![]() |
#31 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jak oczyścić wątrobę? Tabletki?
Ja stosuję ogólnie taką herbatkę xxx ogólnie jestem zwolennikiem naturalnych środków a ta herbatka działa na mnie bardzo dobrze
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-06-30 o 16:27 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam ostatnio badania i wyszedł mi nadmiar żelaza we krwi przez co miałam też zawyżone wyniki wątrobowe więc też musze zacząć pić herbatki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
BAN stały
|
Cytat:
Sama zbadałam sobie próby wątrobowe jakiś czas temu przy okazji badan pracowniczych. No nie jest tak źle ale również nie jest dobrze, mogłoby być trochę lepiej ;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Po co w zasadzie chcesz tą wątrobę oczyszczać? I skąd wiesz że się "zabrudziła"
CIEKAWY BLOG O ODCHUDZANIU Edytowane przez graczocholiczka Czas edycji: 2016-09-25 o 17:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
BAN stały
|
Cytat:
Co do oczyszczania to pewnie autorka tak po prostu to ujęła. Chodzi o to,że jak sie nadwyręzy wątrobę lekami albo alkoholem to przy badaniach wychodzą złe czynniki wątrobowe. Najlepiej jest aby wszystko wróciło do normy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
na oczyszczenie wątroby bardzo dobra jest szczeć
![]()
![]() |
#38 |
Blood and fire
|
Można się załamać, jeśli trafi się na takie tematy. Poziom wiedzy w narodzie po prostu rzuca na kolana. "Oczyszczanie" wątroby tabletkami lub suplementami - kompletna głupota.
Zanim zaczniecie się bawić w takie rzeczy, poczytajcie, jak działa wątroba i jakie są jej czynności. Jednym z głównym zadań tego gruczołu jest właśnie oczyszczanie organizmu. To oznacza, że przechodzą przez nią wszelkie niepotrzebne substancje chemiczne, które znajdują się w organizmie. Od alkoholu poczynając, poprzez konserwanty żywności aż po - tak, wszelkie możliwe substancje zawarte w suplementach i tabletkach. Im więcej je się tabletek, tym usilniej wątroba próbuje wydalić to, co zjadacie. Przeciążenie tych mechanizmów prowadzi do zapaleń, a w konsekwencji - marskości wątroby, czyli trwałego uszkodzenia. Stąd podwyższone wskaźniki wątrobowe. Jedną z najgorszych rzeczy dla wątroby jest alkohol, szczególnie w dużych ilościach na raz. Równocześnie jednak wątroba jest jednym z tych organów, które regenerują się najlepiej w organizmie. Dlatego "oczyszczanie" (ciekawe z czego?) jest proste: wyeliminować wszelkie tabletki, chemię i alkohol, prosta zdrowa dieta. Łudzenie się, że łykanie jakichkolwiek suplementów da efekt, to głupota - to tylko nasila problemy. Widziałem gdzieś wyżej zdanie o tym, że wątrobie szkodzi cukier, w tym fruktoza - kompletny idiotyzm. Cukier to podstawowe paliwo organizmu, a kolejną funkcją wątroby jest magazynowanie glikogenu (to taki cukier), aminokwasów, a także różnych związków, np. żelaza (dlatego w anemii poleca się jedzenie wątróbki). Ogólnie szkodliwy dla organizmu jest nadmiar cukrów połączony z bezruchem - ale to zupełnie inna bajka. A propos rzekomej szkodliwości fruktozy wystarczy powiedzieć, że fruktoza jest podstawowym cukrem zawartym w owocach. Nie słyszałem, aby ktokolwiek uznawał owoce za szkodliwe. Podobnie jest z miodem - bardzo wartościowy pokarm, ale znowu - nadmiar cukru + mało aktywny tryb życia to proszenie się o kłopoty. Jedną z najgorszych rzeczy, jakie można sobie zrobić, to łykanie na własną rękę środków przeciwbólowych, w tym paracetamolu (składnik m.in. Apapu), który jest diabelnie szkodliwy, a przedawkowany wręcz śmiertelny. Jeśli chcecie oczyszczać wątrobę to zrezygnujcie przede wszystkim z leków kupowanych na własną rękę i darujcie sobie wszelkie suplementy. Prosta, zdrowa dieta i żadne oczyszczanie nie będzie potrzebne. Wątroba zregeneruje się błyskawicznie.
Natura twoja jest zła Z tym się pogódź Woła przez ciebie głosem który cię przeraża Słowami których zdawało ci się - nie miałeś w sobie Wytryska z ciebie inna niźli o niej mniemasz jak wrzące źródło o zapachu siarki pod którym omdlewają zielone łąki pozoru Edytowane przez Szybkobiegacz Czas edycji: 2016-07-21 o 19:43 Powód: pomyłka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Koleżanko, zapewne "oczyszczanie" to chodzi o to, żeby przeciążonej wątrobie dać możliwość "ustabilizowania się" i powrotu do normalnej pracy, tak mówiąc w dużym skrócie...
Oczywiście, że wątroba jest wielką fabryką, w której zachodzi tysiące procesów chemicznych, a jej główną rolą jest odtruwanie organizmu. Sęk w tym, że ta fabryka ma też swój limit pracy... Tak jak w zwykłej fabryce ludzie mają kres swoich możliwości i pewnych dniówek, czy limitów miesięcznych nie przeskoczą, tak samo jest z wątrobą. Toksyny i brudy będą "czekać w kolejce" trując przy tym organizm, a niektóre toksyny prędzej czy później ją zniszczą (vide długotrwały alkoholizm, albo amantadyna, czy duża dawka ibuprofenu...). Wątroba ma swoją charakterystykę pracy, jak się człowiek długotrwale głodzi, to też nie jest korzystnie (choć bardziej obrywa tutaj pęcherzyk żółciowy), tak samo dowalenie jednorazowo np. tłustego mięcha i wódki sprawi, że wątroba dostanie obciążenie, niczym suchoklates 100 kg do dźwigania ![]() Wracając do tematu, czy możecie mi podpowiedzieć, co wybrać? Mianowicie chciałbym się przez jakiś czas przeprosić z ostropestem plamistym, jednakże nie mam pewności, który wybrać. Znalazłem sklepy z ekologiczną żywnością i sokami, tylko co wybrać? W postaci ziaren zmielonych, niezmielonych, czy w formie soku? Co polecacie i co powinno zapewnić dobrą skuteczność i względną trwałość? Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Przyczajenie
|
chyba najlepszy jest ostropest w formie najbardziej zbliżonej do naturalnej, tutaj znajdziesz zmielone nasiona ostropestu: xxx nie ma żadnego określonego smaku więc można go po prostu dodawać jako przyprawę do potraw, mała łyżka dodana do zupy załatwia sprawę
![]() Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2016-07-27 o 15:16 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Przyczajenie
|
istnieje wiele różnych metod wspierających wątrobę, jedną z nich jest ostropest (chyba najlepsza). Ostropest posiada składniki, które często używane są w lekach na receptę na regenerację wątroby. Może zainteresuje Cię ten artykuł: xxx
Olejek z ogórecznika jest świetny nie tylko na trądzik, ale na kilka innych problemów ze skórą. Więcej poczytacie na: https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-07-27 o 19:39 Powód: Reklama bloga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
Faktycznie nie ma czegoś takiego jak oczyszczenie wątroby bo wątroba sama sie oczyszcza ale mozna to wspomagać:
nie pić alkoholu ograniczyc przyjmowanie leków stosować zioła, które mają dobry wpływ na wątrobę jak na przykład wspomniany tutaj ostropest. Hepa vitale znam, przyjmowałam miesiąc temu i byłam zadowolona. Może w przyszłosci również do niego wrócę ( przyjmuje tabletki antykoncepcyjne tak wiec raz na jakisc czas wspomagam w taki sposob wątrobę). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
Ostropest!! Ja używam w postaci oleju, 5ml raz dziennie załatwia sprawę. Swój mam z xxx bodajże. Zamawiałam z jakiegoś sklepu internetowego ale nie pamiętam konkretnie którego
![]() Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-31 o 08:02 Powód: Reklama. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Ja również ciągle wracam do ostropestu. Ile bym nie przyjmowała różnych srodków na wątrobę to mam wrażenie,że ostropest najlepiej na mnie działa. Oczyszcza organizm, poza tym dobrze działa nie tylko na samą wątrobę ale ogólnie na organizm. Również podobnie jak Wy przyjmuję w Hepa Vitale.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
BAN stały
|
Ja również miałam do czynienia z ostropestem w postaci oleju ale ni przypadło mi to do gustu. Zdecydowanie bardziej wole przyjmować środek w postaci ziól. Hepa Vitale jest faktycznie fajny. Trochę drogi ale nie wykluczam,ze zakupie kolejne opakowanie po tym jak wykończę obecne. Działanie jest.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-08-31 o 08:03 Powód: Reklama w cytacie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Przeczytajcie o kuracji oczyszczającej wątrobę dr Huldy Clark
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Ja nie biorę tabletek, bo boję się o swoją wątrobę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Można spróbować kuracji mniszkiem lekarskim, który pomaga pozbyć się toksyn z organizmu, oczyszcza wątrobę i działa moczopędnie. Pić napar (łyżeczka na 200 ml wrzątku 1-2 razy dziennie) lub przyjmuj gotowy ziołowy wyciąg.
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Zaczęłam się odchudzać, a raczej chce się dobrze czuć w swoim ciele, bo ostatnio trochę się zaniedbałam i wątroba zaczęła mi dokuczać.No i Hepa Vitale też mi w tym pomagają, niby nic wielkiego ale samopoczucie znacznie lepsze. Wiadomo same ziółka to tutaj nic nie dadzą ale w połaczeniu z dietą jest naprawę super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Największy błąd jaki zrobiłam to stosowanie tabletek na wątrobę, było tylko jeszcze gorzej. Hepa Vitale pomogło mi rozwiązać problem, teraz czuje się dużo lepiej, przemiana materii jest lepsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
na wątrobe polecam NAC (n- acetylocysteina)
![]() |
#52 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A jaką dietę stosujesz oprócz ziół? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
Dobrze prawią powyżej - ostropest plamisty bardzo skutecznie wspomaga wątrobę
![]() Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2018-10-16 o 11:37 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Przyczajenie
|
Oczyszczanie ciała zajmuje bardzo ważną rolę w moim życiu. Każda osoba powinna być świadoma, ile toksyn znajduje się w jego ciele. Aby rozwiązać ten problem, wolę na przykład używać tabletek. Jest to rzeczywiście bardzo ważne pytanie, od tego zależy wiele czynników dotyczących naszego zdrowia. Zdecydowanie radzę być stale badanym przez lekarza, co gwarantuje, że będziecie świadomi tego, co dzieje się z waszym ciałem. Сhciałbym, aby wszyscy byli zdrowi i nigdy nie mieli problemów ze swoim zdrowiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Przyczajenie
|
To prawda , warto się regularnie badać i w razie czego słuchać tego co ma do zaproponowania lekarz pod kątem lekarstw
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.