|
|
#31 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 12
Cytat:
Cytat:
powiedziałam mu że jak ja go tak parę razy w ciągu dnia possam to wtedy będzie mógł powiedzieć że jest tak samo głodny jak ja
|
|
|
#32 |
|
Zakorzenienie
|
Monisia polecam lansinoh
|
|
#33 | ||
|
Wtajemniczenie
|
haha ten mały leń !? on to myśli chyba, że na wyspach Kanaryjskich jest se pływa
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mąż mówi, że młody już gwiazdorzy i mam zjeść snickersa już na siebie uwagę zwraca
Najpiękniejsze dni w życiu.. 21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..' godz.15:00 29.05.2015 wyczekiwany dzień.. Leoś nasza miłość 3620 g 55 cm godz. 14:41 |
||
|
|
|
|
#34 | |
|
Zakorzenienie
|
ej nie no nie
Laski ja mysle poprostu o tym, żeby watek na odchowalni był gotowy wcześniej ja póki co nie zamierzam sie przenosić, bo czekam na was ![]() Cytat:
|
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Młody padł, ja też się chyba zdrzemne
|
|
#36 |
|
Rozeznanie
|
napisała opis porodu i mi skasowało
|
|
|
|
|
#37 |
|
Zadomowienie
|
Weron - ja wczoraj zrobiłam ten błąd pisząc z telefonu. Wszystko opisałam a post zjadło. Więc opisze w wolnej chwili z domu.
Kciuki za resztę porodów! Dacie radę w maju:-D a ty rusia to się weź nie wygłupiaj :-P ---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ---------- W piątek położna ma mi szwy ściągnąć. Może bez nich będzie mniej boleć.
|
|
#38 |
|
Zadomowienie
|
Ciekawe jak tam Kasienka...
![]() Ruska, haaa za dobry domek mu stworzyłas w brzuszku i wychodzić nie chce nie no serio, coś czuję, że weekend będzie Twój ![]() ![]() Kurde, właśnie laptop pojechał do serwisu, ciężko wszystko na tel ogarniać
|
|
|
#39 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() posprzątałam i padam. jest mi tak gorąco, ze zaraz się rozpuszczę
|
|
|
#40 |
|
Zadomowienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() Truskawka, Szara super, ze do domu! Fistaszek, Ruska!Mam nadzieję, że Kasia już po ![]() Za nami noc, gdzie Mała budziła sie równo co 40 minut przystawiałam ją cały czas do piersi, nie miałam innego pomysłu co mam z nią zrobić a najlepiej że wczoraj wieczorem tak pięknie spała i budziła sie co 3-4 godziny - to noc sobie zrobiła aktywną. choć pewnie to przez te kupy nieszczęsne
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zadomowienie
|
Ciesze się że idę do domu bo na salę jakaś patologie nam dali :/ dziecko z fas ciągle krzyczy i dziwnie wygląda i jest małe. Nie ma imienia bo jakoś nikt o tym nie pomyślał. A od kobiety tak wali fajkami że masakra. . .
Więc ogromnie się ciesze że do domu idę. Podwójnie wręcz.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Udało mi się ściągnąć niecałe 60 ml mleczka
Mam nadzieję że się rozkręci
|
|
#43 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe jak Kasia...?
doła, złapałam...
|
|
#44 |
|
Rozeznanie
|
Opis porodu.
W czwartek 7.05 pojechaliśmy do kina na Aveners, bo już fiksowałam w domu czekając na jakieś oznaki porodu. W kinie mała szalała na maksa i zaczęłam się zastanawiać czy to dobrze, że poszłam z na film z głośnymi scenami walk...Wróciliśmy ok 22:00. O pólnocy obudził mnie ból jak na okres...Po chwili poczułam kolejny i po kilku takich incydentach stwierdziłam, ze to moga byc skurcze. Okazało sie, ze pojawiaja sie co 5-7 minut. Wzielam kapiel i nie przeszło, a raczej sie nasiliło. Obudziłam tz, który wyleciał z łóżka jak torpeda i zaczal sie ubierac. Powiedzialam, zeby na spokojnie sie umył, bo to moze potrwac... Ok 3:00 bylismy w szpitalu. Po zbadaniu okazało sie ze mam 5 cm rozwarcia i wszyscy mówili, ze szybko urodze. Alicja zaplanowała inaczej. Na kazdy kolejny cm czekalismy 1,5-2 godzin.Nie pomagała piłka, prysznic i chodzenie. Wtedy jeszcze byłam w stanie Wam napisac, ze rodze. Ok 8/9cm bolało nieziemsko. Na kazdym skurczu wbijałam paznokcie w tz-ta, gryzłam własna reke-chociaz mi nie pozwalali i próbowałam wyrwac porecz łózka Ok 9:30 pozwolili mi przec. Po ok 0,5 h zapytałam ile to jeszcze potrwa, bo parcie nie przynosiło ulgi i dowiedzialam sie ze do 12;00 powinnam urodzic... Dla mnie to byla wiecznosc. W miedzyczasie po skurczach słyszalam jak lekarka i polozna mowiły, ze główka sie cofa i ze skurcze słabe, a dostałam wczesniej oksy na rozkrecenie imprezy... W akcie desperacji powiedziałam, ze jak do 12:00 nie urodze to rezygnuję. Przy którymś skurczu spojrzałam na zegarek i była 11:56-pomyślałam sobir, ze zostały nam 4 minuty i wtedy wyszla wieksza czesc główki. Położns zapytała czy chce dotknac. Nie chciałam, bo bałam sie, ze wcisne ja spowrotem. Ktos tez powiedział, ze mała ma ciemne włosy, a ja zaczęłam się zastanwiać po kim? Kolejny skurcz, połozna nacieła, tż zrobił dziwna minę a na moim brzuchu położyli najpiękniejsze stworzenie świata- moją córeczkę. Była taka ciplutka, malutka i tak wspaniale płakała a my z nią. Otworzyła oczy, rozglądała się. To był najpiękniejszy moment w moim życiu, Oblała mnie fala miłości i jednocześnie szoku że to już, że to nasza córeczka. Póxniej tż odciął pępowinę. Widziałam drugi raz w życiu że się popłakał. Urodzenie łożyska, łyżeczkowanie i szycie było masakrą, więc nie będę o tym pisać. I tak jest a nami na świecie mała lala Ala
|
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Truskawka rzeczywiście dobrze, że już wychodzicie....
Weron super opis Ja jednak spać nie będę, jakoś nie.mogę zasnąć. Ale leżę sobie z moim baczkiem
|
|
#46 |
|
Zakorzenienie
|
Skad ten dol?
Ja też mam bo guzik Zalatwilam. . Musze dzisiaj napisac pozew o ustalenie ojcostwa i alimenty boje sie...
|
|
#47 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się rzytul:
|
|
|
#48 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakiś lęk mnie ogarnął, że nie dam rady, że koniec wolności, że teraz będzie Mała i że będzie zależna ode mnie, a co jeśli mi się coś stanie... i w ogóle. że się nie nadaje na matke... masakra.
|
|
|
#49 |
|
404 Not Found
|
Melduję, że żyję.
Ja znowu dziś wylądowałam u lekarza. W nocy złapał mnie taki kaszel, że się dusiłam. Osłuchał mnie i obejrzał gardło, na szczęście jest czysto. Ale z leków niestety niewiele mogę. Ta bezsilność jest fatalna. A jeszcze jak mnie taka seria złapie, to dodatkowo krew się ze mnie bardziej leje. No wspaniale po prostu. Trzymajcie kciuki plizzz magiczne, żeby mi ten kaszel przeszedł. ![]() Była już u nas położna i się na nią wkurzyłam, wredna baba. Łusia straciła na wadze około 10% czyli książkowo. A ta larum, że mam ściągać, że trzeba się martwić i w ogóle. Ja potem oczywiście w ryk bo hormony i w ogóle. Zadzwoniliśmy do znajomej położnej i gadałam z koleżanką mocno siedzącą w temacie karmienia i wniosek jest taki, że mam olać babę i olać laktator. I taki mam zamiar. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Zadomowienie
|
Czesc
ja nie wiem ile mozna czekac na to wasze rozpakowanie![]() My wlasnie wrocilismy z kliniki okulistycznej 3 godziny czekania ale wszystko dobrze ![]()
|
|
#51 |
|
Raczkowanie
|
melduję się na nowym wątku, Nadzieja jest pięknie
(bo wszystkie w tym urodzimy i w ogóle nie ma innej opcji) ja też teraz na końcówce ciągle chodzę jak śnięta ryba... nic tylko spać.., miałam nadzieję, że się nie przeterminuję a tu proszę...
Edytowane przez 07_Pati_07 Czas edycji: 2015-05-20 o 13:53 |
|
|
|
|
#52 |
|
404 Not Found
|
Nadziejko proszę o dopisanie mnie do listy mamuś.
Emilia25 - Łucja Zofia ur. 15.05.2015 (3600g, 55cm, SN) EDIT: a już widzę, że jestem. Edytowane przez Emilia 25 Czas edycji: 2015-05-20 o 13:51 |
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
A no jednak. . Nie wiem jak to przeżyje. .
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#54 |
|
Zakorzenienie
|
Mala brzuszek boli krzyczy nieziemsko
biedny szkrab
|
|
|
|
|
#56 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
Sara, Truskawka super, że wychodzicie do domu!! Monisia ja śpię w sportowym staniku od porodu, inaczej to bym się musiała kilka razy w nocy przebierać A wkładki polecam Johnsona. Dla mnie najlepsze. A mam też Akuku, Lansinosh.Weron za opisEmilka zdrówka!! Kciuki za nasze ciężaróweczki, już niedługo wszystkie będziemy na liście na mamuś Ja dziś nawet odbyłam przejażdżkę rowerem Nie chciało mi się na piechotę iść do firmy I super było, nic nie bolało Tylko każdy się na mnie dziwnie patrzył A zaraz idziemy z malutką na pierwszy spacer, pójdziemy do przychodni się zważyć. U nas pogoda w miarę ok.
|
|
|
|
|
#57 | |
|
Zakorzenienie
|
Weron
dzielna mamusia ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Cytat:
![]() Santi juz was dopisała w poprzedniej części ![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Co za chora pogoda Wyszliśmy na spacer i się rozpadalo, teraz wracamy i jest piękne słońce
|
|
|
#58 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Scotasia ja bym sie na rower nie odważyła...podziwiam
|
|
#60 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym na rowerze za daleko nie zajechala pewnie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:31.

ja coś czuję, ze u mnie też będą o to nerwy
powiedziałam mu że jak ja go tak parę razy w ciągu dnia possam to wtedy będzie mógł powiedzieć że jest tak samo głodny jak ja 

wrócił z taką gorzelnią że ciężko było z nim spać... i jeszcze zapowiedził że w sobotę też wychodzi .... pewnie a ja będę sprzątać, gotować, prać, prasować, karmić, przewijać i uspokajać a ten będzie sobie kurna na impreski wychodził 

Położna mówi żebym spróbowała butle z tomme tippie...

nie no serio, coś czuję, że weekend będzie Twój 
Fistaszek, Ruska!
przystawiałam ją cały czas do piersi, nie miałam innego pomysłu co mam z nią zrobić
a najlepiej że wczoraj wieczorem tak pięknie spała i budziła sie co 3-4 godziny - to noc sobie zrobiła aktywną. choć pewnie to przez te kupy nieszczęsne

rzytul: