![]() |
#31 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak odmówic?
Oj, to lepiej się szybko naucz, bo po tym, co piszesz, wyglądasz na bardzo łatwą ofiarę i ludzi, którzy będą chcieli Cię wykorzystać (w różny sposób) znajdzie się od groma.
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Hej, to znowu ja... mam problem. Otóż tak jak powiedziałam, napisałam tamtemu koledze, że możemy ewentualnie po towarzysku wyskoczyc na piwko i on się zgodził. Generalnie spotkanie było ok, on nie był nahalny ani nic, nie próbował się jakos dostawiac, jedynie chciał zapłacic za piwo i za pizze ale ja się na to nie zgodziłam, więc się po prostu podzieliliśmy i każdy zapłacił na szczęscie za siebie. Później poszlismy na bilard i też było ok, tyle, że za bilard już on zapłacił niestety (nie było tego duzo, 10zł, bo ja już nie miałam kasy) trochę głupio się z tym czułam, no ale dobra, uznałam, że to niedużo więc nic się takiego nie stało. Dopiero pod koniec on zaczął cos swirowac, chciał mi wylosowac pluszaka z takiej maszyny, mówiłam mu, że nie, bo to strata kasy namawiałam go, żeby tego nie robił, bo ta maszyna rzadko kiedy cos losuje no ale się uparł, wrzucił 2 zeta i tak nic nie wylosował
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
lokalna gwiazda
|
Napisz mu coś w rodzaju:
Miło spędziłam z tobą czas, ale w tej chwili nie szukam chłopaka, a przyjmując twoje zaproszenie dałabym ci do zrozumienia, ze jestem zainteresowana. Jesteś fajny i to byłoby nie w porządku wobec ciebie. Ale jeśli chciałbyś się spotkać towarzysko na neutralnym gruncie, to czemu nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Z tym neutralnym gruntem, to dobry pomysł
![]() Napisałam :/ No cóż, musiałam. Edytowane przez undefined90 Czas edycji: 2014-08-08 o 16:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
lokalna gwiazda
|
Z czasem coraz trudniej się wyplątać i też będzie miał za złe, że go zwodziłaś zamiast powiedzieć wprost.
Ciekawe, ze oni zawsze oczekują szczerości, tyle że tę prawdę i tak źle znoszą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Raczkowanie
|
No wiem, że musiałam odmówic, zamiast go zwodzic, ale i tak trochę mam wyrzuty sumienia. No w sumie niecodziennie trafia się facet, który podrywa i jeszcze nie chodzi mu tylko o seks i zawsze głupio się czuję, że muszę odmówic, no ale na życzenie się nie zakocham.
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Nie no ludzie, faceci nic nie rozumieją! Napisałam mu, że dziękuję za zaproszenie, ale do domu jego nie przyjdę i gdyby chciał się spotkac na miescie jeszcze za jakis czas na neutralnym gruncie, to nie ma problemu... A ten odpisal "Nie bój się, zaproponowałem dni, w których nie byłoby rodziców w domu. Oczywiscie, że chcę się spotkac" OMG |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
lokalna gwiazda
|
Teraz jak mu napiszesz, że nie chcesz mieć chłopaka, to jeszcze pomyśli, że masz chęć na seks bez zobowiązań.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Może po prostu za delikatnie mu odpisała.. czasem trzeba dosadnie
![]() do mnie jak jeden gość wypisywał i wydzwaniał, i proponował spacery niezrażony zupełnie moimi odmowami.. raz tylko w końcu wypalił, że wydaje mu się, że go unikam na uczelni ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
No właśnie chyba moje delikatne sugestie nie działają :P Może on pomyślał, że 'neutralny grunt' to dla mnie oznacza, że nie ma rodziców w domu :P Więc będę musiała wyjaśnic jakoś, że neutralny grunt to nie jego dom
![]() No właśnie ja tak miałam, że zawsze mi było głupio wprost powiedziec, że nie chce i już bo się bałam, że kogos urażę. Dopiero jak jakis facet, którym ja nie byłam zainteresowana, zaczął się przystawiac, w sensie chcial się przytulac lub całowac, wtedy odsuwałam się, a czasami jeszcze ktos kazał mi się tłumaczyc czemu tak się zachowuję :P Wtedy musiałam już mu powiedziec, że ja nie czuję nic do niego i wolałabym abyśmy byli znajomymi, ale zazwyczaj wtedy kończyło się na zerwaniu kontaktu. No niestety, z tym drugim kolegą, który zaproponował sex też jakoś nie mam ochoty rozmawiac... I pewnie prędzej czy później kontakt się urwie, bo nawet nie wiem jak miałabym go traktowac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | ||
znaczy piżmak
|
Cytat:
Cytat:
Sorry, ale musisz napisać wprost, że nie chcesz być jego dziewczyną, że lubisz go jedynie jako kolegę. Bo chłopak wciąż myśli, że Ty z nim randkujesz, tylko że jesteś nieśmiała lub nie chcesz minąć się z jego rodzicami w mieszkaniu. W życiu trzeba umieć odmawiać. Co gdy jakiś nachalny typ będzie Cię nagabywał? Nie odepchniesz go, bo mu się przykro zrobi? Myśli najpierw o sobie.
![]() |
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Właśnie w tym problem, że ja sądziłam, że jak napiszę o neutralnym gruncie to wszystko zrozumie... Tzn. nie wiem no dla mnie to jakby oczywiste. Przecież jeśli spotykamy się na 'neutralnym gruncie' to chyba nie oznacza, że bez rodziców, no chyba, że faceci tak myślą...
Głupio mi napisac, że nie chcę byc jego dziewczyną, bo nawet mi tego nie zaproponował i na dobrą sprawę jak tak napiszę, to może uznac, że mam ochotę na niezobowiązującą znajomosc czy coś. Jakby typ był namolny i napastliwy to byłoby mi łatwiej odmówic... Tzn. gdybym zdenerwowała się czyjąś napastliwością to pewnie powiedziałabym wprost bez ogródek, ale skoro ktoś jest miły to głupio mi tak walnąc prosto z mostu 'nie chcę cię', bo to może byc niemiłe. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Konto usunięte
|
Dziewczyny Ci niestety źle doradziły.
![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
BAN stały
|
Dot.: Jak odmówić?
Cytat:
Mam radę. Nie przejmować się, obrażonym facetem, który obraził ciebie. Albo dawać d..., żeby się nie obrażali. Trzeciego wyjścia nie widzę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Raczkowanie
|
Uznałam, że skoro powiem mu, że spotykamy się tylko po koleżeńsku na piwie to będzie ok. Nie sądziłam, że on wtedy zrobi sobie jakąś nadzieję. Kolega jest ok i nie miałam nic przeciwko wyjściu z nim po koleżeńsku na piwo. W końcu z wieloma ludźmi spotykam się na piwie i większośc nic sobie nie myśli z tego powodu... Na razie nic mu nie odpisałam i on mi też nie, jak będzie nalegał na spotkanie to wtedy mu wytłumaczę o co chodziło w tym smsie z neutralnym gruntem bo mam wrażenie, że on sobie pomyślał, że 'neutralny grunt' to bez rodziców, jakkolwiek to dziwna interpretacja.
kalincia - tamtym facetem to ja się już nie przejmuję, po prostu podałam jako przykład, że jak się facetowi odmówi, to od razu się obraża :P Nie wiem czy on świadomie mnie obraził, bo może pomyślał, że też mam ochotę skoro od roku nikogo nie miałam... Ale nie mam ochoty już z nim rozmawiac. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
W sumie masz rację, po prostu powiem mu, że nie mam czasu się spotkac, bo uczę się do magisterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co do poprzedniej wiadomości,to fakt, że jakoś dziwnie zinterpretował"na neutralnym gruncie", ale to,co mu napisałaś też można odebrać tak, że chcesz się spotkać, tylko wstydzisz się przyjść do domu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Naprawdę można to tak odebrac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
- być Twoimi chłopakami / dziewczynami, - nie mają na Twój temat romantycznych / erotycznych fantazji, - nie są Tobą zainteresowani w "ten" sposób. Zrozum: Ty mówiłaś i tłumaczyłaś jedno, on rozumiał to, co chciał zrozumieć. Powiedz mu wprost (jeżeli zacznie znowu ciągnąć temat), że nie jesteś zainteresowana na 100%. Nie, że nie masz czasu, nie że wyjeżdżasz. Naucz się tego, to Ci się przyda nawet tak na przyszłość. Postaw się nieco w jego sytuacji: poznałaś faceta, który sprawia, że Ci miło, ciepło i przyjemnie na samą myśl o nim. On mówi, że a i owszem, po koleżeńsku, miła z Ciebie dziewczyna. Nie unika, nie każe spadać. Porzuciła byś nadzieję na związek / romans? Było by trudno nie usłyszawszy, że NIE, NIC Z TEGO i dalej go widując, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Raczkowanie
|
Doris, ja nawet byłam w takiej sytuacji
![]() Tyle, że ja miałam łatwiejszą sytuację, bo ja go tylko raz zaprosiłam na piwo, po którym zrozumiałam, że on chyba związkiem nie jest zainteresowany (chociaż nie powiedział wprost, ale bylo widac), nastepny raz go już nie zaprosiłam bo głupio mi było 'latac' za facetem, on dalej był bardzo miły i sympatyczny i się gapił, uśmiechał ale zorientowałam się, że on tak robi w stosunku do wielu dziewczyn ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie "chętnie się spotkam, ale na neutralnym gruncie" gdy facet zaprasza do domu znaczyłoby, że uważasz, ze za wcześnie na takie wizyty, wstydzisz się, krygujesz itp., a nie, ze chcesz się spotkać po koleżeńsku. Podobnie przed pierwszym spotkaniem, z tego co zrozumiałam, nie napisałaś, że "po koleżeńsku" tylko, że "towarzysko", co mógł zinterpretować podobnie ![]() Edytowane przez Malagenia Czas edycji: 2014-08-09 o 17:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Raczkowanie
|
Dobra, jak napisze, to postaram mu się jasno przekazac, że nie umówię się z nim, ponieważ randki mnie nie interesują. Zapewne wtedy odpuści
![]() Po prostu sądziłam, że jak powiem, że uczę się do obrony, po obronie wyjadę to w końcu mu przejdzie lub znajdzie sobie inną 'ofiarę' ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do mnie nawet jak ktoś pisze na fejsie, a nie chcę z tym kimś rozmawiać, to nie napiszę "ej sory nie chcę z tobą gadać" ani też nie pozostawię wiadomości bez odpowiedzi, bo patrzę na to ze swojej perspektywy - jak ja bym się czuła, jakby ktoś mi nie odpisał/napisał nie truj mi dupy ![]() I raczej to nie jest nic dziwnego, znam jeszcze trochę takich osób, które mają tak samo - chcą być miłe, mimo że nie mają ochoty na nawiązywanie jakichś głębszych znajomości. I zawsze się zastanawiają, jak tu ładnie odpisac, że nie chce się spotkania, żeby ktoś mimo to nie poczuł się zbyt urażony |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
Po pierwsze, po prostu nie chce żadnych awantur z tego powodu, że komuś odmówiłam. Wiem, że faceci źle przyjmują takie odmowy. Po drugie był dla mnie miły i nie chce go jakoś bardzo urazic. Byc może za bardzo się przejmuję i chyba jednak odmówię mu bardziej stanowczo, kiedy następnym razem napisze, skoro tej delikatnej sugestii nie zrozumiał.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
BAN stały
|
Cytat:
2. Był miły, i ty nie musisz bluzgać. Stwierdzeni: "wybacz, ale nie chcę się z tobą nadal spotykać" nie jest obraźliwe. Jest zwykłym stwierdzeniem faktu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.