![]() |
#31 | |
BAN stały
|
Dot.: Straż Miejska pobiła 20 latka.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Dla mnie ta historia jest mocno grubymi nićmi szyta. Bo nie ma nagrania video tylko dyktafon, a chłopaczek mógł mówić "na potrzeby sytuacji" bo wiadomo że na palcach ręki stolarza można wymienić ludzi którzy lubią straż miejską. Średnio chce mi się w to wierzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#34 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
BAN stały
|
Przeraża mnie "Pani Justyna" z ośrodka zdrowia czy szpitala ... Widać, że straż miejska lubi nocne walki i ma kogoś, kto załatwia sprawę od strony medycznej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
Dziwi mnie, że ktokolwiek akceptuje takie zachowanie. Nawet jeśli ten chłopak zrobił coś złego, nikt nie ma prawa go bić. A znając postawę straży miejskiej i policji ja wierzę, że oni to robili. To się zdarza szczególnie w małych miejscowościach, a np. wypicie piwa w miejscu publicznym powoduje, że mogą cię traktować jak śmiecia.
Sens istnienia SM jest tylko wtedy gdy ma ona pomagać, a nie być kolejnym odziałem policji czy oddziałem do dawania mandatów. A na razie chyba nigdzie nie spełnia tej właściwej funkcji. A i co do tego, że jak ktoś potrzebuje nie pomogą, a miałam dziwną sytuacją z policja. Kiedyś spadłam ze schodów, było ich kilka, więc mogło wyglądać to dość dramatycznie. Obok przechodził patrol policji, tylko spojrzeli na mnie leżącą i poszli dalej, jak gdyby nigdy nic. Ogólnie nic mi się nie stało, kilak siniaków i skręcona noga, ale myślałam, że takie służby w tej sytuacji powinny podejść i zapytać czy wszystko ok. Może za dużo wymagam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
BAN stały
|
Jak się idzie spokojnie i się nie drze gęby to się nie czepiają. Po tym filmiku z yt ciężko stwierdzić co tam się stało. Język mnie nie rusza.Zwykłe przekleństwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
DOMator
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#39 | |
BAN stały
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Tak w ogóle jestem za tym, żeby policja i straż miejska filmowała akcje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
BAN stały
|
Cytat:
Najbardziej mi się podoba jak ktoś dorwał numer telefonu do jednego z tych strażników i biedak podobno musiał go wyłączyć. Oczywiście podam imię i nazwisko tego Pana, co był gwiazdą w okładaniu chłopaka: xxxx Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2014-10-22 o 14:37 Powód: dane osobowe |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
rousse cóż przecież w naszym kraju katolicy to większość zatem już w ogóle nie powinno sie odczekiwać bicia bo przecież bliźniemu się przebacza.
A ogólnie to jest państwo, jest prawo (nie wnikam jak działa bo wiadomo iż niedobrze) i faktem jest, że nikt nie ma prawa nikogo bić i koniec. ![]() I jeśli myślicie, że biją tylko tych co "zasłużyli" w waszym chorym mniemaniu to radzę poszerzyć nieco główki bo to ile takich spraw nie widzi światła dziennego to nawet nie macie pojęcia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Konto usunięte
|
Widocznie zasłużył.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- A jednak bohater zajścia nie przebaczył strażnikom 40 interwencji ze swoim udziałem. Teraz jakiś człowiek/ ludzie, stracili pracę, może mają w domu małe dziecko na utrzymaniu, i zostali z niczym poza zszarganą przez media opinią mimo braku wyroku/dowodów, a wszystko przez jakiegoś bezrobotnego 20 letniego trutnia co po nocach pije pod blokiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-Zakłócenie spokoju nie jest zbrodnią... -Stawianie oporu hmmmm ale w tym sensie, że nie chciał podpisać czegoś co jak twierdzi nie widział Jeśli będziemy akceptowali użycie siły, bo ktoś zakłóca ciszę nocną, co będzie dalej? Takie rzeczy powinno dusić się w zarodku, szczególnie, że chodzi o straż miejską, a nie policje. Ona w ogóle nie powinna mieć uprawnień do użycia siły, a w takich wypadkach powinni wezwać policję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() W każdym razie nie może zatajać danych przed funkcjonariuszami, a świstek w przypapdku interwencji jak nie ma dowodu musi podpisać ![]() Smieszne, ze co jakiś czas słyszy się w tv reportaże typu "pobił żonę xx razy a go wypuścili z aresztu i znowu ja/dzieck pobił/zabił" i "czemu w Polsce nie traktuje się szczególnie recydywistów, przeciez jak zrobił coś xx razy to święty nie jest powinein być odizolowany żeby nei popełniał kolejnych przestępstw" ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
I kwestia tego czy SM nadużywa swoich uprawnień i tego, że w Polsce bagatelizuje się przemoc domową nie łączą się zupełnie. Facet pobił żonę, powinien mieć sprawę w sądzie, dostać wyrok i najlepiej od razu zostać odizolowany od tej żony, a nią powinien zająć się psycholog. ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ---------- Cytat:
Co do szpitala, skoro miał uszkodzone ciało, to chyba ich obowiązkiem jest mu pomóc i zawiedź do tego szpitala, a nie wysadzać przed. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Co do prac społecznych się zgodzę, powinno coś takiego być. ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Konto usunięte
|
Czyim CHORYM mniemaniu? Tych osób które niespecjalnie żałują młodego bandziorka z 40 wykroczeniami na koncie? Bo o tym jest mowa. Inaczej byś mówiła gdyby taki właśnie gostek zakłócał ci spokój, zaczepiał, gnębił. To nie jest kilka wykroczeń ale 40. Same mu z nieba nie spadły.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
System jest zły, działania SM są nieskuteczne, kimś takim powinna zająć się policja. Ale nie będę przejmować się cwaniaczkiem, który zasłużył na poniesienie kary za swoje czyny. W takiej sytuacji powinny wstydzić się dwie strony: SM (choć niewiele w zasadzie wiemy, co tam się stało) i ten pan. A doszło do tego, że pan jest niewinną ofiarą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
BAN stały
|
Jeśli uważacie, że wymuszanie podpisywania zeznań przemocą fizyczną dla ułatwienia sobie pracy jest normalną sprawą, to powinniście dostać bilet do Korei Północnej w jedną stronę. W czasach stalinowskich funkcjonariusze też starali się wymusić zeznania siłą. Mieli trochę większą wyobraźnię, jednak myślę, że bohater nagrania (xxx) świetnie odnalazłby się w tamtej epoce.
Ogólnie jak to jest, że jeśli ktoś szturchnie policjanta i strażnika miejskiego, dostaje od razu wyrok, zaś policjantowi i strażnikowi miejskiemu nie grozi nawet dołek przy ewidentnych dowodach? Ja cieszę się z tego incydentu - założę się, że w niedługim czasie przynajmniej 3 straże miejskie znikną z Polski dzięki temu. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2014-10-23 o 20:20 Powód: Dane osobowe. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Pisz sobie co chcesz, o Korei, czy księżycu czy Marsie, nie obchodzi mnie to. Natomiast ja wiem jedno, że współczynnik tolerancji dla gościa który ma 40 wykroczeń w swoim dwudziestoletnim życiorysie mam znacznie obniżony. Nie jestem miłośniczką straży miejskiej bo przypadki z którymi się stykałam to zwykłe chamy i tyle, ale nie dam sobie wmówić że młodociany bandziorek w tym przypadku wyszedł na ofiarę. Winni są tu i tu. Edytowane przez Senses Woman Czas edycji: 2014-10-21 o 18:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Miałam się nie odnosić do Twoich wypowiedzi w tym wątku ale na to już nie pozostałam obojętna, otóż: 1. Albo sobie zartujesz 2. Albo mentalnością i myślami jesteś w poprzednim systemie. Nie ma obowiązku noszenia przy sobie dokumentu tozsamości |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
Przecież został skazany ten policjant co na marszu niepodległości pobił gościa i go nagrali.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Uszkodzone ciało? ![]() ![]() ![]() Gdyby go pobili to nie odwozili by go do szpitala tylko wykopali by na bruk ![]() Ja nei widziałam u niego w tv żadnych obrażeń typu podbite oko, czy zadrapania, zasinienia, a Ty coś widziałaś? Jedyne co ja widziałam, to wylew podspojówkowy w jednym oku, który mogł być następstwem np. rzygania po alkoholu ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2014-10-22 o 11:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Konto usunięte
|
ahh ci biedni strażnicy miejscy, niewinni tacy
![]() wszyscy się na nich uwzięli, a oni tacy dobrzy bandziory tylko na nich pułapki zastawiają ![]() polecam: http://demotywatory.pl/4407716/Nowy-...razy-Miejskiej rzucenie na ziemię kobietę, która wyszła na spacer z rocznym dzieckiem i psem aaa, rzeczniczka stwierdziła, że jedynym błędem SM było potraktowanie tej kobiety łagodnie ![]() pozdrawiam wszystkich, którzy twierdzą, że SM jest taka super i wcale nie uderza do niewinnych(niegroźnych) osób ![]() Edytowane przez af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc Czas edycji: 2014-10-25 o 13:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Zakorzenienie
|
wobec chłopaaka było paredziesiąt interwencji, ewidentnie chłopak podjudzał już wcześniej strażników, może go pobili może nie, słowo przeciw słowu. teatrzyk odstawiony i skutek jest taki że oczywiście winni Strażnicy a nikt nikogo za rękę nie złapał, jest tylko nagranie.
cóż, właśnie ta sprawa pokazuje jak można łatwo wprowadzić Strażników czy Poicjantów w złej pozycji a wyobraźcie sobie że każdy ma w d... wymiar sprawiedliwości.. zaczną się burdy, bijatyki, morderstwa, pobicia i ine rzeczy bo policja czy straż będzie sie bała postępowania wobec nich. może jeszcze będą głaskać takich i prosić o wszystko... wyżywacie się na strażnikach a tak naprawdę patrząc na to wszystko to się zaczyna robić niebezpiecznie bo jeden z drugim będą łobuzować a policja czy straż nie będzie mogła z tym nic zrobić jakoś w innych krajach, chociażby w Ameryce czy Niemczech nikt się nie cacka z idiotami |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.