![]() |
#31 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stare z nas łosie (patrz: wyżej dwudziestki)
Haha, ja raczej mogę pisać z czego nie wyrosłam
![]() Ale tak na serio, to styl mi się zmienił tak na studiach, a potem został do tej pory. I teraz na imprezy ubieram się bardziej ekstrawagancko niż na imprezy 10 lat temu ![]() Na szczęście moja praca nie ma żadnego wpływu na mój ubiór, więc mogę nosić co mi się żywnie podoba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item198719326_...m1460z_45.html http://rockmetalshop.pl/go/_search/i...rds=bundeswera ![]()
![]() |
![]() |
#33 |
KWC
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No,to teraz już wszystko wiem ![]() Bundeswerki przypadły mi do gustu ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#35 |
Zakorzenienie
|
ekhm no wiec ja wyroslam z gotyckich ciuszkow na codzien (teraz juz tylko ubiore ewentualnie na koncert, choc kiedys bylam zdania, ze moje dzieci bede ubierac na gotycko
![]() ![]() ![]() ![]() choc jak patrze na takich jak ja kiedys to az mi sie jakos tam milo i sentymentalnie robi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
A ja planuję jeszcze kiedyś wrócić do rzemyków na rękach; kiedyś
![]() Uwielbiam, gdy znajduję u 30latków gadżety z nieco dawniejszych lat (bez przesady), tak jak cieszy mnie ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Aż mi się łezka w oku zakręciła, gdy się zastanowiłam z czegóż to ja wyrosłam. A mianowicie:
- z dżinsów poszarpanych w dziury rozmaite z powpinanymi agrafkami i naszywkami (wszystkie dżinsy, które miałam, przerobiłam na ten styl), ach, jak ja je kochałam, miłością wielką i namiętną; - z martensów w kolorze buraczanym (świątki, piątki i niedziele); - z wojskowego plecaka ozdobionego treściami buntowniczymi, również z naszywkami i przypinkami; - z malowanych na czarno paznokci (zawsze tylko black); - z wielometrowych kolorowych koralików supłanych malowniczo na nadgarstkach; - czarnych, ogromnych bluz sportowych, wielkich swetrów i takiż koszulek (wersja letnia), koszul flanelowych; - z bandamy w trupie czaszki motanej na głowie lub szyi; - noszenia pacyfki na rzemyku; - łażenia nie wiadomo gdzie, nie wiadomo po co i marnotrawienia w ten sposób beztrosko czasu. Ta młodość moja "chmurna i durna"... ![]()
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
z muza mi sie nie odmienilo
![]() zostalo jak bylio ![]() stroj mi moze nieco moze zlagodnial ale we lbie wciaz mam fiuuuuubzdziuuuuuuu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Zakorzenienie
|
Wyrosłam z manifestowania swoich muzycznych preferencji
![]() Już nie noszę plecaków z recznie naszytymi THE CURE ![]() Dawno już nie reaguję pogardliwie na kogoś, kto nie lubi muzyki, którą ja kocham (pamiętam, że mając 14,15 lat, byłam strasznie bojowa ![]() Ale słabość do martensów mam nadal, a i czarny kolor zdecydowanie dominuje w mojej szafie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
wyroslam już z ubran hipisowsko punkowych ,bo po prostu sie rozroslam
![]() ![]() Trzymam je w szafie na pamiatkę. Ale styl staram się zachowac ciagle ten sam ![]() Czyli nosze sie w : -dzwonach -bojowkach -glanach - nigdy przenigdy odkąd je zalozylam mając 14 lat (wczesniej nie byly tak dostepne,wiec nosilam trapery) nie zmienię na zadne inne obuwie. Tak myslę,że przenigdy ![]() choć nie powiem,kiedy trzeba zakladam obcas i eleganckie ubranie,ale nawet gdy pracowalam zakladalam garnitur i do tego glany. ![]() ![]() -lubię koraliki wszelkiego rodzaju i tyż nosze,a ostatnio zdarzylo mi się kupić w krakowie rzemyki ![]() ![]() -bluzy też mam w posiadaniu i jakoś się w nich nadal dobrze czuje-fakt, nie są to już wielkie o 3 rozmiary za duze ,ale są . -z kurtek skorzanych też nie wyroslam -no i nie wyroslam z dziwnych fryzur i odjechanych kolorow ![]() ![]() Wyroslam za to z flanelowych koszul-oj kiedy to bylo... (16 lat temu ![]() ![]() ![]() -z rociągnietych dziurawych swetrow z dlugimi rękawami- pamietam ,że specjalnie te rękawy jeszcze wyciągalam na maksa -z zza krotkich spodni w paski ![]() To na razie tylko tyle co sobie przypomnialam ![]()
![]() |
![]() |
#42 |
Zakorzenienie
|
Jesli chodzi o ozdabianie rak to...hehe na moich nadgarstakach byly kilometry biezace sznurkow, koralikow, rzemykow plus ogromny zegarek
![]() na Szyji to samo - koraliki, wisorki itp... Ja je wzytskie mam wisiroki dalej w szkatulce i czasem biore do rak i przypominam sobie co sie z nimi wizalo - jeden taki kwiatek malowany na szyje dostalam od kolezanki co wolala kolezanki i mowila mi ze bede miec branie u kobiet ![]() ![]() niewiele jednak sie z mienilo w kwesti makijazu ![]() tzn teraz to perfekcja ![]() No i gust do facetow tez mi sie nie zmienil - dalej uwielbiam patrzec na dlugowlosych a mlode pokolenie dlugowlosych chlopczykow przyprawia mnie o rozczulenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mimo ,że moj Tz ma krotkie wlosy (z racji pracy) to i tak jak widze ''kłaczola'' to tak jakoś mi się miękko robi... ![]() Ale wlasnie chlopczyki mlode to są, wiec tylko sobie patrze... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Mnie też gust do facetów się nie zmienił
![]() Zwłaszcza, że moj Luby i młodszy, i długowłosy..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Ło jak wy wszystko pamiętacie, ja sobie nie mogę do końca uświadomić co tak konkretnie porzuciłam.
![]() Na pewno przestałam farbować włosy na blond. JUż je tak namiętnie koloryzowałam, że byłam biała jak 80-letnie babcia. ![]() Przestałam śmigać we flanelowej koszuli [bardzo lubiłam] od razu poszły w kąt rzemyki na ręce. W glanach, martensach nigdy nie chodziłam, ale miałam za to przeukochane buty na traktorowatej podeszwie. Kiecek nadal nie noszę. ![]() ![]() ![]() Nic więcej nie pamiętam...
![]() |
![]() |
#46 |
Wtajemniczenie
|
Ojej, aż się łezka w oku kręci, jak sobie przypomnę te "stare, dobre czasy".
Wyrosłam z : koralików na szyi, noszenia samorobionej biżuterii- miałam taki pierścionek i kolczyki hand made w kolorze black ![]() Wyrosłam z dzwonów, które także przerabiałam, wszywając kliny, aby były na maksa szerokie. Ogólnie w mojej szafie jest bardziej kolorowo- kiedyś to tylko czarny kolor, a dzisiaj (o zgrozo!) nawet różowa bluzka się trafi, co kiedyś było nie do pomyślenia. Włosy także obcięłam i zrezygnowałam z czerni i rudości na głowie. Mój kochany garnek do farbowania ubrań, także już nie istnieje. Miałam taki wielki kocioł, w którym farbowałam bluzki i spodnie na czarno. W zapomnienie poszły rockoteki i koncerty. Nie przesiaduje już wieczorem nad rzeką, nie prowadzę całonocnych rozmów, czwartkowe imprezy barowe, także odeszły w siną dal. Nie jeżdżę już do Kazimierza, na różne jabolowe spotkania ![]() A najbardziej czego żałuję z tamtych lat, to utracenie jednej, bardzo wartościowej przyjaźni, ale cóż... głupia byłam ![]() Co mi pozostało z tamtych lat? Glany nadal stoją w szafce, ale już kupę czasu dworu nie widziały, a na półkach nadal są ulubione płyty, choć nie słuchane już tak często jak kiedyś. Kiedyś takie osoby jak ja teraz nazywałam wsiurki-wichurki, no cóż w końcu i ja stałam się taką wsiurką-wichurką ![]() Acha, pozostał mi ten sam gust co do facetów. Nadal mnie kręcą długie włosy i bródki. Pamiętam jak ryczałam, jak mój TŻ musiał ściąć włosy do pracy. Ale bródki już mu nie pozwoliłam zgolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
wyrosłam z :
-3-ciego kolczyka (miałam w chrząstce ucha), -noszenia sportowych ubrań, -golenia brwi (zamiast wyrywania), -koloru niebieskiego -namiętnego opalania -ukrywania piegów -szorowania dżinsów szczoteczką do rąk (kiedyś wydawało mi się, że pralka nigdy nie dopierze mi tak spodni, jak ja ręcznie ![]() -jedzenia rozpuszczalnego kakao na surowo (tzn w proszku) -ufania ludziom ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
nie chodze juz na manifestacje..
glany stoja na polce.. nalezycie wypastowane, chyba po raz pierwszy w ich zyciu.. sama nie wiem na co czekaja?? na wielki come back?? moj pas z cwiekami wisi w szafie i chyba czeka na to samo co i glany.. juz nie gram na bebnie na ulicy aby zarobic na piwko i nie jezdze autostopem.. ubieram sie teraz moze bardziej sportowo.. raczej normalnie sie ubieram.. zalezy od nastroju.. a muzyka to wciaz sex pistols i the clash.. ale sa i innni obok nich.. anna maria jopek.. teraz lubie.. kiedys nie bardzo..
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
No i nie mam już paznokci pomalowanych czarnym lakierem i czarnych kresek na oczach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
no wlasnie..
moj TZ wlosy ma do pasa ![]() ma juz troche siwych ale nie chce aby scinal.. to dzieki nim zwrocilam na niego swoja uwage.. dlugie wlosy wysoki starszy ech ja mam szczescie jakies ![]()
![]() |
#51 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no coz - z rozrzewnieniem patrze na te jego zdjecia z dlugimi...ramona wisi w szafie a glany no coz - rozwalily sie i narazie nie kupil nowych. ale daje dzielnie w jego katalogu mp3 niepodzielnie kroluje metal... na koncerty wciaz chce nam sie chodzic i przegladamy co ciekawego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Glanow nie nosilam nigdy. Podobnie nie przynalezalam do zadnej subkultury. Nie bylam zbuntowana nastolatka. NIe nosilam kontrowersyjnych fryzur ani nie manifestowalam preferencji muzycznych.
Licealne lata spedzilam na nauce, obcowaniu w snobistycznych kregach i w ogole robieniu za dume rodziny. Rozkrecilam sie dopiero w czasach studenckich. I szaleje do dzis ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
dla mnie liceum to byl okres zabaw
![]() tzn liceum tak od 3 klasy gdzies bo wczesniej to dzien w dzien plakalam i myslalam jak czy sie zabic, jak sie zabic i kiedy... potem mi przeszlo i bylo szalenstwo ![]() tak od 2 lat jest spokojniej bo wyjechalismy i tu nie szaleje sie taka fajnie... ale jak tylko jestem w PL to dalej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapomnialam napisac, ze jako nastolatka chodzilam ubrana w stonowanych kolorach, kompletnie sie nie malowalam i nie farbowalam wlosow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
To ja na odwrót: wyrosłam ze szpilek, spódnic, spodni na kant, koszulowych bluzek i obcisłych sweterków. Przywdziałam trampki, bluzy-kangurki, bojówki itd
![]() Przestałam farbować się na rudo (całe liceum byłam ruda), przestałam się wszystkim przejmować i przestałam starać się o utrzymanie pseudo przyjaźni tylko dlatego, że ja kogoś lubiłam. Nauczyłam się bardziej mieć do wszystkich dystans. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja właśnie dziś wkraczam w grono tych powyżej-dwudziestek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Torcik dla Ciebie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
Lexie Szampan i życzenia zdrówka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
Mnie tam się martensiki dalej podobają, ale w życiu nie kupiłabym ciężkich traktorów z blachami (nigdy nie lubiłam wulgarnych buciorów z czubem ale klasyczną wersję hard mart
![]() No i jestem tolerancyjna dla wielu innych butków - lata wstecz nie do pomyslenia... ![]() Muza na szczęście, pewnie zostanie, obym nigdy nie dorosła do śląskich biesiad, bo tego to już bym nie zniesła. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#60 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkiego najlepszego Lexie ![]() ![]() ![]() ![]() ------------- Aete ,a martensy-buty,jak buty ![]() ![]() Czarne/skórzane traperki ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:37.