|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Re: Uda uda i jeszcze raz uda
I ja tez bym chciala wiedziec <lol>
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Zgrabne uda !!!
Czy znacie może jakieś skuteczne ćwiczenia na uda ?? Chciała bym zrzucić troszeczkę zbędnego tłuszczyku z wewnętrznej ich strony.
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
Re: Zgrabne uda !!!
Polecam bieganie - 6:00 rano, kaszkietówka, dresik i nic więcej do zgrabnych nóg nie potrzeba
![]() Trzymaj się i nie poddawaj łatwo, też walczyłam o zgrabne nogi i udało się ![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
w górę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
o tak tak!! ja też jestem zainteresowana!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
Ja od miesiąca wykonuję co dwa dni ćwiczenia na uda i pośladki z tej strony.. i widać efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Rozeznanie
|
Rower
![]() Jeśli nie posiadamy stacjonarnego to wyciągamy zwykły rower z piwnicy, odkurzamy go po zimie i dalejrze w trase! Tym bardziej, że pogoda ku temu sprzyja ![]() Ja jak w zeszłym roku jeździłam na rowerku stacjonarnym to w ciągu miesiaca straciłam w udach po 5 cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
haima napisał(a):
> > Ja jak w zeszłym roku jeździłam na rowerku stacjonarnym to w ciągu miesiaca straciłam w udach po 5 cm ![]() Hej Haima a ile trenowałaś na takim stacjonarnym rowerku, że uzyskalaś takie efekty?. Bo właśnie niedawno sobie taki sprawiłam i jak narazie wysiadam po 20 minutach. Normalnie zadyszka. A jezdziłaś tylko na rowerze czy dodatkowo robiłaś coś jeszcze? Bo 5 cm to dużo jak dla mnie. Też bym tak chciała ![]()
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
magrest napisał(a):
> Hej Haima a ile trenowałaś na takim stacjonarnym rowerku, że uzyskalaś takie efekty?. Bo właśnie niedawno sobie taki sprawiłam i jak narazie wysiadam po 20 minutach. Normalnie zadyszka. Nie od razu Kraków zbudowano. Ja jak zaczęłam to wysiadałam po pierwszym kilometrze ![]() ![]() ![]() ![]() >A jezdziłaś tylko na rowerze czy dodatkowo robiłaś coś jeszcze? Bo 5 cm to dużo jak dla mnie. Też bym tak chciała ![]() Nie przypomina mi się bym jakoś specjalnie ćwiczyła. Rower mnie wykańczał ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
No dobrze, ale czy od tych wszystkich ćwicze i biegów nie rozrosną się mięśnie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
miesnie rosna od duzch obciazen, nie od aerobow.
aeroby tylko je ksztaltuja, zaznaczaja. ![]() atleta ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Po prostu mięśnie ud [i całych nóg] się ładnie rzeźbią, zaznaczają, robią się sprężyste
![]()
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
![]()
"miesnie rosna od duzch obciazen, nie od aerobow.
aeroby tylko je ksztaltuja, zaznaczaja. atleta od biegow i roznych takich wygibasow sie nie zostaje" To nie do konca prawda. Kazda osoba ma z gory zakodowane proprocje dwoch rodzaji miesni. Jeden typ reaguje szybko a drugi wolno. Szybkie miesnie sa glownie uzywane podczas wydluzonego wysilku tj. bieganie i 'aerobik', zatem te wolne miesnie sa uzywane do podnosienia ciezarow i cwiczen wysilkowych. Zatem miesnie zawsze ubywaja i przybywaja w tych scislych proporcjach. Wiec jak jednej pomoze taki aerobik i bedzie czynic cuda to druga osoba ktora ma wiecej 'wolnych' miesni bedzie wieksza. Wiec niestety wszystko zalezy od fizjologii osoby na starcie. Nie mozna oczekiwac ze dwie rozne osoby odniosa ten sam efekt dzieki tym samym cwiczeniom. ![]()
![]() |
#44 |
BAN stały
|
Dot.: Zgrabne uda !!!
ja jak kiedyś jeździłam przez tydzien codziennie po około 22 km rowerkiem zwykłym to schudłam trzy kilo ale później prez drugi tydzien nic waga nie ruszyła a potem wróciłam do poprzedniej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem zdania że aeroby np. rowerek nie tylko zbijają tłuszczyk ale też ...Ja mam wrażenie że po jeżdzie na rowerze rozbudowują mi się mięśnie ud.Widać przy pomocy obcisłych spodni a dokładnie nogawek.Jeżdżę na rowerze codziennie od tygodnia na małym obciążeniu i jak schodzę z roweru to mam wrażenie że mięśnie ud są jakby spuchnięte.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
no wiesz do jakichkolwiek cwiczen nawet podstawowych ruchow uzywane sa miesnie wiec napewno bedziesz ja czula ale aeroby nie rozbudowuja miesni tylko je wzmacniaja, zarysowuja
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Przyczajenie
|
hmmm to ja sie chyba przeprosze z moim rowerkiem stacjonarnym i od jutra - znaczy sie od dnia dzisiejszego
![]() pomierzę sie rano, poważę i zobaczymy za miesiąc ![]() ktoś zaczyna ze mną ? napisze wam jakie efekty osiągnełam za miesiąc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyczajenie
|
Ja także przestrzegam przed nadmiernym wysiłkiem. Szczególnie jeśli chodzi o rower i bieganie. Biegałam w zeszłym roku, przez co mięśnie ud baaaardzo mi się rozbudowały. Nie tylko nie były szczuplejsze, ale zwiekszyły swoją objętość. Wyglądało to okropnie. W tym roku postanowiłam zmienić taktykę; ćwiczę codziennie (Zarówno brzuszek, nogi, rączki itd) po godzince. Trwam w tym już od grudnia i widać efekty. Zeszczuplałam, poza tym moje ciało zaczyna coraz ładniej i smuklej wyglądać. Dziewczynki naprawdę warto !! Nie musicie się męczyć czy jakoś strasznie wysilać. Najważniejsze jest systematyczne ćwiczenie. Ale specem nie jestem, więc to jest moje subiektywne zdanie. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
a ja cwicze uda od wrzesnia wg treningu dj wallis. efekt - piorunujacy. nie mam buleczkowatych ud, ani samego miesa. ale nie wydawalo mi sie kiedykolwiek ze cokolwiem da sie zrobic moimi udami, a tym bardziej pupą. a zmienily sie diametralnie. polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zakorzenienie
|
suzana, a co to za trening dj wallis, napisz cos więcej o tym
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
![]()
to trening z ciezarami, ale dla kobiety wystarcza male hantelki albo lekka sztanga.
CYTAT Z WATKU ZAMIESZCZONEGO NA FORUM SFD - aby bylo latwiej, szybciej i bardziej czytelnie, bo ja potrafie sie zakrecic ![]() Trening DJ zajmuje 25 minut i można go wykonywać raz, dwa razy w tygodniu. Trening ten jest oparty na trzech ćwiczeniach z użyciem swobodnych ciężarów, aby rozwijać siłę i definicję mięśni. Pierwszym ćwiczeniem są przysiady- "Jeśli ustawicie stopy szerzej od szerokości własnych barków, to wykonywany ruch stanie się wspaniałym narzędziem do rozwoju pośladków". Następne są przysiady wykroczne- "Każda odmiana przysiadów wykrocznych jest wspaniała dla Twojego tyłeczka: ze sztangielkami, ze sztangą, w wersji chodzonej, naprzemianstronna, a nawet wykonywana na boki. Nieważne, który ruch wybierzesz, liczy się technika, aby uniknąć nadwerężenia mięśni i kontuzji. Podczas wykonywania przysiadów wykrocznych do przodu uważaj, żeby kolano wysuniętej nogi podczas opuszczania ciała nie wychodziło poza obręb stopy, a tylne w tym samym czasie nie dotykało do podłogi". Ostatnie ćwiczenie DJ to martwy ciąg na prostych nogach. Stojąc prosto, ze stopami złączonymi razem, trzyma sztangielki przy udach. Przy niewielkim ugięciu kolan pochyla się z bioder do przodu, aby w ten sposób rozciągnąć mięśnie tylnych partii ud. Kiedy sztangielki znajdą się na poziomie kolan, wraca z powrotem do góry. "Cały czas kiedy się prostuję, napinam pośladki i trzymam je naprężone, kiedy się pochylam". Wskazówki DJ: Jeśli pośladki są zaniedbaną grupą mięśniową: "Zdecydowanie rób przysiady w szerokim rozstawie stóp - to niesamowicie je rozwija. Jeśli na wyposażeniu Twojego klubu jest maszyna do ćwiczenia pośladków, będzie to wspaniałym uzupełnieniem do jeszcze dokładniejszego dopracowania tych mięśni." Najważniejsza rzecz, o jakiej trzeba pamiętać, kiedy się ćwiczy pośladki to: "Napięcie mięśni! W każdym ćwiczeniu upewnij się, że podczas wykonywanego ruchu Twoje pośladki pracują i napinają się. Trudno całkowicie je odizolować od reszty sąsiadujących mięśni. Napinając pośladki pomagamy im pracować, nie pozwalając na to, żeby wysiłek przejęły mięśnie nóg lub bioder." P.S. prosze sie nie przerazac ciezarami, miesnie nie rosna ot tak sobie, przy takich niskich wagowo ciezarach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
dzięki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Rozeznanie
|
to sa pewnei te cwiczenia
![]() http://www.sfd.pl/temat71442/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
no na inne nie wygladaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
jak sie robi przysiad wykroczny??????????????
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
robisz tak: wykrok jedna noga, uginajac ja jak najnizej podlogi i odbijasz sie nia do pozycji wyjsciowej. 2ga tak samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
a rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
![]()
hej dziewcynki
![]() ![]() ![]() pomijajcie oczywiscie bieganie plywanie i rowerek bo to to kazdy wie :P ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:35.