![]() |
#31 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Cytat:
![]() Ja jutro wieczorem mam wizytę u gina.. Mam nadzieję, że wszystko jest w porządku.. Może to głupie, ale martwi mnie brak objawów. Wszystkie dziewczyny na forum z podobnym czasem bycia w ciąży mają mdłości i coś im dolega. A ja czuję się świetnie, jedyne co to śpię więcej ![]()
![]() |
![]() |
#32 |
Zadomowienie
|
Spokojnie, ja miałam mdłości z 3 razy i tyle, i to później, nie na początkowym etapie.
Cycki do dziś nie zauważyły że jestem w ciąży ![]() Także mordsith byle nie było dużych krwawien, tylko się cieszyć ze nic Ci nie dolega ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2015-06-21 o 13:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Ja też nie miałam żadnych objawów. Mdłości mi się zaczęły w trzecim trymestrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Super przechodzić tak ciąże bez dolegliwości, ale po kilku latach starań to chyba zamartwianie się jest wpisane w nasze emocje.. Ale po co człowiekowi tyle snu? Mogłabym z łóżka nie wychodzić :-P Cytat:
A myślałam, że one tylko w pierwszym są ![]()
"Miłość jest treścią naszego istnienia. Jeśli się jej wyrzekniemy, umrzemy z głodu pod drzewem życia, nie mając śmiałości by zerwać jego owoce." Edytowane przez Mordsith Czas edycji: 2015-06-21 o 14:30 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Twój organizm teraz bardzo intensywnie pracuje. Buduje nowego człowieka
![]() ![]() No a zmartwienia. Wiadomo. Każda z nas wie, ale sie martwi, bo dużo nas te ciaze kosztowały... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dla mnie trzeci trymestr to tragedia: gigantyczne migreny, izby przyjęć, brak snu, zmęczenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Zakorzenienie
|
Danaeee na kiedy masz termin? Ja do końca 7 miesiąca czułam sie super. Z początkiem 8 zaczynają sie schodki. Nie jest zle, ale brzuch jest ciezki, to sikanie ciągle dokucza itp. Robi sie trudniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To rozmiar 56 56.jpg a to rozmiar 62 62.jpg Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z tym rzygankiem to różnie bywa. Mnie oszczędziło, a w tym tygodniu tak mnie wyrwało, ze aż mi krwinki na twarzy popękały z wysiłku ![]() Ja taka śpiąca ostatnio, że tragedia. Szczególnie do południa. Pewnie pogoda tak wpływa. Za to Gabrysia szaleje w ostatnich dniach i tak śmiesznie się patrzy na brzuch jak się tak przewraca czy nie wiem co wyprawia ![]()
![]() |
![]() |
#40 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziś przeszłam samą siebie.. Spałam do godziny 10 bodajże.. Wstałam, zjadłam śniadanie i położyłam się znowu, aż do teraz.. Dziś chyba mój najbardziej senny dzień jak do tej pory.. Masakra. I w ogóle w głowie mi się kręci i jakoś mi słabo.. Dziś wizyta u gina.. już nie mogę się doczekać ![]() mała śliczne ciuszki, ja też chcę być już na tym etapie ![]()
![]() |
![]() |
#41 |
Zadomowienie
|
Ja natomiast zieeeewam w pracy. Miałam wrócić do kawy w drugim trymestrze ale jak wyczytałam ile kawa wyplukuje np magnezu to chyba jednak wytrzymam. Bez sensu pić kawę i łykać magnez... Pomyślę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jestem po wizycie.
Mój okruszek ma się dobrze, ma 4 mm, serduszko już bije. Lekarz wyliczył że dziś 6 tydz i 1 dzień ciaży. TP mam wyznaczony na 12 luty według OM a z USG 14 luty ![]()
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Mordsith, wspaniale! Życzę nudnej ciazy hehe. Uważaj na siebie. Jak masz przyjmować leki?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Wtajemniczenie
|
2 razy dziennie po 100 mg luteiny.
![]() |
#46 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeżeli chodzi o Palmersa to mogę polecić stronę http://powerlook.pl/search.php?text=Palmers. Szybka przesyłka i tanio. W ogóle za przesyłkę nie płaciłam i jeszcz emiałam kod rabatowy z poprzedniego zamówienia od nich na allegro ![]() Mordsith jak chcesz to możesz wstawiać na 1 stronę polecone strony, ale tylko jak już ktoś z nich kupił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Asiu jako już doświadczona mamusia Miśki napisz nam tu jakich ciuszków używasz najchętniej? Czy faktycznie kaftaniki są nie bardzo? JAk pajace itd ![]() Co tak naprawdę przydało CI się w szpitalu i co było niezbędne wg CIebie. Acha i czy dziecia kąpali Ci w szpitalu czy tylko obmycie i dopiero w domu kąpanie, bo słyszałam że nie kąpią juz w szpitalu żeby dzidzia miała w pierwszych dobach ochronę w postaci tej mazi na skórce. Za każde cenne wskazówki dziękuję ![]() I jeszcze jak śpi Twoja niunia? Czyli w co ubrana i czym przykryta, bo kołderki raczej nie używa się na poczatku ![]() Mały Walenty albo Walentyna będzie hihihi Kawał człowieka 4 mm hihihi moja ma już chyba ze 30 cm. Masakra
![]() |
![]() |
#47 |
Konto usunięte
|
Te higieniczne rzeczy najlepiej kupić w aptece gemini. Jest najtaniej. Porównywałam z kilkoma sprzedawcami na allegro i za każdym razem gemini najbardziej się opłacała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A mi przyszła duża paka z pierdołami i już pozamawiałam właśnie takie higieniczne też razem z innymi pierdołami i przesyłka błyskawica, wszystko się zgadza. http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4258245 ![]() zamówienie czerwiec.jpg
![]() |
![]() |
#49 |
Wtajemniczenie
|
Mala korzystaj z możliwości spania póki możesz :-D
Koszulę kupiłaś świetną, ale nie ma żadnych guzików to tak po prostu wyciąga się z niej cyca na karmienie? ;-) Dawaj namiary na tych sprawdzonych sprzedawców ![]() 30 cm szczęścia u Ciebie ![]()
![]() |
#50 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rzeczy do szpitala. Na kazdy dzien Koszula. Mialam 4. Szlafroka nie zalozylam ani razu bo bylo chyba ze 30 stopni na oddziale! Majtki mialam te siateczkowe ale traktowalam je jak jednorazowe. Podklady z Canpolu bo maja klej. Mialam ich chyba z 4 paki a nie zuzylam nawet jednej. Leciałam na Always. Podklady Seni dawali q szpitalu wiec wykorzusyalam poznoej w domu. Potrzebne jeszcze sa klapki pod prysznic. Hmmm no nie wiem co jeszcze. Wszystko co na codzien w lazience uzywam typu Suszarka, kremy, szampon. Aaaaai koniecznie papier toalerowy! Kubek, sztućce i ogromne ilosci wody! Ja pilam 5 l dziennie! Nie wiem co jeszcze. Pytaj jak cos ![]() Nie kapali Misi. Teraz juz ponoc nigdzie nie kapia. Oszczędności! Ale szczerze powien ze dzidzius nie jest jakos specjalnie brudny a wrecz przeciwnie ![]() ![]() ![]() Aaaa i hitem u mnie były bułeczki maslane ![]() Aaaa i reczniki jednorazowe takie jak u fryzjera. Wkładki laktacyjne najlepsze ma Johnson. Mleka dla Dzidzia noe trzeba bo na oddzialach sa takie jednorazowe. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Aaaa i dla tych co chcą karmic piersia: koniecznie Maltan! Ratowal moje suty! Pomocne okazały sie tez nakładki na piersi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
A ja zrobilam dzisiaj mezusiowi prezent z okazji Dnia Ojca, jeszcze takiego niepelnego, bo z kropeczka w brzuchu, a nie z nami, ale juz prawie prawie naszego - skarpeteczki wisza na lusterku w lazience :P to bylo jedyne pewnie miejsce, ktorego maz nie moze pominac o poranku
![]() i jak rok temu wrzucam link do tekstu ktory zawsze wywoluje u mnie lzy: http://polska.newsweek.pl/kapiac-guc...1,1.html#fp=nw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A nakładki takie jednorazowe na kibelek? bo coś czytałam, ze się przydają? No i czytałam i miałam o coś zapytać i oczywiście zapomniałam eh... JAk sobie przypomnę to napiszę ![]() Dziękuję za odpowiedź wyczerpującą ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#53 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaa i pytalas w czym Misiaka spi. Jak chlodno to body na dlugi rekaw rekaw, polspiochy i ewentualnie cienka koszulka z długim rękawem. Jak cieplo to body na krótki rękaw i polspiochy albo spodenki od pizamki i skarpetki a jak byly upaly to bodZiak z krotkim i ewentualnie cienkie spodenki. A przykrywana byla najpier po porodzie grubym kocykiem minky potem cienszym a teraz to różnie. Jal cieplo to kocykiem bambusowym albo normalnym cienkim. Śpiworek sie nie sptaqdzil bo strasznie sie denerwowala. Zdarzało się ze sie zsuwala pod kocyk ale luz mamy monitor oddechu więc bez pabiki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Zakorzenienie
|
Asia dziękuję, dziękuję, dziękuję
![]() ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- A tak z innej beczki to ja się cały czas zastanawiam co było przyczyną niepowodzeń prze z te 6,5 roku ![]()
![]() |
#55 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Konto usunięte
|
Asia a Ty rodziłaś we Wrocławiu czy gdzie indziej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
Zakorzenienie
|
Chyba musze kupić sobie torbę na kółkach i dla malucha mniejszą. W sumie w razie czego mąż będzic odziennie w szpitalu to zawsze coś przywiezie jak będzie trzeba
![]() ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ---------- JA to się boję, że będą patrzeć na mnie jak na czubka ja wpadnę do szpitala spakowana jak na 2 miesięczny wyjazd ![]()
![]() |
#58 | |
Wtajemniczenie
|
Tak, na Borowskiej.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
cóż tu taka cisza?
![]() W środę mam wizytę ![]() ![]()
![]() |
#60 |
Zadomowienie
|
właśnie czegoś takiego mi brakuje, bo ja aktualnie nie czuję nic, piersi nie bolą, brzuch też, nic nie rośnie, buuuuuu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:02.