Perfumy na slub - doradzcie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-03-06, 05:32   #1
australianaa
Raczkowanie

Perfumy na slub - doradzcie

Hej dziewczyny
Poszukuje odpowiednich perfum na Ten Wyjatkowy Dzien. Przekopalam sie przez polowe forum I jako ze zalozylam sobie, ze chce pachniec kwiatowo (najbardziej mi zalezalo na frezji), spisalam sobie perfumy do przetestowania: Guerlain Idylle I Champs Elysees, Estee Lauder Pleasures, YSL Paris, Ralph Lauren Romance, Chloe... Myslalam, ze znajde zapach zycia, a tu porazka... Na pierwszy ogien poszla EL Pleasures I myslalam, ze padne - strasznie duszaco-mydlane mi sie wydaly te perfumy. Champs Elysees tez za bardzo pachna mydlem, kolejny zawod to Romance... Wachalam wersje Midnight Romance I juz bardziej przypadla mi do gustu.
Zdalam sobie sprawe, ze nic nie rozumiem :P myslalam, ze szukam czystej frezji, ktora byla polecana w Idylle, ale to jednak nie to. Jak wyobrazam sobie swoje perfumy na slub, to widze kosz ze swiezymi kwiatami, zapach kwiaciarni. A te perfumy sa raczej duszace. W tym wypadku nie wiem w ktorym kierunku isc, zeby godziny spedzane na wirtualnym poszukiwaniu perfum nie konczyly sie kolejnymi "niespodziankami" w perfumeriach.
Dodam, ze jestem kompletnie zielona jesli chodzi o perfumy I ich nuty. Zapachy, ktore mi sie podobaja na co dzien, to Elizabeth Arden Green Tea, Rihanna Nude, Guess by Guess, Davidoff Sea Rose a najbardziej zolty Adidas (Free Emotion bodajze) I od lat podoba mi sie Issey Miyake. Nie wiem, czy te przerozne zapachy maja ze soba w ogole cokolwiek wspolnego :P
Moze ktoras z Was bylaby w stanie mi doradzic jakies wyjatkowe perfumy? Kwiatowe, ale nie duszace, bardziej swieze, moze troche slodko-waniliowe, ale nie za bardzo? Chyba jednak czysto kwiatowe nie sa dla mnie. Szukajac perfum w internecie zupelnie nie wiem jakich skladnikow szukac. Po ostatniej wizycie w perfumerii bardzo dobrze wspominam Signorine I Tresor In Love, ale moze moj nos byl juz zmeczony no I nie wiem, czy nadaja sie na slub...
No I wazne, zeby te perfumy byly raczej latwo dostepne.
Prosze doradzcie!

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Ah, zapomnialam dodac, ze strasznie mi sie spodobal tez GAP Stay (ale jest mega nietrwaly), podoba mi sie tez niebieska Katy Perry (ale bo ja wiem czy to odpowiednie na slub...) I po dluzszym zastanowieniu chyba tez Escape CK. Na poczatku strasznie sie czailam na Eternity (bo przeciez taki kwiatowy), ale tu kolejne duszace mydlo I zawod...

Edytowane przez australianaa
Czas edycji: 2015-03-06 o 05:40
australianaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 06:32   #2
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov
Dot.: Perfumy na slub - doradzcie

Spróbuj Daisy - dla mnie czysta kwiaciarnia, świeża i lekka. Signorina i Tresor In Love to też dobre pomysły moim zdaniem. Możesz jeszcze spróbować Alienów, ale nie wiem, czy Cię nie zabiją. No i nie są świeże.
Stary 2015-03-06, 07:10   #3
pozzzziomka
Zakorzenienie

Idylle to nie sa czyste frezje Mieszanka kwiatow z dobrze wyczuwalna konwalia
Tresor in Love to dosc dobry wybor
A jak u Ciebie z roza?

Z kwiatowych do potestowania w S. i D. polecilabym Addict Fraiche dawny Addict 2, Cartier Baiser Vole edt i edp (Cartiery sa w D.)
Chance Eau Tendre i M. Jacobs Daisy
Rosabotanica, Florabotanica
Lanvin Marry Me
z niszy TDC Sublime Balkiss - cuuudo
Stary 2015-03-06, 08:19   #4
aniuta26
Zadomowienie

A może Versace Bright Crystal -czysty kwiatowo owocowy zapach,jeszcze przyszły mi na myśl Givenchy ange ou demon le secret edp i Lancome Miracle

Wymiana: guerlain aqua allegoria coconut fizz
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1273321
aniuta26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 08:24   #5
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniuta26 Pokaż wiadomość
A może Versace Bright Crystal -czysty kwiatowo owocowy zapach,jeszcze przyszły mi na myśl Givenchy ange ou demon le secret edp i Lancome Miracle
O BC - potwierdzam Delikatne, kwiatowe

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:21 ----------

Cytat:
Napisane przez australianaa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny
Poszukuje odpowiednich perfum na Ten Wyjatkowy Dzien. Przekopalam sie przez polowe forum I jako ze zalozylam sobie, ze chce pachniec kwiatowo (najbardziej mi zalezalo na frezji), spisalam sobie perfumy do przetestowania: Guerlain Idylle I Champs Elysees, Estee Lauder Pleasures, YSL Paris, Ralph Lauren Romance, Chloe... Myslalam, ze znajde zapach zycia, a tu porazka... Na pierwszy ogien poszla EL Pleasures I myslalam, ze padne - strasznie duszaco-mydlane mi sie wydaly te perfumy. Champs Elysees tez za bardzo pachna mydlem, kolejny zawod to Romance... Wachalam wersje Midnight Romance I juz bardziej przypadla mi do gustu.
Zdalam sobie sprawe, ze nic nie rozumiem :P myslalam, ze szukam czystej frezji, ktora byla polecana w Idylle, ale to jednak nie to. Jak wyobrazam sobie swoje perfumy na slub, to widze kosz ze swiezymi kwiatami, zapach kwiaciarni. A te perfumy sa raczej duszace. W tym wypadku nie wiem w ktorym kierunku isc, zeby godziny spedzane na wirtualnym poszukiwaniu perfum nie konczyly sie kolejnymi "niespodziankami" w perfumeriach.
Dodam, ze jestem kompletnie zielona jesli chodzi o perfumy I ich nuty. Zapachy, ktore mi sie podobaja na co dzien, to Elizabeth Arden Green Tea, Rihanna Nude, Guess by Guess, Davidoff Sea Rose a najbardziej zolty Adidas (Free Emotion bodajze) I od lat podoba mi sie Issey Miyake. Nie wiem, czy te przerozne zapachy maja ze soba w ogole cokolwiek wspolnego :P
Moze ktoras z Was bylaby w stanie mi doradzic jakies wyjatkowe perfumy? Kwiatowe, ale nie duszace, bardziej swieze, moze troche slodko-waniliowe, ale nie za bardzo? Chyba jednak czysto kwiatowe nie sa dla mnie. Szukajac perfum w internecie zupelnie nie wiem jakich skladnikow szukac. Po ostatniej wizycie w perfumerii bardzo dobrze wspominam Signorine I Tresor In Love, ale moze moj nos byl juz zmeczony no I nie wiem, czy nadaja sie na slub...
No I wazne, zeby te perfumy byly raczej latwo dostepne.
Prosze doradzcie!

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Ah, zapomnialam dodac, ze strasznie mi sie spodobal tez GAP Stay (ale jest mega nietrwaly), podoba mi sie tez niebieska Katy Perry (ale bo ja wiem czy to odpowiednie na slub...) I po dluzszym zastanowieniu chyba tez Escape CK. Na poczatku strasznie sie czailam na Eternity (bo przeciez taki kwiatowy), ale tu kolejne duszace mydlo I zawod...
A jak u Ciebie z pizmem?
Kwiatowo-pizmowo-eterycznie
Narciso Rodriguez NR L'eau, ale wlasnie koniecznie L'eau
Rouge Bunny Rouge Vespers - do potest w Douglasach

Jeszcze roza z piwonia w Stella Rose zwlaszcza sliczna wersja Absolute
Stary 2015-03-06, 08:52   #6
liselotta
lise-kotta

najpiękniejsza frezja jest w Lancome Miracle:
http://www.fragrantica.pl/perfumy/La...racle-184.html

oprócz tego frezja z zamszem, piękna i kremowa jest w Lacoste Pour Femme:
http://www.fragrantica.pl/perfumy/La...Femme-669.html
liselotta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 09:09   #7
pozzzziomka
Zakorzenienie

Czysto-frezjowy jest Diptyque O'fresia
Ja czuje frezje z magnolia w Amouage Reflection
Stary 2015-03-06, 09:18   #8
liselotta
lise-kotta

dodam, że autorka chciała by zapach był łatwo dostępny, więc może nie diptyki i amłaże

i lacoste i lancome są bardzo łatwo dostępne i w przyjemnych cenach
Stary 2015-03-06, 09:33   #9
australianaa
Raczkowanie

Dziewczyny wielkie dzieki za odzew!! 😊
Tak tak wiem ze Idylle to nie jest czysta frezja ale wyczytalam na forum ze tam ja mocno czuc.
Jesli chodzi o roze to jak najbardziej lubie aczkolwiek wydaje mi sie (moze nieslusznie, w razie czego uswiadomcie), ze perfumy z dominujaca roza moga byc dosc duszace i meczace. Ale jako dodatek jak najbardziej 😊
Co do pizma to... nie mam pojecia hehe 😜 ale wydaje mi sie ze jest w kilku zapachach ktore lubie wiec chyba toleruje 😊 a moze to ten sekretny cudowny skladnik... Nie mam pojecia!!
Niestety wielu perfum ktore polecacie nie ma tutaj... Niestety nie ma ani Sephory ani Douglasa 😢 a nie zdecyduje sie na zakup w ciemno. Te, ktore znajde stacjonarnie, na pewno bede testowac i dam znac!! 😊
Dzisiaj bylam obczaic Euphoria Blossom i chyba bylo ok ("chyba" bo juz mi sie pomieszaly papierki &#128540, to samo tyczy sie Gucci Eau De Parfum II. Natomiast zdecydowalam, ze Escape CK to jednak nie to, chyba za malo kwiatowe (?!).
A jesli chodzi o Daisy - ktora wersja? Ta podstawowa?
No i zalezy mi na tym zeby perfumy byly trwale - slub to jednak nie jest dobra okazja zeby sie co chwila psikac 😉
Dzieki raz jeszcze!!!
Stary 2015-03-06, 09:57   #10
liselotta
lise-kotta

jeśli masz u siebie zarę, to wypróbuj zapach Zara White:

http://www.fragrantica.pl/perfumy/Za...ite-16588.html

jest to odpowiednik Miracle, kosztuje śmieszne pieniądze, a jest bardzo trwały, piękna jest w nim frezja
Stary 2015-03-06, 10:52   #11
liv87
Guerlain Lover

Kwiaciarnią pachnie mi już tu wymieniona Florabotanica i Rosabotanica, a także Gucci Premiere.
Potestuj jeszcze J'adore (koniecznie wszystkie wersje! bo ja nieznoszę J'adore edp, ale kocham J'adore Voile de Parum oraz L'Or).
Może akurat Chanel Ci podpasuje: Chance, Coco Mademoiselle, no 19 Eau Poudre.
Sprawdź jeszcze DKNY Pure A Drop of Rose - jak w ogrodzie różanym

2023: 62

liv87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-03-06, 11:35   #12
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez liselotta Pokaż wiadomość
dodam, że autorka chciała by zapach był łatwo dostępny, więc może nie diptyki i amłaże

i lacoste i lancome są bardzo łatwo dostępne i w przyjemnych cenach
Wiem, wiem, ale to akurat podalam frezje dobrze wyczuwalne Inne propozycje typu Cartier Balenciaga NR ... sa dost

Cytat:
Dziewczyny wielkie dzieki za odzew!! 😊
Tak tak wiem ze Idylle to nie jest czysta frezja ale wyczytalam na forum ze tam ja mocno czuc.
Jesli chodzi o roze to jak najbardziej lubie aczkolwiek wydaje mi sie (moze nieslusznie, w razie czego uswiadomcie), ze perfumy z dominujaca roza moga byc dosc duszace i meczace. Ale jako dodatek jak najbardziej 😊
Co do pizma to... nie mam pojecia hehe 😜 ale wydaje mi sie ze jest w kilku zapachach ktore lubie wiec chyba toleruje 😊 a moze to ten sekretny cudowny skladnik... Nie mam pojecia!!
Niestety wielu perfum ktore polecacie nie ma tutaj... Niestety nie ma ani Sephory ani Douglasa 😢 a nie zdecyduje sie na zakup w ciemno. Te, ktore znajde stacjonarnie, na pewno bede testowac i dam znac!! 😊
Dzisiaj bylam obczaic Euphoria Blossom i chyba bylo ok ("chyba" bo juz mi sie pomieszaly papierki &#128540, to samo tyczy sie Gucci Eau De Parfum II. Natomiast zdecydowalam, ze Escape CK to jednak nie to, chyba za malo kwiatowe (?!).
A jesli chodzi o Daisy - ktora wersja? Ta podstawowa?
No i zalezy mi na tym zeby perfumy byly trwale - slub to jednak nie jest dobra okazja zeby sie co chwila psikac 😉
Dzieki raz jeszcze!!!
Daisy i BC sa fajne, ale nietrwale Ale jak nie masz S. i D., to jakie perf masz dostepne Albo inaczej jakie marki?
Stary 2015-03-06, 14:22   #13
kenna kenna
Raczkowanie

Jest już. Podobny wątek. Z tradycjami 😃.

Założony przez Kasiulka22 Ten szczególny dzień Jak pachniał?

Polecam, kopalnia wiedzy.
Stary 2015-03-06, 14:23   #14
pozzzziomka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kenna kenna Pokaż wiadomość
Jest już. Podobny wątek. Z tradycjami 😃.

Założony przez Kasiulka22 Ten szczególny dzień Jak pachniał?

Polecam, kopalnia wiedzy.
O wlasnie - tez cos mi sie tak wydawalo
Stary 2015-03-06, 15:08   #15
gryx82
BAN stały

A może Versace Vanitas? W edt frezja z herbatą, w edp z gardenią tahitańską (tiare)?
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 15:43   #16
Joskelyn
Zadomowienie

Tresor in love to dobry wybór - to chyba jedyny mój zapach, który jest szeroko komplementowany przez otoczenie. Kiedys mój dentysta sie nim zachwycał, że taki kwiatowy, elegancki, ale jednak nie za cieżki i nie postarzający Takie kwiaty dla młodej dziewczyny, lekko słodkie i musujące. Daisy tez jest w tych klimatach, ale musialabys sprawdzic trwalosc na sobie, bo jak dla mnie to 20 minut

Co do typowych kwiatowych zapachów, to u mnie z reguły lepiej sprawdzają się do wąchania niż do noszenia Kiedyś też myslalam, ze jak perfumy zawierają moje ukochane w naturze kwiaty, to bedzie mi sie cudownie je nosić, a tu klapa (och, Idylle)

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!

Edytowane przez Joskelyn
Czas edycji: 2015-03-06 o 15:46
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-06, 18:35   #17
spodkoldry
Zadomowienie

Miss Dior Blooming Bouquet. Na mnie zabójczo trwała, poza tym bardzo zwiewna i delikatna, niestety nie ma frezji, ale piwonia z różą tworzą naprawdę piękną parę. W moim mniemaniu idealne dla panny młodej.
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 08:55   #18
australianaa
Raczkowanie

Moje drogie, oczywiscie przeczytalam caly watek o ktorym wspominacie 😊 jednak to m.in. tam proponowali perfumy, ktore mi niekoniecznie podpasowaly.
Dzisiaj ciag dalszy testowania - potwierdzam, ze spodobaly mi sie Signorina i Tresor In Love, nawet bardzo 😊
Co do Daisy - podstawowa wersja jakos mnie nie powalila, ale juz Eau So Fresh bardzo mi przypadla do gustu. Tylko nie wiem czy warto za taka cene kupowac edt...
Bardzo mi sie tez spodobalo Si Giorgio Armani. Reszta jakos mi nie zapadla w pamiec, ale spisalam sobie wszystkie testowane perfumy, zebralam papierki i teraz jak bede miala chwile to przebrne przez to wszystko i moze wyciagne jakies wnioski...
Natomiast jesli chodzi o Zare - White rzeczywiscie bardzo ladny, ale odnioslam wrazenie, ze nie jest zbyt trwaly... Spodobalo mi sie tez edp nazwane po prostu Woman (rozowy plyn w prostokatnym flakoniku z kwiatkiem), ale tam z kolei wyczuwam jakies cytrusy czy cos rownie swiezego a to chyba za wiele jak na slub...
Dam znac jak ogarne caly ten sajgon perfumowy 😊
Stary 2015-03-07, 10:16   #19
oliwia18
Zakorzenienie

A ja zapytam o porę roku (miesiąc), w którym będziesz brała ślub?
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 10:30   #20
australianaa
Raczkowanie

Koniec sierpnia 😊 jeszcze moze dodam ze sukienka gorsetowa w ksztalcie litery A, gorset koronkowy, wlosy beda rozpuszczone, zakrecone i przerzucone na bok. Bukiet z roz i frezji
Stary 2015-03-07, 11:05   #21
oliwia18
Zakorzenienie

Moim zdaniem powinnaś mieć przygotowane 2-3 zapachy i jeden wybrać tego konkretnego dnia, w zależności od pogody.
Jeśli chodzi o Signorinę i wszystkie Miss Dior, to ja np. mogę je nosić tylko w dni suche i ciepłe. Jeśli jest choć trochę wilgoci w powietrzu, na mojej skórze strasznie się wykwaszają a Miss Dior dodatkowo zalatuje spleśniałym kompotem truskawkowym. Obstawiam, że za takie zachowanie obu zapachów odpowiedzialna jest truskawka.
Ze swojej strony proponuję, żebyś pochodziła wokół Chloe Love Story (kwiatowy z lekką nutką neroli, lekko pudrowy, delikatny, na mnie trwały i nie zmienił się w nic brzydkiego pod wpływem temperatury i wilgotności, a nosiłam go od początku jesieni). Przyszedł mi też do głowy ZEN Shiseido, pasuje na koniec lata i początek jesieni, chociaż na niektórych jest bardzo mocny. Tak jak dziewczyny, nie odrzucałabym Bright Cristal i Daisy (edp jest bardziej trwała niż edt), wersję Eau Fresh kiedyś wręcz kochałam, ale dziś odbieram ją jako strasznie chemiczną.
Więc: kupuj/ zdobywaj próbki tych zapachów, zobacz jak się noszą w poszczególne dni, czy nie wyłazi nic brzydkiego, nie ograniczaj się tylko do testowania na pasku
oliwia18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 13:41   #22
australianaa
Raczkowanie

Absolutnie nie bede sie ograniczala do testowania na pasku, po prostu jestem na etapie pierwszej selekcji co mi sie podoba a co nie 😊 jak juz jakis zapach mi szczegolnie przypadnie do gustu, to wtedy bede testowac na sobie 😊
Kurcze nie wiem gdzie tu zdobyc probki... No ale nic, bede szukac.
Myslalam, ze Daisy istnieje tylko w edt. Ale jak jest tez edp, to pewnie i cena odpowiednio wzrosnie...
Na chwile obecna moimi faworytami sa Tresor In Love i Armani Si (chociaz nie wiem czy ten drugi nie za slodki). No i wspomniana Eau So Fresh.
Co do Bright Crystal chyba tez nie grzeszy trwaloscia...?
Jesli chodzi o Florabotanica i Rosabotanica, to nie bardzo mi sie spodobaly te zapachy, maja w sobie cos ostrego, jakby szpitalnego...? Wiele sie spodziewalam tez po Shalimar rozowym, ale tutaj totalna klapa... Pachnie jak mydlo i moim zdaniem zdecydowanie nie jest to zapach dla mlodej osoby...
No nic, bede testowac dalej 😊 jakbyscie mialy jeszcze jakies typy to bede bardzo wdzieczna!!
Stary 2015-03-07, 13:55   #23
Joskelyn
Zadomowienie

próbki kupisz na allegro

a Daisy edp chyba była tylko limitowana, w czarnym flakonie. Eau so fresh chyba niee

Cytat:
Absolutnie nie bede sie ograniczala do testowania na pasku, po prostu jestem na etapie pierwszej selekcji co mi sie podoba a co nie 😊 jak juz jakis zapach mi szczegolnie przypadnie do gustu, to wtedy bede testowac na sobie 😊
Kurcze nie wiem gdzie tu zdobyc probki... No ale nic, bede szukac.
Myslalam, ze Daisy istnieje tylko w edt. Ale jak jest tez edp, to pewnie i cena odpowiednio wzrosnie...
Na chwile obecna moimi faworytami sa Tresor In Love i Armani Si (chociaz nie wiem czy ten drugi nie za slodki). No i wspomniana Eau So Fresh.
Co do Bright Crystal chyba tez nie grzeszy trwaloscia...?
Jesli chodzi o Florabotanica i Rosabotanica, to nie bardzo mi sie spodobaly te zapachy, maja w sobie cos ostrego, jakby szpitalnego...? Wiele sie spodziewalam tez po Shalimar rozowym, ale tutaj totalna klapa... Pachnie jak mydlo i moim zdaniem zdecydowanie nie jest to zapach dla mlodej osoby...
No nic, bede testowac dalej 😊 jakbyscie mialy jeszcze jakies typy to bede bardzo wdzieczna!!

Perfumowe szaleństwo

Filmowy blog
Perfumowy blog

Szukam koreczka do Aury Loewe 80 ml!
Joskelyn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 14:12   #24
_cup of tea_
Zakorzenienie

Czytając Twój opis preferencji w pierwszym poście - ja zaproponuje Viktor & Rolf Flower Bomb dla mnie właśnie zapach kwiaciarni - jest też w nim i frezja i róża. Jest mega trwały, kobiecy, wiosenno - letni i taki właśnie urokliwy.
A na stronie z linka który dałam poniżej jest możliwość zakupu próbki

http://www.iperfumy.pl/viktor-rolf/f...na-dla-kobiet/
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 14:14   #25
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
Czytając Twój opis preferencji w pierwszym poście - ja zaproponuje Viktor & Rolf Flower Bomb dla mnie właśnie zapach kwiaciarni - jest też w nim i frezja i róża. Jest mega trwały, kobiecy, wiosenno - letni i taki właśnie urokliwy.
A na stronie z linka który dałam poniżej jest możliwość zakupu próbki

http://www.iperfumy.pl/viktor-rolf/f...na-dla-kobiet/
Dla mnie Bombka jest raczej na chłodniejsze miesiące i przede wszystkim jest bardzo słodka, a dziewczyna ma wątpliwości, czy Sì nie jest dla niej za słodkie...Bombka chyba jest jeszcze słodsza.
Stary 2015-03-07, 14:50   #26
_cup of tea_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez naanakov Pokaż wiadomość
Dla mnie Bombka jest raczej na chłodniejsze miesiące i przede wszystkim jest bardzo słodka, a dziewczyna ma wątpliwości, czy Sì nie jest dla niej za słodkie...Bombka chyba jest jeszcze słodsza.
dla mnie Si nie jest słodkie - a takie suche, świdrujące nos, ciężkie i na dłuższą metę męczące. Bombka jest dla mnie kwiatowa podbita słodyczą
_cup of tea_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 14:56   #27
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Napisane przez _cup of tea_ Pokaż wiadomość
dla mnie Si nie jest słodkie - a takie suche, świdrujące nos, ciężkie i na dłuższą metę męczące. Bombka jest dla mnie kwiatowa podbita słodyczą
To u mnie ba odwrót - słodycz podbita kwiatami. a Sì też słodkie bardzo, choć nieco bardziej stonowane.
Stary 2015-03-07, 15:10   #28
Ania_november
Zakorzenienie

Cytat:
Koniec sierpnia 😊 jeszcze moze dodam ze sukienka gorsetowa w ksztalcie litery A, gorset koronkowy, wlosy beda rozpuszczone, zakrecone i przerzucone na bok. Bukiet z roz i frezji
ooo całkiem jak moja znajoma z angielskiego ale zapewne to przypadek?
a co do propozycji to spróbuj koniecznie Daisy mimo że to edt potrafi być bardzo trwała polecam też Organze i Eudemoiselle

szukam chętnych do rozbiórki Rose America

Ania_november jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-07, 19:08   #29
201605091004
Konto usunięte

Joe Malone: English Pear and Freesia

Najpierw gruszka, która dość szybko przechodzi w promienny i świeży kwiatowy zapach bez pretensji. Świetnie skomponowany, o dobrej trwałości i szlachetnej projekcji. Warto przetestować.

Wszystkiego najlepszego!

Edytowane przez 201605091004
Czas edycji: 2015-03-07 o 19:11
201605091004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-03-09, 08:42   #30
australianaa
Raczkowanie

Bardzo dziekuje! 😊
A Jo Malone naprawde jest wystarczajaco trwaly? Musze przetestowac!
Hahaha to na pewno przypadek 😊 nie jestem oryginalna ani jesli chodzi o fryzure ani sukienke 😜 i chyba w przypadku perfum tez nie 😜
Flowerbomb testowalam - zdecydowanie za slodkie. Przypomina mi Black XS ktorego kiedys uzywalam. Nie wyobrazam sobie miec na slubie az tak slodkich perfum.
Zastanawiam sie czy ta swiezosc ktorej poszukuje to nie sa przypadkiem jakies nuty wodne lub zielone... Bo raczej nie cytrusowe.
Wczoraj spodobal mi sie tez Ralph niebieski od Ralph Laurent. A poza tym wnioskow brak 😜 trzeba zasiasc do analizy!!
Nie wiem czy sprzedawcy z Allegro sa sklonni wysylac probki za granice...
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości