![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: co o tym myślicie? Kontrowersyjny temat ;)
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49425537]Ma ktos linka do tego wpisu na Fejsie?[/QUOTE]
na wkejku ktos podal link do profilu mamusi - patrzylam w posty ale nie znajdziesz tam tego, to chyba na jakiejs grupie bylo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Zakorzenienie
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;49425537]Ma ktos linka do tego wpisu na Fejsie?[/QUOTE]
Grupa jest zamknięta. Można wejść jak się dostanie zaproszenie.
![]() |
![]() |
#34 |
Wizażowy Kot Igor
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49425354]Mijanou, za 55zł można kupić świetnego bobasa - a jak się człowiek postara, to za 85zł kupi się 2 świetne
![]() ![]() A bobasy kupowałam takie, do tego doszła mi zniżka na all (akurat kupon na zabawki był -35zł), w efekcie z wysyłką już - 85zł. http://www.mazakzabawki.pl/product-p...i-TM-Toys.html[/QUOTE] Kochana, my debiutowaliśmy w tym roku w sferze zabawek, żadne z nas nie ma własnych dzieci a trzeba było je kupić dla naszych podopiecznych ![]() No i staraliśmy się, żeby każde dziecko dostało mniej więcej zabawkę z tego samego rodzaju i o tej samej wartości. Jakoś się udało! PS ej, fajna ta lala!
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! Edytowane przez Mijanou Czas edycji: 2014-12-21 o 12:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Konto usunięte
|
Takie sytuacje właśnie mnie przekonują w tym, żeby pomagać osobom, które kojarzę z reala, a nie komuś obcemu z Internetu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49425519]kompletnie dziwne podejście
![]() No ale pomijam, nie dogadamy się. Jeszcze tylko - czemu nie dasz czegoś, czym syn się nie bawił? Bywa, że dziecko się nie bawi, a drugie się daną rzeczą zachwyci, proste.[/QUOTE] Nie dam czegoś w obawie, że właśnie będzie uznane za badziewie podobnie jak przez moje dziecko ![]() Czasem się dziwię tym wszystkim zabawkom i małtym umysłom, mój syn eksplatuje zabawki tanie i brzydkie dzień w dzień, a takie drogie i "wypasione" rzuca w kąt po 5 minutach, ale to już poza tematem. Cytat:
![]() ![]() A tak odbiegając od tematu, ja wolę dać coś komuś, kogo znam i dziwią mnie takie osoby jak ta pani, że prosi się na jakimś portalu obcych ludzi. Naprawdę nie ma nikogo w jej okolicy znajomego z dziećmi, kto nie wie jaka jest sytuacja, dlaczego nie poprosi o pomoc OS w swoim mieście? Może łatwiej poprosić obcych nie wiem, ale też u mnie np co roku z pieniędzy gminnych są robione paczki słodyczowe dla wszystkich, podkreślam, wszystkich! bez znaczenia, bogatych czy biednych dzieci i rozdaje je Mikołaj właśnie, sklepy też rozdają, nawet apteki, nie oszukujmy się!!! To dla nich być albo nie być, akcja marketingowa. W przedszkolach, szkołach przecież co roku rodzice się zrzucają na Mikołaja, a jak jakiś rodzic nie ma pieniędzy, to to zgłasza i nigdy nie ma tak, że dziecko nie dostanie ![]() Może niektórzy rodzice tylko myślą, że są biedni, bo się nasłuchali od kogoś i mają wypaczone spojrzenie na świat.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
BAN stały
|
Nie dziwię się tej kobiecie, nie widzę nic szlachetnego w tej paczce... Zabawki lepsze znalazłby na śmietniku, lub w lumpie jak już ktoś napisał. Więc jak to świadczy o wysyłającym?
---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Serio? Biszkopty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Co wy macie z ta szlachetna paczka? Ile razy mozna powtarzac, ze to nie ta akcja.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I bez przesady z tekstami "Zabawki lepsze znalazłby na śmietniku". I to nie jest szlachetna paczka, jedna matka dzieli się z inną tym co ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 | |||||
Rozeznanie
|
Komentarze osób z tej grupy:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja uważam, że ten prezent jest fajny dla dziewczynki, która ma 2 lata ![]() Jeżeli pani prosiła o lalkę oraz wiedziała do jakiego typu grupy należy to w ogóle nie rozumiem zdziwienia, że nie znalazła tam prezentów za kilkaset złotych ![]()
Real life only comes in shades of grey. "Your life is a gift. Accept it. No matter how screwed up or painful it seems to be. Some things are going to work out as if they were destined to happen. As if they were just meant to be." ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#44 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzeniona Zmorah
|
Otóż to.
![]() |
#46 |
Zakorzenienie
|
Śmiesza mnie ludzie co piszą ze 'serio biszkopty' i inne durnoty. Nie podoba sie-niech nie wyciąga ręki po to w ogole, niech odeśle na swój koszt ciekawe czy tak zrobiła
![]() Ktos to pisał gdzieś pod tym zdjęciem a ja sama tez słyszałam ta audycje w radiu. Facet dzwonił i prawie płakał bo z zona zrobili paczke do SzP o wartości około 1000 zł. Jakie dostali podziękowanie? Ze spacerówka nie taka, ze buciki dla dziecka w złym kolorze, ze ogólnie za malo i ze mogą sie wypchać. Tacy ludzie jak ta rodzina albo ta baba to ten sam mechanizm w głowie: daj więcej więcej więcej bo mi sie należy bo tak ![]() Kiedys zaczepił mnie bezdomny o pieniądze, powiedziałam ze jest sklep obok wejdziemy cos sobie kupi do jedzenia. Wiecie co zrobił? Splunął mi pod nogi i sobie poszedł. Teraz pomagam jednej starszej pani nie w ramach żadnej akcji. Ona sie cieszy nawet jak jej dam kg jabłek. I wysyłam pieniądze na zwierzątka. Przynajmniej mam pewność ze nie trafie na take roszczeniowe głupie baby i ze pomogę komuś kto naprawde tego potrzebuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
wasza koleżanka
|
Co nie zmienia faktu, że zachowanie pani jest burackie. Nie zapłaciła za te zabawki, jeżeli jej się nie podobają może odstawić je w kąt i tyle. Jeżeli stać ją na laptopa i aparat stać ją też na Barbie pod choinkę dla czterolatki. Zwłaszcza dla czterolatki, która nie ma takiego rozeznania w zabawkach jak jej dwa razy starsza koleżanka. Lalka i książeczka to chyba standardowy prezent? Nie wiem, nie znam się, ja w jej wieku pewnie byłabym szczęśliwa a moja rodzina na zasiłku nigdy nie siedziała.
![]() |
![]() |
#50 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Buc
|
jak bym wierzyła we wszystko w internecie co jest to bym wypatrywała codziennie z balkonu latających jednorożców.
niezależnie jaka jest prawa - ważny jest sam fakt pomocy a to, że ktoś jej nie doceni jest już sprawą drugorzędną.
![]() |
#53 |
RENTGEN RZĄDZI!
|
Serio za 2 zl, serio? Ja bym stawiala na 1 zl.
Jestę hejterę, snobę, trollę i wizażystkom ![]() Jeżeli czegoś nie wolno, a bardzo się chce, to można.... Bądź uprzejmy, zachowuj się profesjonalnie, ale zawsze miej w głowie plan zabójstwa każdej napotkanej osoby ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
wasza koleżanka
|
Mogę powiedzieć jej matce by następnym razem zaczęła odkładać 5 lub 10 zł miesięcznie to ją będzie stać na porządny prezent dla swojej córeczki.
![]() |
![]() |
#55 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Rozeznanie
|
Kiedy czytałam wypowiedź "bo myślałam, że coś lepszego dostanie" to odebrałam to jako pretensję, że prezent jest skromny.
Real life only comes in shades of grey. "Your life is a gift. Accept it. No matter how screwed up or painful it seems to be. Some things are going to work out as if they were destined to happen. As if they were just meant to be." ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Czemu dla 2latki? Już tu pisałam - moje córki (2 lata, ale i 4,5) właśnie bobasy - niefunkcyjne - dostaną. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Pomagam - dam monetę grajkowi na ulicy (a nieraz obok mojego domu grają - wczoraj akurat taki facet upośledzony), oddam właśnie rzeczy po córkach (porządne, nie śmieci) tym rodzinom, które potrzebują. Tam, gdzie sama jestem w stanie określić, czy pomoc potrzebna czy naciąganie. Ty serio tak ![]() Same biszkopty w biedrze to koszt 3zł. ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Tak, robiąc paczkę ze słodyczami dałabym biszkopty - bo zwyczajnie, dzieci to lubią. Tak samo jak ciasteczka petitki - które moje córy od Mikołaja dostały ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
BAN stały
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49427126]
Śmiem twierdzić, że nie ![]() Śmiem twierdzić, że dziecko się nie pozna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49427126]Czemu dla 2latki? Już tu pisałam - moje córki (2 lata, ale i 4,5) właśnie bobasy - niefunkcyjne - dostaną.[/QUOTE]
Ponieważ córka tej pani ma 2 lata ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.