![]() |
#31 | |
jestę wieszczę
|
Dot.: marihuana - luźne wypowiedzi
Cytat:
![]() Dla mnie trawa to ćpanie niestety. A relaksem nie nazywam ani picia, ani palenia.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Przyczajenie
|
to przykro ze nie moglas poczuc chocby przyjazni i ludzi ktorzy pomoga ci w kazdej sytuacji..ja to dostalam czego nie mialam we wlanym domu i nikomu tego nie zycze..bieda to przenosnia ludzie w blokach to nie ludzie w luksusach i willach tym sie roznimy .a szacunek ludzi z piwnicy to twoj swiat hehe twoja sprawa..nie rozumie ten co nie przezyl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
No w piwnicy spotykałam najfajniejszych ludzi, dokarmialismy na zmianę kota.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dwie osoby z tych moich znajomych o mało co nie poszły siedzieć za posiadanie; jedna po dłuższych eksperymentach z innymi środkami się zaćpała. generalnie nie potępiam osób które od czasu do czasu lubią sobie zapalić, ale za partnera życiowego nie chciałabym mieć osoby dla której byłoby to coś więcej niż *raz na jakiś czas na imprezie* ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Przyczajenie
|
spoko........mysle ze kazde osiedle jest inne jak mowisz ze nie widzialas szacunku czy braterstwa to niedziwne ze i nie ma tam przyjazni..ja ja mam w stu procentach wiadom ktos sie wykruszy ,ktos wyjedzie,zycie..ale wiekszosc osob sie trzyma i mysle ze jak sie ktos trzyma ponad 20 pare lat to z dnia na dzien sie nie zmieni i nie zostawi przyjaciela..ale swoja droga ten temat nie ma nic wspolnego z tym co jest w temacie...sprostowanie- Ty uwazasz trawe za cpanie , ja nie ..wystarczy poznac albo i nawet pogadac z typomym alkoholikiem lub narkomanem wtedy mozna dostrzec roznce,a sa kolosalne i nikt tego nie zmieni
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
jestę wieszczę
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Przyczajenie
|
jasne sa rozne historie ,ale tak jak wspominalam sa ludzie ktorzy pala czesto i sa normalni praca dom rodzina wszystko z glowa bo palacze to zwykli ludzie- ksieza lekarze nauczyciele i ludzie na wysokich stanowiskach o ktorych bysmy nawet nie pomysleli,a jednak...
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 |
Raczkowanie
|
Smieszy mnie nazywanie ludzi ktorzy palą trawkę ćpunami. Skoro tak, to ludzie pijący alkohol tez powinni nimi być. I to w wiekszym stopniu, bo alkohol duzo bardziej szkodzi, zarówno zdrowotnie, jak i społecznie(co alkohol robi z ludzmi wszyscy dobrze wiemy, marihuana ma zupełnie inne działanie)
A uzależnienia nigdy nie sa dobre, to chyba akurat logiczne.. Ja sobie lubię czasami zapalić, gdzieś raz na miesiąc jak znajomi mają. Ogólnie sporo osob w moim towarzystwie pali, ale rowniez okazjonalnie. Negatywnych skutków brak. Wszystko jest dla ludzi, ale z umiarem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Przyczajenie
|
ja nie rozumiem np jak mozna palic papierosy ...kazdy ma swoja opinie i szanujmy kazdego wypowiedz .tu wiekszosc bedzie anty, a wystarczy poszukac w wyszukiwarce watkow ile jest za... na to samo wyjdzie to tak jak by klucic sie ze na tym forum kto jest za ten niech sie idzie zabic albo leczyc a na forum za bedzie odwrotnie brak zrozumienia i potepianie .bo ci ludzie nikomu krzywdy nie robia.robia to co chca albo lubia i trzeba to uszanowac
---------- Dopisano o 01:33 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- proste podzielam twoja wypowiedz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak trawa to jest ćpanie. Nie będe tutaj wyrażać osobistych doświadczeń, ale myśle że trzeba być świadomym nawet jeśli się popala od czasu od czasu to jest to forma zwykłego ćpania. Jest odlot ? jest, wiec o co chodzi, czysty narkotyk. Tutaj jest punkt najwyżniejszy żeby zdawać sobie sprawe z tego co się robi, żeby wiedzieć że ładujesz w siebie narkotyk i kontrolować to a nie robić ładną przykrywke i tłumaczyć naiwnymi tekstami. Poza tym uważam, że to jest dobra zabawa to ludzi którzy mogą sobie na to pozwolić bo nie mają zobowiązań wobec innych. Przykłady lekarzy, ojców, matek czy innych są kalekie.
![]() |
![]() |
#41 |
Wtajemniczenie
|
co kto robi ze swoim zyciem to jego broszka, chca palic - niech pala
ale co kartele narkotykowe robia z zyciem innych ludzi - tu lepiej sie zastanowic... ktos na tym zarabia niesamowita kase a ktos inny traci zycie ![]() takie przemyslenia po kolejnych wiadomosciach z Meksyku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A z tymi odlotami to nie przesadzajmy, czlowiek wiec gdzie jest, co robi etc. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nikogo nie krytykuje, tylko dziwi mnie takie dorabianie ideologii do palenia. Wszystko jest dla ludzi, każdy robi ze swoim ciałem to co chce, ale najważniejsza jest jak pisałam świadomości. Ludzie którzy piją alkohol, wiedzą co robią i nie odbijają sobie kazdego problemu kolejnym piwem nigdy nie zostaną alkoholikami. Tak samo jest z paleniem, wiesz że jest to narkotyk wiesz jak działa i zapalisz czas od czasu to nie zostaniesz narkomanem. Jak dorobisz sobie do tego historyjki, że palenie jest dla każdego, że wszyscy to robią no i w ogóle o co chodzi z tą szkodliwością to wpada się w złudną pułapke.
![]() |
![]() |
#45 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
Uwierz, ze wiem, od jakiś 5-6 lat mam do czynienia z róznym pokrojem znajomych, w tym eks też palil, miał dobrą pracę i ciągle się rozwijał, obecnie założył firmę. Krótko.. rozwinął się, a nie stanął w miejsu lub się cofnął. Sama paliłam i jakoś wiekszych zmian nie widzę, na pewno są ale nie są widziane na pierwszy rzut oka, ja nie krytykuje Ciebie,a ty rokujesz mi nieciekawą przyszłość, w ogole nie wiem po co napisałam o moim Tż ![]() Masa przeciwniczek zaraz skreśli mój związek i tylko mnie zdołuje. ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ---------- Cytat:
![]() Tak samo trawka, hmm nie popieram, i popierać ani promować nie będę, nie jestem święta, ale nie mówię, że ktoś z góry ma życie przesrane. I jakoś ćpun z palącym trawkę mi się gryzie. Jak ktoś bierze amfetaminem, kokaine, heroinę i inne cuda na kiju ? Btw, mam znajomego, znamy się z 7 lat, ostatnio wyznał mi, że bierze dużo różnych rzeczy, trawka to takie minium(akurat o tarwce wiedziałam) jakoś spotykaliśmy się często, a większych zmain nie zauważyłam,ba nie mogłam uwierzyć, że on to bierze.
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2012-05-07 o 07:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
...
|
Cytat:
Nie wydaje mi się, żeby alkohol przebywał w organizmie tyle co THC. Żeby nie palnąć głupoty cytuję wiki: Cytat:
Ja lubię czasem, raz na jakiś czas, zapalić. Nie robię tego często czy nałogowo. Jak przydarzy się jakaś okazja. Nie powiedziałam, że "ćpam". Porównanie narkomana z palaczem trawki uważam za nietrafne.
in the light of the world with breaks for coffee and snacks Edytowane przez Whim Czas edycji: 2012-05-07 o 09:10 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś pije piwo-to pije alkohol. Jak ktoś zapali trawkę to ćpa. Nie nałogowo. Ot, przyjmuje narkotyk i tyle. Jak ktoś raz zaćpa to ćpunem nie zostanie, gorzej, jak to zaczyna być regularnym rytuałem w życiu.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | ||
Zakorzenienie
|
A kto tu komuś odbiera możliwość wyboru?
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgadzam się. Zresztą przeraża mnie bagatelizowanie marihuany i piwa, zwłaszcza że obie rzeczy to używki które zbierają swoje żniwo wśród młodych ludzi. Jeśli chodzi o samą gandzię, to chyba nie znam osoby która by zażywała tylko ją. Zwykle jest w towarzystwie alkoholu lub/i innych narkotyków, a to podobno dużo trudniej się leczy. Mam znajomych co dużo palą i widzę jak bardzo stają się przez to zamuleni i leniwi, spora część z nich ma też równocześnie problemy z alkoholem co daje nam nie zbyt fajną mieszankę. Co do bycia alkoholikiem, to według terapeutów uzależnień, osoby które upijają się regularnie mają często problem z alkoholem. A alkoholikami są różni ludzie. Wiek, płeć, stan majątkowy, zawód mają niewielkie znaczenie. Ludzie uzależnieni to i żule z pod sklepu jak i np. aktor grający Harrego Pottera. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
bez kija nie podchodz
|
Cytat:
analogicznie do twojej wypowiedzi ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Robiąc to bez przymusu-rzecz jasna -może i coś takeigo się stało,ale nie są to tak liczne przypadki jak po alkoholu, nie ma tylu wypadków samochodów, gwałtów etc - no własnie, każdy robi jak lubi, nie każdy facet zostanie bezmózgiem, jak nie każdy kto pije umrze na marskośc wątroby
![]() Edytowane przez Unex Czas edycji: 2012-05-07 o 14:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zestawianie naglowo palacych z alkoholikami tylko podkresla nature obydwu zachowan. Zdecyduj sie, czy alko ma byc nielegalny, czy chcesz, zeby byla akcyza, ktora sprawia, ze nie musisz faktycznie dorzucac do pijacych alko (tylko na odwrot). A na koniec to juz w ogole zapodalas po garach. Osiedlowa wiedza tajemna innym niedostepna ![]() Cytat:
![]() ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Nikt mi nie wmowi ze marihuana nie szkodzi. Sama probowalam i wiem jak to na mnie dziala i jak sie pozniej czulam. Jakby mi po kolei komorki mozgowe zdychaly w meczarniach. Mialam problemy ze skupieniem sie, zapamietywaniem i ubraniem w slowa tego co mysle.
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Wtajemniczenie
|
Szczerze mówiąc, za każdym razi dziwi mnie retoryka zwolenników marihuany uderzająca w nutę ale alkohol szkodzi bardziej i w Polsce jest dużo alkoholików. Chyba każdy wie, że w naszym kraju problem alkoholowy jest rozpowszechniony i dla nikogo to nie jest novum.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
ma zielone pojęcie
|
Lepiej bym tego nie ujęła
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#57 |
Zadomowienie
|
Zaskoczyły mnie bardzo wypowiedzi w tym wątku, bardzo pozytywnie zresztą
![]() Co do marihuany - nigdy nie paliłam, nie palę, nie mam zamiaru próbować, bo dla mnie to zwykłe ćpanie, a przynajmniej doskonały wstęp do konkretniejszego uzależnienia. Mam kilku znajomych, którzy palą, okazjonalnie bądź regularnie. Ich życie, ich decyzja, ale niektórym nie wróżę dobrze. Co do facetów - w żadnym wypadku nie zaakceptowałabym faktu, że mój facet pali, czy to trawkę, czy zwykłe papierosy. Dla mnie to najzwyczajniej w świecie uzależnienie i świadczy o słabości charakteru. Już nie wspominając o względach estetycznych (nienawidzę zapachu dymu, żółtych palców, osadu na zębach, bleh... ![]() A argument że maryśka niby niweluje stres, pomaga się wyluzować itd. to już w ogóle do mnie nie przemawia. Jak ktoś aż trawy potrzebuje żeby się wyluzować to się raczej powinien zwrócić do psychiatry po jakieś antydepresanty aniżeli do dilera po skręta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |||
jestę wieszczę
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Nie no, ekstra porównanie.
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:28.