złe wychowanie czy parcie na szkło? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-03, 14:26   #31
ajah
wańka wstańka

Dot.: złe wychowanie czy parcie na szkło?

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
wtedy jak dla mnie by się sama bardziej skompromitowała, dlaczego? gdzie Gorzów a gdzie Pomorze aby ona stawała w ich obronie.

a że szkoła jej się czepia, to nic dziwnego zrobiła wielka krzywdę szkole pokazując że wychowują tak bezczelne małolaty, więc tu się nie ma co dziwić, za głupotę własną się płaci, przykozaczyła, zrobiłą sobie reklamę to teraz niech płaci za to cenę. nie szkoda mi jej ani trochę.

a co do rodziców, to ona pewnie nie od wczoraj taka jest a od dawna, rodzice nie reagowali to teraz jest tego efekt, to jest efekt luźnego wychowania niestety.

masz rację powinna go zaatakować w sposób merytoryczny a nie rzucając hasełko i robiąc głupie miny, bo to nie świadczy o odwadze a głupocie.

a ta akcja z kwiatami była naprawdę żałosna, jeszcze gdyby te kwiaty sam kupił, ale kwiaty dostał od szkoły i potem wspaniałomyślnie chciał je ofiarować dziewczynie, dział PR Tuska zawiódł na całej linii.

Podejrzewam, że w domu słyszała hasła przeciwko Tuskowi. Szkoda, że tylko hasła sobie przyswoiła

Inna sprawa, ze szkołą Marysi nalezy do tych, które kreują się na takie, co popierają samodzielne myślenie ucznia, czasami w atmosferze luzu właśnie.

Edytowane przez ajah
Czas edycji: 2014-06-03 o 15:21
ajah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 15:23   #32
Bananalama
jestę wieszczę

Nie wiem czemu się dziwisz, Imperialisto. Ze szkół usuwali ciężarne małolaty, albo 18-latki, co się rozebrały w jakimś programie czy gazecie, to i takich zachowań mogą nie tolerować. Dobre imię szkoły i te sprawy.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 16:20   #33
taszkin
Zakorzenienie

Co Wy z tym "luźnym wychowaniem"? Z tego co czytałam, dziewczyna ma dom z zasadami, ale własnie takimi. Codziennie wpajana wyższość nad innymi. Jej rodzice sa z niej dumni. Tu nie ma błędów wychowawczych, tu jest brak rozsądku, kultury, pokory, wpojona nienawiść do bliźniego. To się wynosi z domu. Tacy są jej rodzice.
Najlepiej wszystko zrzucić na brak zasad i klapsów, zaniedbanie wychowawcze. Zrzucić na "nowoczesny styl", bo przeciez wychowanie bez tresury jest prawicowo "be". I trzeba taki argument podnieść, choćby nie miał w ogóle znaczenia w sytuacji dziewczyny.
Ona nie jest zaniedbana wychowawczo, ona właśnie taka jest, świadomie przez rodziców wycho(do)wana.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2014-06-03 o 16:36
taszkin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 17:00   #34
Imperialista
BAN stały

Moim zdaniem Tusk bardziej się ośmieszył niż ta dziewczyna. Zobaczcie sobie pracowniczki kancelarii premiera, które rzuciły się na dziennikarzy którym dziewczyna udzielała wywiadu. Czy teraz trzeba mieć pozwolenie, żeby mówić o premierze?

http://demotywatory.pl/4344129/Praco...ow-z-uczennica

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Napisane przez taszkin Pokaż wiadomość
Co Wy z tym "luźnym wychowaniem"? Z tego co czytałam, dziewczyna miała dom z zasadami, ale własnie takimi. Codziennie wpajana wyższość nad innymi. Jej rodzice sa z niej dumni.
Ze mnie ojciec nie byłby dumny, ale tylko z jednego powodu - za pewne w przyszłym dorosłym życiu znajdą się tacy, co będą tej dziewczynie rzucać kłody pod nogi, bo nie kocha "najlepszego" premiera. Jednak wychowanie jest wzorowe, bo dziewczyna nie kryje poglądów i jest szczera.

Cytat:
Tu nie ma błędów wychowawczych, tu jest brak rozsądku, kultury, pokory, wpojona nienawiść do bliźniego. To się wynosi z domu. Tacy są jej rodzice.
Czyli jak Tusk przyjedzie na moją uczelnię, mam być miły i udawać, że jest wspaniałym gościem? I bić mu brawo za jakieś przemówienia? Gdzie widzisz nienawiść do bliźniego poza tym, że nazwała Tuska "zdrajcą" i odwoływała się do jego wypowiedzi sprzed ponad 20 lat, które są FAKTEM?

Cytat:
Najlepiej wszystko zrzucić na brak zasad i klapsów, zaniedbanie wychowawcze. Zrzucić na "nowoczesny styl", bo przeciez wychowanie bez tresury jest prawicowo "be". I trzeba taki argument podnieść, choćby nie miał w ogóle znaczenia w sytuacji dziewczyny.
Patrzcie, niby prawica tresuje swoje dzieci klapsami, a tutaj dziewczyna bez pardonu nazwała najważniejszą osobę w państwie (bo chyba nie jest nim Komorowski) "zdrajcą". Brawa dla niej, bo to oznacza, że młodsze pokolenie nie będzie stadem lemingów jak pokolenia solidarnościowe i komunistyczne, które bezmyślnie zawierza "władzy".

Marsz Niepodległości, sukces Korwina-Mikke, wypowiedź licealistki o Tusku - coś czuje, że przyszłość będzie ciekawa.

Cytat:
Ona nie jest zaniedbana wychowawczo, ona właśnie taka jest, świadomie przez rodziców wycho(do)wana.
Najlepiej gdyby jeszcze miała dygnąć przed lordem Tuskiem i się uśmiechać? Niektórym marzą się czasu Gomułki, gdzie cały naród szedł za partią.

Cytat:
Imperialisto, powiedz, co ma Tusk do Lizbony oprócz ówczesnego entuzjazmu?
Tusk zarządził dyscyplinę partyjną i zagłosował za traktatem lizbońskim. Tak samo zresztą jak wielki eurosceptyk Kaczyński, które chciał nas pozbawić fundamentu niepodległości - własnej armii. Dosłownie tylko około 50 posłów PiSu zagłosowało przeciw. A jak się doczytałaś, traktat lizboński pozbawia nas niezależności od UE.

---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu się dziwisz, Imperialisto. Ze szkół usuwali ciężarne małolaty, albo 18-latki, co się rozebrały w jakimś programie czy gazecie, to i takich zachowań mogą nie tolerować. Dobre imię szkoły i te sprawy.
Jeszcze wcześniej usuwano ze szkoły za "element wywrotowy" bądź "reakcyjność".
Imperialista jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 17:06   #35
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Imperialista Pokaż wiadomość
Ze mnie ojciec nie byłby dumny, ale tylko z jednego powodu - za pewne w przyszłym dorosłym życiu znajdą się tacy, co będą tej dziewczynie rzucać kłody pod nogi, bo nie kocha "najlepszego" premiera. Jednak wychowanie jest wzorowe, bo dziewczyna nie kryje poglądów i jest szczera.
ze mnie rodzice na pewno nie byli by dumni, nie dlatego bo obraziłem Tuska, a ze zachowałem się w sposób bezczelny okazując zupełny brak kultury i brak szacunku do innej osoby.
jednak ktoś kto uważa siebie za katolika powinien o tym wiedzieć, no ale to pięknie obrazuje takich ludzi co Boga mają w hasłach a nie w sercu.

Cytat:
Czyli jak Tusk przyjedzie na moją uczelnię, mam być miły i udawać, że jest wspaniałym gościem? I bić mu brawo za jakieś przemówienia? Gdzie widzisz nienawiść do bliźniego poza tym, że nazwała Tuska "zdrajcą" i odwoływała się do jego wypowiedzi sprzed ponad 20 lat, które są FAKTEM?
ale powiedziała o tym po czasie, nie powiedziała tego wprost i oto tu chodzi, o robienie z siebie wielkiej patriotki na pokaz przed ludźmi bo rzuciła hasełkiem, ale nie podparła go żadnymi argumentami w tamtej chwili, tak to i ja mogę, rzucić hasło a po paru godzinach przygotować uzasadnienie do wypowiedzi gdzieś w internecie.

Ty się cieszysz że rośnie niby lepsze pokolenie, a ja jestem przerożony bo to pokolenie ludzi wychowanych w luksusach bo tak to są luksusy nie to co moje pokolenie rocznika z 80 i później które pamięta kolejki w sklepach, braki na półkach, brak zabawek, brak komputerów itd, to pokolenie ma wszystko, nawet wojska obawiać się nie musi i rośnie takie zdegenerowane pokolenie niemające szacunku do nikogo, dobrze to także widać w środkach komunikacji miejskiej, mało który małolat dzisiaj ustąpi miejsca starszej osobie, ludzie ze starego pokolenia to zrobią, młodzi jeszcze zbluzgają starszą osobę czy kobietę w ciąży.
więc tu się nie ma co cieszyć, tu trzeba płakać i modlić się aby służba wojskowa wróciła i dużą część tych małolatów zagonić w kamasze, może choć część z nich nabierze szacunku do innych, skoro rodzice nie są w stanie nauczyć ich szacunku.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 17:30   #36
201607050913
Konto usunięte

Ja bym jej tak tym wiekiem nie usprawiedliwiała. Sorry, 17 lat to już nie takie dziecko. W tym wieku moi znajomi ze szkoły prowadzili naprawdę zaawansowane dyskusje polityczne i światopoglądowe. Poza tym, nie ma 12 lat, żeby nie wiedzieć kiedy jak się wypada zachować i co to jest kompromitacja. Dla mnie jej zachowanie to żenada i nie jest mi jej żal, jeśli chodzi o konsekwencje społeczne czy szkolne. W tym wieku powinno się myśleć już naprawdę logicznie.
201607050913 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 17:46   #37
Stace
Zakorzenienie

Najlepszy jest klub popierających jej zachowanie na fb

Cytat:
Wszystko sprowadzasz do "bo ja": "bo ja zawsze czytam", "bo ja umiem ocenic ryzyko". A poza toba jest multum spoleczenstwa, wiec lepiej zalozyc jego glupote, niz przecenic geniusz
No tengas miedo a volar
Stace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 17:49   #38
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stace Pokaż wiadomość
Najlepszy jest klub popierających jej zachowanie na fb
w sieci popierają, a widząc Tuska większość by nic nie powiedziała.
Stary 2014-06-03, 17:51   #39
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:

Nie trzeba bić brawa i nie trzeba nawet być miłym. Jak już nazywać zdrajcą to poprzeć to czymś innym niż sloganem zasłyszanym od tatusia i pozować dalej do fotek. Można natomiast być kulturalnym. Dyskutować, wymieniać poglądy, racje. Nie zachowywać się jak rządzący się "bachor", któremu inne dziecko zabrało łopatkę. Ale nie, bo chce się zaistnieć przecież.
O nienawiści mówiąc, miałam na myśli między innymi treści antysemickie, którymi dziewczyna tak się szczyci.
Świadome pokolenie? akurat to ma być na to przykład? to chyba pokolenie populistów.

Nie zdziwiłabym się, gdyby to przeciwnicy prawicy podpłacali promowanie i nagłaśnianie medialne takiego badziewia a może to tatuś, mając nadzieję, że wystapi w TzG.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2014-06-03 o 18:28
Stary 2014-06-03, 18:01   #40
pannaatopowa
Zakorzenienie

Można Tuska nie lubić. proszę bardzo. sama za nim nie przepadam. ale nie znoszę rzucania hasłami typu "zdrajca i złodziej", szczególnie jak się nie ma nic więcej do powiedzenia. a 17 lat to jest już wystarczający wiek na własne poglądy. ale poglądy ale nie..

zresztą tekstem o żydach udowodniła, że jest kretynką nie mającą pojęcia o świecie i o tym co mówi. cos powiedziała w telewizji i zadowolona z szumu chrzani dalej. liczy na rosnącą popularność. tylko obawiam się, że zapomną o niej szybciej i za parę lat będzie się tego wstydzić.

Życie jest jak jazda na rowerze. Żeby utrzymać równowagę musisz się poruszać naprzód. A. E.
pannaatopowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-03, 18:06   #41
Bananalama
jestę wieszczę

Ja też jestem przerażona tym nowym pokoleniem. W życiu nie widziałam takiego bydła, jak mijając młodzież gimnazjalną i licealną obecnie. Nie wiem, czy kiedykolwiek było tyle przemocy i chamstwa co teraz.
Ja bym np. Marysi u siebie nie zatrudniła. Nie ze względu na jej poglądy. Poglądy sobie każdy może jakieś mieć. Ja bym się bała jej arogancji i że mi narobi syfu swoim brakiem obycia. I jeszcze jej hasła, że wszystko stara się robić na chwałę bożą. Chyba na chałę.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Stary 2014-06-03, 18:21   #42
Imperialista
BAN stały

Oczywiście, że dziewczyna jest głupia jak but, jednak gdyby elokwentnie nazwała Tuskiem zdrajcą podając argumenty, to chyba bym się zakochał. A tak to powtarza co w domu mówią rodzice.

Osobiście zatrudniłbym ją jako inżyniera nadzoru, bo dziewczyna ma charakter i musiałbym wiedzieć, czy zna słownik wyrazów powszechnie używanych na budowach.
Stary 2014-06-03, 18:30   #43
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:

Osobiście zatrudniłbym ją jako inżyniera nadzoru, bo dziewczyna ma charakter i musiałbym wiedzieć, czy zna słownik wyrazów powszechnie używanych na budowach.
Pewnie znalazłaby sposób, jak tu się wylansować medialnie na budowie, kosztem budowlańców. Może wsród nich byłby jakiś z żydowskim pochodzeniem, to miałaby do tego misję wyższą.

Też bym jej nie zatrudniła wiedząc, jak traktuje (jak może traktować) ludzi. Znam osoby o podobnej "wrażliwości" i raczej ich unikam.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2014-06-03 o 18:42
Stary 2014-06-03, 18:33   #44
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Ja też jestem przerażona tym nowym pokoleniem. W życiu nie widziałam takiego bydła, jak mijając młodzież gimnazjalną i licealną obecnie. Nie wiem, czy kiedykolwiek było tyle przemocy i chamstwa co teraz.
Pewnie, najlepiej być "politycznie poprawnym" jak na Zachodzie!

Cytat:
Ja bym np. Marysi u siebie nie zatrudniła. Nie ze względu na jej poglądy. Poglądy sobie każdy może jakieś mieć. Ja bym się bała jej arogancji i że mi narobi syfu swoim brakiem obycia. I jeszcze jej hasła, że wszystko stara się robić na chwałę bożą. Chyba na chałę.
Prowadzisz biuro projektów i masz szansę zatrudnić świetnego inżyniera. Odrzucasz go, bo ma brak obycia? Konkurencja się ucieszy.
Stary 2014-06-03, 19:53   #45
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Och nie! Wyrwałeś mnie z kontekstu i przeinaczyłeś!

Cytat:
Prowadzisz biuro projektów i masz szansę zatrudnić świetnego inżyniera. Odrzucasz go, bo ma brak obycia? Konkurencja się ucieszy.
Zapewne znajdę równie dobrego, który potrafi się zachować i nie będzie swoją arogancją mi odstraszał klientów. Skąd mogę wiedzieć, co takiej osobie strzeli do głowy, skoro zachowuje się jak niestabilny psychicznie makak w zoo przy wycieczce gimbazy.

Stary 2014-06-03, 20:11   #46
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
wystarczy zachowywać się KULTURALNIE.

Cytat:
założmy przychodzi ona do mnie na rozmowę o pracę, widzę CV wszystko jest ok lecz podczas rozmowy widzę osobę butną, która uważa się za lepszą niż inny to co jako porządny pracodawca mam ją przyjąć i narazić się na popsucie atmosfery w mojej firmie bo taka pannica zacznie wszystkich po kątach rozstawiać?
po prostu jej podziękuję i tyle, umiejętność obycia to bardzo ważna cecha w przypadku pracy w grupie.
Stary 2014-06-03, 20:41   #47
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Problem w tym, że panna Marysia nie chce być inzynierem. Ona między innymi chce byc fotomodelką, śpiewaczką, piosenkarką, poetką.

Nie zatrudniłabym jej. Nie umie się sensownie i spójnie wypowiadać, ma problem z logicznym myśleniem i argumentacją.
Stary 2014-06-03, 20:59   #48
taszkin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Problem w tym, że panna Marysia nie chce być inzynierem. Ona między innymi chce byc fotomodelką, śpiewaczką, piosenkarką, poetką.
Jak już będzie sławna to zawsze może iść do PE jako jedynka od Korwina, aha, przecież on go chce rozwalić. No to nici.

Edytowane przez taszkin
Czas edycji: 2014-06-03 o 21:06
Stary 2014-06-04, 12:44   #49
chwast
Zakorzenienie

Straszne jest dla mnie to, że tysiące polaków w necie pisze tak o Tusku itd a gdy 1 osoba mówi to publicznie to jest gimbaza, gówniara itd...

Inna kwestia to taka, że faktycznie dziewczyna niedojrzala i niezbyt ogarnięta, ale zrobiła coś o czym te tysiące dzień w dzień skrobią na klawiaturze

No, ale może dlatego jest w tym kraju tak jak jest.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 13:54   #50
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Kompetencje miękkie są równie ważne jak wyksztalcenie, a co roku wchodzi na rynek wystarczajaca liczba ludzi, żeby wyłuskać osobę, która kolokwialnie ujmując wstydu nie przyniesie.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-04, 16:07   #51
roseblue
wasza koleżanka

Męczą mnie już newsy o tej bezczelnej małolacie i akcje gimboprawicy na fejsbuku (nie, nie głosuję na PO). Jak można podziwiać kogokolwiek za brak ogłady i chamstwo? Ciekawe co by było gdybym podeszła do Kaczyńskiego z jakże mocnym argumentem: "dlaczego udaje pan polityka a jest pan niskim karłem?" albo do tej panienki z konstruktywnym pytaniem: "dlaczego udajesz inteligentną a jesteś głupią pipą?". Gdy się z kimś nie zgadzam zaczynam od argumentów.
Stary 2014-06-08, 15:18   #52
Imperialista
BAN stały

Maryśka chyba celnie trafiła Pana Donalda, skoro biegł do niej z kwiatami.
Stary 2014-06-08, 15:25   #53
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Maryśka chyba celnie trafiła Pana Donalda, skoro biegł do niej z kwiatami.
Nie nazwałabym to celnościa, raczej porażką PR. A panna już jest w najnowszym Newsweeku
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-09, 10:48   #54
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
Męczą mnie już newsy o tej bezczelnej małolacie i akcje gimboprawicy na fejsbuku (nie, nie głosuję na PO). Jak można podziwiać kogokolwiek za brak ogłady i chamstwo? Ciekawe co by było gdybym podeszła do Kaczyńskiego z jakże mocnym argumentem: "dlaczego udaje pan polityka a jest pan niskim karłem?" albo do tej panienki z konstruktywnym pytaniem: "dlaczego udajesz inteligentną a jesteś głupią pipą?". Gdy się z kimś nie zgadzam zaczynam od argumentów.

jakby tak powiedziała prezesowi czy Pawłowicz że jest wredną i niewychowaną jędzą od razu stałaby się wrogiem numer jeden dla niezależnych mediów które teraz ją lansują jako niepokorną nastolatkę.
i smutne że dla nich tak niewiele trzeba aby stać się niemal bohaterem, bo rzucić hasłem to i bezdomny rzucił parę lat temu i wtedy jak pamiętamy prezydent chciał go sądzić, więc jak widać wolność słowa w Polsce obowiązuje bo za Kaczyńskich już by miała sprawę.

Imperialisto powtarzasz się z tymi kwiatami, było tu pisane że to wpadka Tuska a Ty dalej o kwiatkach, jak zazdrościsz jej to się zgłoś do Tuska po kwiatki, daleko nie masz.
Stary 2014-06-11, 21:07   #55
Hvid
Zakorzenienie

Cytat:
Mam nadzieję, że to zimny policzek dla Tuska i zajmie się obowiązkami premiera, a nie propagandą w mediach.
Media zajmują się jakąś Marysią, a tymczasem przyszykowano nam taką niespodziankę:

http://interia360.pl/polska/artykul/...mmentsZoneList
Hvid jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 22:37   #56
Imperialista
BAN stały

Czy po tym, jak nasz rząd płaci Żydom za to, że cierpieli w czasie wojny, dziwicie się, że jest antysemityzm?
Stary 2014-06-11, 22:49   #57
pankasztan
Rozeznanie

Cytat:
Czy po tym, jak nasz rząd płaci Żydom za to, że cierpieli w czasie wojny, dziwicie się, że jest antysemityzm?
A płaci?
pankasztan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-11, 23:26   #58
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
jakoś kilka lat temu rząd ich nie płacił a antysemityzm był, więc argument jak zwykle wyciągnąłeś z dupy, no ale cóż anysemityzm czy rasizm to coś występujące u ludzi z kompleksem, normalni ludzie nie mają wielkich uprzedzeń, a ci z kompleksami owszem i stąd ta nienawiść do żydów, murzynów a potem tacy wiecznie szukają winy u tych których nienawidzą.

to co zrobiono z tymi emeryturami to absurd, rozumiem jakieś zwroty gruntów bo skoro kościół wyłudzał to dlaczego żydom zabronić oddać to co należało do tych ludzi?
my w zasadzie nie mordowaliśmy żydów, tylko ludzie krzyczący Sieg Heil i to ich potomkowie niech płacą za to że dziadkowie czy ojcowie ludzi zaganiali do komór.
Stary 2014-06-12, 12:18   #59
Imperialista
BAN stały

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
jakoś kilka lat temu rząd ich nie płacił a antysemityzm był, więc argument jak zwykle wyciągnąłeś z dupy,
To pokazuje, że antysemityzm nie bierze się znikąd. Żydzi nie lubią nas tak samo jak my ich, ale oczywiście to wszystko wina Polaków. I przez takich lemingów jak ty takie ustawy przechodzą.

Cytat:
no ale cóż anysemityzm czy rasizm to coś występujące u ludzi z kompleksem, normalni ludzie nie mają wielkich uprzedzeń, a ci z kompleksami owszem i stąd ta nienawiść do żydów, murzynów a potem tacy wiecznie szukają winy u tych których nienawidzą.
Lepiej odnieś się do linku o emeryturach dla Żydów z naszych podatków, a nie używaj ataków personalnych.

Cytat:
to co zrobiono z tymi emeryturami to absurd, rozumiem jakieś zwroty gruntów bo skoro kościół wyłudzał to dlaczego żydom zabronić oddać to co należało do tych ludzi?
Zapomniałeś o dekrecie Bieruta który ukradł Kościołowi setki tysięcy hektarów. A ciężko mówić o spadkobiercach Żydów skoro Hitler 90% polskich Żydów wysłał do gazu. Chyba nie będziemy płacić ich amerykańskim braciom ani potomkom tym, którzy po wojnie wyjechali z Polski do Izraela. Na takiej zasadzie rodziny naszych magnatów (Sapiechowie, Radziwiłlowie i inni) mogą żądać zwrotu ziemii na Litwie, Białorusi i Ukrainie.

Cytat:
my w zasadzie nie mordowaliśmy żydów, tylko ludzie krzyczący Sieg Heil i to ich potomkowie niech płacą za to że dziadkowie czy ojcowie ludzi zaganiali do komór.
Żydzi o dziwo kochają swoich dawnych oprawców.
Stary 2014-06-12, 19:27   #60
201604200942
Konto usunięte

Cytat:

Żydzi o dziwo kochają swoich dawnych oprawców.
a kto Ci to powiedział?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości