Ciężarówki po przejściach :) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-21, 13:39   #31
Mordsith
Wtajemniczenie

Dot.: Ciężarówki po przejściach :)

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
dzien dobry, jak mowi mi bellybestfriend.pl, dzis zaczelam 12 tydzien ciazy

i znalazlam fajna sciagawke - kalendarz badan kontrolnych w trakcie ciazy http://www.rodzicpoludzku.pl/images/...ontrolnych.pdf
Dzięki za ściągę z badaniami, przyda się

Ja jutro wieczorem mam wizytę u gina.. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku..
Może to głupie, ale martwi mnie brak objawów. Wszystkie dziewczyny na forum z podobnym czasem bycia w ciąży mają mdłości i coś im dolega. A ja czuję się świetnie, jedyne co to śpię więcej
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 13:41   #32
Eleo765
Zadomowienie

Spokojnie, ja miałam mdłości z 3 razy i tyle, i to później, nie na początkowym etapie.

Cycki do dziś nie zauważyły że jestem w ciąży

Także mordsith byle nie było dużych krwawien, tylko się cieszyć ze nic Ci nie dolega

Edytowane przez Eleo765
Czas edycji: 2015-06-21 o 13:54
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 14:22   #33
201701300931
Konto usunięte

Ja też nie miałam żadnych objawów. Mdłości mi się zaczęły w trzecim trymestrze
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-21, 14:28   #34
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Spokojnie, ja miałam mdłości z 3 razy i tyle, i to później, nie na początkowym etapie.

Cycki do dziś nie zauważyły że jestem w ciąży

Także mordsith byle nie było dużych krwawien, tylko się cieszyć ze nic Ci nie dolega
Dziękuję za pocieszenie :-*
Super przechodzić tak ciąże bez dolegliwości, ale po kilku latach starań to chyba zamartwianie się jest wpisane w nasze emocje..
Ale po co człowiekowi tyle snu? Mogłabym z łóżka nie wychodzić :-P

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Ja też nie miałam żadnych objawów. Mdłości mi się zaczęły w trzecim trymestrze
W trzecim trymestrze?

A myślałam, że one tylko w pierwszym są

Edytowane przez Mordsith
Czas edycji: 2015-06-21 o 14:30
Stary 2015-06-21, 14:31   #35
Eleo765
Zadomowienie

Twój organizm teraz bardzo intensywnie pracuje. Buduje nowego człowieka to jakbyś biegła w maratonie. Stąd zmęczenie
No a zmartwienia. Wiadomo. Każda z nas wie, ale sie martwi, bo dużo nas te ciaze kosztowały...
Stary 2015-06-21, 17:14   #36
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Super przechodzić tak ciąże bez dolegliwości, ale po kilku latach starań to chyba zamartwianie się jest wpisane w nasze emocje..

W trzecim trymestrze?

Korzystaj z tego spania póki możesz. Potem się skończy, będą problemy z zaśnięciem, brzuch będzie przeszkadzał, będzie ciągłe wstawanie do toalety. Ja strasznie tęsknię za tym spaniem.

Dla mnie trzeci trymestr to tragedia: gigantyczne migreny, izby przyjęć, brak snu, zmęczenie
Stary 2015-06-21, 21:27   #37
Calineczka 27
Zakorzenienie

Danaeee na kiedy masz termin? Ja do końca 7 miesiąca czułam sie super. Z początkiem 8 zaczynają sie schodki. Nie jest zle, ale brzuch jest ciezki, to sikanie ciągle dokucza itp. Robi sie trudniej.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 22:05   #38
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Danaeee na kiedy masz termin? Ja do końca 7 miesiąca czułam sie super. Z początkiem 8 zaczynają sie schodki. Nie jest zle, ale brzuch jest ciezki, to sikanie ciągle dokucza itp. Robi sie trudniej.
Teoretycznie 30 sierpnia, ale dzieć mi nadrabia w wymiarach i mogę rodzić wcześniej
Stary 2015-06-21, 22:26   #39
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Calineczka 27 Pokaż wiadomość
Nie wiem, czy iui też zalicza sie na ,,po przejściach", ale witam sie w 32 tygodniu i życzę wszystkim zdrowych ciąż.
Witaj To już druga po IUI. A ja jeszcze na koniec tamtego roku myślałam, że udana IUI to tylko mit, baśń

Cytat:
Napisane przez katercyna Pokaż wiadomość
Hej melduje się i ja :-D Ja to bym mogła kupić wszystko już z tej wyprwki ale się jeszcze wstrzymuje w :-P Wczoraj jak byłam w pepco to patrzyłam na te dziecinne rzeczy i były ładne rożki a czy któraś mogła by mi wytłumaczyć do czego one się przydają wiem że się je kupuje bo koleżanki zawsze miały w swoich wyprawkach
U mnie chyba trzeba mieć rożek w szpitalu. Może dzidzia później spać w nim albo można rozłożyć i nakryć dzidzię w łóżeczku lub wózku. Tak czytałam W Tesco są śliczne ciuszki Tylko ja już tyle mam ciuszków, że musze powiedzieć sobie STOP. Trochę kupiłam i dużo dostałam od siory.
To rozmiar 56
56.jpg

a to rozmiar 62
62.jpg

Cytat:
Napisane przez Asia1105 Pokaż wiadomość
Heeej mamuski raz jeszcze Wam gratuluję!
Jako ta bardziej doswiadcZona sluze rada i pomocą
Pytajcie, postaram sie raz dziennie tu zajrzec zeby Was poczytać tyljo w tym tygodniu moze byc kiepsko z czasem bo w sobotę chrzcimy Misiunie i mamy maly sajgon. Zlatuja sie gosciw z całego swiata więc musze to poogarniac

U nas do szpitala nie kazali brac rozka. I w ogole nam sie nie sprawdził ani rozek ani otulacz! Misiunia nie chciala byc krepowana od pocatku chciała spać jak krolowa swiata z rozlozonymi rączkami
Ja tam czekam na Twoje relacje na temat wózka Twojego, bo chyba zostaniemy przy nim Nam się spodobał z edycji limitowanej w czarno- białą pepitkę
Cytat:
Może to głupie, ale martwi mnie brak objawów. Wszystkie dziewczyny na forum z podobnym czasem bycia w ciąży mają mdłości i coś im dolega. A ja czuję się świetnie, jedyne co to śpię więcej
Niektóre babki nie mają żadnych objawów szczęściary, ale rozumiem Twoje obawy
Cytat:

W trzecim trymestrze?

Produkujesz ludzia a to nieziemski wysiłek

Z tym rzygankiem to różnie bywa. Mnie oszczędziło, a w tym tygodniu tak mnie wyrwało, ze aż mi krwinki na twarzy popękały z wysiłku

Ja taka śpiąca ostatnio, że tragedia. Szczególnie do południa. Pewnie pogoda tak wpływa. Za to Gabrysia szaleje w ostatnich dniach i tak śmiesznie się patrzy na brzuch jak się tak przewraca czy nie wiem co wyprawia
Stary 2015-06-22, 13:34   #40
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Twój organizm teraz bardzo intensywnie pracuje. Buduje nowego człowieka to jakbyś biegła w maratonie. Stąd zmęczenie
No a zmartwienia. Wiadomo. Każda z nas wie, ale sie martwi, bo dużo nas te ciaze kosztowały...
Cytat:
Korzystaj z tego spania póki możesz. Potem się skończy, będą problemy z zaśnięciem, brzuch będzie przeszkadzał, będzie ciągłe wstawanie do toalety. Ja strasznie tęsknię za tym spaniem.

Dla mnie trzeci trymestr to tragedia: gigantyczne migreny, izby przyjęć, brak snu, zmęczenie
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
U mnie chyba trzeba mieć rożek w szpitalu. Może dzidzia później spać w nim albo można rozłożyć i nakryć dzidzię w łóżeczku lub wózku. Tak czytałam W Tesco są śliczne ciuszki Tylko ja już tyle mam ciuszków, że musze powiedzieć sobie STOP. Trochę kupiłam i dużo dostałam od siory.
To rozmiar 56
Załącznik 6002308

a to rozmiar 62
Załącznik 6002309

Z tym rzygankiem to różnie bywa. Mnie oszczędziło, a w tym tygodniu tak mnie wyrwało, ze aż mi krwinki na twarzy popękały z wysiłku

Ja taka śpiąca ostatnio, że tragedia. Szczególnie do południa. Pewnie pogoda tak wpływa. Za to Gabrysia szaleje w ostatnich dniach i tak śmiesznie się patrzy na brzuch jak się tak przewraca czy nie wiem co wyprawia

Dziś przeszłam samą siebie.. Spałam do godziny 10 bodajże.. Wstałam, zjadłam śniadanie i położyłam się znowu, aż do teraz.. Dziś chyba mój najbardziej senny dzień jak do tej pory.. Masakra. I w ogóle w głowie mi się kręci i jakoś mi słabo..
Dziś wizyta u gina.. już nie mogę się doczekać

mała śliczne ciuszki, ja też chcę być już na tym etapie
Stary 2015-06-22, 15:34   #41
Eleo765
Zadomowienie

Ja natomiast zieeeewam w pracy. Miałam wrócić do kawy w drugim trymestrze ale jak wyczytałam ile kawa wyplukuje np magnezu to chyba jednak wytrzymam. Bez sensu pić kawę i łykać magnez... Pomyślę.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-22, 15:37   #42
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj To już druga po IUI. A ja jeszcze na koniec tamtego roku myślałam, że udana IUI to tylko mit, baśń

To rozmiar 56
Załącznik 6002308

a to rozmiar 62
Załącznik 6002309

Ja tam czekam na Twoje relacje na temat wózka Twojego, bo chyba zostaniemy przy nim Nam się spodobał z edycji limitowanej w czarno- białą pepitkę

My mamy bialo-granatowy i tak jak pisalam gondola jest suuuper spacerowka moze lada moment
Asia1105 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-22, 21:23   #43
Mordsith
Wtajemniczenie

Dziewczyny jestem po wizycie.
Mój okruszek ma się dobrze, ma 4 mm, serduszko już bije. Lekarz wyliczył że dziś 6 tydz i 1 dzień ciaży.
TP mam wyznaczony na 12 luty według OM a z USG 14 luty
Stary 2015-06-23, 05:33   #44
Eleo765
Zadomowienie

Mordsith, wspaniale! Życzę nudnej ciazy hehe. Uważaj na siebie. Jak masz przyjmować leki?
Stary 2015-06-23, 08:55   #45
Mordsith
Wtajemniczenie

Cytat:
Mordsith, wspaniale! Życzę nudnej ciazy hehe. Uważaj na siebie. Jak masz przyjmować leki?
2 razy dziennie po 100 mg luteiny.
Stary 2015-06-23, 09:17   #46
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś przeszłam samą siebie.. Spałam do godziny 10 bodajże.. Wstałam, zjadłam śniadanie i położyłam się znowu, aż do teraz.. Dziś chyba mój najbardziej senny dzień jak do tej pory.. Masakra. I w ogóle w głowie mi się kręci i jakoś mi słabo..
Dziś wizyta u gina.. już nie mogę się doczekać

mała śliczne ciuszki, ja też chcę być już na tym etapie
Serio tak szybko ten czas leci, ze ja przeciez dopiero zastrzyki robiłam a tu już 25, 5 tygodnia Mała kopie i wierci się w ostatnich dniach jak szalona, a ja taka zdechła jestem że się czuję jak w 1 trymestrze. Cały czas mi sie spać chce. Najchętniej bym się teraz walnęła spać a czekam na 3 paczuszki od kuriera Kupiłam sobie koszulę http://allegro.pl/koszula-muzzy-do-k...401192260.html, paczkę z koniecznymi pierdołami dla mnie i bobasa i Palmers
Jeżeli chodzi o Palmersa to mogę polecić stronę http://powerlook.pl/search.php?text=Palmers. Szybka przesyłka i tanio. W ogóle za przesyłkę nie płaciłam i jeszcz emiałam kod rabatowy z poprzedniego zamówienia od nich na allegro
Mordsith jak chcesz to możesz wstawiać na 1 stronę polecone strony, ale tylko jak już ktoś z nich kupił Jak Wam się spodoba pomysł to polecę sprzedwcę z ciuszkami i z takimi pierdołami typu pieluchy, podkłady poporodowe itd
Cytat:
Ja natomiast zieeeewam w pracy. Miałam wrócić do kawy w drugim trymestrze ale jak wyczytałam ile kawa wyplukuje np magnezu to chyba jednak wytrzymam. Bez sensu pić kawę i łykać magnez... Pomyślę.
JA od początku ciąży piję 1 kawę rano taką lurkę, bo nie mogę się powstrzymac. No jak przed ciążą może 1 na miesiąc w gościach wypiłąm tak teraz nie daję rady, ale ponoć taką słabą to dobrze wypić bo pomaga w oczyszczaniu nerek i wątroby w jakiś magczny sposób
Cytat:
My mamy bialo-granatowy i tak jak pisalam gondola jest suuuper spacerowka moze lada moment
Wiem jaki masz Czekam aż zaczniesz spacerówki używać.

Asiu jako już doświadczona mamusia Miśki napisz nam tu jakich ciuszków używasz najchętniej? Czy faktycznie kaftaniki są nie bardzo? JAk pajace itd
Co tak naprawdę przydało CI się w szpitalu i co było niezbędne wg CIebie.
Acha i czy dziecia kąpali Ci w szpitalu czy tylko obmycie i dopiero w domu kąpanie, bo słyszałam że nie kąpią juz w szpitalu żeby dzidzia miała w pierwszych dobach ochronę w postaci tej mazi na skórce.
Za każde cenne wskazówki dziękuję
I jeszcze jak śpi Twoja niunia? Czyli w co ubrana i czym przykryta, bo kołderki raczej nie używa się na poczatku
Cytat:
Dziewczyny jestem po wizycie.
Mój okruszek ma się dobrze, ma 4 mm, serduszko już bije. Lekarz wyliczył że dziś 6 tydz i 1 dzień ciaży.
TP mam wyznaczony na 12 luty według OM a z USG 14 luty
Mały Walenty albo Walentyna będzie hihihi Kawał człowieka 4 mm hihihi moja ma już chyba ze 30 cm. Masakra
Stary 2015-06-23, 09:23   #47
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Mordsith jak chcesz to możesz wstawiać na 1 stronę polecone strony, ale tylko jak już ktoś z nich kupił Jak Wam się spodoba pomysł to polecę sprzedwcę z ciuszkami i z takimi pierdołami typu pieluchy, podkłady poporodowe itd
Te higieniczne rzeczy najlepiej kupić w aptece gemini. Jest najtaniej. Porównywałam z kilkoma sprzedawcami na allegro i za każdym razem gemini najbardziej się opłacała.
Stary 2015-06-23, 10:44   #48
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Te higieniczne rzeczy najlepiej kupić w aptece gemini. Jest najtaniej. Porównywałam z kilkoma sprzedawcami na allegro i za każdym razem gemini najbardziej się opłacała.
A popatrzę
A mi przyszła duża paka z pierdołami i już pozamawiałam właśnie takie higieniczne też razem z innymi pierdołami i przesyłka błyskawica, wszystko się zgadza. http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4258245

zamówienie czerwiec.jpg
Stary 2015-06-23, 17:17   #49
Mordsith
Wtajemniczenie

Mala korzystaj z możliwości spania póki możesz :-D
Koszulę kupiłaś świetną, ale nie ma żadnych guzików to tak po prostu wyciąga się z niej cyca na karmienie? ;-)
Dawaj namiary na tych sprawdzonych sprzedawców
30 cm szczęścia u Ciebie
Stary 2015-06-23, 17:31   #50
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Serio tak szybko ten czas leci, ze ja przeciez dopiero zastrzyki robiłam a tu już 25, 5 tygodnia Mała kopie i wierci się w ostatnich dniach jak szalona, a ja taka zdechła jestem że się czuję jak w 1 trymestrze. Cały czas mi sie spać chce. Najchętniej bym się teraz walnęła spać a czekam na 3 paczuszki od kuriera Kupiłam sobie koszulę http://allegro.pl/koszula-muzzy-do-k...401192260.html, paczkę z koniecznymi pierdołami dla mnie i bobasa i Palmers
Jeżeli chodzi o Palmersa to mogę polecić stronę http://powerlook.pl/search.php?text=Palmers. Szybka przesyłka i tanio. W ogóle za przesyłkę nie płaciłam i jeszcz emiałam kod rabatowy z poprzedniego zamówienia od nich na allegro

JA od początku ciąży piję 1 kawę rano taką lurkę, bo nie mogę się powstrzymac. No jak przed ciążą może 1 na miesiąc w gościach wypiłąm tak teraz nie daję rady, ale ponoć taką słabą to dobrze wypić bo pomaga w oczyszczaniu nerek i wątroby w jakiś magczny sposób

Wiem jaki masz Czekam aż zaczniesz spacerówki używać.

Asiu jako już doświadczona mamusia Miśki napisz nam tu jakich ciuszków używasz najchętniej? Czy faktycznie kaftaniki są nie bardzo? JAk pajace itd
Co tak naprawdę przydało CI się w szpitalu i co było niezbędne wg CIebie.
Acha i czy dziecia kąpali Ci w szpitalu czy tylko obmycie i dopiero w domu kąpanie, bo słyszałam że nie kąpią juz w szpitalu żeby dzidzia miała w pierwszych dobach ochronę w postaci tej mazi na skórce.
Za każde cenne wskazówki dziękuję
I jeszcze jak śpi Twoja niunia? Czyli w co ubrana i czym przykryta, bo kołderki raczej nie używa się na poczatku

Mały Walenty albo Walentyna będzie hihihi Kawał człowieka 4 mm hihihi moja ma już chyba ze 30 cm. Masakra
Co do ciuszków. Pajaca, śpiocha itp miala Misia na sobie tylko w szpitalu! Dla mnie nie byly to wygodnw ciuchy. Szyvko przerucilysmy sie na legginsy, polspiochy i koszulki. Kaftanik mialam jeden i wyladowal w śmietniku! Koszulki normalne zakladane przez glowe.

Rzeczy do szpitala. Na kazdy dzien Koszula. Mialam 4. Szlafroka nie zalozylam ani razu bo bylo chyba ze 30 stopni na oddziale! Majtki mialam te siateczkowe ale traktowalam je jak jednorazowe. Podklady z Canpolu bo maja klej. Mialam ich chyba z 4 paki a nie zuzylam nawet jednej. Leciałam na Always. Podklady Seni dawali q szpitalu wiec wykorzusyalam poznoej w domu. Potrzebne jeszcze sa klapki pod prysznic. Hmmm no nie wiem co jeszcze. Wszystko co na codzien w lazience uzywam typu Suszarka, kremy, szampon. Aaaaai koniecznie papier toalerowy! Kubek, sztućce i ogromne ilosci wody! Ja pilam 5 l dziennie!
Nie wiem co jeszcze. Pytaj jak cos
Nie kapali Misi. Teraz juz ponoc nigdzie nie kapia. Oszczędności! Ale szczerze powien ze dzidzius nie jest jakos specjalnie brudny a wrecz przeciwnie Misiunie tylko powycieralu i bylo git
Aaaa i hitem u mnie były bułeczki maslane
Aaaa i reczniki jednorazowe takie jak u fryzjera.
Wkładki laktacyjne najlepsze ma Johnson.
Mleka dla Dzidzia noe trzeba bo na oddzialach sa takie jednorazowe.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Aaaa i dla tych co chcą karmic piersia: koniecznie Maltan! Ratowal moje suty! Pomocne okazały sie tez nakładki na piersi.
Stary 2015-06-23, 20:28   #51
Eleo765
Zadomowienie

A ja zrobilam dzisiaj mezusiowi prezent z okazji Dnia Ojca, jeszcze takiego niepelnego, bo z kropeczka w brzuchu, a nie z nami, ale juz prawie prawie naszego - skarpeteczki wisza na lusterku w lazience :P to bylo jedyne pewnie miejsce, ktorego maz nie moze pominac o poranku

i jak rok temu wrzucam link do tekstu ktory zawsze wywoluje u mnie lzy: http://polska.newsweek.pl/kapiac-guc...1,1.html#fp=nw
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-06-23 05.55.03.jpg (86,4 KB, 12 załadowań)
Stary 2015-06-23, 22:49   #52
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala korzystaj z możliwości spania póki możesz :-D
Koszulę kupiłaś świetną, ale nie ma żadnych guzików to tak po prostu wyciąga się z niej cyca na karmienie? ;-)
Dawaj namiary na tych sprawdzonych sprzedawców
30 cm szczęścia u Ciebie
To się tak rozchyla tą niby bluzeczkę pod spodem i ten materiał na cyckach jak każdą taką koszulę tego typu
Cytat:
Co do ciuszków. Pajaca, śpiocha itp miala Misia na sobie tylko w szpitalu! Dla mnie nie byly to wygodnw ciuchy. Szyvko przerucilysmy sie na legginsy, polspiochy i koszulki. Kaftanik mialam jeden i wyladowal w śmietniku! Koszulki normalne zakladane przez glowe.

Rzeczy do szpitala. Na kazdy dzien Koszula. Mialam 4. Szlafroka nie zalozylam ani razu bo bylo chyba ze 30 stopni na oddziale! Majtki mialam te siateczkowe ale traktowalam je jak jednorazowe. Podklady z Canpolu bo maja klej. Mialam ich chyba z 4 paki a nie zuzylam nawet jednej. Leciałam na Always. Podklady Seni dawali q szpitalu wiec wykorzusyalam poznoej w domu. Potrzebne jeszcze sa klapki pod prysznic. Hmmm no nie wiem co jeszcze. Wszystko co na codzien w lazience uzywam typu Suszarka, kremy, szampon. Aaaaai koniecznie papier toalerowy! Kubek, sztućce i ogromne ilosci wody! Ja pilam 5 l dziennie!
Nie wiem co jeszcze. Pytaj jak cos
Nie kapali Misi. Teraz juz ponoc nigdzie nie kapia. Oszczędności! Ale szczerze powien ze dzidzius nie jest jakos specjalnie brudny a wrecz przeciwnie Misiunie tylko powycieralu i bylo git
Aaaa i hitem u mnie były bułeczki maslane
Aaaa i reczniki jednorazowe takie jak u fryzjera.
Wkładki laktacyjne najlepsze ma Johnson.
Mleka dla Dzidzia noe trzeba bo na oddzialach sa takie jednorazowe.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Aaaa i dla tych co chcą karmic piersia: koniecznie Maltan! Ratowal moje suty! Pomocne okazały sie tez nakładki na piersi.
5 l powiadasz JA taki żłopak, ze chyba więcej mi w takim razie będzie potrzebne. Powiem mężowi żeby mi 3 zgrzewki postawił koło łożka
A nakładki takie jednorazowe na kibelek? bo coś czytałam, ze się przydają?
No i czytałam i miałam o coś zapytać i oczywiście zapomniałam eh...
JAk sobie przypomnę to napiszę
Dziękuję za odpowiedź wyczerpującą Buziaki dla Misi

Cytat:
A ja zrobilam dzisiaj mezusiowi prezent z okazji Dnia Ojca, jeszcze takiego niepelnego, bo z kropeczka w brzuchu, a nie z nami, ale juz prawie prawie naszego - skarpeteczki wisza na lusterku w lazience :P to bylo jedyne pewnie miejsce, ktorego maz nie moze pominac o poranku

i jak rok temu wrzucam link do tekstu ktory zawsze wywoluje u mnie lzy: http://polska.newsweek.pl/kapiac-guc...1,1.html#fp=nw
JAki fajny prezent. Też miałam mojemu coś fajnego przygotować ale niestety zwłok ostatnio jestem :/
Stary 2015-06-24, 08:12   #53
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
To się tak rozchyla tą niby bluzeczkę pod spodem i ten materiał na cyckach jak każdą taką koszulę tego typu

5 l powiadasz JA taki żłopak, ze chyba więcej mi w takim razie będzie potrzebne. Powiem mężowi żeby mi 3 zgrzewki postawił koło łożka
A nakładki takie jednorazowe na kibelek? bo coś czytałam, ze się przydają?
No i czytałam i miałam o coś zapytać i oczywiście zapomniałam eh...
JAk sobie przypomnę to napiszę
Dziękuję za odpowiedź wyczerpującą Buziaki dla Misi

JAki fajny prezent. Też miałam mojemu coś fajnego przygotować ale niestety zwłok ostatnio jestem :/
Taaaaak mialan nakładki na toalete i chusteczki do higieny intymnej!

Aaa i pytalas w czym Misiaka spi. Jak chlodno to body na dlugi rekaw rekaw, polspiochy i ewentualnie cienka koszulka z długim rękawem. Jak cieplo to body na krótki rękaw i polspiochy albo spodenki od pizamki i skarpetki a jak byly upaly to bodZiak z krotkim i ewentualnie cienkie spodenki. A przykrywana byla najpier po porodzie grubym kocykiem minky potem cienszym a teraz to różnie. Jal cieplo to kocykiem bambusowym albo normalnym cienkim. Śpiworek sie nie sptaqdzil bo strasznie sie denerwowala. Zdarzało się ze sie zsuwala pod kocyk ale luz mamy monitor oddechu więc bez pabiki właśnie to jet najlepszy gadzet jaki kupilismy! I jeszcze poduszka do karmienia! Waleczki do spania tez super sie przydaly!
Stary 2015-06-24, 08:37   #54
mala29lll
Zakorzenienie

Asia dziękuję, dziękuję, dziękuję To teraz mi napisz jak to wsyztsko pomieścić w torbę. A to siebie i jeszcze rzeczy malucha? Chyba nie bierze się całych paczek np podkładów poporodowych czy pampersów tylko po parę sztuk?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A tak z innej beczki to ja się cały czas zastanawiam co było przyczyną niepowodzeń prze z te 6,5 roku a tu bach i 1 IVF udane. Niby powinnam mieć to już gdzieś jak się udało, ale jednak jak tyle porązek na koncie to chcesz wiedzieć czemu? Może otoczkę jajeczka miałam za grubą i plemniczki nie dały rady się przebić albo zarodek nie schodził do macicy czy też zbicie prolaktyny pomogło a tylu lekarzy to olewało i dobiero dr Gruszczyńska i dr Jakubów się tym zajęli? Nie wiem...
Stary 2015-06-24, 12:04   #55
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia dziękuję, dziękuję, dziękuję To teraz mi napisz jak to wsyztsko pomieścić w torbę. A to siebie i jeszcze rzeczy malucha? Chyba nie bierze się całych paczek np podkładów poporodowych czy pampersów tylko po parę sztuk?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

A tak z innej beczki to ja się cały czas zastanawiam co było przyczyną niepowodzeń prze z te 6,5 roku a tu bach i 1 IVF udane. Niby powinnam mieć to już gdzieś jak się udało, ale jednak jak tyle porązek na koncie to chcesz wiedzieć czemu? Może otoczkę jajeczka miałam za grubą i plemniczki nie dały rady się przebić albo zarodek nie schodził do macicy czy też zbicie prolaktyny pomogło a tylu lekarzy to olewało i dobiero dr Gruszczyńska i dr Jakubów się tym zajęli? Nie wiem...
Ja mialam wielka torbe podrozna na kolkach i osobna torbe dla Misi. Wszystko mialam odrazu zapakowane ale się nie przydaly ani podklady na lozko bo dawali a te poporodowe to juz pisalam ze niecała paczka akurat mi poszla. Co do pampersow to mialan paczkę białych 1 i sie przydała bo jak oddawala smulke to co chwile do przebrania
Stary 2015-06-24, 12:08   #56
201701300931
Konto usunięte

Asia a Ty rodziłaś we Wrocławiu czy gdzie indziej?
Stary 2015-06-24, 12:24   #57
mala29lll
Zakorzenienie

Chyba musze kupić sobie torbę na kółkach i dla malucha mniejszą. W sumie w razie czego mąż będzic odziennie w szpitalu to zawsze coś przywiezie jak będzie trzeba

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

JA to się boję, że będą patrzeć na mnie jak na czubka ja wpadnę do szpitala spakowana jak na 2 miesięczny wyjazd
Stary 2015-06-24, 12:44   #58
Asia1105
Wtajemniczenie

Cytat:
Asia a Ty rodziłaś we Wrocławiu czy gdzie indziej?
Tak, na Borowskiej.

Cytat:
Chyba musze kupić sobie torbę na kółkach i dla malucha mniejszą. W sumie w razie czego mąż będzic odziennie w szpitalu to zawsze coś przywiezie jak będzie trzeba

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

JA to się boję, że będą patrzeć na mnie jak na czubka ja wpadnę do szpitala spakowana jak na 2 miesięczny wyjazd
Nie przejmuj się !Dziewczyny maja naprawde duze torby! Mój mąż tez codziennie coś dowozil i zabieral!
Stary 2015-06-27, 08:23   #59
mala29lll
Zakorzenienie

cóż tu taka cisza?

W środę mam wizytę Teraz to się cieszę, bo mała wariuje w brzuszku, ale jak jej nie czułam jeszcze to zawsze stresiora miałam niezłego Teraz sama mi mówi wierzganiem "Jestem mama. Nie stresuj się bo kopa dostaniesz"
Stary 2015-06-28, 10:06   #60
Eleo765
Zadomowienie

właśnie czegoś takiego mi brakuje, bo ja aktualnie nie czuję nic, piersi nie bolą, brzuch też, nic nie rośnie, buuuuuu

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości