![]() |
#31 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Dot.: Winna przestępstw na włosach? Czyli....
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Winna przestępstw na własach? Czyli....
Cytat:
największa zbrodnia hm to że na trzy dni zrobiłam się z jasnego blondu ruda a potem wracałam do tego blondu znowu (a ten blond uzyskalam poprzez zejście z czarnego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wielce Szanowna Pani
|
Moim największym grzechem przeciwko własnym włosom było zafarbowanie ich na bardzo jasny blond, podczas gdy mam jasny, chłodny blond z natury... Wystarczy odrobina słońca i mam cudny kolor swój własny.
Ale było mi za mało i nosiłam półtora roku żółte coś na głowie. Teraz po dwóch przyciemnieniach farbą jakoś to wygląda. Jasne na głowie i (powiedzmy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Zakorzenienie
|
przez długi czas farbowałam włosy na ciemny brąz, w końcu jednak zachciało mi się wrócić do mojego naturalnego blondu i oddałam swoje włosy w ręce babci i rozjaśniacza
![]() ![]() rok później udało mi się zejść za pierwszy razem z rudobrązowoczegoś do prawie platyny, ale dosłownie popaliłam sobie kilka pasemek włosów i dochodziły one do siebie przez ponad rok. w dodatku mam dziwną obsesję na punkcie zapuszczania włosów do długości mniej więcej za biust, a potem ścinania ich do ramion ![]() ![]()
Put my little red party dress on, Edytowane przez Amy4594 Czas edycji: 2014-08-12 o 21:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
miałam czarne włosy
zeszłam do blondu wymyśliłam że chce byc ruda to zrobiłam sie na rudo a po 3 dniach wróciłam do blondu xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#38 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za radę po fakcie :P Teraz to i ja to wiem
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Moja nastoletnia głupota której żałuję do dzisiaj.
Moje ciemnobrązowe włosy sięgające talii ROZJAŚNIŁAM do blondu, 3 razy bo za pierwszymi dwoma nie wyszło ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Rozeznanie
|
ja na ten temat to mogłabym książkę napisać
![]() jak już pozbyłam się z 10cm włosów, zaczęłam używać odżywek i przestałam prostować myślałam, że już nie mam masochistycznych zapędów, ale niestety ![]() ![]() ![]()
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Moje jedyne przestępstwo to moczenie ich w chlorowanej wodzie. Nie wiem co bardziej może szkodzić, ten chlor czy gumowy czepek, który mam zamiar kupić?
![]() |
#42 |
Raczkowanie
|
Trwała prostująca u fryzjera. Kosztowało to "cudo" 150 złotych a efekt utrzymał się 3 dni. 5 godzin siedzenia w fotelu na marne. Do tego miałam poparzoną skórę głowy w kilku miejscach.. Włosy dochodziły do siebie chyba z rok a ja przeklinałam swoją głupotę jeszcze długo :-D
Druga zbrodnia to obcięcie z długości do talii na długość ledwo do ramienia. Prawie płakałam potem, wizyta u fryzjera w stanie wzburzenia nie kończy się dobrze :-P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Pocieniowanie włosów-może i na początku wyglądały fajnie,ale jak później odrosły to tragedia,bo mam cienkie włosy, więc od połowy długości miałam takie przerzedzone strąki
![]() Wysyłane z mojego GT-S5570 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#44 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Każdemu, kto planuje trwałą- czy to tradycyjna, czy prostującą, nawet w renomowanym zakładzie radzę się zastanowić i dać sobie spokój.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
- Zafarbowałam na czarno. Błąd życia. W ogóle farbowanie było błędem życia. Farbowałam/rozjaśniałam włosy jakoś co miesiąc od 14 do 17 roku życia.
- Rozjaśnianie do platyny i bycie blondynką platynową.. Zniszczyło mi włosy, dopiero po roku jest ok. Prostowałam i suszyłam kiedyś codziennie przez 2 lata, ale nie zrobiło to jakichś szkód. :P Edytowane przez chwast Czas edycji: 2014-08-12 o 21:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Standardowo, farbowanie na coraz to ciemniejsze kolory, w końcu mi się znudziło i obcięłam się na krótko. Fatalnie czuję się w długości krótszej niż chociażby bob, więc czekałam z utęsknieniem na odrośnięcie.
No i oddanie włosów przed studniówkami fryzjerkom "wiekowym". Tapir, brokat OMG wolę o tym zapomnieć. Drabineczka umarłam z Twojego podpisu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Witam. Jestem A. Przez pół roku prowadziłam pielęgnację w miarę naturalnymi produktami (sukcesywnie dokładałam nowych produktów i o...). Od pół roku tego nie robię, do dziś walczę z łojotokowym zapaleniem skóry (i nic się nie zapowiada na szybkie wyleczenie). Czuję się winna. Pozdrawiam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
ReklaMO(D)żerca.
|
- pozwoliłam koleżance "która się zna" pofarbować moje wówczas piękne, naturalne blondy. długo płakałam;
- przez lata spałam z kucykiem, pozwalając żeby gumka mocno ściskała moją lichą kitkę; - zrobiłam kilkanaście dredów; - używałam szamponów syossa po których masowo zaczęły wypadać mi włosy; - no i chyba największa krzywda- nie dbam o swoją dietę, co odbija się na stanie kudłów. Drabina, linki z podpisu Ci nie plumkają :-( Edytowane przez kisielova Czas edycji: 2014-08-13 o 00:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Ten watek chyba specjalnie dla mnie ktos zalozyl
![]() ![]() Jestem naturalna blondynka, mam wlosy w kolorze jasnego popielatego blondu, zamarzyly mi sie Ombre, wiec najpierw musialam je przyciemnic ,postanowilam zrobic to sama w domu ![]() Zamiast ciemnego blondu, wyszly mi prawie czarne, bardzo bardzo ciemno brazowe, a konce niebieskawo-zielono szare!!! ![]() ![]() ten braz byl tak byle jaki i paskudny, ze postanowilam ozywic go kasztanowym brazem.....w efekcie, mialam rdzxawo brazowe wlosy z zielonkawo niebieskimi koncami....wygladalam jak marzanna ,albo topielica jakas....plakalam straszie, wiec postanowilam wrocic do moich blond wlosow.....sama ![]() Kupilam dekoloryzator juz po 5 minutach mialam pomaranczowe wlosy.....w efekcie wygladalam jak marchewka z zoltkiem.....i tu znowu placz....ale tym razem zdewcydowalam sie pojsc do fryzjera.....z domu wyszlam w chustce na glowie ![]() to wszystko w przeciagu 2 i pol dnia ![]() okazalo sie, ze dostalam bardzo silnen alergii na ktoras z farb, cala spuchlam i dostalam czegos na podobienstwo bardzo silnego tradziku.....poszlam do dermatologa, dostalam zastrzyk i silny antybiotyk, ktory nie zadzialal, teraz go zmienilam i jestem w trakcie leczenia.....NIGDY wiecej samodzielnego farbowanie! ![]()
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
W końcówce podstawówki pozwoliłam koleżance obciąć mi włosy. Efekt: miejscami miałam obcięte do skóry i trzeba mnie było ostatecznie zgolić na mega krótkiego jeża.
Dwa razy sama się zgoliłam na łyso w przypływie weny twórczej, chociaż w sumie to nie było przestępstwo przeciwko włosom, ale wg moich rodziców było. Obcięłam sobie sama grzywkę (wyglądałam jak Joanna D'Arc przez egzekucją, a już po torturach). Czesałam włosy grzebieniami nieprzystosowanymi do ich rodzaju (kręcone, puszące się) i sobie nieraz sporo wyrywałam. Rozczesywałam je na mokro (czyli znowu: sporo wyrywałam). Rozjaśniałam włosy, aby pofarbować je na jakiś "oczo☠☠☠..." kolor. Zdarzało mi się farbować ponownie w ciągu kilku dni, a nawet dnia, jeżeli kolor mi nie podszedł. Robiłam sobie pasemka wodą utlenioną (też późna podstawówka). Drapię skórę głowy (trochę odruch, a trochę na tle nerwowym) - aktualne przestępstwo, staram się z tym walczyć. Na szczęście nigdy nie masakrowałam włosów suszarką, czy prostownicą (oczywiście zdarzyło mi się w życiu i tego i tego kilka razy użyć, suszarkę nawet posiadam i raz na 4 miesiące używam), więc przynajmniej te przestępstwa odchodzą. Ostatnio jednak zainwestowałam w odpowiednią szczotkę i jest nieco lepiej. Staram się nie czesać włosów, gdy są mokre. Nie chodzę do fryzjera, nie podcinam końcówek i szczerze mówiąc mam najładniejsze włosy od lat (bez rozdwojonych końcówek). Generalnie więc nie jest źle. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2014-08-13 o 07:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Konto usunięte
|
jaką długość włosów preferujecie? taką, w której ładnie wyglądacie czy tę, w której wam wygodniej? mam dylemat, bo lepiej wyglądam we włosach za zapięcie stanika, a teraz mam takie do zapięcia, a w dłuższych jest mi już kompletnie niewygodnie i mi przeszkadzają
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
Ja chyba najlepiej wyglądam w długości do ramion. Ale wygodniej jest mi z długimi, mogę sobie warkocz zapleść, zrobić koński ogon i zapuszczam bo chcę mieć dłuuugie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
O RLY?
|
1. Nieudany romans z szamponem Babydream
2. Dałam mojej mamie fryzjerce amatorce przekabacić się na farbowanie blond, kiedy miałam na włosach średni chłodny brąz (bardzo podobny do mojego naturalnego). - Mamo, a Ty jesteś pewna, że nie trzeba zrobić dekoloryzacji? - Nie no co Ty, nie trzeba - wezmę oksydant 12% będzie dobrze. Jaki chcesz ten blond? - No to jak już to może jakiś ciemny, chłodny/popielaty? - Nie no co Ty zwariowałaś? Będziesz wyglądać staro. Chodź weźmiemy ten ciepły, złoty blond. - Mamo, ale ja jestem zimą - myślisz, że ciepły, złoty kolor będzie ok? - Tak, tak - będziesz świetnie wyglądać. Nie, nie wyglądałam świetnie tylko jak pół pupy zza krzoka (oczywiście złotego hollywoodzkiego blondu nie zobaczyłam). W dodatku farba zniszczyła mi włosy i zaczęły dość mocno wypadać. Z tego miejsc chciałabym serdecznie pozdrowić moją rodzicielkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
Dzieki pers
![]() ![]() Czytam ten watek i troche nie kumam. Dziewczyny piszecie o nieudanej dekoloryzacji - ona zawsze jest nieudana i zawsze tak wyglada. Potem sie robi kapiele rozjasniajace ew zimny blond naklada... Zadna zbrodnia i tragedia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
U mnie brak slsow to dramat i padaka a babydream kupilam pod wplywem judith
![]() A tu sie okazuje ze nie tylko mi to nie sluzylo xd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
ja przetestowałam mnóstwo szamponów tak zwanych "delikatnych" i jedne działały lepiej, inne gorzej, ale ogólnie największym problemem było to, że wzmagały mi łojotok, pory na skórze głowy się zapychały i włosy wypadały
![]() więc na prawdę gratuluję tym dziewczynom, którym "delikatne" szampony nie robią krzywdy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
Awww :3 mi splatywaly wlosy tak bardzo ze musialam wycinac klebki supelki etc
Tylko loreal total repair profeszyneul :3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Już myślałam, że znalazłam fajne myjadło bez SLS- maił to być płyn facelle, ale okazało się że wypadają mi po nim włosy.... teraz noszę się z ryzykownym planem zakupu szamponu Dzidziuś. Wcześniej miałam dulgon dla dzieci- nie plątał mocno włosów ale często nie domywał oleju. Chcę też kupić szampon Labell z aloesem, ma ALS i dużo soku z aloesu w składzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:57.