![]() |
#31 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Recenzje do usunięcia
Cytat:
Korzystam z sieci komórkowej, więc każde niepotrzebnie zużyte dane mają dla mnie znaczenie, poza tym nie lubię być zmuszana do oglądania czegoś, czego sama nie wybiorę i nie włączę. Ot, ponarzekałam. Ktoś jeszcze ma ochotę? ![]()
http://instagram.com/sleepcoffeee/ Edytowane przez czternastka Czas edycji: 2015-07-27 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#32 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Korzystam z sieci komórkowej, więc każde niepotrzebnie zużyte dane mają dla mnie znaczenie, poza tym nie lubię być zmuszana do oglądania czegoś, czego sama nie wybiorę i nie włączę. Ot, ponarzekałam. Ktoś jeszcze ma ochotę? ![]()
http://instagram.com/sleepcoffeee/ Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-07-27 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
kosmita jakiś normalnie
|
Obawiam się dziewczęta, że Edipresse, czyli aktualny właściciel Wizaz.pl ma te narzekania w ... głębokim poważaniu.
I tu i wielu innych podforach wizażanki piszą to samo, nawet szerzej i mocniej i nic. Kupili kurę, znoszącą zlote jajka i ... postanowili wyeksploatowac ja szybko, a to, że zdechnie jest mało istotne. Polityka krótkowzroczna, ale ich portal, ich prawo. Przykre, ale prawdziwe ![]()
![]() |
#34 |
kosmita jakiś normalnie
|
Obawiam się dziewczęta, że Edipresse, czyli aktualny właściciel Wizaz.pl ma te narzekania w ... głębokim poważaniu.
I tu i wielu innych podforach wizażanki piszą to samo, nawet szerzej i mocniej i nic. Kupili kurę, znoszącą zlote jajka i ... postanowili wyeksploatowac ja szybko, a to, że zdechnie jest mało istotne. Polityka krótkowzroczna, ale ich portal, ich prawo. Przykre, ale prawdziwe ![]()
![]() |
#35 |
kosmita jakiś normalnie
|
![]() |
#36 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#37 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#38 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#39 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#40 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#41 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#42 |
Żandarm na emeryturze
|
A to bardzo dobry pomysł (oprócz postulowanego przeze mnie już wielokrotnie respektowania zasad Kodeksu Recenzentki przy testach, oczywiście):
I jeszcze, żeby ich ocena "gwiazdkowa" była pomijana przy zliczaniu średniej
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2015-07-31 o 15:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#43 |
Żandarm na emeryturze
|
A to bardzo dobry pomysł (oprócz postulowanego przeze mnie już wielokrotnie respektowania zasad Kodeksu Recenzentki przy testach, oczywiście):
#44 |
Żandarm na emeryturze
|
#45 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Może to się wyda komuś dziwne, ale ja korzystam z recenzji zanim zdecyduję się kupić dany kosmetyk (chyba jest więcej takich osób), więc naprawdę zależy mi, żeby te recenzje były uczciwe. Z tego punktu widzenia oznaczanie w jakikolwiek sposób recenzji "sponsorowanych" byłoby wskazane. Recenzje te są, moim zdaniem, nieobiektywne ( z góry przepraszam te Wizażanki, które w testach brały udział i pokusiły się o uczciwy werdykt). Pomijam fakt, że brak zgodności takich recenzji z regulaminem jest brakiem szacunku dla pracy moderatorek KWC, które są w sumie w głupiej sytuacji stosując podwójne standardy ( zwyczajna recenzja po tygodniu stosowania produktu pielęgnacyjnego musi być usunięta zgodnie z regulaminem. Sponsorowana usunięta być nie może). Zgadzam się też z tym, co napisała Chimay. Cenię sobie Wizaż, zadomowiłam się tutaj i nie chcę, by ten portal "osiągnął" poziom wielu innych portali, od których w miarę myslący ludzie trzymają się z dala.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wszystko o Katalogu KWC - uwagi, sugestie, oceny, pytania
Chciałabym porządną wyszukiwarkę, bo teraz wyszukuję przez google, bo tak łatwiej. I fajnie by było, gdyby wyszukiwarkę na wizażu można było dodać do wyszukiwarek w przeglądarce.
Poza tym przy przeglądaniu kategorii produktów, najlepszych w kategorii, najgorszych w kategorii itp. przydałaby się możliwość ustawienia sobie widełek cen przy przeglądaniu. A ponieważ ceny czasem się zmieniają powinna być opcja zmiany ceny przy kosmetyku. I żeby kosmetyki danego producenta można było przeglądać wg kategorii, a nie tylko alfabetu ![]() Teraz przeszkadza, że przy opiniach nie ma żadnych informacji o tym, jakie włosy/cerę ma osoba pisząca recenzję. Fajnie byłoby to widzieć bez ciągłego otwierania profili. Mogłoby być zwijane. Niektóre osoby nic w te rubryki nie wpisują, więc może byłoby dobrze, gdyby uzupełnienie tego było konieczne, by móc pisać recenzje. I faktycznie jakieś znaczki, które recenzje są z testowania czy konkursów. |
![]() ![]() |
![]() |
#47 |
Przyczajenie
|
Witam,
czy istnieje możliwość edycji profilu producenta już istniejącego? Myślę, że to dobry pomysł biorąc pod uwagę fakt, że producent pochodzi z Izraela i jak na razie brak na wizażu informacji o jego dystrybutorze w Polsce i możliwości dostępu do produktów. |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Żandarm na emeryturze
|
Oczywiście, że istnieje ale wyłącznie za pośrednictwem administratorki Katalogu - służy temu link "Zgłoś do moderacji", znajdujący się na belce pod opisem każdego kosmetyku w KWC (tej samej, na której znajduje się link "Dodaj recenzję"). Trzeba napisać o co chodzi i poczekać, aż któraś z administratorek KWC zaakceptuje i wprowadzi zmianę (lub nie zaakceptuje i nie wprowadzi, bo np. zmiana jest w rzeczywistości kryptoreklamą konkretnego sklepu internetowego).
#49 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym przy przeglądaniu kategorii produktów, najlepszych w kategorii, najgorszych w kategorii itp. przydałaby się możliwość ustawienia sobie widełek cen przy przeglądaniu. A ponieważ ceny czasem się zmieniają powinna być opcja zmiany ceny przy kosmetyku. I żeby kosmetyki danego producenta można było przeglądać wg kategorii, a nie tylko alfabetu ![]() Teraz przeszkadza, że przy opiniach nie ma żadnych informacji o tym, jakie włosy/cerę ma osoba pisząca recenzję. Fajnie byłoby to widzieć bez ciągłego otwierania profili. Mogłoby być zwijane. Niektóre osoby nic w te rubryki nie wpisują, więc może byłoby dobrze, gdyby uzupełnienie tego było konieczne, by móc pisać recenzje. I faktycznie jakieś znaczki, które recenzje są z testowania czy konkursów.[/QUOTE] ![]() Podpisuję się wszystkimi kończynami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Przyczajenie
|
Jakieś ulgi dla testerek są naprawdę wielkim nieporozumieniem i pomyłką. Sama parę razy wzięłam udział w testach, jednak zawsze staram się wystawić ocenę rzetelną. Jeżeli regulamin przymusza mnie do umieszczenia recenzji w czasie zbyt krótkim niż jest to wskazane to po czasie napisze ją ponownie. Zgadzam się, że takie recenzje powinny być z czasem kasowane, albo przynajmniej nie brane pod uwagę przy liczeniu średniej i do tego specjalne oznaczone. Po prostu to kpina z uczciwych użytkowników tego portalu i taryfa ulgowa dla marek, które podwyższają sobie średnią, czasem kiepskim kosmetykom. Przykład? Obecnie trwają testy kremu DD Mixy. Złapcie sobie tester jeżeli interesuje was odcień pomarańczki jaki on posiada. Konsystencja i sposób w jaki osadza się na skórze również pozostawia wiele do życzenia. Niektóre osoby mimo tego dają temu produktowi 3. Do czego jednak zmierzam- wejdźcie sobie w recenzję kremu BB Nivei lub matującego kremu z lekkim podkładem również tej marki. Niskie oceny za kolor, konsystencję, tworzenie plam. Jeden ze średnią 1, 42, drugi 2.33, podczas gdy DD Mixy utrzymuję średnią 3 z haczykiem. A liczba recenzji tego kremu dogoni tamte- 100 dziewczyn dostało ten krem i około tyle recenzji powinno się pojawić. Jaką mam mieć pewność, że gdyby Nivea zorganizowała rozdanie tych produktów, to ich ocena nie byłaby wyższa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Przyczajenie
|
Moje recenzje również są rzetelne i zawsze staram się, aby były takie jakie sama chciałabym czytać. Jednak rozumiem oburzenie użytkowniczek, gdy są równi i równiejsi. Dlaczego testerkom wolno recenzować po czasie niezgodnym z regulaminem? Dlaczego ich recenzji się nie kasuje mimo tego, że czasem są lakonicznie, bez konkretów? Jeżeli redakcja nie może ich usunąć "bo regulamin konkursu zabrania", to jestem skłonna pójść na kompromis. Niech takie recenzje będą oznaczone. Jeżeli będzie rzetelna, konkretna, to na pewno nikt nie spojrzy na nią z powątpiewaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zapytać jakie są zasady kwalifikowania się kosmetyku do kategorii "zapomniane kosmetyki"? Czy są to kosmetyki niedostępne w sprzedaży?
Krem Vichy nutrilogie 2 jest cały czas w sprzedaży w aptekach, a na wizażu jest w kategorii zapomniane kosmetyki. https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...em.html&next=1 |
![]() ![]() |
![]() |
#53 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może ma nową wersję? Jak pojawia się nowy skład, to nawet bez adnotacji od producenta, że to "Nowość" (bo producent nie zawsze o tym informuje na opakowaniu) można zgłosić nową wersję, a stara ląduje w zapomnianych. Tylko że zdarzają się błędy, bo to przecież robią ludzie. Ja też już z dwa razy pisałam w sprawie jednego filtru Iwostinu (ciągle jest w sklepach i na stronie producenta), ale bez efektu, ciągle figuruje jak "zapomniany". Oby nowe KWC było lepiej zorganizowane. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#54 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że omyłkowo tam się znalazł, dlatego chciałam to zgłosić |
|
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#57 |
Konto usunięte
|
Moim zdaniem powinno sie rozdzielic kategorie utrwalacze makijazu do twarzy, ust oraz rozswietlacze na 2 kategorie; utrwalacze oraz rozswietlacze. Przeciez te produkty służą do zupelnie innych celow.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Zakorzenienie
|
#59 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem jak inni, ale ja tych recenzji natrzaskałam już sporo i istnienie każdej jednej pamiętam
![]() Edytowane przez chimay Czas edycji: 2015-11-13 o 21:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
damn good coffee
|
Jest wizażanka z ponad tysiącem, ale nie pamiętam jej nicku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.