Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-03-03, 05:39   #31
la'Mbria
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

Cytat:
Napisane przez insane_p Pokaż wiadomość
witam i powodzenia życzę!

obiecujesz? ja mam okropny cellulit. Nawet na ramionach. No wstyd pokazać. W ogóle - brzuch i uda można chować latem, ale ramiona... a mam takie nietoperze i to jeszcze z cellulitem ;(

dokladnie

Hmm, nie wiem, zastanawiam się Ogólnie chciałam teraz coś mniej angażującego w sensie dni tygodnia. Wolałabym chyba po godzinie 3-4 razy, a nie po pół godziny codziennie Myślę nawet o Focusie drugi raz, ale właśnie te 6 treningów tygodniowych skompresować w 3 dni i zrobić podwójne :P nie wiem czy to dobry pomysł, ale w sumie, jak teraz wrócę do fazy Alpha, to powinien być lajcik? a bądź co bądź, dieta przeidealna nie była, a w te 3 miesiące 10 kg spadło Więc Focus działa i kocham Shauna coraz bardziej

cześć! powodzenia!

nie słyszałam

matko, co za dzień. Miałam wyjazd służbowy na drugi koniec Polski, sama, samochodem. I wróciłam dopiero o 21.30. Myk w dres i ćwiczenia :P Zjadłam potem sałatkę i gotowany schab (wiem, wiem, że mega późno...) i jestem tak zmęczona, że muszę iść spać...
Instanko co do cellulitu tez uważam ze ćwiczenia najwięcej dają. Zobacz jak ja się zapuściłam przez ostatni wątek. Rok temu w lutym widziałam na wadze nawet 66kg momentami a dziś 73.4kg cellulit zrobił mi się na ramionach...ale na tyłku i nogach nie mam. Ramion dawno nie ćwiczyłam ale rowerem cala zimę jeżdżę. Może nie mega długie trasy ale ze 20 km dziennie przejade. I chyba tylko rower ratuje moją doopkę przed skwadratowieniem

jak chłopu zależy, to żeby skały srały, a mury pękały, to znajdzie czas i sposób, żeby się z Tobą skontaktować...
la'Mbria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 06:40   #32
martolina1982
Zakorzenienie

Dot.: Pulchnego wątku kolejna odsłona, zmniejsza się na lato zimowa opona. Część VI

heloł heloł Witam zgubę naszą

Zgodzę się, że cw. najlepsze na cellulit ale też masaż/drenaż np.bańką. Insane próbowałaś baniek chińskich? Super rezultaty. Można miec sadełko, ale równe. Wtedy jest mniej obrzydliwe a jeszcze opalone powiedzmy, ze znośne dla oka.

Myślę też, ze dużą rolę maja indywidualne skłonności. Moje teściowa jest okrągła jak piłka, a nie ma jednego rozstępa czy cellulitu

I tak, wykrakałam Lenę pół nocy bolał brzuch po tych tabletkach. Dostaje probiotyki ale wyobrażam sobie co po dwoch antybiotykach na raz i teraz tym cudzie dzieje sie w jej brzuszku.

W dodatku czeka ja dzis kolejne kłucie, bo we wczoraj pobranej krwi zrobił się skrzep. Ciagneli z palca i chyba za długo to trwało. Dziś już pewnie czeka ją z żyły Tylko crp oznaczyli i ob. ob ma b.wysokie ale czytalam, ze moze sie utrzmywac do 4 tyg po chorobie. Najwazniejsze, ze crp w normie.

Tamlin twoja ulubioną autorką jest Jodi Picoult, dobrze pamietam? Właśnie czytam jedną z jej cegieł Co w ogole o niej sądzisz?

La'mbria nowy???? Ty to masz chyba wiecznie dni płodne. Lecą faceci jak muchy do lepa

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2015-03-03 o 06:41
martolina1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:36   #33
swinka94
Zadomowienie

Dziewczyny zabijcie mnie.
Całą noc się uczyłam a okazało się że źle spojrzałam i egzaminy mam jutro. Jestem największą idiotką świata

Jeśli udało Ci się przetrwać nawet jeden epizod dużej depresji - jesteś niebezpieczny i możesz wszystko.
swinka94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 07:54   #34
insane_p
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez swinka94 Pokaż wiadomość
Całą noc się uczyłam a okazało się że źle spojrzałam i egzaminy mam jutro. Jestem największą idiotką świata

Przynajmniej masz to za sobą a jutro się wyśpisz

Ja weszłam na wagę po tym dluzszym weekendzie w domu... Ale jest -200g Luty byl slaby, tylko 1kg, to teraz cel na marzec to 3

-13,0 kg
18,4 kg to go.
insane_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:18   #35
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Dobry wszystkim.

Joanna poprzynudzamy jeszcze trochę o językach? Nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała o kilka rzeczy. Jak się najskuteczniej uczysz? Do certyfikatu przygotowywałaś się na studiach, czy też na jakiś kursach jezykowych? Jak oceniasz skuteczność takich zajęć na kursach?
Mi się marzy CPE z angielskiego, ale to jeszcze długa droga. Mam certyfikat na poziomie FCE, ale chciałabym być biegła chociaż w angielskim.

Insane, też lubie Shauna. I wiem że działa bo widze po moim TZ Myslisz ze godzine na trening bedzie Ci latwiej wygospodorowac? Nie boisz sie ze jak bedziesz miala mniej treningow w tygodniu to ciezej sie bedzie do tego zabrac? Ja bym miala problem

zaczelam znow faze 1 z p90x i mam nadzieje ze tym razem mnie zadna choroba po tygodniu nie rozlozy

Milego dnia laski.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Cytat:

Mogło byc gorzej, np egzaminy mogly byc wczoraj

---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Mam jeszcze do was pytanie, bo kupilam kiedys tam ta kozieradke. Nie zabralam sie za to wczesniej bo mialam za dlugie wlosy zeby dodatkowo sie z nimi meczyc, teraz mam krotkie i chyba czas wykorzystac moj zakup.
Prosze napiszcie jak to parzycie i nakladacie, jak czesto i ogolnie jak krowie na rowie krok po kroku plisss

Edytowane przez SzaraMyszka90
Czas edycji: 2015-03-03 o 08:05
SzaraMyszka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:20   #36
tamlin111
Zakorzenienie

Dobry.

Jak mi zimno

Cytat:
Napisane przez la'Mbria Pokaż wiadomość
poza tym mam nowego motywatora. Tym razem totalnie platonicznego. Na kształt Adonisa naszej Insanki...tyle że nie z pracy...eh...dobra nic nie mowie bi jak się wyda to będzie wstyd nad wstydami tak mnie głupio wzięło
Piszzzzzzzzz no

Cytat:
matko, co za dzień. Miałam wyjazd służbowy na drugi koniec Polski, sama, samochodem. I wróciłam dopiero o 21.30. Myk w dres i ćwiczenia :P Zjadłam potem sałatkę i gotowany schab (wiem, wiem, że mega późno...) i jestem tak zmęczona, że muszę iść spać...
Podziwiam, że się zabrałaś za ćwiczenia. Ty to masz zacięcie

Cytat:
Napisane przez martolina1982 Pokaż wiadomość
I tak, wykrakałam Lenę pół nocy bolał brzuch po tych tabletkach. Dostaje probiotyki ale wyobrażam sobie co po dwoch antybiotykach na raz i teraz tym cudzie dzieje sie w jej brzuszku.

W dodatku czeka ja dzis kolejne kłucie, bo we wczoraj pobranej krwi zrobił się skrzep. Ciagneli z palca i chyba za długo to trwało. Dziś już pewnie czeka ją z żyły Tylko crp oznaczyli i ob. ob ma b.wysokie ale czytalam, ze moze sie utrzmywac do 4 tyg po chorobie. Najwazniejsze, ze crp w normie.

Tamlin twoja ulubioną autorką jest Jodi Picoult, dobrze pamietam? Właśnie czytam jedną z jej cegieł Co w ogole o niej sądzisz?
Biedna lenka, zdrówka dla niej i powodzenia na kłuciu.
Martuś moja ulubiona to Joy Fielding, ale Picoult tez lubię, czytałam chyba jej dwie, "Krucha jak lód" i "Bez mojej zgody". Czyta się fajnie, popłakać można Już wiem co musze następnego wypożyczyć

Cytat:
Wybacz
Stary 2015-03-03, 08:21   #37
KuckaKuc
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez SzaraMyszka90 Pokaż wiadomość
Dobry wszystkim.

Joanna poprzynudzamy jeszcze trochę o językach? Nie byłabym sobą, gdybym nie zapytała o kilka rzeczy. Jak się najskuteczniej uczysz? Do certyfikatu przygotowywałaś się na studiach, czy też na jakiś kursach jezykowych? Jak oceniasz skuteczność takich zajęć na kursach?
Mi się marzy CPE z angielskiego, ale to jeszcze długa droga. Mam certyfikat na poziomie FCE, ale chciałabym być biegła chociaż w angielskim.

Insane, też lubie Shauna. I wiem że działa bo widze po moim TZ Myslisz ze godzine na trening bedzie Ci latwiej wygospodorowac? Nie boisz sie ze jak bedziesz miala mniej treningow w tygodniu to ciezej sie bedzie do tego zabrac? Ja bym miala problem

zaczelam znow faze 1 z p90x i mam nadzieje ze tym razem mnie zadna choroba po tygodniu nie rozlozy

Milego dnia laski.

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

Mogło byc gorzej, np egzaminy mogly byc wczoraj

A co to za tabelka?
Można się dopisać, czy jest zamknięta?

Ja się poskarżę, że obudziłam się dziś z wysypem łuszczycy na brzuchu, woda w nowym mieszkaniu mi nie służy

Ale za to wczoraj ładnie trzymałam się nowych zasad żywienia, i jak się patrze w lustro to już widzę siebie chudszą Wiem, że to śmieszne, ale na psychikę działa

Dziś pierwszy raz zjadłam jagody goji - całkiem smaczne.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 08:47   #38
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KuckaKuc Pokaż wiadomość
Ale za to wczoraj ładnie trzymałam się nowych zasad żywienia, i jak się patrze w lustro to już widzę siebie chudszą Wiem, że to śmieszne, ale na psychikę działa
działa, działa w drugą stronę też, jak kilka dni sobie pofolguję to widzę siebie dziesięć kilo grubszą
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 08:54   #39
Joanna XL
Zakorzenienie

Insane u mnie cellulit osadza się na udach i pośladkach. I tu potwierdzam - ćwiczenia doprowadziły że całkiem zszedł. Owszem smarowałam czymś tam (ale nie codziennie i raczej tańszymi rzeczami typu ziaja, perfecta) i dużo wody piłam (to podobno ważne w walce z cellulitem). Z ćwiczeń to chyba najlepiej działała Chodakowska i bieganie (akurat to wtedy robiłam).
Jest tylko jedno ale - od dużej ilości ruchu na udach szybko wyrabiają się mięśnie - więc raczej trudno osiągnąć "naprawdę" szczupłe nogi (w stylu patyczki.
U mnie 60 cm bez skórki wyglądało spoko - teraz mam 66 i jest ohydna galareta
Ana ramiona może spróbuj dodatkowych ćwiczeń? Np mel b trening na ramiona https://www.youtube.com/watch?v=hLAflGwnnqQ albo fitappy https://www.youtube.com/watch?v=BBCP7Zp96zQ. To tylko dodatkowe 10 min do treningu a faktycznie ćwiczysz to z czym jest problem. I łatwo zaobserwować efekty.
Marta o dobrym działaniu baniek słyszałam - ale pewnie najlepiej połączyć wszystko i zagryzać grapefruitami (podobno magicznie wpływają na skórkę). No ale wszystko wymaga systematyczności i cierpliwości - mi tego brakuje a na ćwiczenia jakoś najłatwiej mi się zdobyć
Zdrówka dla L.

Cytat:
Dobry wszystkim.

Angielskiego uczyłam się na kursie i w domu jeszcze w PL. Kurs był niby z native'm ale jego główną kwalifikacją bylo szkockie pochodzenie- nie potrafił tłumaczyć (typowa odpowiedź na dlaczego tak? Bo tak) Niemieckiego do C1 uczylam się sama w domu - przerobiłam calutką gramatykę, sporo słuchania, dużo pracy ze słownictwem i testy. Też zdałam bez problemów.
Tutaj zaczęłam się przygotowywać do c2 na kursie- i szczerze mówiac doszłam do wniosku że i tak muszę się sama przygotować Częścią problemu było to że na poziomie C tutaj musi uczyć Niemiec ,który ma dyplom z niemieckiego- ale niekoniecznie z dydaktyki. Mój był teatrologiem i średnio potrafił uczyć.
Generalnie wszystko sprowadza się do systematyczności- ja pracowałam po 2 h dziennie przez niecały rok do egzaminu.
Tylko że egzaminy to tylko egzaminy- wymagają specyficznych umiejętności. Moj mąż od lat pracuje po angielsku,mówi dużo lepiej ode mnie a testu CAE by nie zdał. Bo faktycznie w życiu trzeba umieć wyrazić to co trzeba- na egzaminie powiedziec to na trzy poprawne gramatycznie sposoby Także dla mnie certyfikaty to tylko mobilizator do pracy.

Owsianka za mną- ćwiczenia przede mną
Joanna XL jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 09:49   #40
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patisia123 Pokaż wiadomość
działa, działa w drugą stronę też, jak kilka dni sobie pofolguję to widzę siebie dziesięć kilo grubszą
Akurat jestem po tej drugiej stronie

Na ramiona polecam 8 min arms. Działa cuda.
Stary 2015-03-03, 09:53   #41
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Z tego co czytam o Twoich certifikatach i kursach, dochodzę do wniosku ze chyba nie warto zapisywać się na kurs Sama przygotowalas sie do C1 z niemieckiego wiec widac, ze mozna i tak. Opinie o szkolach jezykowych sa rozne i przewazaja te negatywne. Chyba zapisze sie na egzamin, a kase ktora mialabym wydac na kurs - wydam na jakies korki zeby choc troche z kims pogadac

Wracajac do tematow dietowo-urodowych:
celulit mam odkad pamietam - pierwszy na udach pojawil misie juz w gimnazjum, nie napisze nic odkrywczego - zadne smarowidla nie pomagly mi tak jak ruch - najlepiej wygladaly nogi i pupa po insanity i bieganiu - wtedy kiedy bylam w stanie biec 40 minut teraz znow gory i doliny - ale do lata troche czasu moze cos sie wyrowna
czytalam duzo pozytywnych opinii na temat kosmetykow z ziaji wiec to ze tansze wcale nie znaczy ze zle

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 09:55   #42
martolina1982
Zakorzenienie

szacun dziewczyny za samozaparcie. jak widac najbardziej wypasiony kurs językowy nie zastapi samodzielnej pracy. ja również co pewien czas zabieram sie za naukę, kupuje jakies płyty, podreczniki, fiszki (szczegolnie fajne) po czym mi przechodzi :/ i tak od matury

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-03, 10:09   #43
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KuckaKuc Pokaż wiadomość
A co to za tabelka?
Można się dopisać, czy jest zamknięta?

Tabelka zostala stworzona na potrzeby tego watku i jak najbardziej mozna a nawet trzeba się do niej wpisac

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ----------

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość

Na ramiona polecam 8 min arms. Działa cuda.
mowisz o tym gosciu w pasiastym wdzianku?:P

Marta tez gromadze materialy do nauki:P i wcale po nie czesto nie siegam:P wole dobrodziejstwa online plus ciekawa ksiazka w danym jezyku no i seriale, radio:P
Stary 2015-03-03, 10:13   #44
Joanna XL
Zakorzenienie

No właśnie moje doświadczenia z kursami są takie sobie Ale towarzysko są oczywiście nie do zastąpienia Problem polega też na tym że w czasie kursu osłuchuje się człowiek z językiem innych kursantów (którzy siłą rzeczy robią błędy, mówią z akcentem). Polscy nauczyciele to chociaż poprawiają - a niemieccy nie Moja Rosjanka też poprawia - więc to chyba socjalistyczna szkoła. Kurs na początek jest ok - ale na poziomie zaawansowanym - nie zaszkodzi ale i pracy w domu nie zastąpi
Jakbym miała sama decydować - zapłaciłabym sobie za egzamin (ten prawdziwy i próbny - szkoły językowe go organizują, także ludzie z zewnątrz mogą przystąpić)- nic tak jak wydanie kasy nie mobilizuje do systematycznej pracy i w miarę możliwości umówiłabym się z native'm na konwersacje.
Ale jak pomyślę że tak się zmobilizowałam kiedyś - to też mi się to wydaje nie realne

TR boczki 3/30
Skalpel 8/30 (dziś pierwszy raz dotrzymałam kroku Chodakowskiej)
Stary 2015-03-03, 10:33   #45
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
mowisz o tym gosciu w pasiastym wdzianku?:P
No

Cytat:
Napisane przez Joanna XL Pokaż wiadomość
TR boczki 3/30
Pieknie

Mnie dziś czeka zumba

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 11:20   #46
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Cytat:

TR boczki 3/30

Pięknie, jeju mam nadzieje ze ja juz sie tez ogarne cwiczeniowo. Dzis wazylam sie na tej starej wadze z ktorej korzystalam na w tamtym watku i tamta kochana waga pokazuje 68 A ta elektroniczna jedza dzis pokazala 70.8. Ale uda sie, jak nie teraz to potem - zmierzam w dobrym kierunku w kazdym razie bo waga nie rosnie

Przejrzalam ceny takich kursow, nie obejmuja ceny certifikatow i kosztuja sporo - ok 1000 zl albo 2000 jak sie chce robic indywidualnie;P
Stary 2015-03-03, 11:49   #47
bakus13
Rozeznanie

hej laseczki

przeszukuje i przeszukuje i chyba w koncu znalazlam miejsce dla siebie gdzie ktos ma podobna wage do mnie.
Od ciazy bujam sie z waga ale bezskutecznie i niedawno poznalam tego przyczyne, a mianowicie niedoczynnosc Od jutra zaczynam brac leki i mam nadzieje, ze w koncu waga zacznie choc troche mi spadac.
Jestem mezatka, mam 3latke, zajmuje sie domem, dzieckiem, zwierzatkami na gospodarce wiec ruchu mam sporo od rana do nocy. Waze jakies 91-92kg przy wzroscie 156cm wiec bardzo sporo.
Chcialabym zajsc w ciaze lecz to nie mozliwe przy moim obencym TSH prawie 4 i tak duza waga.
Mam nadzieje, ze dzieki leczeniu i waszemu wsparciu uda mi sie zejsc nizej z waga.
bakus13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 18:20   #48
insane_p
Zadomowienie

Cytat:

Wiesz co, obecnie widzę większy problem w motwacji do zabrania się. I czasem po prostu jest ciężko, bo wychodzę np. po pracy, wracam o 21-22 i wiem, że MUSZĘ jeszcze poćwiczyć, umyć włosy. I schodzi mi minimum 1.5 godziny... Albo jak jadę na weekend do rodziców, to jeszcze ciężej. A tak to te 3 dłuższe wieczory w domu zawsze się znajdą

Ale fakt - sama nie wiem czy to dobry pomysł myślę cały czas. Bo jak zrobię dzień przerwy (bo teraz raz w tygodniu mogę) to ciężej mi wrócić
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Podziwiam, że się zabrałaś za ćwiczenia. Ty to masz zacięcie
Chciałam dzisiaj zrobić wolne, bo raz w tyg mogę, ale jak mi tak napisałaś to może się jednak ogarnę i poćwiczę

Cytat:
Insane u mnie cellulit osadza się na udach i pośladkach. I tu potwierdzam - ćwiczenia doprowadziły że całkiem zszedł. Owszem smarowałam czymś tam (ale nie codziennie i raczej tańszymi rzeczami typu ziaja, perfecta) i dużo wody piłam (to podobno ważne w walce z cellulitem). Z ćwiczeń to chyba najlepiej działała Chodakowska i bieganie (akurat to wtedy robiłam).
Jest tylko jedno ale - od dużej ilości ruchu na udach szybko wyrabiają się mięśnie - więc raczej trudno osiągnąć "naprawdę" szczupłe nogi (w stylu patyczki.
ja nie chcę patyczków, nie podobają mi się wręcz zresztą i tak nie dałabym rady dojść do takiego stanu. Jestem bardziej gruszeczką, więc nawet przy 57 kg (tak, miałam tyle...) uda nadal się stykały. Więc musiałabym z 50 ważyć, albo i mniej. Więc lepiej mieć zarys mięśni, niż taką galaretę jaką mam
Cytat:
Napisane przez bakus13 Pokaż wiadomość
hej laseczki
Heeej! ale nas przybywa! (na szczęście ilościowo, a nie kilogramowo )

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2015-03-03, 18:33   #49
bakus13
Rozeznanie

oby, a kilogramowo niech jak najwiecej ubywa
Stary 2015-03-03, 18:39   #50
Ashya_
Zakorzenienie

Ale nas się dużo zrobiło :O witam wszystkie nowe dusze pełne zapału u mnie jedzeniowo jest masakra więc tak samo masakrycznie wyglądam brzuch wzdety nogi galaretka no i pewnie poszły w obwodzie codziennie o 5 wstaje i jadę do babci więc prawie nic nie jem do obiadu który też kalorycznie grzeszy albo coś non stop przegryzam i do tego jeszcze leń bo niewyspana ale dzisiaj w końcu pocwiczylam i mam zamiar się z przyjaciółką zapisać na siłownię tylko muszę gdzieś tanio outfit skompletować :co jest:

Edytowane przez Ashya_
Czas edycji: 2015-03-03 o 18:41
Ashya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 19:42   #51
Joanna XL
Zakorzenienie

Ja właśnie zaliczyłam dentystę Jeszcze jedno podejście za tydzień i chyba będzie choć parę miesięcy przerwy. Oby

Jestem tak znieczulona że połowy twarzy nie czuję. Z jedzeniem powinnam poczekać aż zejdzie znieczulenie - po trzech godzinach praktycznie nie schodzi Oczywiście jestem wściekle głodna

Na kolacje (jeśli się uda ) mam sałatkę brokuł, jajko, kukurydza plus jog naturalny. Dzisiejszy dzień podsumowuję jako udany - wpadł gołąbek na drugie śniadanie i kęś tosta na śniadanie - ale grzeszki do południa to pół grzeszki Ćwiczenia były, spacery nawet dwa (runda po centrum handlowym na pocieszenie po dentyście)
Oby tak dalej.
Stary 2015-03-03, 19:50   #52
martolina1982
Zakorzenienie

Ale mnie wkurzaja te nachalne reklamy szeptane. Dajcie juz spokoj :/

Z Ziaji na cellulit jest czarna seria Rebulid.

Ashya tanie a fajne ciuchy sportowe to w lidlu.

Ktoras z was pytala o kozieradke. Jaaktualnie intensywnie sie nia kuruje. Robie tak ze zaparzam wrzatkiem mielona kozieradke (lyzka na pol szkanki wody) i zostawiam do ostygniecia. Czasem jeszcze letnia nakladam. Biore strzykawke od syropu dla dzieci i 5ml na skalp intensywnie ale delikatnie wmasowuje. Reszte zuzywam nastepnego dnia abo i przez dwa dni (trzeba w lodowce trzymac). Ale wole swiezy napar wiec najchetniej zaparzalabym tylko po te 5ml. Ludzie mowia zezapach sie wzmaga po pewnym czasie a swiezy nie smierdzi tak bardzo ale ja tam nie zauwazam roznicy. Rosol pierwszego dnia i nastepnego tez.

Joanna intensywnie ruszaj buzia. Otwieraj mocno i zamykaj. To pomaga sie rozejsc zneczuleniu.

04.05.2017 start!

Edytowane przez martolina1982
Czas edycji: 2015-03-03 o 19:56
Stary 2015-03-03, 19:54   #53
bakus13
Rozeznanie

Tez mnie strasznie wkurzaja do tego stopnia, ze je od razu zglaszam gdzie trzeba
Po pierwszym zdaniu myslalam, ze ktos chce dolaczyc, a dalej sie zczailam, ze to typowy spam reklamowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-03, 20:12   #54
blondi0602
Raczkowanie

Hej melduję się i ja

i żale się od razu, że znowu dałam się komuś omotać i mam serce starte na tarce...

a z dobrych rzeczy to ładnie dietuję, jem spoko nie ciągnie mnie na słodycze wczoraj pożarłam princesse - uczciłam starte serce .. po za tym spoko

a i na siłkę sobie chadzam mam nowych przyjaciół - orbitreki i bieżnię chodzę sobie 3-4 razy w tygodniu i ćwiczę około półtorej godz

buziaki dla Was
“Always, always, always believe in yourself, because if you don't, then who will, Sweetie? So keep your head high, keep your chin up, and most importantly, keep smiling, because life's a beautiful thing and there's so much to smile about.”

jeśli nic się nie zmieni - to nic się nie zmieni
blondi0602 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-03, 20:45   #55
minermiss
Przyczajenie

Witam,

Myslalam ze dzisiejszy dzien sie nigdy nie skonczy. Dopiero co usiadlam i mam chwile zeby cos napisac.

Co do jezykow to ja uczylam sie angielskiego 11 lat. Na koniec w szkole jezykowej z Anglikiem a jak pojechalam do Anglii to czulam ze nic nie umiem 3 lata zycia tu i kursow pozwolily mi dostac stypendium doktoranckie. Z innych jezykow uczylam sie juz niemieckiego, rosyjskiego a teraz hiszpanskiego i arabskiego ale z doswiadczenia widze ze jesli nie mieszkasz w tym kraju i nie jestes zmuszona uzywac tego jezyka na codzien to ciezko sie go nauczyc do perfekcji.

Linie Ziaji Rebuild uwielbiam i akurat teraz tez stosuje. Dodatkowo znalazlam fajny peeling z Avonu Solutions lift and firm i bardzo go lubie. Wyprobowalam tez specjana szczotke na cellulit do masazu pod prysznicem taka drewniana z wypustkami i tez jestem z niej zadowolona.

Dzien dietowo udany, cwiczen za duzo nie bylo ale duzo chodzenia. Jutro silownia i moze orbitrek troche pomecze.

Mam nadzieje ze jakies ptasie mleczko do mnie przyjdzie chociaz we snie Dobranoc
minermiss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-03-04, 05:24   #56
Joanna XL
Zakorzenienie

Coś tam jednak zjadłam niestety ponad plan wieczorem Nie jakoś super dużo ale jednak . No niestety - idziemy dalej

Aż pożałowałam że się znieczulenie rozeszło - bo raz że zeżarłam a dwa że zaczęło boleć

Dziś już koniec laby - zostaje sama z małą. Ćwiczenia planuje więc na wieczór a póki co skupię się na jedzeniu rozsądnym.

Na cellulitis używam obecnie masła o ciała Perfecty Pinacolada - nie wiem na ile działa ale pachnie obłędnie
Stary 2015-03-04, 06:36   #57
insane_p
Zadomowienie

Dzien dobry

Troche się stresuje, bo od jutra kolega idzie na urlop i bede musiala przejac jego obowiązki przez dwa tygodnie... Ostatnio jak pojechał to glownie robiłam jego rzeczy No ale dam rade! :P

-13,0 kg
18,4 kg to go.
Stary 2015-03-04, 08:31   #58
tamlin111
Zakorzenienie

Dzień dobry

Ale pogoda do dupy. Wieje, zacina wiatr w twarz, coś tam pada.
Bleee, nienawidze takiej pogody.

Cytat:
hej laseczki
Witaj

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
u mnie jedzeniowo jest masakra więc tak samo masakrycznie wyglądam brzuch wzdety nogi galaretka no i pewnie poszły w obwodzie
A ważyłas się w końcu?

Cytat:
Na kolacje (jeśli się uda ) mam sałatkę brokuł, jajko, kukurydza plus jog naturalny. Dzisiejszy dzień podsumowuję jako udany - wpadł gołąbek na drugie śniadanie i kęś tosta na śniadanie - ale grzeszki do południa to pół grzeszki Ćwiczenia były, spacery nawet dwa (runda po centrum handlowym na pocieszenie po dentyście)
Oby tak dalej.
Sałatka brzmi pysznie
Kupiłas coś fajnego?

Cytat:
Tez mnie strasznie wkurzaja do tego stopnia, ze je od razu zglaszam gdzie trzeba
Po pierwszym zdaniu myslalam, ze ktos chce dolaczyc, a dalej sie zczailam, ze to typowy spam reklamowy.
Ja też zgłaszam

Cytat:
Napisane przez blondi0602 Pokaż wiadomość
i żale się od razu, że znowu dałam się komuś omotać i mam serce starte na tarce...
Ojej

Cytat:
Troche się stresuje, bo od jutra kolega idzie na urlop i bede musiala przejac jego obowiązki przez dwa tygodnie... Ostatnio jak pojechał to glownie robiłam jego rzeczy No ale dam rade! :P
Pewnie, że dasz, w końcu jesteś naszą przewodniczką w nie poddawaniu się, pokonywaniu własnych słabości i parciu do celu
Stary 2015-03-04, 10:25   #59
martolina1982
Zakorzenienie

hej

insane wierzę w ciebie! kto jeśli nie ty.

04.05.2017 start!
Stary 2015-03-04, 11:03   #60
SzaraMyszka90
Rozeznanie

Hej,

Marta dzieki za instrukcje co do uzywania kozieradki.

Insane poradzisz sobie ze wszystkim, jestem pewna

Witaj bakus

Wita minermiss Kolejna poliglotka?:P Podziwiam za arabski, mnie do tego jezyka nie ciągnie ani troche - zostaje w europejskich klimatach zdecydowanie.
Niestety to prawda ze nie uzywany jezyk gdzies ucieka, zapomina sie sporo. Ale na szczescie latwiej jest sobie przypomniec niz sie nauczyc

Tamlin, pogoda brzydka strasznie. Umylam dzis rower i pojechalam na przejazdzke, wywialo mnie niezle - dawalo po uszach ostro nawet w czapce Zlapal mnie deszcz i snieg ale 12 km zrobione

Jeszcze przed obiadem zrobię p90x dzis na ramiona trening. Mam straszne zakwasy ale się nie podam

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości