![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: karpie diem, czyli świąteczny bieg po karpia i inne promocje
Ja to rozumiem. Ale chyba nie należy usprawiedliwiać tym zachowań z filmów, gdzie ludzie się biją, wyrywają sobie, wyzywają od najgorszych? Poza tym mowa była też o jakichś gumowych butach i markowych torebkach, a to chyba nawet biednych emerytów (no, nie tylko bo mnie np. też nie) nie interesuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
W ubiegłym roku zajrzałam w przerwie do Stonki, żeby kupić jakąś drożdżówkę, tak na szybko. Niestety, trafiłam na promocję pieczarek. Ludzie nie dość, ze wynosili pieczarki siatami (ciekawe, po co komu tyle pieczarek, no chyba, ze zamierzają je przetwarzać) to jeszcze wyrywali sobie reklamówki, przewracali skrzynki, deptali po grzybach. I niestety- celowali w tym ludzie starsi, przykro to mówić i przykro było to ogladać. Normalnie jak dzikie zwierzęta. Ja myślę, że to wszystko bierze się z biedy, osobliwie ludzie starsi mają niewielkie emerytury i praktyczne zero możliwości poprawy swojej sytuacji ekonomicznej. U mnie różnie z kasą bywa, ale ja wolę nie zjeść, niż się bić o coś. Tak mnie kusiło, zeby dziś pojechac na weekendowe zakupy do Lidla i dobrze, że się nie wybralam.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Niedługo będzie się wstyd w Lidlu pokazać, bo Cię przypadkiem w trakcie takiej promocji uchwycą na nagraniu jak przechodzisz gdzieś obok.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nawet dziś w wiadomościach obiło mi się o uszy odniesienie do tych karpi. Ehh... "Pan tu nie stał"...
![]() |
![]() |
#36 |
Konto usunięte
|
Ja jeszcze dodam, że podobne cyrki odbywają się czasem przy szafach Rossmanna, gdy jest promocja -50% czy coś w tym guście. Kosmetyki rozbabrane, wymaziane, jedna drugą przesuwa, ta sama dzicz tylko ładniejsza i młodsza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Konto usunięte
|
Te crocsy to po prostu brzydkie klapki, więc nie umiem pojąć o co tym ludziom chodziło
![]() ![]() A tak poważniej, to jak torebki czy crocsy się z jakichś powodów opłacały, to może ludzie chcieli mieć szansę zdobyć taniej lub opchnąć na allegro ![]() ![]() ![]() Co do karpia: nie jem karpia, więc nie interesuje mnie ile kosztuje, aż musiałam się wspomóc google: http://warszawa.naszemiasto.pl/artyk...l,t,id,tm.html Jak widać szykują się zamieszki w Carrefourze ![]() Dobra, można to jakoś tłumaczyć, że niskie emerytury, że ludzie kasy nie mają i próbują na wszystkim zaoszczędzić, itd., ale... nie chce mi się wierzyć, że to zawsze dotyczy wszystkich z takich filmików. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Druga grupa to pewnie typowe "janusze", dla których absolutnym i jedynym kryterium jest cena, dlatego tanie produkty są na wagę złota. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;49422504] U niektórych 5 złotych robi różnicę, ale pewnie nie byłaś nigdy świadkiem, jak starowinka prosi o ścinki wędlin. Druga grupa to pewnie typowe "janusze", dla których absolutnym i jedynym kryterium jest cena, dlatego tanie produkty są na wagę złota.[/QUOTE] No jasne, że 5zł robi różnicę, dlatego napisałam, że osobiście wolałabym z czegoś, naprawdę czegokolwiek, zrezygnować, żeby nie robić z siebie bydła. Własna godność jest dla mnie ważniejsza niż te kilka zł, czy tradycja że karp musi być w święta.
![]() |
![]() |
#41 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 |
Konto usunięte
|
trafiłam na niezły filmik, obczajcie
![]() http://kwejk.pl/obrazek/2183299/lidl...l-trailer.html Edytowane przez 201607110949 Czas edycji: 2014-12-20 o 22:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Przyczajenie
|
W sieciówkach z ubraniami to samo podczas wyprzedaży - ciuchy walają się po ziemi, depczą po ubraniach na podłodze, wieszaki porozrzucane po przymierzalniach, poobrywanie, upaćkane ubrania, biżuteria w szczątkach...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
A ja pisałam już kiedyś przy okazji tych torebek - ja się takich przepychanek nie boję
![]() A wyobraźcie sobie wstajesz dwie godziny wcześniej -żeby zająć idealną pozycję, gnasz jak wicher (jak nigdy na zajęciach sportowych w szkole) szarpiesz się z setką ludzi i w końcu masz swój ŁUP -toż to nawet wnukom można opowiadać ![]() ![]() Inna sprawa, że sporo tych ludzi (mówię o akcji karp) to raczej jak widać emeryci czyli zaważył czynnik fiansowy-niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#46 |
Przyczajenie
|
Za komuny to jeszcze rozumiem, gospodarka niedoborów w końcu.
Ja jak widzę te wszystkie spędy przy okazji wyprzedaży to omijam sklep szerokim łukiem. Dostaję nerwicy w takich tłumach, dosłownie psychicznie i fizycznie wysiadam. Zaczęłam oglądać filmiki z black friday w USA, tam to dopiero kataklizmy się dzieją, ludzi depczą po sobie, biją się, ktoś leży na podłodze, a reszta biegnie dalej, krzyki, dzicz totalna https://www.youtube.com/watch?v=-xL8rE9DT4g |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
[1=6610e975c85461a73511d7b 83bf3e01cd5d91d24_6487a38 504e0b;49422504]
Rozumiem, że w ogóle nie bywasz prywatnie w sklepie cały grudzień? Wiesz, może to nie są ciągle Ci sami ludzie ![]() [/QUOTE] Nie ci sami ludzie? Nie gadaj ![]() Ok, nie dopisałam - chodzi mi o centra handlowe czy sklepy typu Lidl, nie wiem, supermarkety? i to co się dzieje w okresie przedświątecznym czy nawet przed długimi weekendem, zapasy niczym na koniec świata. Albo przed 1.11 wracam z pracy i przejeżdżam obok Reala i widzę parking pękający w szwach - dziwi mnie to niezmiernie i tak, w tym okresie unikam takich sklepów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Wtajemniczenie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4942180 5]jakbym miała 800zł emerytury to pewnie też bym tak leciała za karpiem, bo tak, chciałabym spędzić święta jak normalny człowiek, a nie z parówką
![]() jestem ciekawa czy jakbyście były na miejscu tych emerytów bez pieniędzy to czy tak samo byście mówiły ![]() walka o crocsy czy torebki to co innego niż polowanie na jedzenie (szczególnie takie typowo świąteczne) w niskiej cenie[/QUOTE] No nie wiem. Raczej nie przemawia do mnie, że takie zachowanie jest z biedy, to, jak ktoś napisał stan umysłu. Również mi się nie przelewa, ale nie brałabym udziału w takich dantejskich scenach, żeby kupić coś kilka zł taniej ![]() Wydaje mi się, że po prostu na hasło promocja uruchamia się w niektórych ludziach jakiś dziwny mechanizm. A może po prostu jakaś część lubi brać udział w takich wyścigach i triumfalnym zdobywaniem towaru? ---------- Dopisano o 01:06 ---------- Poprzedni post napisano o 00:56 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2014-12-20 o 23:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W lidlu tego typu akcje niestety są typowe dlatego mimo tego, że ten market miewa całkiem przyzwoity asortyment, zaglądam coraz rzadziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Konto usunięte
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4942180 5]jakbym miała 800zł emerytury to pewnie też bym tak leciała za karpiem, bo tak, chciałabym spędzić święta jak normalny człowiek, a nie z parówką
![]() jestem ciekawa czy jakbyście były na miejscu tych emerytów bez pieniędzy to czy tak samo byście mówiły ![]() walka o crocsy czy torebki to co innego niż polowanie na jedzenie (szczególnie takie typowo świąteczne) w niskiej cenie[/QUOTE] jak się ma te 800zł emerytury, to kupuje się tackę karpia, a nie cały karton, tratując przy tym ludzi i rozwalając lodówki, wiesz? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mnie osobiście też irytują wszędobylskie kolejki, tłumy ludzi, dlatego centra handlowe omijam, ale większe zakupy gdzieś zrobić trzeba, dlatego wyręczam w tym rodziców, którzy są starsi i wczoraj jakoś przeżyłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
BAN stały
|
Opowiadala mi wczoraj moja szefowa jak pojrchala do marketu specjalnie po cebule w promocji, 1zl za5kg, bo normalnie kosztuje 1.5 za kg, szefowa zarabia okolo 10tys
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Zakorzenienie
|
To jest chyba mentalność Polaków, która powstała w czasach, kiedy nic w sklepach nie było. Na wszystko trzeba było polować, pilnować co gdzie rzucili, stać w kilometrowych kolejkach. Poza tym takie zdobywanie to adrenalina z polowania i radość z upolowania.
Rozrywka dla emerytów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() torebki, crocsy to nie była walka emerytów - raczej o kasę chodziło (kupie tanio, sprzeda drożej), ale te karpie i emeryci? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Fajnie ujęte
![]() ![]() Zresztą nie trzeba promo w Lidlu, wystarczy pójść w weekend do Złotych Tarasów; ludzi tłum a 3/4 głośno narzeka: o matko! Czemu tu tyle ludzi?! :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Karp tak cenny, że niektórzy nawet na lodówki wchodzili żeby go zdobyć.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
tego nie rozumiem już wcale, no chyba że od razu na allegro to ma iść (no ale i wtedy tego też za bardzo nie rozumiem, bo zysk z aukcji pewnie nie rekompensowałby mojej straty czasu i nerwów na coś takiego) bo tak dla siebie to bym nie poszedł bo tu nawet nie przymierzę tylko biorę to co wpadnie w ręce w czasie zamieszania.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Konto usunięte
|
Ale pomyślcie np. o sytuacji, że ludzie przyjeżdżają ze wsi, biedni, do miasta, specjalnie na tą promocję. Może dlatego tak walczą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.