|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)
Dziewczyny a ja zaczęłam się martwić teraz tą moją szyjką...też tak miałyście, że się skracała? U mnie o 1 cm... matko, dobrze ze jutro wizyta
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie i ja w nowym watku
![]() Musialam przyjsc do domu ochlonac co taki upal mala siedzi dupka w basenie to jej dobrze.Manieczka moja kolezanka tez wymiotowala z witamin, jak odstawila to jak reka odjal. U nas podstawa zwiazku jest zaufanie. Jak moj malz pracowal w hotelu w Raciborzu to mial zmiane 2/2 tzn. 2 dni tam byl i spal, tez moglam swirowac co on tam robi itd. , ale mam do niego zaufanie a on do mnie. Kiedys czesto wychodzilam z przyjacioklkami do klubu, zmienilo sie to odkad mamy dziecko bo zwyczajnie ciezko sie zgadac. Moj malz czasem jezdzi sobie na koncerty a ja spotykam sie z przyjaciolkami na piwko ,pizze itp. Gdyby powiedzial mi ze idzie na kawalerski i ja wiedzialabym ze tam bedzie striptizerka no to niech idzie i popatrzy- tyle mu zostalo Wiem tez ze jak moj malz ma w czubie to nie w glowie mu laski, ja to lubie poflirtowac i tyle. Nawet chocbym nie wiadomo jak byla pijana to tez nie mysle o takich sprawach.
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Rosalie spoko, ja też mam dni, że młodej nie czuję, a za 3-4 dni znowu szaleje...
tak jak manieczka pisze, że jak się dzieć przekręci to kopie od tyłu i tego nie czuć ![]() W tamtym tygodniu mi ze 4 dni była spokojna, też już schizowałam, ale później jak zaczęła szaleć to ała ![]() manieczka ja nie wiem co z szyjką, bo mi w żadnej ciąży się nie skracała, teraz też jest ok.. a co lekarz mówi? Ja to znowu cierpię na takie zaparcia już nie wiem, jak to ogarnąć
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro ide do gina i zobacze co powie...ale teraz mam wytlumaczenie na te moje bole podbrzusza...podobno przy skracajacej szyjce sa czeste...ehhh
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#36 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#37 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale jednak to Ciebie wybrał ale co się nadenerwujesz to Twoje ;p rozumiem, bo ja bym miała tak samo zeby w moim jakas gustowała, to musi lubić taki typ, ma długie włosy, brode, tatuaze. Ale inteligencją nie grzeszy hehe ;pJa nie lubie takich typowych modeli, przystojniaków
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Manieczka
W drugiej części wątku pisałam, ale się powtórze. Mi też ostatnio wyszło, że szyjka mi się skróciła o ten jeden centymetr. Ginka mnie uspokoiła, że w moim przypadku, Twoim pewnie też, że pomiar ten zależy w dużej mierze od położenia Dzidzi i pęcherza. Grunt żeby długa była i zamknięta. Ale wiadomo trzeba kontrolować stan rzeczy.
|
#39 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka to Twoj tz taki rockandrolowiec
)) a z tą inteligencją to mu pojechałaś Ja jak sie kłóce z moim to mu zarzucam że durny jest i że ja to się dziwię kto go do tej policji przyjął :P ze chyba za kury i kaczki mu ojciec załatwił Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#41 |
|
Wtajemniczenie
|
Manieczka nie czytaj na necie!
|
#42 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#43 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka - oj to faktycznie Twój nie przypadłby mi do gustu hehe
Dla mnie mój jest najprzystojniejszy, ale typem modela bym go nie określiła A co do tatuaży to my obiecaliśmy sobie, że zrobimy po narodzinach dziecka - chcemy tatuować sobie jedno pod drugim daty urodzenia ze znaczkiem czy chłopczyk czy dziewczynka i na górze jeszcze data ślubu ![]() manieczka - wyluzuj kochana, bo naprawdę do przedwczesnego porodu to nam daleko To tak hop siup sie nie skraca, tylko po prostu musimy bardziej na siebie uważać, więcej wypoczywać teraz i nie robić kilometrowych wycieczek, a tak to wszystko ok. Zresztą w razie czego teraz mamy XXI wiek i zakładają szwy albo tzw. pessar, który tam blokuje i do porodu za wcześnie nie dojdzie
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-06 o 13:53 |
|
|
|
#44 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wazne ze odpowiednio zarabia i wszystko potrafi zrobic i naprawic Nie mówie ze głupi zyciowo, ale do nauki to go ponoc od dziecka nie ciągnęło ;p
|
|
|
|
|
#45 |
|
Raczkowanie
|
manieczka1 nie czytaj na necie. Mi się skróciła bardzo szybko w poprzedniej ciąży, lekarze mnie straszyli że szybko się skraca. Kazali mi dużo leżeć i odpoczywać, ale i tak się nie stosowałam jakoś specjalnie do zaleceń. Urodziłam tydzień przed terminem no ale to pewnie nie przez tą szyjkę tylko już był najwyższy czas. Odpoczywaj dużo i się nie przemęczaj, no i stosuj się do tego co mówi lekarz a na necie ludzie różne rzeczy piszą.
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#46 |
|
Wtajemniczenie
|
Tez bym sobie jakis tatuaz z checia zrobila, ale jeszcze nie spotkalam takiego ktory bym chciala nosic na sobie przez cale zycie.. predzej tez myslalam o imionach dzieci czy datach ich urodzin..
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki kochane
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#49 |
|
Wtajemniczenie
|
Anuszka u mnie w klasie w LO to wszyscy chlopacy ledwo zdawali
ale glupi nie byli i teraz wszyscy pracuja i dobrze im sie zyje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
fiorella nie wiem czy tak jest w każdym szpitalu, ale tutaj strasznie dmuchają na zimne. Dziewczyny leżą tu po 2-3 miesiące mimo, że czują się dobrze, jest badane tylko tętno dzieci, ciśnienie, ew. ktg, a lekarze nie chcą wypisać. Większość po pobycie tutaj ma też cesarkę, nawet nie próbują rodzić naturalnie, bo gdzieś w trakcie ciąży pojawiły się jakieś powikłania i mimo tego że jest już ok, to lekarze wolą nie ryzykować. Ja jak zobaczyłam dziewczyny po cesarce i po naturalnym, to tym bardziej się przekonałam do naturalnego. Te po cesarce może nie mają skurczy (albo nie zawsze), ale potem przez kilka dni cierpią katusze.
Widok wcześniaków przewożonych w inkubatorach na intensywną terapię, czy dolegliwości jak nogi puchnace, aż skóra zaczyna nie wytrzymywać też robi swoje i jestem przerażona i zdołowana, no i oczywiście staram się myśleć pozytywnie. Ale niech mi ktoś kiedyś powie, ze ciąża to nie choroba ![]() Kiara my też mieszkamy w swojej kawalerce jeszcze minimum przez rok. Co prawda jest spora, bo prawie 40m, ale to tylko jeden pokój. Moje zdanie jest takie że da się zmieścić, mamy piwnicę i czasami lądują tam rzeczy rzadko używane, np. ubrania na narty itp. a jak pojawi się dziecko to jeszcze więcej tam trafi. Ciuchy mieścimy w szafkach meblościanki (ubrania sezonowe lądują w walizkach żeby nie marnować miejsca), mamy też niedużą szafę, bez problemu zmieści się też komoda i łóżeczko dla malucha. Mamy też duże biurko, a ja 2 potężne szafki na materiały do rękodzieła (chyba wylecą niestety), w czasie studiów w pokoju była też sztaluga i masa podobrazi. Ale wiadomo, że każdy ma inne potrzeby i inna ilość gratów. |
|
|
|
#51 |
|
Wtajemniczenie
|
anuszka haha to się dobraliście
Ja mam tylko po jednej dziurce w uchu, kiedyś miałam jeszcze w chrząstce, ale mi ropiało, więc po kilku latach zabawy odpuściłam i zarosło - także mam mało A tatuażu takiego normalnego jakiegoś obrazka bym sobie nie zrobiła... nie jara mnie to jakoś na dłuższą metę. Chcemy tylko właśnie to co pisałam i to niedużą czcionką, ja chciałabym na nadgarstku, a TŻ ma jeszcze przemyśleć gdzie, ale też w takim nie perfidnym miejscu.Beata Marcina - generalnie to nawet nie chodzi o to czy się zmieścimy czy nie, bo tak jak piszesz idzie to jakoś powywozic, poupychać po kątach, tylko bardziej martwię się czy nie będziemy chodzić jak zombie nieprzytomni... bo wiesz, jeden pokój, dziecko wyje co noc, nie ma jak pójść gdzieś żeby je uśpić a tez nie przestaje płakać tak od razu, więc druga osoba również się nie wysypia... i po prostu zastanawiam się czy z tym podołamy. A w ogóle to fajnie, że ktoś poza nami z wątku tez ma podobną sytuację
Edytowane przez Kiara_kier Czas edycji: 2014-07-06 o 14:01 |
|
|
|
#52 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak nam sie podobało- bez zareczyn, bez niczego ;p wszyscy oczywiscie mysleli, ze w ciazy jestem
Edytowane przez anuszka21 Czas edycji: 2014-07-06 o 14:03 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Hej. Czytam na bierzaco ale jakos nie mam weny pisac. Postaram sie poprawic juz w najblizszym czasie ladna pogoda u mnie to wiecej mnie nie ma niz jestem.
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
U mnie jest tak gorąco że ledwo co mogę wytrzymać...leżę przy wentylatorze i marzę o ZIMNYM PIWKU Z SOKIEM AAAAAA....no ale cóż bavaria 0 z cytrynka musi wystarczyć...heh
Co do czytania w necie to ze swojego dośw. wiem że nic dobrego z tego nie ma...cholera ja jak poczytałam o tym przodującym łożysku to jakaś masakra....!!!!ale jak bede u gin muszę się dokladnie o to podpytać... Beata Marcina super że na taki szpital trafiłaś...ja mam najbliższy 50 km...bo w mojej miejscowości w zeszłym roku zamknęli oddział :/ a Ty się oszczędzaj i nie stresuj bo jesteś pod świtną opieką
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
U nas sie zachmurzylo a burza przeszla bokiem, ale przynajmniej jest czym oddychac bo wietrzyk sie zrobil. Zbieram sie zaraz do tesciowej spacerkiem
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas tez upal, na szczescie na placu zabaw jest pelno drzew i cien i mily wiatr... tescie pojechali na plaze, my z tz lenimy sie i zaraz jedziemy na lody z dziecmi
|
#57 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki nie ma co się przejmować brakiem ruchów, to jeszcze nie ten etap
jeszcze mają sporo miejsca, im mniej miejsca tym bardziej będzie czuć, wtedy to dopiero będzie kopanie ![]() co do Tż cóż.... ja na początku znajomości byłam meeeega zazdrosna, o wszystko, cud, że ze mną wytrzymał a teraz chyba dojrzałam po prostu... pracuje głównie z babkami, ze znajomymi z pracy mają imprezy, też chodzi, nie zabraniam mu i jestem spokojna... to takie zdrowe chyba bardziej mnie martwi, że ktoś go zdzieli jak będzie wracał po nocy czy coś, zawsze mu każe taksówką wracać... i nie chciałabym wiedzieć tak wszystkiego, nie wiem, każdy uśmiech który posłała mu dziewczyna czy coś w tym stylu. Kiedyś wszystko chciałam wiedzieć, ale sama zaczęłam się z tym źle czuć, jesteśmy razem, jesteśmy małżeństwem, ale nie chcę znać każdej minuty jego życia, chcę żeby każde z nas miało coś swojego w życiu... a dziewczyny.... wszyscy go lubią, jest bardzo towarzyski, ale ja jestem spokojna....a gdyby kiedyś miało się coś stać, cóż wtedy będę się martwić... prawda jest taka, że jak będzie dobrze między nami to ni będzie szukał...a ja tonę w wózkach w necie.... szukam jakiejś fajnej używki... wpadł mi w oko coneco v4 lub v3, co myślicie? bo Wy to już wszystkie obcykane w tym temacie ![]() BeataMarcina trzymaj się tam! Kasia naobiecywałaś historię w klubie a tu cisza :P dziś rano TŻ zaczał wymyślać imiona dla dziewczynek, mimo, że już 3 lata temu przy Jaśku była Zuzia wybrana Jasiek się bawił w drugim pokoju, ale jak słyszałam to co chwilę wołał: "nie tato, to jest Zuzia!!" ![]() i tak nie znaleźliśmy fajniejszego
Jaś 17.07.2011 Zuzia 28.11.2014 Edytowane przez ela_86 Czas edycji: 2014-07-06 o 17:26 |
|
|
|
#58 |
|
Wtajemniczenie
|
Ela wlazlam dzisiak na komputer tylko po to zeby watek nowy zalozyc i liste skopiowac i do klubu juz nie zajrzalam, a z tel nie moge :P
Ale spokojnie, dzis wieczorem usiade i napisze ) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#59 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze mam nadzieję, że za miesiąc też będzie ładna pogoda nad morzem...... byle nie padało
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w kolejnej części
![]() Aleaa, moje gratulacje, wstaw zdjęcia w klubie My się wyprażyliśmy nad jeziorem, upał okrutny ![]() Cytat:
Powiedziałam, koniec, już się na ten temat nie wypowiadam. Mnie też dopadło i zaczęłam brać colon C, ale to to samo co nasiona babki plesznik, tylko jeszcze z probiotykiem,w aptece można kupić. Można w ciąży. Poza tym ograniczam mocno pieczywo i mączne produkty i jest lepiej.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

23.06.2011
01.06.2013

mala siedzi dupka w basenie to jej dobrze.

tez bym sobie taki dobry zjadła a trzeba wyjadać zapasy z lodówki