szukam przyjaciół,czuję się samotna :( - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-16, 19:26   #31
MalaPau
Raczkowanie

Dot.: szukam przyjaciół,czuję się samotna :(

watwek normalnie dla mnie.. I mimo iż mam 18 lat chłopaka, niby przyjaciolke z ktora jak dochodzi co do czego nie mamy o czym gadac, 3-4 znajomych przez neta, to jednak kontakt nie jest staly i w miescie nie mam nikogo.

Doskonale was dziewczyny rozumiem, ja czasem bakne jakies slowko do jednego kumpla ale caly czas o babskich problemach gadac? Ja i słucham i lubie mówic.
MalaPau jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:13   #32
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Napisane przez Brgvp27 Pokaż wiadomość
a w jakiej miejscowości dokładnie się znajdujesz ? mój narzeczony też pracuje w Anglii, może całkiem niedaleko

podpisuje się również pod Waszymi wcześniejszymi postami dziewczyny. Ja równiez jestem typem słuchaczki,obserwatorki.. . lubię pomagać,udzielić dobrej rady,ale zdecydowanie zbyt czesto to było jednostronne dlatego zamieściłam tu ten wątek..

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

sory,że się wtrącę..., ale nie dziwię się,że jest Tobie ciężko.... to rzeczywiście przykre,gdy nagle ludzie z dnia na dzień urywają kontakt bez wyraźnego powodu... ale z drugiej strony wydaje mi się,że takimi osobami nie ma co się przejmować... jeśli nie szanują ludzi oraz znajomości / relacji, to jak to świadczy o nich...? mam nadzieje,że tu na forum spotkasz rownież jakąs bratnią duszę , jakiej i ja szukam,która Cie zrozumie i nie zerwie kontaktu z byle powodu... przykro mi również z powodu nieudanego małżeństwa,ale czas leczy rany i teraz na pewno bedzie juz tylko lepiej. Tego Tobie zycze
Jak chodzi o malzenstwo, to mnie nie boli. Mam nowego partnera,mamy coreczke, zyje nam sie dobrze.
Przykre, ze kolezanki/przyjaciolki/znajome niechca utrzymywac kontaktu. Bo? Bo wyjechalam? Chce poprostu miec jakies kolezenstwo, pogadac, tak poprostu.

A wam wszystkim tu co napisaly, ze tez sa samotne, jak te znajomosci upadly?
Lub dlaczego sie nie rozwinely?
Napiszcie cos wiecej od siebie.
86lola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:46   #33
stina1983
Raczkowanie

U mnie znajomości bliskie upadły po przeprowadzce do innego miasta. Mam przyjaciółkę, ale ze względu na odległość nas dzieląca widzimy się raz na kwartał... Zawsze byłam osobą , która wychodzi do ninnych, stara się, zeby ta znajomość była fajna, ciekawa. Nie jestem w stanie jednak tolerować sytuacji kiedy ktoś odpisuje mi na smsa po 3 tygodniach, tłumacząc się brakiem czasu, wtedy odpuszczam, mam szacunek do własnej osoby. Nie jest mi z tą samotnością dobrze i pewnie długo nie będzie.
stina1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:50   #34
gabigosia
Przyczajenie

Wpadłam zupełnie przypadkiem na ten wątek.
Myślę że nie bez powodu,ponieważ tez odczuwam czesto pustkę...nie to żebym była jakaś strasznie nieszczęśliwa. Brakuje mi kumpelki, przyjaciółki do pogadania.Takiej z którą można "konie kraść"
Wiecie... przyjaźni takiej jak za czasów dziecka.
Zastanawiam się czy teraz to możliwe?
Tego właśnie mi brakuje...rozmów bez osądu, ironi , fałszu, interesownosci, zdrady itp...czy w dzisiejszych czasach dla mnie dorosłej kobiety możliwe jest doświadczyć jeszcze takiej przyjaźni?
Wierzę ze TAK...dlatego czekam na Was dziewczyny i na Wasze chęci do zaprzyjaznienia się ze mną, bo warto dzielić się swoimi smutkami, doświadczeniami i radosciami, bo dopiero wtedy wszystko nabiera sensu kiedy mamy z kim się tym dzielić
Mam partnera i jestem szczęśliwa...dla jasności żeby nikt źle mnie nie zrozumiałha
gabigosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-16, 20:54   #35
stina1983
Raczkowanie

Jest nas tu już całkiem sporo , w grupie raźniej
Stary 2014-05-17, 00:24   #36
86lola
Rotmistrz

Po malutku troche nas sie tu zbiera. Mysle, ze jak troche sie odkryjemy, co nas boli, co chcemy, czego oczekujemy to zrobimy sobie grupe wsparcia, jak I znajdziemy swoje bratnie duszyczki.

To moze napiszmy cos wiecej o sobie, oprocz tego gdzie mieszkamy ile mamy lat, czym sie zajmujemy, co lubimy robic itp.

Do Autorki watku: fajnie, ze go zalozylas
Stary 2014-05-17, 08:35   #37
kandao
Zadomowienie

więc może ja zacznę... W wieku 15- lat poznałam chłopaka, był starszy ode mnie o 8 lat.... Jednak ze względu na moich rodziców nie mogłam z Nim, być. PO za tym ja nie czułam się gotowa na bycie w związku, nie chciałam się z nikim wiążać, nie chciałam również iśc z Nim na wesele, po którym po pijaku sie powiesił, a jego rodzina uznała - najłatwiej.. że to przeze mnie...

Długo potem nie mogłam być z nikim.. W końcu nadszedł ten moment w którym poznałam kogoś dla którego znajdowałam coraz więcej czasu, zależało mi na znajomośc... byłam szczęśliwa. Jednak po roku, każdy mówił mi że M. mną manipuluję, i jestem pod jego"mocą" i tak chyba było, nie potrafiłam podjąc decyzji sama.... całe technikum żyłam na jego zasadach nigdzie nie wychodziliśmy weekendy spędzalismy u mnie w domu, może przez to nie mam tak wielu przyjaciół....

po trzech latach poznałam A. pokazywał mi jaka jestem naprawdę, co mnie śmieszy co lubię... ja postanowilam zerwać z M. nie dlatego że poznałam kogoś innego... ( nie chciała bym być osądzona) ale dla własnego komfortu psychicznego. Było to trudne, jednak trzy lata związku łączą, a raczej przyzwyczajają... Czułam się wspaniale w towarzystwie A. śmialismy się bez końca, zawsze mieliśmy o czym rozmawiać, było cudownie.... Ale i tu pojawił się pewien problem. A. Był księdzem... ( tu muszę wyciąć kawał historii bo nie opisała bym tego do jutra) ale dzisiaj jesteśmy szczęsliwym narzeczeństwem

Uff... ale się opisałam
kandao jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-17, 09:18   #38
86lola
Rotmistrz

KANDAO, gratuluje odwagi!!! Generalnie mam nadzieje, ze sie pozaprzyjazniamy, wiedzac cos wiecej o sobie, bo ktos moze miec podobna historie do Twojej I juz bedziecie miec wspolny tamat do rozmow.

Jak widac, czesto brak znajomych to poprostu toksyczne zwiazki. Tez w takim bylam I ciesze sie na kazdego czlowieka ktoremu uda sie wyrwac z takiego bagna.
Stary 2014-05-17, 09:32   #39
kandao
Zadomowienie

Odwaga, strach.... zawsze jak sobie to przypominam muszę przytulić TŻ. żeby wiedzieć że już jest mój i nikt mi go nie zabierze
Stary 2014-05-17, 14:05   #40
86lola
Rotmistrz

Widze, ze watek troche stoi w miejscu. Mam nadzieje, ze tylko chwilowo. No dziewczyny, chcecie miec znajomosci to piszczcie o sobie. Podzielmy sie nie tylko swoimi historiami. Moze powiedzmy co robimy w danym momencie lub o czym myslimy.
Chyba, ze juz piszecie ze soba na priv?
Stary 2014-05-17, 18:42   #41
Ewusia2305
Przyczajenie

Też chciałabym zawrzeć wartościowe znajomosci. Nie wiem co robiłam źle, że tak mało mam przyjaciół. W sumie tylko 1 przyjaciółkę. Właśnie zostawił mnie mężczyzna, który jest dla mnie ogromnie ważny. Zostawił mnie, mimo, że mnie kocha. Zrezygnowałam z pracy bo miałam iśc do innej, ale nie wyszło. Siedze w domu z rodzicami, z którymi nie rozmawiam. Kilka lat temu rozstałam się z mężem. To była ogromna pomyłka. Mam jednak to ogromne szczęście, że mam synka 4,5 letniego. On jest iskierką. Ale ostatnio już wszystko się sypie.
W piątek mam urodziny i chciałam zorganizowac jakieś mini przyjęcie i wiecie co? Nie mam kogo zaprosić... Bo nie mam znajomych....

Naużalałam się i obiecuję, że to się więcej nie powtórzy.
Ewusia2305 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-17, 19:47   #42
86lola
Rotmistrz

Cytat:
Napisane przez Ewusia2305 Pokaż wiadomość
Też chciałabym zawrzeć wartościowe znajomosci. Nie wiem co robiłam źle, że tak mało mam przyjaciół. W sumie tylko 1 przyjaciółkę. Właśnie zostawił mnie mężczyzna, który jest dla mnie ogromnie ważny. Zostawił mnie, mimo, że mnie kocha. Zrezygnowałam z pracy bo miałam iśc do innej, ale nie wyszło. Siedze w domu z rodzicami, z którymi nie rozmawiam. Kilka lat temu rozstałam się z mężem. To była ogromna pomyłka. Mam jednak to ogromne szczęście, że mam synka 4,5 letniego. On jest iskierką. Ale ostatnio już wszystko się sypie.
W piątek mam urodziny i chciałam zorganizowac jakieś mini przyjęcie i wiecie co? Nie mam kogo zaprosić... Bo nie mam znajomych....

Ale czemu masz sie nie wyzalic? Jak czlowiek wyleje z siebie smutki, to potem jest mu troszke latwiej.

Czemu nie rozmawiasz z rodzicami?
Stary 2014-05-17, 20:36   #43
stina1983
Raczkowanie

Nie trać wiary, jeszcze znajdziesz godnego faceta, masz w domu skarb-synka i to jest najważniejsze ! Czemu nie rozmawiasz z rodzicami ? Jeśli Cię to pocieszy to rok temu jak miałam zrobić trzydziestke to też się okazało że nie ma dla kogo, było to bardzo przykre, ale jak ze wszystkim po pewnym czasie żal zniknął .

Co tam u was dziewczyny, jesteście ?
Stary 2014-05-17, 20:43   #44
86lola
Rotmistrz

Ja staram sie zagladac tu co jakis czas. Wiec jestem
Ale co z reszta?Niemacie czasu, czy odwagi, albo checi cos napisac?
Stary 2014-05-18, 05:34   #45
kandao
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia2305 Pokaż wiadomość

Nie uzalasz sie nad soba tylko opowiadasz o tym co Cie gryzie. Tez nie mam przyjaciol. Kazdy raczej pisze zeby o cos poprosic ..

My z Tz nie mamy tutaj wiekszych znajomosci. Wlasciwie troszke rodziny z ktora tez roznie bywa. Z rodzina A. Nie utrzymujemy kontaktu. Ja nie mialam siostry. Mam za to trzech braci... moge na nich liczyc w kazdej chwili, ale to nie to samo.

Niedziele spedzam sama bo narzeczony idzie do pracy... wiec pewnie bede dzis czesciej.

Buziaczki kochane :-*:-*:-*:-*:-*:-*

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-05-18, 07:49   #46
stina1983
Raczkowanie

Pozdrowienia z rana Ja narazie uciekam na spacer z wielkim psem, a potem tu wpadnę
Stary 2014-05-18, 10:26   #47
Talantea
Zakorzenienie

Ja napisze cos wiecej o sobie po poludniu. Ladna pogoda u mnie wiec korzystam

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 11:43   #48
kandao
Zadomowienie

U mnie tez pieknie... a Tz w pracy . ja robie ciachoo

Stary 2014-05-18, 13:12   #49
LoieFuller
Raczkowanie

Hej Dziewczyny!

wątek w sam raz dla mnie, bo niestety i ja bardzo często czuję się samotna. Czy można dołączyć?

Mam 25 lat, jestem z Wrocławia.
Jestem wrażliwą osobą, ale i otwartą na nowe znajomości - poznanie kogoś z moich okolic jak i z drugiego końca Polski., bo często nie mam z kim ani do kogo wyruszyć w małą wyprawę a marzą mi się wojaże do innych miast. Chętnie wyskoczyłabym na kawę albo popisała maile z kimś, kto nadaje na tych samych falach.

Pozdrawiam
LoieFuller jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:14   #50
kandao
Zadomowienie

Czesc Milo ze napisalas.. wroclaw ♥ wybieramy sie tam kiedys z Tz podobno piekne miasto. Moj kandao@poczta.onet.pl

Pozdrawiam

Edytowane przez kandao
Czas edycji: 2015-01-08 o 20:22
Stary 2014-05-18, 13:26   #51
stina1983
Raczkowanie

kandao a jakie ciasto upieklas pochwal się
Stary 2014-05-18, 13:30   #52
Pani_Ka19
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

A ja jestem praktycznie sama od kiedy zaszłam w ciążę (to zaraźliwe?). Przyjaciół już nie miałam, bo to już wcześniej się skończyło. Teraz mam męża, z którym od jakiegoś czasu nie rozmawiam, bo 'jego relaksuje gra albo internet', a nie mój bełkot. Zawsze jest po pracy, przed pracą, ewentualnie ma wolne i ma przecież prawo do odpoczynku przy komputerze 10godzin.
Mam syna i mam nadzieję, że jak podrośnie to będziemy się przyjaźnić w miarę możliwości matka-syn
Pani_Ka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-18, 13:40   #53
kandao
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość
kandao a jakie ciasto upieklas pochwal się
Serniczek z jablkami

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Pani_Ka19 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

A ja jestem praktycznie sama od kiedy zaszłam w ciążę (to zaraźliwe?). Przyjaciół już nie miałam, bo to już wcześniej się skończyło. Teraz mam męża, z którym od jakiegoś czasu nie rozmawiam, bo 'jego relaksuje gra albo internet', a nie mój bełkot. Zawsze jest po pracy, przed pracą, ewentualnie ma wolne i ma przecież prawo do odpoczynku przy komputerze 10godzin.
Mam syna i mam nadzieję, że jak podrośnie to będziemy się przyjaźnić w miarę możliwości matka-syn
Ostatnio ze znajoma rozmawialysmy o malzenstwach i ciazy... czy zblizaja czy oddalaja... ale doszlyszly do wniosku ze jednak wszystko zalezy od ludzi. To ile synek ma lat ?

Stary 2014-05-18, 14:38   #54
Pani_Ka19
Raczkowanie

Kandao 2,5roku prawie. Istny mały terrorysta
Stary 2014-05-18, 14:50   #55
kandao
Zadomowienie

Cytat:
Kandao 2,5roku prawie. Istny mały terrorysta
Male dzieciaczki sa super. wiesz. Jak juz nauczyl sie chodzic to musi pokazac co potrafi

Stary 2014-05-18, 14:58   #56
stina1983
Raczkowanie

Cytat:
Cześć dziewczyny

A tak zawsze było z tym męża relaksem, czy dopiero od jakiegoś czasu ? Powiem Ci że ja mam podobną sytuacje, moj partner bardzo dużo pracuje, istny tytan pracy, a po pracy pracuje i robi inne rzeczy na komputerze, więc czas wolny spędzany razem to zaczyna być rzadkość. A właśnie staramy się o dziecko i nie wiem jak to kiedyś będzie... A mąż pomaga Ci przy małym ?

kandao ciasta uwielbiam, chyba wszystkie , bardzo lubię piec, myślę o blogu kulinarnym ale nie wiem czy mi wyjdzie.
Stary 2014-05-18, 14:59   #57
kandao
Zadomowienie

Ja uwielbiam piec. Z jedzeniem jest roznie

Stary 2014-05-18, 15:30   #58
Pani_Ka19
Raczkowanie

StinaPomaga, ale bardzo rzadko. Z jego 'relaksem' zaczęło się tak pół roku temu. Wiem, że ma dosyć ciężką pracę (ceramika), ale bez przesady. Jego dzień wygląda tak, że 8 godzin pracy, a 16 to sen + komputer + kuchnia.
Nawet jak bierzemy jakieś wino (naiwna myśli o wspólnym wieczorze), to kończy się tak, że ja siedzę sama i nie mam do kogo gęby otworzyć, a on siedzi w fotelu obok np na fb i gada z kimś.
Stary 2014-05-18, 15:45   #59
kandao
Zadomowienie

Cytat:
StinaPomaga, ale bardzo rzadko. Z jego 'relaksem' zaczęło się tak pół roku temu. Wiem, że ma dosyć ciężką pracę (ceramika), ale bez przesady. Jego dzień wygląda tak, że 8 godzin pracy, a 16 to sen + komputer + kuchnia.
Nawet jak bierzemy jakieś wino (naiwna myśli o wspólnym wieczorze), to kończy się tak, że ja siedzę sama i nie mam do kogo gęby otworzyć, a on siedzi w fotelu obok np na fb i gada z kimś.
Miałam tak z moim poprzednim partnerem, pracował przy Granicie, jego ojciec miał firmę. Pracowali od 6:30 do okolo 18 - w zależności od dnia, klienta, itd.

Po roku znajomości chciałam żeby odwiedził mnie częściej niż sobota i niedziela po 5 godzin... A czasem i mniej. Tak więc on odpisał mi że nie będzie marnował pieniędzy na paliwo, ponieważ cięzko pracuje .. ( mieszkaliśmy 16 km od siebie, w dodatku często bywałam u babci jakieś 4 km od niego) Tak więc ja zaproponowałam , że gdy będzie pogoda ja będę go odwiedzać będąc u Babci, powiedział mi że nie ma takiej możliwości bo jego rodzice się nie zgodzą ( dodam że miał 24 lata ) Kiedy chciałam gdzieś wyjść, marudził że nie ma siły, na głupi spacer musiałam go siłą wyciągać...

I teraz mam porównanie, obecny TŻ poświęcił mi 13 lat swojego życia, pewną pensję, i kontakty z rodziną. Zrobił to dla mnie... I tylko ( albo AŻ) dlatego że mnie kocha.... jejku aż mi łezka poleciała.... ;( sorki że smuce...

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez stina1983 Pokaż wiadomość

kandao ciasta uwielbiam, chyba wszystkie , bardzo lubię piec, myślę o blogu kulinarnym ale nie wiem czy mi wyjdzie.
Załóż załóż będę Codziennym gościem ja uwielbiam, piec smażyć, gotować po prostu uwielbiam. ale nie miałabym chyba czasu na bloga. Nie koniecznie lubie jeśc przez co wyglądam jak anorektyczka

Ale kuchnia to takie moje małe królestwo.
Stary 2014-05-18, 15:46   #60
stina1983
Raczkowanie

Pani_Ka19A rozmawiałaś z nim na ten temat ? ( choć wiem jak brzmi odpowiedź pewnie że rozmawiałaś ) Pytam bo tak jak wspomniałam mam podobnie ale dopominam się co jakiś czas, bo myślę , że z czasem może się to pogłębiać. A skutkiem tego stają się dwie obce osoby w związku, którym nie chce nic się wspólnie robić

Wspomniałaś że wasz synek ma już 2,5 roku więc jest pewnie bardzo aktywny i chcesz mu wiele rzeczy pokazać. Czy mąż w tym uczestniczy ? Chodzi mi o jakieś wyjazdy w trójkę, spacery itp.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości