Capoeira!!! - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-08-17, 11:50   #32
orisha
Zakorzenienie

Dot.: Capoeira!!!

backie trenujesz?

Motywacja: Lady 2 be FIT
orisha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-08-17, 12:02   #33
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Nie można tego o mnie powiedzieć.
Zdarzyło mi się brać udział w kilku dosłownie treningach.
Dawno.

Lubię obserwować pokazy.

A tu odnośnik do jednej ze szczecińskich grup, które widziałam w terenie:
http://www.capoeira.szczecin.pl/
http://www.capoeira.szczecin.pl/inde...al=jasneblonia
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-16, 20:09   #34
Suzik
Raczkowanie

GG do Suzik

odswiezam
a moze ktoras z was trenuje w krakowie ?
Suzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-21, 11:31   #35
Little miau miau
Rozeznanie

Ja bym chciala w krk zaczac trenowac. Nie wiem w prawdzie czy nie po od wrzesnia bo na razie ani z kasą nie super ani z kondycją - pracuję żeby moc zaczac cwiczyc jeszcze capoeirę ( poki co cwiczenia we wlasnym zakresie i joga).

Jak sie zapiszesz to koniecznie mi opowiedz do jakiej sekcji, jak bylo, a jak sie nie zbierzesz do wrzesnia to mozemy sprobowac isc razem
Little miau miau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-22, 14:53   #36
Suzik
Raczkowanie

GG do Suzik

no wlasnie sie waham strasznie. nie wiem ktora wybrac czy gcc czy unicar :/ i nawet nie mam kogo spytac.

wiesz ja tez nie mam kondycji jakiejs rewelacyjnej ale mysle ze wlasnie tam sobie wyrobie ;p
Suzik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-02-22, 19:17   #37
Little miau miau
Rozeznanie

Na pewno sobie wyrobisz

Ja chce poczekac zeby moc wuciagnac z capo ile sie da, a teraz wiem jeszcze, ze nie mam zaufania do swojego ciala (blabym sie akrbacji) i na pewno nie jestem w stanie publicznie spiewac!!! Poza tym jak juz mowilam, cwicze tez inne rzeczy i byloby ciezko z kasa.

Jak sie zdecydujesz to napisz koniecznie jak wrazenia!

A moze moglabys sie przejsc i tu i tam i porownac gdzie ci sie bardziej podoba i wtedy zostac na stale
Little miau miau jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-09, 09:53   #38
Vea16
Raczkowanie

GG do Vea16

hej..
długo się obawiałam, czy dam sobie radę. Ale wkońcu obawy odłożyłam w kąt i poszłam na trening. Było super. Raz że dostaliśmy wycisk, że ho ho- zakwasy murowane przez 3 dni (nawet na pośladkach;P) a dwa, że miła atmosfera
dlatego mam zamiar trenować dalej
pozdrawiam
Stary 2009-08-31, 12:34   #39
Czarnaroe
Rozeznanie

http://www.cppa.szczecin.pl/treningipolice.html

Police!!
Będę szła namówiłam kolegę i brata :P aż się boję :P
Czarnaroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 15:22   #40
olgicula
Raczkowanie

Fajnie!
Cwiczylam w zeszlym roku Musialam przestac, niestety moje studia na to nie pozwalają- w tym roku, jak plan pozwoli- wracam!

Nie bój sie, szybko udzieli Ci sie klimat! Ja sie ciesze, tez z tego ze capoeira nauczyla mnie... nie bac sie spiewac
olgicula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 12:15   #41
Czarnaroe
Rozeznanie

Czekam właśnie już wczoraj sobie zrobiłam trening, dziś mam zakwasy :P tylko szef musi coś wymyślić żebym miała wolne w tych dniach ;/ więc nadal czekam
Stary 2009-09-03, 13:18   #42
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3
Konto usunięte

Czarnaroe, pierwszy raz idziesz w ogóle, czy pierwszy raz do Polic?
cbc6429be45513368b51b71e340d921ce6d338a3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-09-03, 17:48   #43
Czarnaroe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cbc6429be45513368b51b71e3 40d921ce6d338a3 Pokaż wiadomość
Czarnaroe, pierwszy raz idziesz w ogóle, czy pierwszy raz do Polic?
Pierwszy raz ogólnie, nigdy tego nie ćwiczyłam, tylko podziwiałam u kolegi
Stary 2009-09-16, 10:30   #44
Czarnaroe
Rozeznanie

Już mam za sobą parę treningów jest super polecam
Stary 2009-11-17, 15:32   #45
mapet_show
Raczkowanie

odświeżam!
I mam pytanie przede wszystkim do osób ktore cwiczyly w warszawie w beribazu.
Prosze mozecie napisac cos wiecej. nie moge kompletnie na stronie znalezc informacji czy i ile sie placi za treninigi oraz jesli jestem kompletnie zielona to musze poczekac na powstanie nowej grupy i jak jest tam pod wzgledem wiekowym? Tzw. chciałabym zaczac chodzic z bratem- wygodniej byloby z powrotami on-15 ja-18.
mapet_show jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-05-29, 20:34   #46
Maniurrra
Raczkowanie

Miło jakby częściej capoeristki wizażanki się odzywały. W końcu wszyscy capoeristas są jak rodzina Ja trenuję ponad 3 lata w Capoeira Brasil, mam apelido Manequim. Ostatnio miałam dłuższą przerwę z powodu studiów ale już wracam na normalne tory oby

Powiem tak osobom, które o tym myślą że to nie dla nich - oczywiście będziecie cały czas tak myśleć póki nie spróbujecie. Na początku jest wstyd żeby głośno śpiewać ale jeśli przychodzi się do grupy dłużej istniejącej to i tak każdy się drze i każdego zagłusza Ważne że jest głośno Akrobacje wchodzą dopiero w bardziej zaawansowanych stopniach więc na początku świeżaki nie muszą się tego obawiać. Nie ma wieku granicznego - u mnie w grupie znam osoby mające 6 lat i ćwiczące jak i te po 40 zaczynające. Przychodzi się po frajdę i ruch w świetnym wydaniu a nie po to żeby gibać salta

Atmosfera jest niesamowita, ludzie są wyjątkowi jak rodzina, sami swoi.
Stary 2010-06-26, 10:29   #47
Czarnaroe
Rozeznanie

Tak więc mnie już strzeliło ponad 9 miesięcy trenowania
Dostałam awans do 2 grupy, akrobatycznie coraz lepiej, jest świetnie, Capoeira rozświetliła mi życie, niestety teraz mam nadwyrężony mięsień w plecach i musze na tydzień odpuścić, ale to też z powodu warsztatów, przetrenowania, warto było polecam naprawde, na poczatku też mówiłam, że to nie dla mnie itd ale spróbowałam, kocham ten sport
Companhia Pernas Pro Ar <3
Stary 2010-11-14, 13:58   #48
Czarnaroe
Rozeznanie

Odnawiam

I jak wam idzie dziewczęta, coś nowego z życia Capo?
Stary 2012-03-19, 15:48   #49
patrisz1990
Przyczajenie

Ja trenuję capoeirę grupie Camangula w Skawinie od roku, ale trudno to nazwać regularnym ćwiczeniem. Niestety na batizado nie poszłam, gdyż miałam w tym czasie swój ślub, ale teraz w czerwcu w Krakowie na pewno będę. Nawet od 3 tygodni zaczęłam chodzic na siłownię, żeby się trochę podreperować. Mam trochę problemów ze stawami (tzn. toczeń), ale i tak się nie poddaję i nie daję za wygraną
Capoeira to coś świetnego. Ja też nie byłam wysportowana zanim zaczęłam uczęszczać na zajęcia z moim 10-letnim bratem. W sumie to zaczęłam chodzić przez niego, bo mama go zapisała, a nie miał go kto wozić. Ja doszłam do wniosku, że od dawna nie mialam w ogóle ruchu, no i tak wyszło. Ale jestem bardzo zadowolona. Grupę mam świetnę i nowe osoby przyjmują bardzo chętnie. Poza typową walką jest też maculele (które bardzo lubię), samba, benguela oraz gra na instrumentach i śpiew po portugalsku!
Capo to świetna rozrywka, forma aktywności oraz mozliwość poznania nowych ludzi. Polecam każdemu, kto myśli, że to nie dla niego!
patrisz1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-03-21, 21:08   #50
Czarnaroe
Rozeznanie

Zgadzam się z Tobą Ja trenuje 2,5roku. Jestem zadowolona Trenuje w grupie Companhia Pernas Pro Ar Szczecin Najważniejsze to się nie poddawać, denerwuje mnie jak ludzie mówią, że nie mają kondycji i nie są rozciągnięci więc to nie dla nich... Wcale nie, ja zaczynałam od początku, zero kondycji i rozciągniecia, tutaj chyba chodzi o to czy się chce samemu coś ze swoim życiem zrobić. Jestem zdania, że sport rozwietla/ubarwia życie
Stary 2012-03-26, 11:49   #51
patrisz1990
Przyczajenie

Czarnaroe zgadzam się z Toba w 100%. Na Capo chodzi sie też po to żeby właśnie się rozciągnąć i poprawic kondychę. A wszystkich przyjmują bardzo chętnie!
Stary 2012-03-31, 09:06   #52
Agnieszka0123
Raczkowanie

chomikuj. pl/fit_chomik/Fitness/Capoeira (usunac spacje)
tu macie fajne filmy z capoeirą nie warto chodzic na kursy bo ja sie swietnie czulam cwiczac tylko z filmow
Agnieszka0123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-31, 09:55   #53
Czarnaroe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka0123 Pokaż wiadomość
tu macie fajne filmy z capoeirą nie warto chodzic na kursy bo ja sie swietnie czulam cwiczac tylko z filmow
i tutaj nie masz racji, po roku cwiczenia samej, nie bedziesz potrafic wejsc do roda, chyba wiesz co to roda? Nie potrafisz zapewne spiewac, klaskac do rytmu, napedzac sie energia, twoje pierwsze wejscie jako samouka skonczy sie wypadkiem, bo ktos moze sobie pomyslec "cwiczy rok, to nie trzeba tak uwazac" a tu prosze, wiec ani troche sie z Toba nie zgadzam.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-03-31, 10:38   #54
Martii=*
Zadomowienie

Capoeira to nie wyćwiczone ruchy, to zabawa z możliwości trenowania z innymi osobami, poznaje się mnóstwo ciekawych osób, jeździ na różne obozy i wyjazdy, a kilka wyćwiczonych ruchów to nie capoeira. Jeżeli ktoś raz nie poczuł tego klimatu wchodząc do roda, i to nie takiej na treningu, tylko jakiejś większej, to nie wie jak to jest, kiedy ponad 50 osób śpiewa, gra na instrumencie i w roda. To jest niesamowita energia.
A co do koleżanki - szkoda, że nigdy tego nie poczuje, bo woli trenować w domu...
Stary 2012-04-02, 15:25   #55
patrisz1990
Przyczajenie

Dokładnie zgadzam się z Wami! Poza tym jeśli będziesz robić błędy (które w Capoeirze nie są bez znaczenia, gdyz jednak jest to sport, który dość sporo obciąża stawy) nikt Cię nie poprawi, nie poradzi, nie pokaże i błędy będą się utrwalać. Capoeira to nie tylko salta itp. To cała kultura, śpiew, tanie, a przede wszytkim wspaniali ludzie!!! To tak jakby uczyć się grać na jakimś instrumencie, tylko po to, żeby grać dla siebie. Jaki jest sens skoro nikomu tego nie pokażesz i z nikim sie nie podzielisz Tak właśnie teraz zamyka się społeczeństwo. Robić coś tylko samemu i nie mieć kontaktu z innymi ludźmi. Nie wiem, czy tak jest bezpieczniej i wygodniej??? To smutne.
Nie ważne co się robi. Można trenować capo, kung fu, karate, cokolwiek, śpiewać, grać, malować, chodzić po górach itp., itd., ale największą przyjemność sprawia to wszystko, gdy robi się to z kimś!
Ja tak uważam, ale to juz każdego sprawa własna.
Stary 2012-04-02, 15:45   #56
patrisz1990
Przyczajenie

Zgadzam się z Wami! Po pierwsze, gdy będziesz robić błędy nie będzie nikogo kto Cię poprawi i doradzi, a w Capo to jednak ważne, bo to sport, który w znacznej mierze obciąża stawy i trzeba się nauczyć dobrze ćwiczyć. Po drugie capoeira to nie tylko salta itp. To cała kultura, taniec, muzyka i ludzie!!! Przede wszystkim ludzie! To tak jakbyś uczyła się grać na instrumencie, tylko po to, żeby grac dla siebie zamknięta w pokoju. Bezsens
Tak właśnie widzę, że społeczeństwo straszne się teraz zamyka. Byle robić coś samemu, anonimowo. Nie wiem, czy tak jest bezpieczniej i wygodniej;/ To smutne.
Nie ważne co robisz: trenujesz capoeirę, kung fu, karate, śpiewasz, tańczysz, grasz, malujesz, jeśli robisz to z kimś to od razu jest to ciekawsze!
Takie filmiki dobre są na sam początek, gdy chcesz w ogóle zobaczyć na czym to polega, ale prawdziwej capoeiry to na pewno nie zastąpi!
Takie jest moje zdanie, ale każdego sprawa własna.
Stary 2012-04-03, 20:29   #57
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnieszka0123 Pokaż wiadomość
Ale to trochę dziwnie tak samemu w domu, bo jednak, choć ja nie ćwiczę, to wydaje mi się, że duży plus takich czy innych zajęć, to właśnie to, że trening jest w grupie ludzi. Że jest wesoło, że udziela się ten klimat...
Dywanowe ćwiczenia w domu, to na pewno nie to samo. Wiadomo, w domu zawsze warto poćwiczyć, ale zastąpić tego się nie da...

I ja myślę o Capo, ale że mieszkam w malutkiej miejscowości to pojawia się problem z dojazdami
Ale pozdrawiam

Mam nadzieję, że kiedyś uda mi się zapisać i chodzić na takie zajęcia sportowe
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-10, 09:02   #58
Martii=*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrisz1990 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Wami! Po pierwsze, gdy będziesz robić błędy nie będzie nikogo kto Cię poprawi i doradzi, a w Capo to jednak ważne, bo to sport, który w znacznej mierze obciąża stawy i trzeba się nauczyć dobrze ćwiczyć. Po drugie capoeira to nie tylko salta itp. To cała kultura, taniec, muzyka i ludzie!!! Przede wszystkim ludzie! To tak jakbyś uczyła się grać na instrumencie, tylko po to, żeby grac dla siebie zamknięta w pokoju. Bezsens
Tak właśnie widzę, że społeczeństwo straszne się teraz zamyka. Byle robić coś samemu, anonimowo. Nie wiem, czy tak jest bezpieczniej i wygodniej;/ To smutne.
Nie ważne co robisz: trenujesz capoeirę, kung fu, karate, śpiewasz, tańczysz, grasz, malujesz, jeśli robisz to z kimś to od razu jest to ciekawsze!
Takie filmiki dobre są na sam początek, gdy chcesz w ogóle zobaczyć na czym to polega, ale prawdziwej capoeiry to na pewno nie zastąpi!
Takie jest moje zdanie, ale każdego sprawa własna.
patrisz, pisałaś, że trenujesz w Skawinie. Trenujesz u Monitora Corala?
Stary 2012-04-17, 10:28   #59
patrisz1990
Przyczajenie

Tak dokładnie u Corala
Stary 2012-04-17, 12:13   #60
Martii=*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patrisz1990 Pokaż wiadomość
Tak dokładnie u Corala
Jaki świat jest mały Ja też u niego trenuję, ale w innym mieście.

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości