|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Witam serdecznie
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-11-14 o 22:25 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Bardzo ważny będzie streching mięśni łydek!! To naprawdę pomaga je wysmuklić [img]icons/icon7.gif[/img] Np podstawowe ćwiczenie, to pochylanie nogi no przodu(stojąc) tak, żeby stopa cały czas dotykała cała podłogi. Pozatym odpoczywaj z nogami do góry, masuj łydki, ogranicz sól-to żeby zminimalizowac obrzęki nóg, które też mogą być przyczyną "klockowatego" wyglądu łydek. Ponadto na łydki dobrze działa powolne bieganie, (wspięcia, które już robisz), zajęcia stepu(choć tu z efektami jest różnie-trzeba sprawdzić na własnej skórze)
Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2009-11-14 o 22:26 Powód: dubel |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
JAK POZBYĆ SIĘ GRUBYCH UD?
Jak tu pozbyć sie tkanki tłuszczowej na udach, mam szczupła sylwetkę z góry znaczy chude ramiona, a uda nie pasują zupełnie. Jestem dosć zaokrąglona w talii co nie współgra z górną sylwetką. Ratunku! Jak wyrównać proporcje??? ps.nie moge sie odchudzą bo nie mam prawie biustu i nie chce stracić resztki. Co robic,co robić???
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Re: JAK POZBYĆ SIĘ GRUBYCH UD?
>...chude ramiona, a uda nie pasują zupełnie. Jestem dosć zaokrąglona w talii co nie współgra z górną sylwetką. Ratunku! Jak wyrównać proporcje???
aaaa szokk co ty chesz wyrównywać wyglądasz na serio b. fajnie. yyyy "grube uda"??? chyba przesadzamy co ? ![]() no ale... http://www.wizaz.pl/w-agora/download...ead=1055854118 http://www.sfd.pl/topic.asp?topic_id=20536 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
yyy słonko... nie przesadzajmy
![]() Masz po prostu taką budowę ciała którą powinnaś zaakceptować ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
witam
kochana,wyglądasz mniam mniam,powaznie. masz długie nogi ,ładne biodra i super brzuszek. jeśli upierasz się przy ćwiczeniach to polecam pojezdzić na rowerze . pozdrawiam paula |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Gość
|
Khem... ahum... kahum...
To ja teraz poproszę o zdjęcie tych grubych ud, bo nie zauważyłem ![]() ![]() Rrrany, ale macie laski niską samoocenę. Serio! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a tak w ogóle to masz śliczną bluzeczkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ach...dziewczyno, naprawdę nie masz grubych ud! Do tego jesteś śliczna! Może to dzisiaj jakaś chandra?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Jesteście wszyscy tacy kochani! Tu naprawdę można pozbyć się kompleksów, dzięki serdeczne dla was wszystkich tutaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
UDA
Witam wszystkie wizażanki ,chcę zadać pytanie w imieniu mojej siostry ,mianowicie ma problem z przednią częścią ud tzn.są to chyba mięsnieczworogłowe ,chce je poprostu w tym miejscu wysmuklić,mam prośbę jeżeli ktoś ma na to jakiś sposób to byłabym wdzięczna za wskazówki.Pozdrawiam serdecznie pa.
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Re: UDA
Rozumiem, że pewnie mowa o tym, że siostra ma mocno rozwiniętą taką, kolokwialnie mówiąc
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Uda!!!!!
Do tej pory nie cwiczyłam, nie czułam takiej potrzeby, jednak mocno postanowilam to zmienić. Jestem szczupła, w miarę OK, ale mam okropnie grube uda. Napiszczie kilka ćwiczeń na tę część ciałka, najlepiej, które przynoszą dość szybki efekt. Dzięki.
Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Re: Uda!!!!!
Witam
No cóż wydaje mi się że najbardziej zbawienny wpływ na wyszczuplenie ud mają: spacery, aerobik, basen oraz wchodzenie po schodach. Jeżeli chodzi o konkretne ćwiczenia to nie dadzą one tak szybkich efektów jak powyższe zajęcia, jeżeli nie chcesz nigdzie wychodzić wypróbuj półprzysiady czyli udawaj że siadasz na krześle przyczym zachowaj proste plecy i staraj się przenosić ciężar ciała na pięty (możesz odrywać palce nóg od podłoża. Na początek dwie serie po 8 powtórzeń, dobrym ćwiczeniem są również wypady wprzód i tył. Np.robisz wypad do przodu lewą nogą (plecy i tułów wyprostowane)prawa noga ugięta pod kątem prostym, analogicznie wypad do tyłu. Po zakończeniu treningu obowiązkowe rozciąganie ćwiczonych partii ciała. Powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
I jeśli ćwiczysz wybraną partię ciała, pamiętaj aby ćwiczyć wszystkie mięśnie z grupy- a więc i przywodziciele i odwodziciele. I urozmaicaj ćwiczenia. Rób przerwę conajmniej 1dniową; przeznacz ją np. na kardio. Polecam basen- i pływanie żabką, na rzeźbę ud - idealne!!
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Serdeczne dzięki za odpowiedzi. Już staram się ćwiczyć choć mam problem z systematycznością. Ale staram się!!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
ja tez mam podobny problem ...poniewaz na basen chodze raz w tyg a nie mam czasu na silownie to kupilan kasete wideo z J.Fondą"brzuch uda pośladki"...fakt wyćwiczyłam sobie fajne mieśnie i celulitis tez jest minimalny ale tak serio to niewiele zgubiłam w obwodzie moich bioderek i nóżek ...chyba musisz dodac do tego diete
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Re: Uda!!!!!-do didi21
Też mam tą kasetę, więc ciekawa jestem czy te ćwiczenia faktycznie są skuteczne? Mam słomiany zapał i jak ćwiczę to tylko przez tydzień a potem wszystko rzucam w kąt. Ale jak Fonda rzeczywiście taka skuteczna to ja wskakuje w sportowe ciuszki, zaciskam zęby i staram się wytrwać dłużej niż 7 dni
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
nio możesz spróbować ja juz ćwicze od 1.5 roku ...najlepsze efekty były widoczne tak po 2 miesiącach a póżniej lipa ....ale sie nie poddawałam i tak po roku obudziłam sie na serio z fajną dużą bo dużą ale zgrabną pupcią...lopez to mi do piet nie dorasta...he he ja też sie zaraz zrywam od tego pudełka i ide poćwiczyć;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Ja też tak chce
![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
UDA!!!!!!!!!!!!!!!
siema wszystkim, wiec chcę sie dowiedziec jak szybko zmiejszyc uda
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Re: UDA!!!!!!!!!!!!!!!
Kurce ja tez bym prosila o pomoc w tej sprawie ....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
wyszczuplic uda
jak wyszczuplic uda. Cwicze regularnie, ale przybywa mi tylko w ytch miejscach miesni a ja chce je wyszczuplic. Mam ogolnie problemy z nadmiarenm tkanki tluszczowej na posladkach, biodrach i udach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Re: wyszczuplic uda
mam dokladnie ten sam problem-do pasa jestem szczuplutka i sie sobie podobam ale od pasa w dol jestem wielka
![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Mi pomaga joga i pilates są to ćwiczenia rozciągające, które wysmuklają.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Na pozbycie tkanki tłuszczowej pomagają areoby czyli:bieganie, pływanie, jazda na rowerze.Polecam również tae bo oraz płyty z ćwiczeniami ze Świata Porad.
Pozdrawiam Kamila |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
hmmm... ja sporo biegam po schodach i za dzieciakami (moja praca hihi) Poza tym wciaz brak mi czsu: praca, studia, hobby zeby regularnie cwiczyc, ale ta yoga to moze i dobry pomysl...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Gruba uda - co zrobic?
Jestem dosc szczupla, ale mam bardzo grube uda - do tego rozstepy i celluitis. Niestety problem rodzinny z pokolenia na pokolenie.
Jakie cwiczenie stosowac zeby je troche odchudzic, wyrzezbic, wzmocnic bo wrecz sa przepraszam za wyrazenie "sflaczale" . Z gory dziekuje za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Re: Gruba uda - co zrobic?
Doskonale Cię rozumiem
![]() ![]() http://www.modeling.pl/?sub=cwiczenia/nogi&poz=30
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Uda uda i jeszcze raz uda
mozecie poweidziec jakie najlepsze sa cwiczenia na zmieniejsznie kilku cm w udach?? albo moze jakis sport??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:39.