Perfumy na slub - doradzcie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-09, 09:08   #31
201605091004
Konto usunięte

Dot.: Perfumy na slub - doradzcie

Cytat:
Napisane przez australianaa Pokaż wiadomość
A Jo Malone naprawde jest wystarczajaco trwaly?
Jest to trwałość solidna, ale nie przekraczająca 6-7 godzin.

Gdyby Eau Belle by Azzaro był trwalszy i dostępny - myślę, że by Cię zachwycił - zwłaszcza w kontekście Twojego święta.
Zastanawiam się, czy trwałość jest tu aż tak istotna. Zawsze możesz przygotować małą odlewkę. To chyba lepsze niż pewne napięcie, czy perfumy są wyczuwalne. Bo przecież napięć (życzę tylko przyjemnych) czeka Cię tego dnia cała masa. Ufam, że i moja - męska - perspektywa coś tu wniesie.
Pozdrawiam
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 03:30   #32
australianaa
Raczkowanie

Dziewczyny! Dzis testowalam Versace BC bo ostatnio bardzo mi sie spodobal. Niestety na skorze zaczely z niego wychodzic jakies meskie nuty... I trwaloscia tez niestety nie grzeszy... A juz mialam kupowac. A tu znow poszukiwania od poczatku...
australianaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 07:49   #33
aniusia82
Rozeznanie

Cześć, piękne, kwiatowe i jak dla mnie idealne na ślub są Betty Barclay Tendre Blossom , nie wiem tylko, czy są dostępne w Polsce. Jak dla mnie pachną one świeżo, kwiatowo, taką kwiaciarnią
aniusia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 08:31   #34
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny! Dzis testowalam Versace BC bo ostatnio bardzo mi sie spodobal. Niestety na skorze zaczely z niego wychodzic jakies meskie nuty... I trwaloscia tez niestety nie grzeszy... A juz mialam kupowac. A tu znow poszukiwania od poczatku...
Bo BC jest nietrwaly, dziwne w sumie, ze kiedys tak go odebralas
Stary 2015-03-15, 14:06   #35
caffe ristretto
Rozeznanie

Moim favorytem jest Tresor in Love, piękna nazwa, cudowny, bezpretensjonalny zapach. Wiem, bo mam Są cudne, właśnie na lato i ciepłe dni. Dobrze działają na otoczenie.
Pomyśl może o Chanel Premiere? Są elegancke, ale nie "sztywniackie" Ślub to jednak wielka chwila i szkoda jej marnować na jakieś "popłuczyny"

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

A może? Przewrotnie takie
https://www.youtube.com/watch?v=52Z5ob-6jNI
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 14:13   #36
liselotta
lise-kotta

Cytat:
Napisane przez caffe ristretto Pokaż wiadomość
wspaniałe! i to jeszcze nakręcone przez mojego ulubionego reżysera.
dziękuję, że to wkleiłaś
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 14:39   #37
caffe ristretto
Rozeznanie

Prosz Świetna reklama, Miss Dior'y też całkem ciekawe perfumy. Lubię sobie potestować jak jestem w sklepie Może i kupiłabym, ale mam za duzo chciejstw
caffe ristretto jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-15, 14:43   #38
Arsonist
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez caffe ristretto Pokaż wiadomość
Cudo reklama i jeszcze z piosenką Janis Joplin... Normalnie zaraz bym kupowała, gdyby nie to, że nie lubię tak wszędobylskich perfum.

A w temacie - dla mnie idealnym ślubnym zapachem jest Pure Poison, szczególnie wersja Elixir. Czystość i słodycz, ale z pierwiastkiem dojrzałości i kobiecości ukrytym gdzieś w głębi.
Arsonist jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-16, 04:22   #39
australianaa
Raczkowanie

Co do trwalosci - na pewno jest to bardzo wazne, gdyz w dniu slubu ma sie na glowie mnostwo rzeczy I chcialoby sie chociaz moc zapomniec o dodatkowych aplikacjach perfum. Odlewke najprawdopodobniej tak czy siak bede miala ze soba ale chodzilo mi raczej o fakt, zeby zapach byl ze mna przez dlugi czas a nie zebym ciagle musiala znikac "bo juz nic nie czuc".
Wiele osob poleca Miss Dior, ale to chyba tez EDT? Wiec temat powraca.
Bardzo spodobal mi sie Christian Dior Forever And Ever i ktorastam J'Adore (juz nie pamietam ktora), ale tutaj ta sama kwestia - EDT, a ceny powalaja...
Czaje sie troche na Tresor In Love poza tym moje najmocniejsze typy to Signorina, Si, Ma Vie, Daisy Eau So Fresh i Ange Ou Demon Secret. Teraz czekaja mnie dalsze testy. A ktoregos dnia pewnie po prostu pojde do perfumerii i zaczne wachac wszystko po kolei :P skoro widze, ze opis w necie nie przeklada sie na moj zachwyt nad danym zapachem. Tak wlasnie wypatrzylam Tresor In Love
Reszte polecanych przez Was zapachow tez na pewno przetestuje, ale nie wiem, czy wszystkie znajde...
Jakby ktos jednak mial jeszcze jakies typy, to chetnie sie zapoznam cos w stylu BC, ale trwalszego i bez meskich nut!
Ostatnio tez bardzo mi sie spodobalo Guess Dare EDT Limited Edition (nie wiem czy jest dostepne w PL), ale ciagle sie waham, do tego to tez EDT...
Jeszcze raz dzieki za pomoc

Edytowane przez australianaa
Czas edycji: 2015-03-16 o 04:23
Stary 2015-03-16, 06:44   #40
liselotta
lise-kotta

Miss Dior istnieje w przeróżnych odmianach, rownież w EDP oraz Le Parfum, aczkolwiek ten ostatni nie jest lekkim zapachem.
Stary 2015-03-17, 22:24   #41
australianaa
Raczkowanie

A co sadzicie o Sì Armaniego? Bardzo mnie zauroczyly ale nie wiem czy sa odpowiednie na slub... Sa raczej przeciwienstwem tego czego teoretycznie szukam, kwiatow tam specjalnie nie wyczuwam, sa raczej slodkie... Ale chyba dosc dlugo sie trzymaja. No i ta nazwa, wymarzona na slub 😉 co sadzicie? Chyba tak czy siak je sobie sprawie, ale czy na slub to jeszcze sie zastanowie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-17, 22:28   #42
liselotta
lise-kotta

Wybierz to, w czym się dobrze czujesz odpowiednie na ślub = takie, ktore TY uważasz za odpowiednie
Stary 2015-03-19, 09:34   #43
australianaa
Raczkowanie

A moze ktoras z Was moglaby cos powiedziec o Gucci Flora Gorgeous Gardenia?
Stary 2015-03-19, 10:24   #44
Joskelyn
Zadomowienie

Cytat:
Są dosyć słodkie, takie kwiaty wymieszane z cukrem, a trwałością u mnie nie grzeszą

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 10:42   #45
neska951
Zakorzenienie

Mój typ Shiseido Zen wersja z 2007 r
Frezja z paczulowym pazurem

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
Mydlano mdłe ....

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ----------

Cytat:
A co sadzicie o Sì Armaniego? Bardzo mnie zauroczyly ale nie wiem czy sa odpowiednie na slub... Sa raczej przeciwienstwem tego czego teoretycznie szukam, kwiatow tam specjalnie nie wyczuwam, sa raczej slodkie... Ale chyba dosc dlugo sie trzymaja. No i ta nazwa, wymarzona na slub 😉 co sadzicie? Chyba tak czy siak je sobie sprawie, ale czy na slub to jeszcze sie zastanowie.
Dla mnie głównie owocowe , ale nazwa adekwatna

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-03-19, 16:53   #46
Daffodilka
Zakorzenienie

Australianoo, a nie wolałabyś wybrać czegoś z Twoich ulubionych zapachów, co jednocześnie zachwyca i Jego? Co się Jemu z Tobą kojarzy? Wspomnienia zapachowe, związane z tym Wyjątkowym Dniem pozostaną na bardzo długo i lepiej, żeby to było coś, co lubicie oboje i co przewidywalnie rozwija się na skórze. Ja na pewno postawiłabym na coś, co już znam, w czym czuję się komfortowo i co jest przyjemne dla TŻ .
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 18:55   #47
201605091004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Daffodilka Pokaż wiadomość
[...] lepiej, żeby to było coś, co lubicie oboje i co przewidywalnie rozwija się na skórze. Ja na pewno postawiłabym na coś, co już znam, w czym czuję się komfortowo i co jest przyjemne dla TŻ .
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-19, 23:35   #48
australianaa
Raczkowanie

Ehh, gdyby to bylo takie latwe... :P niestety moj przyszly maz delikatnie mowiac nie jest fanem perfum :P sam nie uzywa, nie jest przyzwyczajony I na kazdy podsuwany pod nos papierek reaguje rozdraznieniem staram sie to zrozumiec, ale nie chcialabym w ogole nie miec na sobie perfum w dniu slubu, wiec staramy sie znalezc jakis kompromis.
Na co dzien nie mam ulubionych perfum, tez nie zawsze ich uzywam. Jak mnie najdzie na perfumy, to po prostu ide do perfumerii/drogerii I jesli znajde cos co mi sie w miare podoba, to biore nie dumam sto lat nad nutami zapachowymi (tylko teraz ogarnelo mnie takie przedslubne perfumowe szalenstwo, rozkminianie I rozkladanie na czynniki pierwsze, nie wiem co sie ze mna dzieje :P), nie mam tez "swojego" zapachu. Moj narzeczony w konsekwencji nie kojarzy mnie z zadnym zapachem, a co wiecej ma je wszystkie w powazaniu :P no ale do czego zmierzam - cos "znanego" w moim przypadku niekoniecznie sie sprawdzi, bo nie chce zeby perfumy na slub byly przypadkowe, jedne z wielu, "bo akurat w tym miesiacu te mi sie podobaja". Chcialabym, zeby byly jedyne w swoim rodzaju I kojarzyly sie nam tylko I wylacznie ze slubem I ewentualnie rocznica itp. Dlatego chcialam kupic jakis nowy zapach, ale z drugiej strony specjalnie zaczelam sie orientowac odpowiednio wczesniej, zeby troche sie oswoic z wybranymi perfumami, ponosic je I zobaczyc jak sie zachowuja na skorze. Ale to ciagle maja byc te "slubne" perfumy przywolujace tylko takie skojarzenia.
Poki co moj narzeczony pozytywnie wyraza sie tylko o Si mnie tez ten zapach z kazdym dniem coraz bardziej oczarowuje. Jest bardzo mocnym kandydatem mimo ze ciagle sie waham czy nie jest za slodki, za dominujacy I czy nie jest przypadkiem dla bardziej dojrzalych kobiet. Ale jestem pod jego wielkim wrazeniem I ciagle mam ze soba spryskany nim papierek :P

Edytowane przez australianaa
Czas edycji: 2015-03-19 o 23:40
Stary 2015-03-20, 08:20   #49
Sylwia1900r
Wtajemniczenie

Si jest ładny, mi się podoba. Jak twój Narzeczony też go lubi to będziesz miała udany ślub.
A w przyszłości już po ślubie możesz testować Perfumy w olejku, w opakowaniach rollon, pociera się takim po szyi i otacza nas teka delikatna mgiełka zapachu, jak użyjemy mało olejku to pachniemy ale nie drażnimy otoczenia, perfumy w olejkach jak się użyje dużo mają siłę rażenia, ale arabskie perfumy są pakowane po 5-15ml. zmiast 100 alkoholowych, bo te 15ml jest tak mocne że wystarczy kropla na szyi by ładnie pachnieć.
Sylwia1900r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-21, 16:02   #50
platekrozy
Zakorzenienie

A co z zapachem dla świadkowej?Chciałabym użyć Angela EDT, długo się trzyma,nie jest tak cięzki jak EDP,ale boję się,że może będzie innych drażnić. Czy powinnam użyć jakiś bardziej wycofany zapach?

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-22, 20:21   #51
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez platekrozy Pokaż wiadomość
A co z zapachem dla świadkowej?Chciałabym użyć Angela EDT, długo się trzyma,nie jest tak cięzki jak EDP,ale boję się,że może będzie innych drażnić. Czy powinnam użyć jakiś bardziej wycofany zapach?
Jeśli się w nim nie wykąpiesz tylko użyjesz oszczędnie to ja nie widzę problemu.
Moim sposobem na kilery jest wejście w psik zapachu. Przy słabszych zapachach tego nie preferuję bo właśnie jakby zmniejsza moc zapachu ale jeśli perfumy są ogólnie mocne to jest to idealny sposób.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-24, 06:56   #52
Aleksandra_StreetFashion
Przyczajenie

Na mnie ostatnio nieziemskie wrażenie zrobiły perfumy Hugo Boss – Ma Vie. Zapach jest naprawdę nieziemski i bardzo charakterystyczny. nie wiem czy pamiętacie takie perfumy jak Euphoria? Wrażenie było podobne.

Po ostatnich poszukiwaniach perfum idealnych stworzyłam subiektywną listę najładniejszych perfum dla kobiet - możecie ją przeczytać xxx

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-03-27 o 15:52 Powód: reklama
Aleksandra_StreetFashion jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-29, 08:05   #53
AlexGGS
Zadomowienie

Nieśmiało dodam,że jeżeli marzy Ci się frezja i ogólnie kwiaty radosne to szczerze polecam Tulip Byredo (dostepne w jednej z perfumerii w Warszawie , czy Krakowie). Nazwa mówi tulipan, a ja czuję frezję. Są piękne!
AlexGGS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-08-28, 15:52   #54
rudadagusia
Raczkowanie

Wydaje mi się, że jakiś kwiatowo-owocowy będzie najlepszy na ten wyjątkowy dzień Ale to już musisz wybrać sama. Ostatnio xxx widziałam poradnik właśnie o tym, jakie wybrać perfumy na ślub! Poszukaj na pewno jeszcze jest

Edytowane przez aniolek-tasmanski
Czas edycji: 2015-08-31 o 10:24 Powód: reklama
rudadagusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-05, 15:57   #55
szakszuka
Raczkowanie

Ja na ślub wybiorę cos czystego, z białymi kwiatami.obstawiam pure poison, pleasures albo NR edt. albo jakby było chłodno to cos z róża - roses greedy, roses vanille albo cos w tym guście
szakszuka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości