniam błędy, krzywdzę ludzi, ale kiedy mówię 'przepraszam' lub 'kocham' mówię serio.
lazurrowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 13:46   #3
MissChievousTess
Zakorzenienie

Do głowy by mi nie przyszło by iść na maturę w trampkach. Ale jak mus to mus. A jak byś kupiła np. jakieś poduszeczki co butów compeed czy coś podobnego to nie dałoby rady w tych balerinkach? Żadnych eleganckich pantofelków nie masz?
Stary 2014-04-30, 13:49   #4
LemonCakes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lazurrowaa Pokaż wiadomość
Spodnie będą bardziej pasować do vansów niż spódnica . Poza tym wg mnie osobiście na maturze powinno się byc ubranym elegancko ale i wygodnie . Bo wtedy bedziemy się mogli bardziej skupić na pisanej pracy.
Aczkolwiek na ustną założyłabym baleriny. Może jak założysz plastry to nie będzie tak źle .
Ale niech sie wypowiedzą też inne Wizażanki, bo małe mam pojęcie o ubiorze na mature, mnie to czeka za 2 lata .

P.s. powodzenia

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Na ustną postaram się włożyć baleriny, najwyżej ubiorę trampki i zmienię je przed wejściem do sali

Cytat:
Napisane przez MissChievousTess Pokaż wiadomość
Do głowy by mi nie przyszło by iść na maturę w trampkach. Ale jak mus to mus. A jak byś kupiła np. jakieś poduszeczki co butów compeed czy coś podobnego to nie dałoby rady w tych balerinkach? Żadnych eleganckich pantofelków nie masz?
Niestety u mnie w szafce to albo wysokie szpilki albo trampki. Nie wiem czy te poduszeczki coś pomogą, bo stopy nie są jeszcze do końca wyleczone z odcisków i wciąż mnie bolą, zwłaszcza przy małych palcach a tam to raczej nic się nie da włożyć ani przykleić ( Pisemne matury są dla mnie ogromnym stresem i nie chcę jeszcze bardziej się męczyć tylko przez niewygodne buty

Edytowane przez LemonCakes
Czas edycji: 2014-04-30 o 13:54
Stary 2014-04-30, 13:50   #5
caro_l_a
Wtajemniczenie

wg mnie powinnaś ubrać się adekwatnie do sytuacji matura to jednak spotkanie ze znajomymi nie jest, poza tym dyrekcja np może wymagać oficjalnego stroju.
Możesz po prostu spakowac do torebki czy torby baleriny i ubrac je przed wejściem na sale a później od razu zdjąć te kilka metrów od wejścia do ławki nawet w najbardziej niewygodnych butach można przejść.
caro_l_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 13:58   #6
LemonCakes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caro_l_a Pokaż wiadomość
wg mnie powinnaś ubrać się adekwatnie do sytuacji matura to jednak spotkanie ze znajomymi nie jest, poza tym dyrekcja np może wymagać oficjalnego stroju.
Możesz po prostu spakowac do torebki czy torby baleriny i ubrac je przed wejściem na sale a później od razu zdjąć te kilka metrów od wejścia do ławki nawet w najbardziej niewygodnych butach można przejść.
Ale jeśli cały strój będzie elegancki, spodnie, koszula to na prawdę ktoś będzie zwracał uwagę na buty, które w dodatku są czarne?
Stary 2014-04-30, 14:01   #7
MeredithGrey
Zadomowienie

nikt Cie za to nie wyrzuci a rowiesnicy zaakceptują
MeredithGrey jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 14:02   #8
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LemonCakes Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy to będzie straszna wiocha jeśli na maturę założę czarne vansy?
tak.

ale z dwojga złego, lepiej iść w vansach niż na bosaka, skoro naprawdę nie masz innych, eleganckich butów
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:03   #9
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jeśli cały strój będzie elegancki, spodnie, koszula to na prawdę ktoś będzie zwracał uwagę na buty, które w dodatku są czarne?
Zwłaszcza wtedy buty będą rzucały się w oczy.
Jeśli nie dasz rady iść w balerinach, to idź w tych vansach, ale pozbądź się złudzeń
Stary 2014-04-30, 14:05   #10
201611090905
Konto usunięte

Przecież na maturach pisemnych się głownie siedzi,więc te odciski/pęcherze nie powinny Ci jakoś bardzo dokuczać jeśli założysz plastry chyba,że planujesz iść do szkoły na nogach lub masz daleko przystanek.
Jeśli te buty,które masz na prawdę odpadają,bo są niewygodne to może lepiej kupić sobie jeszcze jakieś przed egzaminem,bo trampki to według mnie nienajlepszy pomysł - elegancki strój to nie tylko koszula,spodnie/spódnica ale też obuwie,dodatki, makijaż i fryzura.
201611090905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:12   #11
LemonCakes
Raczkowanie

Dobra dziewczyny, zrobię tak jak mówicie czyli pójdę do szkoły normalnie w trampkach, a przed salą zmienię je na balerinki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 14:14   #12
201611090905
Konto usunięte

201611090905 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:15   #13
strawberry_90
Przyczajenie

Zdawałam maturę kilka lat temu i po prostu nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Kurcze... to jest po prostu taka tradycja... Ubieramy się elegancko i już. Możesz spokojnie zrobić tak, jak dziewczyny Ci poradziły. Przebranie butów przed salą nie sprawi, że odpadną Ci nogi. Z tego co piszesz, wydaje mi się, że po prostu chcesz iść w trampkach i koniec kropka.
strawberry_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:20   #14
Kisame
Zakorzenienie

moim zdaniem trampki na maturę odpadają zrób tak jak któraś z dziewczyn wyżej radziła - spakuj szpilki w torebkę i ubierz przed wejściem na salę, a po egzaminie zdejmij

Jeśli coś kochasz, puść to wolno
-jeśli wróci, jest Twoje,
-jeśli nie, nigdy Twoim nie było.
Paulo Coelho

UBRANIA I KOSMETYKI!!!

Kisame jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:27   #15
Mileva_
Zakorzenienie

A moim zdaniem jeśli reszta będzie elegancka, to spokojnie mogą być. Masz przede wszystkim czuć się komfortowo, zwłaszcza na pisemnych.
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-04-30, 14:30   #16
roseblue
wasza koleżanka

A ja byłam rok temu na maturze w vansach (białych i czystych) Do tego czarne rurki i biała koszula. Nikt się dziwnie nie patrzył.
roseblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:31   #17
madebyvirginia
Raczkowanie

Moim zdaniem, vansy ze spodniami i biala koszula sa ok. Przed wszystkim wygodnie. Ja bym sie nie potrafila skupic, gdybym miala niewygodne buty, nawet siedzac.
Ja bylam w spodniczce czarnej, bialej bluzce i glanach. Najlepsze liceum w miescie, nie bylam jedyna i zero krytycznych spojrzen ze strony nauczycieli, czy komisji.
Wydaje mi sie, ze w miare elegancko wystarczy, nie startujesz w wyborach prezydenckich.
madebyvirginia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 14:36   #18
201705250955
Konto usunięte

Ja miałam trampki, jednak ja miałam dosyć luźne podejście do stroju i w sumie czułam się ok. Byłam oczywiście ubrana w kanonie - aczkolwiek koszula była błękitna, czarne jeansy, marynarka. Na ustnych egzaminach natomiast miałam białą koszulkę i buty na obcasie.
201705250955 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 15:23   #19
ulinkaaa
Zakorzenienie

Nie założyłabym.
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 16:40   #20
201606242122
Konto usunięte

ja na którąś z matur pisemnych nałożyłam trampki, i pamiętam byłam z siebie taka dumna, że jestem taka alternatywna :P sto lat temu to było!
i było mi o wiele wygodniej niż w obcasach i nie stresowałam się strojem, a skupiłam się na egzaminie. myślę, że czarne vansy są jak najbardziej ok.
ale na ustną radzę wybrać coś klasycznego, bo wiadomo można komisji nie podpasywać.

powodzenia życzę!
201606242122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 16:57   #21
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Dziewczyny czy to będzie straszna wiocha jeśli na maturę założę czarne vansy? Na zakończenie szkoły założyłam bardzo wysokie i niewygodne obcasy, które tak załatwiły mi stopy, że nie chcę ryzykować kolejny raz obtarcia i odciski. Balerinki też odpadają, te które mam również za wygodne nie są, a nie mam kasy żeby teraz kupić nowe. Czy myślicie, że jeśli założę białą elegancką koszulę, czarne spodnie rurki i czarne vansy to będę głupio wyglądać? Myślałam też nad spódnicą ale nie wiem czy w tej stylizacji nie będzie gorzej niż ze spodniami. Co o tym myślicie?
Moim zdaniem w takiej sytuacji to jednak komfort i wygoda są dużo ważniejsze od eleganckiego wyglądu. Mnie by trampki u maturzysty w ogóle nie ruszyły.
Stary 2014-04-30, 17:49   #22
Nomi_
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asia_aisa Pokaż wiadomość
Ja miałam trampki, jednak ja miałam dosyć luźne podejście do stroju i w sumie czułam się ok. Byłam oczywiście ubrana w kanonie - aczkolwiek koszula była błękitna, czarne jeansy, marynarka. Na ustnych egzaminach natomiast miałam białą koszulkę i buty na obcasie.
No i właśnie o to chodzi by czuć się komfortowo. Wiadomo, że raczej zwykłego podkoszulka nikt nie założy, ale z tymi trampkami to nie widzę problemu, jakbym miała buty pod ławką zdejmować, to bym się raczej średnio dobrze czuła, a po co sobie dodatkowego stresu dodawać. Jeszcze na maturze ustnej to może ktoś się obrazić za mało elegancki strój (choć mam znajomą która na wszystkie egzaminy ustne na studiach przychodzi w dżinsach i adidasach i zawsze jest oceniana za wiedzę, a nie za to, że nie ma czarnej mini), ale na pisemnej ? Przecież to tylko buty, jak będą czyste i nie będą to gumiaki, to nie ma co się stresować
Stary 2014-04-30, 17:54   #23
coffee
and cigarettes

Ja na większości pisemnych miałam czarne trampki, całe czarne, bez białej gumy, coś w tym stylu:

Podobnie jak Ciebie, obtarły mnie eleganckie buty na pierwszej pisemnej i wolałam nie cierpieć. Z tym, że miałam szerokie, czarne, eleganckie spodnie, więc właściwie cały trampek był zasłonięty i nie rzucał się w oczy.
Do ustnej już moje stopy się wyleczyły.
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 17:56   #24
LunatyczkaBB
Zakorzenienie

Idź w trampkach, w szkole zmień na balerinki. Jakoś przeżyjesz te kilka kroków na salę w której piszesz maturę

LunatyczkaBB jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 17:58   #25
Pudel123
Wtajemniczenie

Ja myślę, że powinnaś założyć baleriny ( znaczy sie zmienić je z Twoich najwygodniejszych butów tuż przed wejściem) i zainwestuj w plastry - ja używam compeed i jak przykleję to ulga jest ogromna

To jednak jest matura, więc jak dla mnie w trampkach przyjść to tak lekceważąco

89,9->73,2

spinoholiczka

[COLOR="Gray"]thriatlon - finished!
Pudel123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 18:45   #26
Hadassah
Zadomowienie

Zdawałam dużo matur, na pierwszej stresowałam się ubiorem, później postawiłam na wygodę - co prawda u mnie to były baleriny, spodnie i koszula, ale np jak pisałam fizykę to było 30C jak nie więcej więc wybrałam koszulę bez rękawów. Oczywiście, że na egzamin trzeba się ubrać elegancko, ale jak mam się stresować cisnącymi butami czy mdleć z gorąca to dziękuję. Na biologii również był nieziemski upał, dyskretnie zsunęłam baleriny i pisałam na boso Jeśli masz się męczyć, to bierz vansy - do ładnego ubrania, przecież możesz wytłumaczyć, że cię obtarły buty. Jeśli się ogólnie ubierzesz pół formalnie, to faktycznie mogą się czepiać. 'Przemęcz się' na ustnych + pamiętaj o tym, żeby na ogłoszenie wyników się nie przebierać, przyjdź na galowo.
Hadassah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 18:52   #27
201604181004
Konto usunięte

błagam nie ubieraj się tak na ustne...
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 18:55   #28
Pigeons
Zadomowienie

Ja nie widzę problemu, żeby na maturę pisemną iść w trampkach, na ustną jednak wzięłabym bardziej eleganckie buty na zmianę i założyła tuż przed wejściem. Sama tak robiłam, bo musiałam dojeżdżać autobusem i nie chciało mi się męczyć na obcasach.

Co do pisemnego, to nikt nie powinien się czepiać, a nawet jeżeli trafisz na wyjątkowo upierdliwą osobę to i tak nie może nic Ci zrobić. Podstaw do wyrzucenia z matury nie ma, a uczniem szkoły i tak już nie jesteś. Przecież nie obniżą Ci zachowania .
Pigeons jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 19:05   #29
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Pigeons Pokaż wiadomość
Ja nie widzę problemu, żeby na maturę pisemną iść w trampkach, na ustną jednak wzięłabym bardziej eleganckie buty na zmianę i założyła tuż przed wejściem. Sama tak robiłam, bo musiałam dojeżdżać autobusem i nie chciało mi się męczyć na obcasach.

Co do pisemnego, to nikt nie powinien się czepiać, a nawet jeżeli trafisz na wyjątkowo upierdliwą osobę to i tak nie może nic Ci zrobić. Podstaw do wyrzucenia z matury nie ma, a uczniem szkoły i tak już nie jesteś. Przecież nie obniżą Ci zachowania .
pewnie i w gumofilcach by się mogła pojawić ale ja jestem zdania, że człowiek, który pretenduje do bycia dorosłym, powinien umieć się zachować - a do zachowania wlicza się także ubiór odpowiedni do okazji. Trampki to NIE JEST obuwie na maturę.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-04-30, 19:51   #30
platekrozy
Zakorzenienie

Co to za czasy nastały.....10lat temu taki pomysł nawet do głowy by nikomu nie przyszedł a teraz....Nie Ciebie jedna buty otarły i trudno szło sie w innych eleganckich albo od kogoś pożyczyło.Najlepiej załóż jeszcze dresy i tak teraz ta matura ma taki poziom ze tylko tego brakuje.

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości