KWA i kiepskie moderowanie - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-13, 11:21   #31
awia
Zakorzenienie

Dot.: w sprawie podpisu

zlosiu- zapewne masz racje, ale watek odnosil sie do wypowiedz mooly,
ten osobny watek zalozyles Ty, nie wnikam juz w slusznosc tematu.
dlatego tez ma taka forme a nie inna.
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 12:30   #32
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81
Dot.: KWA i kiepskie moderowanie

Jelonku - tak jak bardzo Cię cenię i szanuję, tak uważam, że w tym wątku prowadzisz dyskusję z Awią poniżej pewnego poziomu.
Rozumiem, że jesteś przekonana o słuszności swojego postępowania, ale uważam, że jesteś zdecydowanie zbyt napastliwa, zaczepna i - jak na moda - zdecydowanie zbyt złośliwa w stosunku do użytkowniczki, która w żaden sposób nie złamała regulaminu.
Tyle w temacie, przecież i tak nie mogę mieć racji
Złośnica81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 12:39   #33
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez awia
zlosiu- zapewne masz racje, ale watek odnosil sie do wypowiedz mooly,
ten osobny watek zalozyles Ty, nie wnikam juz w slusznosc tematu.
dlatego tez ma taka forme a nie inna.
Przy okazji chudej m0lly dotknęliśmy tematów starych jak świat... Dlatego wątek jest nowy i temat wydaje mi się oddający ducha...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 12:43   #34
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Wizaz.pl ma 20x więcej użytkowników forum.
Czyli:
- 40 modów, dwóch super modów i jednego admina.
- tematyka dość szeroka, choć trolli mamy ok. 40-tu, nasz problem z nimi to fakt, że się klonują i pojawiają pod innymi nickami. Mogę więc spokojnie stwierdzić, że udziałowo mamy 2x mniej trolli od końskiego forum
- zabanowanych mamy na serio ok. 100 nicków. Spośród nich część z nich to spamerzy namawiający do kupna czegoś tam, co jak rozumiem na forum końskim nie występuje (kup pan konia? ).

Wiem, że małe jest piękne
a ja natknełam sie na jeszcze jednego admina
http://www.wizaz.pl/forum/member.php?u=31042
nata87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 12:45   #35
PaniKota
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Złośnica81
Jelonku - tak jak bardzo Cię cenię i szanuję, tak uważam, że w tym wątku prowadzisz dyskusję z Awią poniżej pewnego poziomu.
Rozumiem, że jesteś przekonana o słuszności swojego postępowania, ale uważam, że jesteś zdecydowanie zbyt napastliwa, zaczepna i - jak na moda - zdecydowanie zbyt złośliwa w stosunku do użytkowniczki, która w żaden sposób nie złamała regulaminu.
ze smutkiem przyznaję Ci rację, ale zapewne reakcje Jelonka wynikają ze zniecierpliwienia - chyba wiele razy odpowiadała na zarzuty dotyczące mało zasadnego banowania. Mod też user
PaniKota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 12:59   #36
aleksandra999
Wtajemniczenie

Cytat:

Podpisuję się ... Wypowiedzi Jelonka są niegrzeczne,napastliwe i bardzo złośliwe
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 13:03   #37
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
Podpisuję się ... Wypowiedzi Jelonka są niegrzeczne,napastliwe i bardzo złośliwe
A wydaje mi się jednak że moderator powinien mieć taki styl wypowiedzi dosadny i złośliwy. Jak by napisał coś żartem to osoba do której kierowały by sie te słowa mogła by pomyśleć że się z niej kpi i naśmiewa. Pewnie też jest coś w tym psychologii.

P.S. Chcociaż zaraz któryś z modertorów napisze ze ja to też klon, wyjąsnie ze korzystam z tego samego komputera.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 13:05   #38
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PaniKota
ze smutkiem przyznaję Ci rację, ale zapewne reakcje Jelonka wynikają ze zniecierpliwienia - chyba wiele razy odpowiadała na zarzuty dotyczące mało zasadnego banowania. Mod też user
Otóż to, temat moderowania, banowania i KWA przejadł się nam wszystkim. Tak samo jak i Targowisk, który na szczęście w tym wątku nie został poruszony, czy też motylków, które przecież nic złego nie zrobiły, a zostały zbanowane. Przecież wulgaryzmy to nic strasznego, a my jeszcze wypowiedzi usuwamy
Odnośnie złośliwości- takie już mam poczucie humoru, że bawią mnie rzeczy, które innych być może nie bardzo. Pozostaje mi z tym żyć
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 13:06   #39
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Cytat:
Napisane przez nata87
A wydaje mi się jednak że moderator powinien mieć taki styl wypowiedzi dosadny i złośliwy. Jak by napisał coś żartem to osoba do której kierowały by sie te słowa mogła by pomyśleć że się z niej kpi i naśmiewa. Pewnie też jest coś w tym psychologii.
.
Chyba nie powinien być tak złośliwy w stosunku do osób NIE łamiących regulaminu, chcących spokojnej i rzeczowej rozmowy.
Niestety uważam, że można z tego wątku wysnuć wniosek, że z modem wręcz nie wolno dyskutować, pytać, podważać zasadności jakichkolwiek jego decyzji, mieć wątpliwości...
Stary 2005-11-13, 13:07   #40
awia
Zakorzenienie

nata87- ja sie zgadzam co do wypowiedzi dosadnych, dlatego absolutnie nie moge zarzucic nic Złosliwcowi, bo ma swoj styl, jest stanowczny, wnikliwy, nie daje sie prowokowac i nie wdaje sie w dyskusje na swoj temat.
awia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 13:07   #41
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nata87
P.S. Chcociaż zaraz któryś z modertorów napisze ze ja to też klon, wyjąsnie ze korzystam z tego samego komputera.
Akurat o tym, że korzystasz z tego samego komputera co fistaszek, ale nim nie jesteś, moderatorzy wiedzą
Stary 2005-11-13, 13:08   #42
aleksandra999
Wtajemniczenie

[QUOTE=nata87]A wydaje mi się jednak że moderator powinien mieć taki styl wypowiedzi dosadny i złośliwy. Jak by napisał coś żartem to osoba do której kierowały by sie te słowa mogła by pomyśleć że się z niej kpi i naśmiewa. Pewnie też jest coś w tym psychologii.[OUOTE=nata87]

Być może,ale mnie średnio taka postawa pasuje do moderatora.Rozumiem ciętą ripostę czy zlośliwość wplecioną w wypowiedź,ale 20 tego typu ...?

Nie wiem...
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 13:10   #43
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Chyba nie powinien być tak złośliwy w stosunku do osób NIE łamiących regulaminu, chcących spokojnej i rzeczowej rozmowy.
to całkiem inna sprawa

Cytat:
Napisane przez Złosnica81
Niestety uważam, że można z tego wątku wysnuć wniosek, że z modem wręcz nie wolno dyskutować, pytać, podważać zasadności jakichkolwiek jego decyzji, mieć wątpliwości...
Przypomne regulamin który zamieściłam na Uśmiechnij się
Regulamin Wizaż.pl
1. Administratorem Wizaz.pl jest Zlośliwiec
2. Administrator ma zawsze rację
3. Jeżeli Administartor nie ma racji patrz punkt 2.
Stary 2005-11-13, 13:10   #44
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Otóż to, temat moderowania, banowania i KWA przejadł się nam wszystkim. Tak samo jak i Targowisk, który na szczęście w tym wątku nie został poruszony, czy też motylków, które przecież nic złego nie zrobiły, a zostały zbanowane. Przecież wulgaryzmy to nic strasznego, a my jeszcze wypowiedzi usuwamy
Odnośnie złośliwości- takie już mam poczucie humoru, że bawią mnie rzeczy, które innych być może nie bardzo. Pozostaje mi z tym żyć
Widać nie wszystkim się przejadł
I chodziło tu o SPOSÓB moderowania, a także o podejście do innych użytkowników. Jestem zdania, że funkcja moda zobowiązuje i nawet jeżeli wysłuchuje się podobnych zarzutów ciągle, to jeżeli ktoś chce prowadzić rzeczową dyskusję - należy ją podjąć, nie traktując zwykłego użytkownika z góry (jednocześnie wiedząc, że ów użytkownik nie może tak potraktować moda...)
Stary 2005-11-13, 13:11   #45
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Cytat:
Napisane przez nata87
to całkiem inna sprawa

Przypomne regulamin który zamieściłam na Uśmiechnij się
Regulamin Wizaż.pl
1. Administratorem Wizaz.pl jest Zlośliwiec
2. Administrator ma zawsze rację
3. Jeżeli Administartor nie ma racji patrz punkt 2.
Mnie to nie bawi, ale widać ja taka dziwna jestem, pewnie tu nie pasuję. Poza tym wątek nie dotyczy tylko Złośliwca, raczej czegoś zupełnie innego.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 13:17   #46
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Złośnico, kiedy padło już tyle wypowiedzi odnośnie motylków, które zostały zbanowane za wulgaryzmy, a użytkownicy nie czytają postów, tylko rzucają hasłami, że zostały zbanowane za złe wyrażanie się o wizażu, albo że pomimo tego, iż chciały się w kolejnym wcieleniu zachowywać przyzwoicie i też wyleciały, to pozostaje tylko poczucie humoru.
Ban stały to ban stały. Regulamin to regulamin. Gwoli wyjaśnienia- kolejne wcielenia motylków, które wyleciały za łamanie regulaminu, również będą banowane. Zgodnie z tym jak wyleciał fistaszek (powołuję się na jego przykład, bo rejestrował się kilka razy po banie i zawsze wylatywał) czy Spiderman, spidermann, spidermanback, spidermanbackk, klf2000 i jak mu tam jeszcze było.
Stary 2005-11-13, 13:19   #47
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Widać nie wszystkim się przejadł
I chodziło tu o SPOSÓB moderowania, a także o podejście do innych użytkowników. Jestem zdania, że funkcja moda zobowiązuje i nawet jeżeli wysłuchuje się podobnych zarzutów ciągle, to jeżeli ktoś chce prowadzić rzeczową dyskusję - należy ją podjąć, nie traktując zwykłego użytkownika z góry (jednocześnie wiedząc, że ów użytkownik nie może tak potraktować moda...)
Użytkownik nie może tak traktować moda? Polecam lekturę wątków z serii "do jelonka".
Stary 2005-11-13, 13:20   #48
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Wiesz Złośnico, kiedy padło już tyle wypowiedzi odnośnie motylków, które zostały zbanowane za wulgaryzmy, a użytkownicy nie czytają postów, tylko rzucają hasłami, że zostały zbanowane za złe wyrażanie się o wizażu, albo że pomimo tego, iż chciały się w kolejnym wcieleniu zachowywać przyzwoicie i też wyleciały, to pozostaje tylko poczucie humoru.
Ban stały to ban stały. Regulamin to regulamin. Gwoli wyjaśnienia- kolejne wcielenia motylków, które wyleciały za łamanie regulaminu, również będą banowane. Zgodnie z tym jak wyleciał fistaszek (powołuję się na jego przykład, bo rejestrował się kilka razy po banie i zawsze wylatywał) czy Spiderman, spidermann, spidermanback, spidermanbackk, klf2000 i jak mu tam jeszcze było.
Od razu jak już temat z banami mogę zapytać o kilka osób a dokłądnie o
32. WWWZBYSZEK - BAN STAŁY
33. ProximC - BAN STAŁY
34. Janusz1905 -BAN STAŁY
A udzielili się tylko w wątku z kalesonami, czyżby to były klony??
Stary 2005-11-13, 13:22   #49
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie to nie bawi, ale widać ja taka dziwna jestem, pewnie tu nie pasuję. Poza tym wątek nie dotyczy tylko Złośliwca, raczej czegoś zupełnie innego.
Raczej tego, że jelonek dla rozładowania atmosfery wspomniał o Rudolfie, czy też zdjęciu furmanki w encyklopedii, które się naprawdę ukazało. No i o beznadziejnym jelonkowym sposobie moderowania rzecz jasna.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 13:24   #50
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

W tym momencie, Jelonku wchodzimy już trochę na inny temat - czy dobre jest rozwiązanie wiecznego bana Akurat uważam, że częściej (np w przypadku motylków) powinny być stosowane czasowe, ale to już suwerenna decyzja moda/admina.
Co do Fistaszka - tu chyba nikt nie miał wątpliwości, że powinniśmy się pożegnać na baaardzo długo i nie miał pretensji o banowanie kolejnych wcieleń
Stary 2005-11-13, 13:24   #51
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nata87
Od razu jak już temat z banami mogę zapytać o kilka osób a dokłądnie o
32. WWWZBYSZEK - BAN STAŁY
33. ProximC - BAN STAŁY
34. Janusz1905 -BAN STAŁY
A udzielili się tylko w wątku z kalesonami, czyżby to były klony??
Jeżeli rzeczywiście spędza Ci to sen z powiek, to mogę to sprawdzić, gdyż wszystkich zbanowanych użytkowników (i ich przewinien) nie sposób spamiętać
Stary 2005-11-13, 13:26   #52
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Jeżeli rzeczywiście spędza Ci to sen z powiek, to mogę to sprawdzić, gdyż wszystkich zbanowanych użytkowników (i ich przewinien) nie sposób spamiętać
to naprawde ciekawość a co jeszcze użytkownik BAKU który jest administarorem czyli mamy dwoch adminów
Stary 2005-11-13, 13:27   #53
Złośnica81
Zadomowienie

GG do Złośnica81

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Użytkownik nie może tak traktować moda? Polecam lekturę wątków z serii "do jelonka".
Użytkownik wg mnie nie może tak traktować moda i jestem zdania, że akurat za wszystkie obraźliwe stwierdzenia związane z moderowaniem Targowiska bany powinny się sypać W tym konkretnym przypadku uważam, że byliście akurat zbyt pobłażliwi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-11-13, 13:29   #54
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
W tym momencie, Jelonku wchodzimy już trochę na inny temat - czy dobre jest rozwiązanie wiecznego bana Akurat uważam, że częściej (np w przypadku motylków) powinny być stosowane czasowe, ale to już suwerenna decyzja moda/admina.
Co do Fistaszka - tu chyba nikt nie miał wątpliwości, że powinniśmy się pożegnać na baaardzo długo i nie miał pretensji o banowanie kolejnych wcieleń
Widzę, że konieczne będzie jednak cytowanie wypowiedzi Alea, Aleaa, Autorka, Fina !, neelaa, anafora, ana-fora, natasha_v (tudzież m0lly), żeby utwierdzić w przekonaniu, że nie były lepsze od fistaszkowych
Stary 2005-11-13, 13:31   #55
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nata87
to naprawde ciekawość a co jeszcze użytkownik BAKU który jest administarorem czyli mamy dwoch adminów
Ależ drążycie temat, widziałyście gdzieś posty Baku? Nie
Stary 2005-11-13, 13:32   #56
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez Jelonek
no nie widziałam ale ta ciekawość
Stary 2005-11-13, 13:34   #57
Jelonek
Zakorzenienie

Nie wiem w ogóle gdzie tego użytkownika wypatrzyłyście, ale adminem jest Zło
Stary 2005-11-13, 13:35   #58
nata87
Raczkowanie

GG do nata87

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Nie wiem w ogóle gdzie tego użytkownika wypatrzyłyście, ale adminem jest Zło
Prowadziłam księge mężczyzn na wizazu ale i nie chcący się natknełam w liście użytkowników ale już nie chce tej listy prowadzić tu facetów są setki
Stary 2005-11-13, 13:53   #59
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Technicznie jest kilka kont adminów, Baku jest jednym z nich. Potrzebne jest to do sprawnej obsługi forum i portalu. Jednak na samym forum konta te są nieaktywne.

Od razu uprzedzam, że te konta założyłem ja i nie ma tutaj żadnej spiskowej teorii dziejów, dziwi mnie, że ktoś ma czas, żeby grzebać w kilkusetstronicowej liście userów i wyciągać takie szczegóły
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-13, 13:54   #60
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Technicznie jest kilka kont adminów, Baku jest jednym z nich. Potrzebne jest to do sprawnej obsługi forum i portalu.
No i sprawa rozwiązana. Czyli Baku możesz z listy wizażanków usunąć, bo to jedna i ta sama osoba
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości