|  2005-10-11, 16:02 | #31 | |
| Zakorzenienie | 

Dot.: Pechowe przygody perfumiarskie

Cytat: 
     | |
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:03 | #32 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-10 Lokalizacja: Już nie Śląsk -teraz Brighton 
				 | 

Le Feu i Jardin -ten śródziemnomorski    | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:05 | #33 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2003-06 
				 | 

Ojej, a to pech    | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:07 | #34 | |
| Zakorzenienie | 

Cytat: 
  W takim razie módlmy się, żeby ten stłuczony to był Le Jardin de M.- z całym szacunkiem dla niego.   | |
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:07 | #35 | |
				 | 

Cytat: 
    Doszło? | |
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:09 | #36 | |
				 | 

Cytat: 
   | |
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:11 | #37 | |
| Zakorzenienie |  Dot.: Pechowe przygody perfumiarskie Cytat: 
   Chyba doszło, bo znalazłam awizo w skrzynce, po 17 odbiorę.  Natomiast moja przesyłka będzie u Ciebie pewnie jutro, bo wczoraj na poczcie stałam dokładnie 25 minut w kolejce i oczywiście poszło już po 17.  Mimo, że wysłałam priorytetem, to nic raczej nie pomogło, dzisiaj nie dostaniesz.Głupio mi.   | |
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:12 | #38 | 
				 | 

Taką mam cichą nadzieję, że to Ogród poszedł w drobny mak. A poza tym chłopak wyłożył za mnie pieniądze i teraz będę płacić za coś co już nie istnieje.

Edytowane przez Baubo Czas edycji: 2005-10-11 o 16:18 Powód: tak lepiej brzmi | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:25 | #39 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2002-03 
				 | 

le feu sie raczej nie stluklo, bo plastikowa obudowe ma!    | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:29 | #40 | 
| Zakorzenienie | 

Też fakt!    | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:33 | #41 | 
| Zadomowienie | 

Ja pamiętam jak miałam nowiusieńkie 125 ml. EDP Hugo Bossa Boss Woman, którego zdążyłam zużyć ok. 2 ml.. Niestety moja siostrzyczka mi je stukła. Byłam WŚCIEKŁA! !!! Potem pachniał nim caały dom   . a w ogóle to była zabawna sytuacja. Ja sobie siedze na dole (łazienke mamy nan piętrze), chyba odrabiam lekcje, slysze, że coś sie w łazience stukło. Zaniepokoiłam sie. Usłyszałam krzyk mamy. W pewnym momencie z góry schodzi moja siostra, starsza ode mnie o 5 lat i duuzó wyższa, ale skuliła się tak, że byłyśmy prawie rózne. Minę miała jakby się miała rozpłakac (bo wie, że potrafię wpaśc w szał) i zaoferowała mi wtedy swoje równie nowiuśieńkie Green Tea E.Arden. Jednak nie dostało sie jej jakoś strasznie, a Green Tea jest jej  . 
				__________________ Ten more reasons that I need somebody new, just like Fru! | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 16:34 | #42 | 
				 | 

Na serio? Jej dzięki za info.     (Powiem w sekrecie, że kupowałam w ciemno  ) | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 19:37 | #43 | 
				 | 

Sprawa wygląda następująco: jestem szczęśliwą posiadaczką Un Jardin en M. -mówię to bez sarkazmu -zapach jest na prawdę cudowny i faktycznie pachnie jak ogród nad Morzem Śródziemnym (byłam kiedyś w Maladze i tam pachniało podobnie   ). Co do Le Feu to się okazało, że butelka była nieszczelna  i z niego wyciekło -ile ?-chłopak nie potrafi tego określić, bo butelka nieprzeźroczysta. Ma mi przywieźć i pokazać i zdecyduję czy wezmę. Jak nie, to da siostrze a ja zapłacę tylko za Jardin. I jak myślicie -co mam zrobić? | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 21:43 | #44 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-02 
				 | 

Jeśli wycieklo nie dużo to BRAĆ!! A co do drugiego calego zapachu to musi być piekny.Nie znam go, ale mieć w butelce zapach tak pięknego miejsca,wyjatkowego jakim jest ogród...zazdroszcze!! | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 21:59 | #45 | |
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-12 
				 |  Dot.: Pechowe przygody perfumiarskie Cytat: 
   Dostalam jakis czas temu probke balsamu do ciala Joop! Le Bain. Lezala, lezala i w koncu postanowilam ja wyprobowac. Zapach wydawal mi sie dosyc ciekawy. Wysmarowalam sobie tym rece i troszke szyje, do tego psiknelam sie Sensations Jil Sander (zapachy wydaly mi sie podobne, wiec pomyslalam, ze beda trwalsze) i pobieglam (doslownie) na wyklad. W koncu dotarlam do sali (oczywisice spozniona), zdjelam plaszczyk i poczulam, ze zbyt mocno pachne  Chyba pod wplywem ciepla zapach balsamu stal sie jeszcze bardziej intensywny. Wszyscy zaczeli sie na mnie dziwinie patrzec, jedna dziewczyna weszla do sali, pokrecila nosem i stwierdzila, ze cos tu mocno pachnie  Chyba niezbyt jej sie podobalo  Bylo mi straaasznie glupio, siedzialam jak na szpilkach i staralam sie nie ruszac, zeby nie "rozsiewac" tego zapachu. W koncu wpadlam na genialny pomysl i pobieglam do ubikacji zmyc ten nieszczesny balsam... Pomoglo. Wrocilam szczesliwa na wyklad i juz moglam swobodnie sie ruszac.   | |
|     |   | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2005-10-11, 22:11 | #46 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2003-06 
				 | 

Cytat: 
  , i później z rozpaczą obserwowałam straszliwe spustoszenia - od połowy (!) flakonu (uznali na szczescie reklamację) do niewielkiego ubytku. Moja Mama i przyjaciółka dostały, na własne wyraźne życzenie, takie właśnie trochę "podcieknięte", choć bardzo się obawiałam, że będą wietrzeć. Nic im się jednak nie stało, obie flaszki zostały zużyte w przepisowym czasie i pachniały cały ów czas tak samo. Sklep zresztą uznawał reklamację wszystkich, z obojętnie jakim "wyciekiem". Acha, perfumy nie parowały, tylko własnie wyciekały, było to widać po takim gęstym, lepkim nalocie na opakowaniu. Ja bym się chyba skłaniała ku wzięciu, szczególnie, jeżeli były kupione w przyjaznych amerykańskich cenach, bo zapach piękny i piekielnie ciężko dostępny. | |
|     |   | 
|  2005-10-11, 22:25 | #47 | 
				 | 

Dziewczyny wklejcie zdjęcie tego zapachu Le Feu(jak możecie) jestem ciekawa flakoniku..PLEASE!   | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 22:31 | #48 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-05 
				 | 

voila   Poczytaj też tu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=1307 | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 22:38 | #49 | 
				 | 

No to jestem ugotowana..ja go gdzieś widzialam.   | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 22:41 | #50 | 
| Zakorzenienie | 

Ale uwaga- Le Feu Light, które jest dostępne w sklepach, także jest w takiej kuli, ale jaśniejszej.   | 
|     |   | 
|  2005-10-11, 23:00 | #51 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2003-05 
				 | 

W rzeczy samej. Opakowanie bardzo podobne, jeno jaśniejsze, zapach już podobny mało. Szeroko dostępny.

| 
|     |   | 
|  2005-10-12, 03:07 | #52 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-01 
				 | 

Kiedys lecac samolotem rozchorowalam sie niezle.. mialam jakiegos wirusa i w atmosferze samolotowej pogorszylo sie, w dodatku bakterie przeniosly mi sie na oczy i dostalam paskudnego zapalenia spojowek   czulam sie normalnie jak zywy trup. z tego wszystkiego zostawilam w samolocie kosmetyczke.. gdzie byla niemal pelna, najwieksza butelka miracle  , poza tym krem estee lauder light source i krem pod oczy avene. tak to przebolalam, byly to moje drugie takie perfumy z wyzszej polki, dostalam od mamy na gwiazdke, wiec tym bardziej bylo mi przykro... w dodatku obslugiwala mnie niesamowicie opryskliwa stewardessa, jak nigdy, wiec skrecalo mnie na sama mysl o tym, ze wredne babsko zapewne znalazlo i przywlaszczylo sobie moje skarby... rozbicie zdarzylo mi sie niedawno  moja mama ma malutkie mieszkanko, lazienka jak pudeleczko.. ruszylam niebacznie reka i prask... ledwo co napoczeta butelka perfum - mamy ukochane od lat gabriela sabatini. lazienka jeszcze tygodnie potem pachniala niesamowicie duszaco. bylo mi strasznie przykro i glupio, a potem klocilysmy sie z mama czyja to tak naprawde byla wina.. ja twierdzilam, ze jej, bo postawila szklana butelke na krawedzi szafki, a ona, ze moja, bo stracilam  wiecej grzechow nie pamietam... | 
|     |   | 
|  2005-10-13, 11:54 | #53 | 
| Zadomowienie | 

W tamtym roku jednego dnia wzbogaciłam się o 2 nowe rzeczy, z których bardzo bardzo się cieszyłam  , mianowicie flakon 100 ml Fendi Donna (tej czarnej) i nowy samochód  , wrzuciłam Fendi do torebki i ucieszona wybiegłam z domu, po drodze jak to ja upusciłam torebke na chodnik po czym ją podniosłam i pobiegłam dalej do samochodu. Torebke położyłam na siedzeniu i jadę  ......, po chwili wyczuwam znany mi lubiany zapach ale o skali natężenia 100, ale nic to jadę dalej nieco zdziwona, że jeden psik na dekolt a tak mocno pachnie. Wysiadam z samochodu, biorę torebkę i patrzę, że mokra. Co się stało? Zbiłam perfumy, wyciekły sobie do torebki i wsiąkły w siedzenie   Zapach udało mi się wywabić dopiero po jakims pół roku a Fendi Donny nienawidze do dziś   | 
|     |   | 
|  2005-10-21, 22:14 | #54 | 
				 | 

Ok, jednak się zdecydowałam -biorę! Mam wrażenie, że drugiej okazji na kupno już nie będę miała    | 
|     |   | 
|  2005-10-22, 14:10 | #55 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2004-10 Lokalizacja: Silesia 
				 | 

Ja stłukłam w łazience synowi  jakiś męski zapach Aignera, chyba Statement, było jeszcze ok. 50 ml. Akurat sortowałam pranie na podłodze łazienki i zapach "umoczył" wszystko. Nawet po wypraniu pachniala tym zapachem pościel i wsjo co na  leżało na tej podłodze. Na szczęście pachniało przyjemnie. Swoich nigdy nie stłukłam, dla bezpieczeństwa trzymam w pokoju   
				__________________ Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie  . | 
|     |   | 
|  2005-11-02, 13:00 | #56 | 
| Wtajemniczenie Zarejestrowany: 2005-03 
				 |  Dot.: Pechowe przygody perfumiarskie 

Pamiętam otrzymane pod choinkę, swoje pierwsze "prawdziwe" perfumy. Był to wówczas nowy zapach, rok bodajże 2001- Exult, Naomi Campbell. Zdobiły moją półkę z książkami, używane wówczas sporadycznie, aż do dnia, w którym nagle poprostu...znikły  Poszukiwania nie przyniosły żadnego rezulatu, przesłuchania członków Rodziny-również, musiałam pogodzić się z ich brakiem. Najbardziej dziwił mnie fakt, iż za każdym razem, gdy weszłam do pokoju, czułam ich zapach bardzo wyraźnie  Dopiero po pewnym czasie, gnębiona przez sumienie młodsza Siostra wyznała, że ciut chciała je wypróbować, buteleczka wymknęła Jej się z dłoni i rozbiła na podłodze. Ok 28 ml, spadło jak gwiazdka z nieba i wsiąkło wówczas w dywan   
				__________________ Kiedy płaski kamyk jest cenniejszy dla dziecka niż najpiękniejsza zabawka? | 
|     |   | 
|  2005-11-02, 13:58 | #57 | 
| Zakorzenienie Zarejestrowany: 2005-04 
				 | 

Pechowe zdarzenie miałam jedno, kiedy to psiknełam sobie perfuamami prosto w oko  (nie pytajcie jakim sposobem, bo do dzisiaj nie wiem   płukanie wodą nic nie pomagało i w końcu wylądowałam w szpitalu, gdzie przyszła urocza Pani doktor, pachnąca dokładnie tym samym zapachem co moje oko. Śmiejcie się lub nie, ale jak weszła i wyczułam od niej perfumy to zwymiotowałam na posadzkę (mój mąż dodał wtedy, że dobrze że nie na Pania doktor  Była to czarna Coco mojej mamy, do której od tamtego czasu miałam potworna awersję i zawsze pewność, że ten zapach na mnie śmierdzi  ale ostatnio nabyłam Coco od naszej Benitki i dochodze do wniosku, że trauma mi minęła i chyba sama zacznę go pomalutku, od czasu do czasu nosić. Na razie wacham sobie koreczek i się oswajam z niemiłymi wspomnieniami   | 
|     |   | 
|  2005-11-02, 14:13 | #58 | 
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2004-07 
				 | 

Jeszcze jedno mi się przypomniało, właściwie nawet nie była to stłuczka, co... wylewka   Kiedy byłam jeszcze biedną studentką, po podłapaniu jakiejś hałturki postanowiłam sobie ładnie zapachnieć czymś nowym, niestety 120 zł, jakie miałam na ten nadprogramowy wydatek, z góry ograniczał rozmiar szaleństwa. Poszlam więc do Yves Rocher i po długich próbach i namyśle nabyłam w końcu Cantate Yves Rocher i mleczko do ciała z tejże linii. Flakonik miał jedną wadę - nie posiadał atomizera, a perfumy nakładało się koreczkiem. Mieszkałam wtedy w akademiku... Pewnego ranka moja współlokatorka poprosiła mnie o jakis drobizag, ale ponieważ się speszyłam, odpowiedziałam, żeby sama się obsłuzyła i wzięła co trzeba z mojej półki. Niestety, nieszczęsne Cantate stało na samym brzegu i koleżanka przez przypadek je potrąciła... Flakonik wylądował na podłodze, koreczek oczywiście nie wytrzymał upadku i cała zawartość znalazła się na podłodze. Bardzo mi go żal było zwłaszcza, że nigdy potem nie kupiłam już Cantate, a zapach bardzo mi się podobał. No a teraz juz go nie ma... 
				__________________ było, minęło. | 
|     |   | 
|  2005-11-02, 23:59 | #59 | 
| Rozeznanie Zarejestrowany: 2004-01 Lokalizacja: Opole 
				 | 

Mój wypadek perfumiarski był troszkę innego rodzaju. Otóż na pierwszym roku studiów pojechałam z chłopakiem do Wenecji. On kupił sobie perfumy na bezcłowce, ja nie-bo nie znałam żadnych zapachów górnopólkowych, a nie było czasu na wąchanie. Byłam smutna więc postanowilismy z chłopakiem, że w Wenecji kupimy dla mnie perfumki. No i rzeczywiście-wpadliśmy do eleganckiej perfumerii, godzinę wąchaliśmy wszystkie zapachy, w końcu padło na I eau par Kenzo. To miały być moje pierwsze porządne perfumy. Wziełam z półeczki kartonik, zapłaciliśmy w kasie i szczęsliwi wróciliśmy na miejsce zbiórki, po czym wsiadka do autokaru i do Polski. Po przekroczeniu polskiej granicy stwierdziłam, że powącham jeszcze raz jak pachną. Wyciągam, a tam-ku mojemu przerażeniu-żel pod prysznic Kenzo. Ale ja wtedy płakałam, nie wyobrażacie sobie. Chłopakowi było mnie tak szkoda, że jak wysiedliśmy w naszym- mieście od razu pobiegliśmy do Natury i tam mi kupił w prezencie Kenzo 30 ml  Buteleczkę mam do dziś, bo przywołuje wspomnienie tamtej przygody   | 
|     |   | 
|  2005-11-03, 01:05 | #60 | |
| Zadomowienie Zarejestrowany: 2005-09 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Cytat: 
  Aż mi się łezka zakręciła w oku, bo sama byłam kiedyś szczęśliwą posiadaczką Cantate (ale tylko mleczka). Pamiętam, że cudownie pachniało cynamonem. No a teraz można je tylko powspominać... | |
|     |   | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum Perfumy | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:40.