![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: jestem w ciąży a mój partner całkowicie się zmienił...
jeśli mogę wtrącić - faktury nie paragony bo paragonów sąd nie uznaje (musi być dokument imienny)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
[1=07f49d5297ed442eaa63bdc 5e3365630f1fe1bde_620d900 1ec3ce;47153884]Bardzo ale to bardzo Ci wspolczuje. Nie ma dla kobiety w ciazy wiekszej przykrosci niz brak wsparcia ojca dziecka. Odejdz od niego, odetnij sie calkowice (oprocz alimentow) bo w przeciwnym wypadku bedziesz Cierpiec Ty i dziecko. Strasznie mnie zasmucila Twoja historia. I zal mi Teojego dziecka, ze trafilo na takiego ojca. Trzymaj sie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Brak wsparcia lepszy niż poniżanie. ![]()
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Tak tak, racja - chodzilo mi ogolnie o gowniane traktowanie ze strony (pseudo) ojca.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Ja przez 90% ciąży tez nie mieszkałam z ojcem mojego dziecka, ciąże miałam zagrożona, on sporo służbowo wyjeżdża, mieszkałam wiec u siebie, gdzie mieszka w tym samym mieście moja mama i brat, dzieliło nas prawie 400km. Przeprowadziłam sie do niego na sam koniec ciąży, tak wiec to mieszkanie osobno to nie do końca przesadza o sukcesie bądź porażce.
Czy była jakaś skrajna euforia z okazji ciąży, pewnie nie, bo trochę nas to oboje zaskoczyło, i trochę jest tak ze ciąża zawsze pewne sprawy komplikuje. Taka kompletna faza na dziecko pojawiła sie jak młody sie już urodził. Myśle ze powinnaś zabezpieczyć sytuacje swoją i dziecka, jeśli nie planujecie ślubu to złóż pozew o alimenty i zabezpieczenie jak tylko dziecko zostanie uznane przez ojca. Pamiętaj ze alimentów możesz dochodzić tez od jego rodziców, to może go mocno zmotywować do tego żeby jednak płacić na dziecko. Jeśli boisz sie ze gość sie obrazi bo starsza sie zabezpieczyć potrzeby jego dziecka, to wogole nie warto o nim dyskutować w kategorii ojca. Nie ma sie co oszukiwać, nie jesteś w fajnej sytuacji, ale im wcześniej znasz sobie z tego sprawę i zaczniesz szukać rozwiązań tym lepiej dla Ciebie i dziecka. Nie ma sytuacji bez wyjścia, wierz mi ![]() I nie chciałam Ci sprawić przykrości, ale niestety chociaż jedno z Was musi być rozsądnym i odpowiedzialnym rodzicem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
zielony stworek
|
Nie tylko alimenty na utrzymanie dziecka,ale również na Ciebie autorko. Możesz się starać o zwrot kosztów jak jesteś w ciąży (badania, leki itp) i lepiej z tego nie rezygnuj. Chytrus się znalazł.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przypuszczam ze może być tak ze faceta tez przytłacza perspektywa posiadania dziecka. Ja dziecko akurat mam, wiem ile kosztuje wyrzeczeń, kasy i nieprzespanych nocy. Myśle ze może być tez tak, ze gość łapie ten ostatni moment kiedy może robić co mu fantazja podpowie, bo wie ze pózniej będzie dziecko i tylko dziecko. Mimo wszystko ja bym go nie przekreślala, bo dziecko potrzebuje ojca i trzeba przynajmniej dać mu szanse. Inna sprawa jest to ze szanse te trzeba dawać jasno określając co będzie jeśli z niej nie skorzysta. Jednego możemy być pewne, ze autorka wątku jakoś sobie poradzi, bo najzwyczajniej nie będzie miała wyjścia. I napewno każda trudna chwila będzie mniej ważna kiedy jakiś mały człowiek wdrapie Ci sie na kolana i powie " kocham Cię mamusiu" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem z tych, ktore uważają, że to w pewnym sensie oboje partnerzy są w ciąży i obowiązkiem mężczyny jest pomoc ciężarnej i jej wspieranie, a nie zabawianie się z kolegami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Łapie ostanie chwile wolności przed narodzinami dziecka ![]() Nie wiem, czy się śmiać, czy płakać.....
![]() |
![]() |
#41 |
Rozeznanie
|
Ale autorka chyba mu nie zabroni bycia ojcem i aktywnego uczestniczenia w życiu dziecka. W tej kwestii może zmądrzeje i dojrzeje do odpowiedzialności. Ale na partnera się nie nadaje, zawiódł w jednym z najważniejszych momentów życia autorki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Rozeznanie
|
Szczerze mówiąc to obydwoje jesteście mocno niedojrzali. Nie mieliście oszczędności na dziecko, nie mieliście mieszkania, albo chociaż tych 50 tys na wkład własny i już spłacanego kredytu, nie mieliście porządnych prac - umowa zlecenie i praca na czarno nie wróży zbyt dobrze. Nie rozumiem, gdzie wam sie tak spieszylo? Masz dopiero 22 lata, mogłaś spokojnie z 5-6 lat popracować, zaczepić się gdzieś porządnie, zaoszczędzić coś i dopiero wtedy zdecydować się na rodzenie.
No bo jakie dzieciństwo dacie temu dziecku? Dzieciak bedzie sie wychowywał kątem u babci albo będzie przerzucany z jednego wynajmowanego mieszkania do drugiego. Co do alimentow, to alimenty mozesz sciagac juz teraz, facet ma obowiazek dokladac się na dziecko, ktore jest jeszcze w brzuchu - wlasnie na badania, wyprawkę, szpital itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
moze i chce się wyszaleć ale przecież ja nie mogę czekać aż on powie,że już jest gotowy . Nie mogę też mieć nadzieji na to,że jak zobaczy dziecko to się zmieni , bo może będzie miał szał na dziecko na 5 dni i mu si odwidzi? Kurcze to tak boli ale muszę dać radę, mam dla kogo. Masz rację może byłam niedojrzała, to nie bylo dziecko planowane, wcale nie spieszylo mi się do dziecka miałam całkiem inne plany. Ale to dziecko już jest i nic tego nie zmieni ,a jak ja mogę teraż zalowac tego ze będę miała dziecko? Przecież ono nic nie zawiniło , bardzo się cieszę,że będę mamą i kocham moją kruszynke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Rozeznanie
|
No ja mam inne podejście, bo moi znajomi (ciaza w wieku 20 lat, on mial 23lata) wlasnie sie rozwiedli. Dzieciak ma 5 lat i jest przerzucany, facet znalazł sobie nową zonę i nie jest im na rękę opiekować się młodym, koleżanka z kolei zdradzona i porzucona odbija sobie młodość biegając na randki i uprawiając sex z mężczyznami poznanymi na sympatii, a ze mieszka w wynajmowanej kawalerce to dzieciaka cały czas podrzuca dziadkom. Ja młodemu po prostu współczuję.
Na wpadki nie mamy wpływu, ale same decydujemy o tym z kim się spotykamy. I facet się nie zmienił - on taki był od początku. Czym predzej załóz sprawe o alimenty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Edit: Widzę, że uprzedziłaś moje pytanie ![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Sherminka Czas edycji: 2014-07-04 o 10:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dogaduj sie poza sądem bo zaplaci ci raz,a potem zniknie i co? Przykre i niech mi ktoś powie, że odpowiedzialność za dziecko jest równie rozłożona :-/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Raczkowanie
|
Alimenty na dziecko które nie zostało jeszcze przez ojca uznane to nie jest takie proste jak wszystki koleżanki doradzają
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sprawa jest prosta do załatwienia, tylko, że dochodzą do tego emocje i kobieca "naiwność", że facet się zmieni, kocha i bedzie dobry. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#50 |
Raczkowanie
|
No to jest na tyle proste na ile on bedzie chciał to zrobic, bo siła go nie zawleczesz przecież.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
to zawsze jest na tyle proste. Jeśli zatem masz powody, by spodziewać się, że będzie pod górkę, zacznij stosownie wcześnie. Autorka ma, niech wszczyna batalię już teraz, bo inaczej dziecko do pełnoletniości dojdzie, niż ona jakieś alimenty od patałacha uzyska.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
Po urodzeniu dziecka możliwości sa jednak nieco większe, co nie zmienia faktu ze sie z Tobą zgadzam ze warto spróbować juz teraz, bo przynajmniej bedzie wiadomo na czym autorka wątku stoi
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Facet wysłał Cię do rodziców 200 km z wygody. Nigdy bym się na to nie zgodziła, bo poszedł na łatwiznę. Nie musi Cię teraz wspierać ani materialnie ani psychicznie podczas ciąży. Myślę, że on chce jak najbardziej oddalić od siebie wizję ojcostwa albo po prostu tak Cię przygotowuje do rozstania. Lepiej już Ci będzie chyba samej niż z nim, bo sama mówisz, że przez niego tylko ciągle płaczesz i się denerwujesz... Cytat:
Edytowane przez fbf4f81e41525779832788cd71e9a6a506251643_6580de17ecce4 Czas edycji: 2014-07-04 o 20:27 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Raczkowanie
|
coraz bardziej dociera do mnie to, że on już chyba nie wróci i coraz bardziej tęsknie. Boże to tak niewyobrażalnie mocno boli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Nie będę oryginalna, jego spisz na straty, wiem, ze boli. Skup się na dziecku, bo tylko jego miłości możesz być pewna, zadbaj o jak najlepszy start w jego/jej życiu. To bardzo ważne, zdaj o siebie, nie zapomniaj o badaniach i koniecznie dobry lekarz prowadzący ciążę. W dziecko zainwestuj swoją miłość a nie w niego. Tak jak wyżej wspomniano staraj się załatwić wszelkie formalności, mozesz nie mieć do tego głowy podczas połogu. I nie pisz do niego, to śmieć a nie facet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja naprawdę rozumiem, że ci cholernie ciężko, bo to łatwo pisać z boku, że koleś jest niedojrzały. Jak najbardziej zrozumiałym jest, że dalej coś do niego czujesz, bo nie da się uciąć miłości ot tak. Ale sama widzisz... Teraz już nawet łaskawie nie odpowie. Myśl o sobie i dziecku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ale powiem Ci, ze przede wszystkim to dopoki mieszka tak daleko -i to z kumplami - to sznas na poprawe nie widze... z sytuacji bliskiej mi osoby wiem, ze to baaardzo zle rozwiazanie-znam taka parke co sie rozstala bo facet byl pod wplywem kumpli ( taki zawod,ze duzo poza domem, koledzy pija i maja po 3 dzieci, kazde z inna i sie chwala ,ze alimentow nie placa ) - i oczywiscie nastawiali faceta zle, ze zona taka strasza bo kaze mu sie dzieckiem zajmowac, pic zabrania itp...ze nie tak trudno znalezc inna itp, - no i jak ktos ma slaby charakter to predzej czy pzoniej da sobie w glowie zamieszac.. sprobuj pogadac ze swoim facetem jeszcze - jelsi Ci zalezy, to czemu nie - ale przycisnij go, ze cokolwiek robicie to macie zamieszkac razem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:31 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- i po co naciskać na faceta? za jakiś czas znowu mu się odwidzi. Wtedy będzie cierpieć od początku, przechodzić przez to samo. Po porodzie staraj się mieć prawa rodzicielskie na wyłączność. Jesteś bardzo młoda, uwierz, że ułożysz sobie życie i bez niego. Naprawdę są na tym świecie faceci, którzy wchodzą w związki z kobietami mającymi dzieci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:47.