...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-10-18, 18:38   #31
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Dot.: ...Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży...cz.II

Właśnie wróciłam z biegania i płuca mnie palą, nie ma jak to świetna kondycja

Zrobiłam sobię zupę krem z dyni... i okazuje się że dynia nadal mi nie smakuje.
Stary 2014-10-18, 20:43   #32
LocA83
Raczkowanie

a mi chyba bardziej podchodzi właśnie sobotnie ważenie.. bo zawsze po weekendzie jest większa spina, żeby odrobić ewentualne grzeszki hehe

Ja zjadłam 3 parówki i peczywo koło 19.. ale po całym dniu byłam taka głodna, że już musiałam się najeść :/ byłam cały dzień o śniadaniu i jednym kapuśniaczku.. także u mnie też rewelacji nie ma.. Konwalia.. tak jak to bywa przy weekendzie, że wszystko do okoła kusi. Od poniedziałku już będziemy twarde

Dzika ja nigdy nie jadłam kremu z dyni, więc nawet nie wiem czy mi smakuje.. może spróbuję zrobić a podaj adres swojego bloga... bo ja bardzo lubię maxineczki i te sprawy
Stary 2014-10-18, 20:52   #33
DzikaWozkowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LocA83 Pokaż wiadomość
a mi chyba bardziej podchodzi właśnie sobotnie ważenie.. bo zawsze po weekendzie jest większa spina, żeby odrobić ewentualne grzeszki hehe

Ja zjadłam 3 parówki i peczywo koło 19.. ale po całym dniu byłam taka głodna, że już musiałam się najeść :/ byłam cały dzień o śniadaniu i jednym kapuśniaczku.. także u mnie też rewelacji nie ma.. Konwalia.. tak jak to bywa przy weekendzie, że wszystko do okoła kusi. Od poniedziałku już będziemy twarde

Dzika ja nigdy nie jadłam kremu z dyni, więc nawet nie wiem czy mi smakuje.. może spróbuję zrobić a podaj adres swojego bloga... bo ja bardzo lubię maxineczki i te sprawy
Adres mojego bloga to dzikawozkowa.pl

Już kiedyś jadłam dynie i też mi nie smakowała, ale postanowiłam zrobić do niej kolejne podejście. Jutro obawiam się że dieta nie wypali, bo mam w rodzinie podwójne imieniny organizowane w restauracji.
U mnie największym problemem jest narzeczony, który lubi zjeść dużo i dobrze, a ja mam słabą wolę i ciężko jest mi się powstrzymać jak on się dosłownie zażera kilogramami ciastek, czekolad, chipsów i kebabów.
Stary 2014-10-18, 21:27   #34
aga533
Raczkowanie

dla mnie dzień ważenia bez znaczenia jaki wybierzecie będzie ok

Nie wiem jak u Was, ale ja nie mogę się wziąć w garść nie wiem gdzie się podziało moje zacięcie do ćwiczeń..boziu mam nadzieję, że ono wróci

Ja cały tydzień jem zupę z dyni. Dobrze, że kupiłam malutką dynie myślałam, że córcia się skusi a ona ostatnio nie chce nawet spojrzeć na zupę

Do celu 10kg

(...)nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać".
aga533 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-18, 23:30   #35
jakwino
Raczkowanie

DzikaWozkowa u mnie podobnie, nie umiem patrzeć jak reszta je :/ i nie wszędzie mogę zabrać swoje jedzenie. Dzisiaj wypadło mi wyjście i wizyta u znajomych no i co? Do g17 bylam na kawie a potem był McDonald i kawałek domowej robionej pizzy, no bo przecież "spróbuj, domowa, no coś ty, jutro wiecej pocwiczysz,nic ci nie będzie " tragedia jutro ze 2h na rurze to minimum
jakwino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 06:34   #36
konwalia57
Zadomowienie

Dzień dobry wszystkim
Melduje ze wczoraj do kolacji dodałam jeszcze tosty ( pierwszy raz od ponad 1,5 roku zjadłam pieczywo na kolacje) ot taka wielka ma motywacja :banghead:
Ale co dziennie rano będę się podnosić i próbować od nowa
Pamiętam kiedy mąż mógł wcinać obok czekoladę a na mnie wogóle to nie działało, piękne czasy....

Loca a jak tam wykończenia domu?

---------- Dopisano o 07:34 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez jakwino Pokaż wiadomość
Ja jestem za wrażeniem w poniedziałek po weekendowych szaleństwach.będzie dodatkowa motywacja żeby w weekend też się trzymać
Jakwino my zawsze ważyłysmy się w soboty dlatego z przyzwyczajenia podałam ten dzień i chyba dlatego większości on pasuje jeżeli oczywiście zależy Ci na poniedziałku możesz podawać nam swoją wagę w poniedziałki
Stary 2014-10-19, 06:59   #37
aga533
Raczkowanie

Witam wszystkich

Ja właśnie jem śniadanko i mam bojowe nastawienie dietowe

Dzika baw się dobrze na imprezie tylko grzecznie tam z jedzeniem

Elu ja też pamiętam takie czasy ale muszę zmienić tok myślenia ( tylko jedno ciastko itp.)

Do celu 10kg

(...)nikt nie może stracić z oczu tego, czego pragnie. Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że cały świat i inni są silniejsi. Sekret tkwi w tym, by się nie poddać".
Stary 2014-10-19, 07:37   #38
AniaSmart
Przyczajenie

Czesc dziewczyny,

Czy możmna do was dołaczyc w bojach odchudzania? Tez kiedys milam mnostwo silnej woli a teraz dwojka dzieci, codzienne obowiązki i juz czasem po prostu nie mam sily na te walke. Musze tez wrocic do ćwiczen na ktore nie mam siły. Moze z Wami mi sie uda. Przyjmiecie mnie?
Miłego dnia wszystkim życze
AniaSmart jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 07:56   #39
jakwino
Raczkowanie

@Konwalia ja i tak się ważę prawie codziennie także może być sobota
Przeliczyłam wczoraj kalorie i gdyby nie cukier którym słodziłam kawę i herbatę na mieście i u znajomych to bym się nawet zmieściła w bilansie całodniowym.wiec nie mam jednak wyrzutów sumienia :P a dzisiaj będzie PoleDance a wieczorem mam aeroboks. To musi być dobry dzień I takiego tez Wam życzę
Stary 2014-10-19, 08:17   #40
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AniaSmart Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny,

Czy możmna do was dołaczyc w bojach odchudzania? Tez kiedys milam mnostwo silnej woli a teraz dwojka dzieci, codzienne obowiązki i juz czasem po prostu nie mam sily na te walke. Musze tez wrocic do ćwiczen na ktore nie mam siły. Moze z Wami mi sie uda. Przyjmiecie mnie?
Miłego dnia wszystkim życze
No pewnie ze można im nas więcej tym lepiej witaj!

---------- Dopisano o 09:14 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Oj i ja zawsze miałam nie po drodze z ćwiczeniami, za to o dobrą dietę nie było ciężko, teraz mi się wszystko pozmieniało, ćwiczę po 1,5 godz na siłowni do tego wieczorem długa seria brzuszków. I wydaje mi się ze nic nie jest w stanie mnie od tego oderwać.... Ale dieta... Pożal się Boże

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ----------

Cytat:
@Konwalia ja i tak się ważę prawie codziennie także może być sobota
Przeliczyłam wczoraj kalorie i gdyby nie cukier którym słodziłam kawę i herbatę na mieście i u znajomych to bym się nawet zmieściła w bilansie całodniowym.wiec nie mam jednak wyrzutów sumienia :P a dzisiaj będzie PoleDance a wieczorem mam aeroboks. To musi być dobry dzień I takiego tez Wam życzę
W takim razie zostaje sobota poproszę o wasze dane do tabelki.. Wiek, wzrost, waga trzeba się porządnie wziąć
Stary 2014-10-19, 08:34   #41
jakwino
Raczkowanie

30lat/176cm/71.1 (waga z wczoraj) dzisiaj jest pół kilo mniej yayyyy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 08:41   #42
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
30lat/176cm/71.1 (waga z wczoraj) dzisiaj jest pół kilo mniej yayyyy
Następna wysoka, jak ja bym chciała parę cm jeszcze urosnąć a ta waga 71.1 to jest waga startowa? Chodzi mi o to czy dopiero zaczynasz odchudzanie czy może jesteś w trakcie i na wadze było więcej?
Stary 2014-10-19, 08:42   #43
jakwino
Raczkowanie

To jest na dzień wczorajszy a zaczęłam z 72,8 po tym jak mi kilka osób w pracy pogratulowało ciąży :P
W sumie dopiero od 2-3 tyg "wzięłam się za siebie" (po raz kolejny)

Edytowane przez jakwino
Czas edycji: 2014-10-19 o 08:45
Stary 2014-10-19, 09:09   #44
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
To jest na dzień wczorajszy a zaczęłam z 72,8 po tym jak mi kilka osób w pracy pogratulowało ciąży :P
W sumie dopiero od 2-3 tyg "wzięłam się za siebie" (po raz kolejny)
No właśnie i to mi chodziło potrzebuje wagę startowa i aktualną dzieki.
Stary 2014-10-19, 11:49   #45
eewelinaa92
Zakorzenienie

Hej Jak co sobote zbyt grzecznie nie było, ale i tak mogło być dużo gorzej. Byłam w MC'donaldzie ale wybrałam najmniejsze zło sałatkę z grilowanym kurczakiem, jak się później okazało łącznie z sosem i grzankami miała niewiele ponad 300 kcal Ale żeby nie było za pięknie to wchłonęłam jeszcze małego croissanta bez nadzienia.

Mi też sobotnie ważenie jak najbardziej pasuje. Konwalia u mnie początkowa 92kg, teraz zaczynałam od 65 kg. A wczoraj 64,3 (wybierz co do tabelki potrzebne ). Wzrost 164cm, 22 lata.

Gdzie śmigasz na siłownie? Jak cenowo wychodzi?

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 12:05   #46
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez eewelinaa92 Pokaż wiadomość
Hej Jak co sobote zbyt grzecznie nie było, ale i tak mogło być dużo gorzej. Byłam w MC'donaldzie ale wybrałam najmniejsze zło sałatkę z grilowanym kurczakiem, jak się później okazało łącznie z sosem i grzankami miała niewiele ponad 300 kcal Ale żeby nie było za pięknie to wchłonęłam jeszcze małego croissanta bez nadzienia.

Mi też sobotnie ważenie jak najbardziej pasuje. Konwalia u mnie początkowa 92kg, teraz zaczynałam od 65 kg. A wczoraj 64,3 (wybierz co do tabelki potrzebne ). Wzrost 164cm, 22 lata.

Gdzie śmigasz na siłownie? Jak cenowo wychodzi?
Jeżdżę do Fit &gim place 65 ZL miesięcznie plus 20 zł jednorazowo za kartę członkowska, jakbyś miała ochotę to możemy się ugadac któregos dnia tylko z rana
Stary 2014-10-19, 13:08   #47
AniaSmart
Przyczajenie

Dzięki dzięki za przyjecie obiecuje sobie ze tym razem z Wami dam rade, bede sie spowiadac z grzeszków, moze to da mi jakiegos kopa w zyciu bo normalnie czasem czuje ze to juz jakas depresja. Musze meza pogonic zeby baterie do wagi kupil bo juz z rok stoi nieuzywana.
A gdzie ta silownia fit&gym jest?
Ja wlasnie nic nie ciwcze a zeby ruszyc moja przemiane to musze ruszyc dupsko i zaczac cos robic
Stary 2014-10-19, 14:50   #48
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki dzięki za przyjecie obiecuje sobie ze tym razem z Wami dam rade, bede sie spowiadac z grzeszków, moze to da mi jakiegos kopa w zyciu bo normalnie czasem czuje ze to juz jakas depresja. Musze meza pogonic zeby baterie do wagi kupil bo juz z rok stoi nieuzywana.
A gdzie ta silownia fit&gym jest?
Ja wlasnie nic nie ciwcze a zeby ruszyc moja przemiane to musze ruszyc dupsko i zaczac cos robic
Siłownia jest w Lubartowie
Ale ogólnie polecam, poćwiczylam parę razy i metabolizm mi zauważalnie przyspieszył, wcześniej mimo że uważałam na to co jem to waga stała w miejscu albo nawet szła w górę. Teraz wpierdzielam jak opentana a waga stoi w miejscu...
Stary 2014-10-19, 16:05   #49
AniaSmart
Przyczajenie

Acha, to mimo ze niedaleko bo mieszkam pod lublinem to za daleko. Mam rozine w lubartowie a moj m z kierzkowki pochodzi, piekne tereny
Mi raczej pozostaje cwiczyc w domu bo m duzo pracuje i nie mam z kim dzieci zostawic w tym czasie chociaz kiedys chodzilam i strasznie to lubilam. Moze z rana jakos by mi sie udalo ale jakos nie moge sie odwazyc juz tak dano nigdzie nie chodzilam
Stary 2014-10-19, 17:30   #50
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Acha, to mimo ze niedaleko bo mieszkam pod lublinem to za daleko. Mam rozine w lubartowie a moj m z kierzkowki pochodzi, piekne tereny
Mi raczej pozostaje cwiczyc w domu bo m duzo pracuje i nie mam z kim dzieci zostawic w tym czasie chociaz kiedys chodzilam i strasznie to lubilam. Moze z rana jakos by mi sie udalo ale jakos nie moge sie odwazyc juz tak dano nigdzie nie chodzilam
A to niespodzianka ja mieszkam 4 km od kierzkowki
Tez mam podobną sytuację dlatego na silownie jeżdżę rano jak córka jest w przedszkolu. Co lepsze w tajemnicy przed mężem, a tak żeby się nie stresował :-D

Słuchajcie dzisiejszy dzień zaliczam do najbardziej udanych w przeciągu kilku tygodni oczywiście były małe grzeszki ale naprawdę malutkie hehe, jeszcze galaretka na kolacje i wystawie sobie piątkę z plusem :-D
A jak u was?
Stary 2014-10-19, 17:48   #51
AniaSmart
Przyczajenie

o co za zbieg okoliczności, wiedziałam kiedy wejść
Widze ze nie tylko ja musze kombinowac zeby sie wyrwac pocwiczyc, najgorzej ze ja na silownie nie bardzo chce, wole na aerobik a te sa tylko po poludniu. Mm w domu rowerek i orbitreka, ktore niestety ostatnio stoja nieruszane. Dzisiaj juz 30 min na rowerku zaliczylam i zaraz pojde jeszcze pojezdzic. Lubie tez cwiczyc z mel b na youtube, chyba tez wroce do tych cwiczen. Moze dzieki waszemu wstaprciu sie uda

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

a dieta dziś nawet nie najgorzej, zjadłam mało, nawet cisato upieklam i go nie zjadlam wiec jestem z siebie dumna. Jeszcze tylko musze skonczyc z podjadaniem w miedzy czasie to juz bedzie sukces w 100%
Stary 2014-10-19, 18:04   #52
aga533
Raczkowanie

U mnie dziś też nawet nie najgorzej jeżeli chodzi o dietę i do tego mega długi spacer ok 6 km. Po spacerze K. zaszedł do cukierni kupił sobie WZ i kremówkę....nawet mnie to nie ruszyło

Ja też bym gdzieś poćwiczyła tylko najgorsze, że sama to tak jakoś nie za bardzo nie mam towarzyszki

Mój K. wpadł na pomysł, że w przyszłym roku zapiszemy córcię na zajęcia taneczne gdzieś blisko fitness. On pójdzie z małą na tańce a ja w tym czasie poćwiczę

Do celu 10kg

Stary 2014-10-19, 18:17   #53
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga533 Pokaż wiadomość
U mnie dziś też nawet nie najgorzej jeżeli chodzi o dietę i do tego mega długi spacer ok 6 km. Po spacerze K. zaszedł do cukierni kupił sobie WZ i kremówkę....nawet mnie to nie ruszyło

Ja też bym gdzieś poćwiczyła tylko najgorsze, że sama to tak jakoś nie za bardzo nie mam towarzyszki

Mój K. wpadł na pomysł, że w przyszłym roku zapiszemy córcię na zajęcia taneczne gdzieś blisko fitness. On pójdzie z małą na tańce a ja w tym czasie poćwiczę
Jaki wspanialomyslny ten twój K. ;-)
Ja jeżdżę z sąsiadką, która z reszta chce do nas dołączyć na forum

Brawo za spacer

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 18:19   #54
Wioletta 098
Raczkowanie

GG do Wioletta 098

Hej witam wszystkie koleżanki! Bardzo się cieszę,że wątek "ożył". Podaję wagę "startową" 77,5 kg z soboty 76,3 cel 65-66kg. Wzrost 173cm wiek 40 lat(o matko!). Ćwiczę 2x w tygodniu fitness( dzięki temu,że przez wakacje nie miałam przerwy , to doszło mi "tylko" 4kg) oraz w miarę możliwości chodzę z kijkami lub jeżdże na rowerze, tylko ta aktywność zależy od czasu i pogody.To tyle.DzikaWózkowa zaglądałam dziś na twój blog , fajny. Idę pooglądać tv PA.
Wioletta 098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 18:21   #55
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
o co za zbieg okoliczności, wiedziałam kiedy wejść
Widze ze nie tylko ja musze kombinowac zeby sie wyrwac pocwiczyc, najgorzej ze ja na silownie nie bardzo chce, wole na aerobik a te sa tylko po poludniu. Mm w domu rowerek i orbitreka, ktore niestety ostatnio stoja nieruszane. Dzisiaj juz 30 min na rowerku zaliczylam i zaraz pojde jeszcze pojezdzic. Lubie tez cwiczyc z mel b na youtube, chyba tez wroce do tych cwiczen. Moze dzieki waszemu wstaprciu sie uda

---------- Dopisano o 18:48 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

a dieta dziś nawet nie najgorzej, zjadłam mało, nawet cisato upieklam i go nie zjadlam wiec jestem z siebie dumna. Jeszcze tylko musze skonczyc z podjadaniem w miedzy czasie to juz bedzie sukces w 100%
Mając taki sprzęt w domu nie pozwól mu się kurzyc ja juz wytrzymuje 20 minut na orbitreku bez przerwy :-D heh
Stary 2014-10-19, 18:22   #56
jakwino
Raczkowanie

U mnie dziś super. Odpokutowalam za wczoraj. 2.5h na rurze i nową figurę opanowałam a o 20:30 mam aeroboks pierwsze zajęcia. Ale chyba usiade i się porzyglądam bo normalnie padam
Jeszcze jakaś kolacja i będzie ok
Stary 2014-10-19, 18:29   #57
konwalia57
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wioletta 098 Pokaż wiadomość
Hej witam wszystkie koleżanki! Bardzo się cieszę,że wątek "ożył". Podaję wagę "startową" 77,5 kg z soboty 76,3 cel 65-66kg. Wzrost 173cm wiek 40 lat(o matko!). Ćwiczę 2x w tygodniu fitness( dzięki temu,że przez wakacje nie miałam przerwy , to doszło mi "tylko" 4kg) oraz w miarę możliwości chodzę z kijkami lub jeżdże na rowerze, tylko ta aktywność zależy od czasu i pogody.To tyle.DzikaWózkowa zaglądałam dziś na twój blog , fajny. Idę pooglądać tv PA.
Wiolu to jest ciąg dalszy naszeg odchudzania wiec poproszę o wagę całkiem początkowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-19, 19:00   #58
eewelinaa92
Zakorzenienie

U mnie dzisiaj jako tako, ale nie najlepiej z jedzeniem. Nie było typowo dietetycznie, ale też nie nagrzeszyłam. Na kolacje ugotuje sobie dwa jajka na miękko, żeby ładnie zakończyć dzień

AniaSmart, Ela ale fajnie, jest już nas trzy z tej samej okolicy

-30kg

eewelinaa92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-19, 19:52   #59
AniaSmart
Przyczajenie

No fajnie sie tu zrobiło
Aerobik o 20.30 to dla mnie masakra gdyz jak usypiam corke ostatnio to o tej porze sama potrafie zasnac. Czuje sie jakos staro chociaz dopiero 29 lat mam ale moze to jakies przesilenie.
Stary 2014-10-19, 20:37   #60
jakwino
Raczkowanie

@AniaSmart no niepisane mi było chyba .... pierwsze zajęcia i żopa, nie dotarłam bo okazało się że w weekend włamali mi się do auta, mendy jedne ćpuny cholerne (inną wiązankę mam na myśli oczywiście) i nie mogłam zamknąć auta na miejscu i musiałam wrócić do domu... wściekła jestem że aż sobie drinka zrobiłam, likier może i nie dietetyczny, multiwitamina z lidla jakaś light więc pół biedy, nie odmówię sobie bo jestem wściekła jak cholera.
A ćwiczyć wieczorem lubię akurat, niby jestem zmęczona po całym dniu ale mam też duży problem z zasypianiem, także jak tylko szykuję się do spania to spać mi się odechciewa kompletnie.

mmmaaatko likier z liczi to jest jednak to..... :P
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości