![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Toksyczny związek
To jest właśnie taki mechanizm - tyle zainwestowałem, więc kończenie tego to jak przyznanie się do porażki. To jest chyba ten sam mechanizm, który hazardzistów trzyma przy grze: "No, jeszcze chwila i się odegram!". A otóż, nie odegrasz się i każdy dzień przy niej to dzień zmarnowany i nigdy już go nie odzyskasz. Nigdy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
.
|
nie doczytałam do końca, ale jedno mi się nasuwa - zacznij się szanować. jeśli sam siebie nie będziesz szanował to nikt cię nie będzie szanować. dziewczynę powinieneś rzucić w cholerę już dawno temu i iść do psychologa przepracować pewne rzeczy.
![]() |
#33 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Przyczajenie
|
Ciężka sytuacja.
Do dziś wydawało mi się, że mój były związek był toksyczny, ale przy tym, co tu opisujesz, była to bajka ![]() Tak czy tak widzę pewne podobieństwa między nami, a raczej między Tobą a mną z przeszłości i powiem Ci, że moim zdaniem sam z nią nigdy nie zerwiesz. Jedyna szansa na szczęście dla Ciebie jaką ja widzę w tej chwili jest taka, że spotka Cię dokładnie to, co spotkało mnie - ona zerwie definitywnie, Ty zaczniesz szukać innej dziewczyny i zanim zdążysz się zniechęcić poznasz kogoś wspaniałego, ze zdrowym podejściem, kto pokaże Ci jak wygląda zdrowy związek ![]() Ja tak trafiłem i jestem wdzięczny mojej ex, że wtedy zerwała, bo gdyby tego nie zrobiła, to być może nadal tkwiłbym w tamtym związku. Jedna rada, której zresztą moja narzeczona udzieliła mi na początku - dostałeś kosza, to go ze sobą weź, ale śmieci zostaw. Pamiętaj, że nowy związek tworzysz z nową osobą, nie wałkuj tego, co było, skup się na tym, co będzie ![]() Poczytaj sobie najstarsze wpisy z tego bloga - mi bardzo pomogły w tamtych czasach: http://jakporadzicsobiezrozstaniem.blox.pl Trzymam za Ciebie kciuki. Powodzenia ![]() Edytowane przez facet_rz Czas edycji: 2015-03-03 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Rozeznanie
|
Dokładnie jak pisały dziewczyny- zachowujesz się jak hazardzista, który przegrał już cały majątek i teraz chce dalej grać, żeby się odegrać i odzyskać to co stracił. A jak kończą tacy hazardziści- po uszy w długach i udupieni na całe życie. I Ty tak skończysz, jeśli będziesz dalej miał takie podejście, jeszcze tylko brakuje żeby w ciążę zaszła. Ty wtedy z nią zostaniesz, bo dziecko i niestety życie zmarnowane, dziecku koszmar z niezrównoważoną matką zafundowany, toksyczna rodzinka. Pomyśl rozsądnie- takiej przyszłości chcesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 | |
Przyczajenie
|
Wiesz co.. Dziewczyna była zakompleksiona, zagubiona.. Ty jej podałeś rękę, a ona wciągnęła Cię do swojego bagna, wspięła się po Tobie, a teraz Ty się topisz podczas gdy ona na to patrzy i jeszcze Cię pogrąża. Tak to widzę.
Nie będzie dobrze, nie bierzcie ślubu.. Cały czas nadskakujesz jej, skaczesz jak piesek, a ona tylko sprawdza jak daleko może się posunąć. Jak wysoko poskoczysz.. Wiesz, w marcu tego roku kończę 20 lat, mam już narzeczonego i dziecko. I mimo młodego wieku.. wiem co to miłość. Miłość to uszczęśliwianie siebie nawzajem, to WZAJEMNOŚĆ, dawanie i branie. To dawanie szczęścia, dawanie wolności.. Też kiedyś byłam chorobliwie zazdrosna, ale wyrosłam z tego. Gdyby Twoja dziewczyna tak naprawdę by Cię kochała, szczerą i prawdziwą miłością to nie pozwoliłaby wydawać Ci ostatnich groszy na siebie, nie pozwoliłaby Ci zawalić studiów, nie kazałaby Tobie skakać wokół siebie jak jakiś piesek. A na pewno nie pozwoliłaby Ci być w takim stanie w jakim jesteś teraz.. Gdyby mój narzeczony był w takim stanie.. to ja płakałabym ze smutku i umierała z bezradności, ale mimo wszystko chciałabym mu pomóc. Ale Twoja dziewczyna ma wy☠☠☠ane.. Odpuść sobie, bo ona zrobiła z Ciebie zwykłą M A R I O N E T K Ę ! ---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Moja mama była alkoholiczką.. chlała dzień w dzień.. nawet w zaawansowanej ciąży.. a ja miałam tylko 10 lat jak każdego dnia wlokłam ją do łóżka i płakałam martwiąc się czy dziecko w jej brzuchu przeżyje.. Piła latami.. w końcu poszła do lekarza.. i powiedziała, że jest alkoholiczką i potrzebuje pomocy... To lekarz odesłał ją do domu mówiąc, że ona nie jest alkoholiczką co to powiedziała, a alkoholicy nie wiedzą, że nimi są.. I coo.. urodziła.. i piła dalej.. a ja mając 11 lat robiłam za matkę dla niemowlaka.. PZDR |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
Raczkowanie
|
Zostaw to dziewcze i dziękuj jej że w końcu Cię zostawiła bo może sam nie miałbyś na to odwagi. A jeśli teraz nie jesteś w stanie jeszcze być jej za to wdzieczny to gwarantuję Ci kiedyś będziesz na pewno. Dziewczyna to jakaś rozkapryszona panienka która sama nie wie czego chce :/
Cytat:
Cytat:
Mam nadzieję, że na przyszłość będziesz wiedział, że nad partnerka się nie skacze jak nad dzieckiem bo sobie rozwydrzysz i później z taką są same problemy. Ona tez powinna się starać. A myślę, że jeśli Ty tez nie będziesz się teraz do niej odzywał, olejesz ją tak samo jak ona Ciebie to w końcu się do Ciebie odezwie bo coś będzie dla niej nie halo. Ważne jest żebyś Ty jednak ją nadal miał w d... bo chyba nie chcesz trwać całe życie w takim chorym związku z osobą którą będzie się z Tobą rozstawać bo poszedłeś spać o 22? Serio myślę że jeszcze będzie Cie prosić żebyś z nią był. Ten typ tak ma. Aaa i co jeszcze! Gdyby naprawdę Cię kochała nie pozwoliłaby żebyś zaniedbywał studia dla niej. Myślałaby przyszłościowo i jeśli to były studia które mogłyby Wam zapewnić dobrą przyszłość to byłby dla niej priorytet! Wspierałaby Cię w tym żebyś spełniam marzenia i naprawde za żadne skarby nie pozwoliłaby żebyś przez nią musiał rezygnować ze studiów. Staraj się zapomnieć o niej i myśl teraz o sobie, postaraj się wrócić na studia a sytuację potraktuj jako nauczkę.
"Marzenia wydają się głupie tylko ludziom, którzy ich nie mają." - Peter Reese "Jutro - to za późno. Nie warto liczyć, że każdego dnia będziesz miała do dyspozycji jutro." Edytowane przez patiicheer Czas edycji: 2015-03-03 o 21:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.