brak akceptacji partnerek - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-18, 15:45   #31
ARAKSJEL
Hrodebert

Dot.: brak akceptacji partnerek

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek1969 Pokaż wiadomość
Facet nie ma ogromnych doświadczeń z odrzuceniem - niecałe 2 kobiety na rok. A pytanie do jakich kobiet startuje? Czy szukają kogoś na stałe czy tylko randkują? Zresztą nie każda kobieta chce być z inwalidą. Nie przepytał jeszcze wszystkich wolnych kobiet ze swojej grupy wiekowej.

Czy Ty chciałbyś być z kobietą na wózku inwalidzkim?
Nie ma doświadczeń z odrzucaniem, tylko 100/100% peszek taki. No tak, czy szukają kogoś na stałe... jak nawet nie, to mu brakło nogi, a nie fiuta.
Kobietę na wózku widać , więc spotykając się z nią, dokonuje się oczywistego wyboru.
ARAKSJEL jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 16:16   #32
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ARAKSJEL Pokaż wiadomość
Nie ma doświadczeń z odrzucaniem, tylko 100/100% peszek taki. No tak, czy szukają kogoś na stałe... jak nawet nie, to mu brakło nogi, a nie fiuta.
Kobietę na wózku widać , więc spotykając się z nią, dokonuje się oczywistego wyboru.
trzeci raz pisze tego samego posta.
nie jestem zainteresowana 30 letnim facetem bez nogi, który żyje z renty i całymi dniami konstruuje protezy. Ale byłabym zainteresowana 30 letnim facetem który np. pracuje na uczelni, robi doktorat, publikuje, konstruuje różne urządzenia których działanie opisuje i o peszek nie ma nogi. Generalnie facet mający pomysł na zycie. Kumasz różnicę?
Autor na razie nie napisał czy pracuje i w jaki target kobiet uderza i jaki ma pomysł na zycie.
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 16:20   #33
moniak80
Przyczajenie

Moim zdaniem każdy ma jakiś defekt - czasem będzie to proteza nogi, a czasem coś czego nie widać, i nie zdajemy sobie z tego sprawy - np podatność na zachorowanie na dane choroby albo jakieś psychiczne skrzywienie.
Stary 2015-06-18, 16:22   #34
123lusi
Raczkowanie

Podbijam pytanie. Czym zajmujesz się na co dzień?
123lusi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 16:39   #35
redleaf426
Przyczajenie

na co dzień,pracuje jako kierowca-mechanik,jak komuś auto,motocykl popsuje się na drodze to albo w miarę możliwości naprawiam na drodze,a jak nie to na warsztat i tam kończę,a jak mi się nudzi to u kolegi pomagam mu motocykle naprawiać,a w tygodniu przeważnie trenuje do zawodów super enduro.Protez nie robię zawodowo i tym się nie zajmuje,zrobiłem tylko dla siebie bo nie chciałem jeździć na wózku,a kiedyś spotkałem ludzi którzy też mieli podobny wypadek i chcieli dalej jeździć na moto to im pomogłem.Jaki target kobiety celowałem,żaden,to były po prostu gdzieś tam spotkane kobiety.
redleaf426 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 16:53   #36
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
trzeci raz pisze tego samego posta.
nie jestem zainteresowana 30 letnim facetem bez nogi, który żyje z renty i całymi dniami konstruuje protezy. Ale byłabym zainteresowana 30 letnim facetem który np. pracuje na uczelni, robi doktorat, publikuje, konstruuje różne urządzenia których działanie opisuje i o peszek nie ma nogi. Generalnie facet mający pomysł na zycie. Kumasz różnicę?
Autor na razie nie napisał czy pracuje i w jaki target kobiet uderza i jaki ma pomysł na zycie.
Bez obrazy, ale ciebie nigdy nie kumam.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

l
Cytat:
Napisane przez redleaf426 Pokaż wiadomość
na co dzień,pracuje jako kierowca-mechanik,jak komuś auto,motocykl popsuje się na drodze to albo w miarę możliwości naprawiam na drodze,a jak nie to na warsztat i tam kończę,a jak mi się nudzi to u kolegi pomagam mu motocykle naprawiać,a w tygodniu przeważnie trenuje do zawodów super enduro.Protez nie robię zawodowo i tym się nie zajmuje,zrobiłem tylko dla siebie bo nie chciałem jeździć na wózku,a kiedyś spotkałem ludzi którzy też mieli podobny wypadek i chcieli dalej jeździć na moto to im pomogłem.Jaki target kobiety celowałem,żaden,to były po prostu gdzieś tam spotkane kobiety.
Będziesz, miał ciężko, nie ma co się oszukiwać, będziesz otwartym facetem, to spotkasz w końcu, swoja kobietę, Sorry za off top, powodzenia.
Stary 2015-06-18, 16:55   #37
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
Witam,mam takie pytanie jak poradzić sobie z takim problemem.Otóż mam 28 lat i 5 lat temu miałem wypadek motocyklowy skutkiem czego straciłem prawą nogę,ale się nie załamałem bo dalej żyje.Na szczęście jestem tak połapanym i zdolnym facetem że zrobiłem sobie sam zestaw protez,dzięki którym mogę biegać,tańczyć,jeździć rowerem,chodzić jak normalny człowiek,jeździć samochodem,dalej jeździć motocyklem,brać udział w zawodach i nawet wygrywać.Na dzień dobry nikt by nie powiedział że nie mam nogi.Tylko poznaje dziewczynę,wszystko ładnie pięknie,po paru spotkaniach mówię że nie mam nogi,i nagle koniec rozmowy,czar prysł.i tak w kółko od paru lat.Jak tu przetłumaczyć kobietą że to mi nie przeszkadza,ba nawet motywuje że pomimo tego jestem lepszy od większości.
A może nie chodzi o brak nogi?
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 17:00   #38
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kisielova Pokaż wiadomość
Autorze, a może chodzi o coś innego, niż noga? Może masz paskudny charakter na przykład?
I czemu uważasz się za lepszego od innych?
moja pierwsza myśl xddd

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
dochód z renty wynosi 625 zł,i co roku chodzę na komisje czy aby mi noga nie odrosła,a w piwnicy też nie siedzę i spawam cały dzień,zrobiłem tylko 3 podobne do moich,tak że ten wariant odpada.Co do randkowania,to 7 kobiet 4 lata to szału nie ma.Bardzo odbiegliśmy od tematu,bo chodziło mi czy zaakceptowalibyście takiego partnera,i czy to jest problem w tworzeniu jakiekolwiek relacji.To jaki mam charakter nie ma znaczenia,bo nie o to pytam,bo widzę że mnie różnie oceniacie.
to ja się nie dziwię że każda ucieka. mógłbyś mieć 1 nogę, 2 nogi a naewt 3,4,5, i 15, ale jakby jedyny twój dochód wynosił 600 zł w tym wieku, to bym uciekła nie oglądając się

no bez jaj. brak nogi nie dyskwalifikuje cię w 100% na rynku pracy. wtf.
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 17:01   #39
201607111028
Konto usunięte

Poćwicz ortografię. U niektórych kobiet facet piszący "tym kobietą" jest skreślony. Nie żartuję .
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 17:01   #40
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
to pracujesz czy nie
Stary 2015-06-18, 17:20   #41
ARAKSJEL
Hrodebert

Temat tyczy się tego, czy facet bez nogi jest nie do przejścia, dla dziewczyny. Autor jak mniemam nie zaczyna znajomości od > "Cześć, jestem Michał, zarabiam 600 złotych i nie mam nogi >Love me.
Po czym dodaje "tym kobietom" wiadomo że im na chusteczce, do nosa pisze, w knajpie dla jednonogich bandytów.
Stary 2015-06-18, 17:20   #42
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
Temat tyczy się tego, czy facet bez nogi jest nie do przejścia, dla dziewczyny. Autor jak mniemam nie zaczyna znajomości od > "Cześć, jestem Michał, zarabiam 600 złotych i nie mam nogi >Love me.
Po czym dodaje "tym kobietom" wiadomo że im na chusteczce, do nosa pisze, w knajpie dla jednonogich bandytów.
skąd wiesz? znam takich xd
Stary 2015-06-18, 17:37   #43
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Bez obrazy, ale ciebie nigdy nie kumam..
mam dokładnie tak samo z Tobą.
Stary 2015-06-18, 17:39   #44
ARAKSJEL
Hrodebert

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
skąd wiesz? znam takich xd
No, pisał chłopak w pierwszym poście, że tak się nie wychyla z nogą. Bo nie może Xd.
Stary 2015-06-18, 17:52   #45
Azhaar
Zadomowienie

Ja bym tam tak nie broniła tych kobiet.
Nie wiem oczywiście również co dokładnie jest przyczyną odrzucania bo nie znamy dokładnie historii tych znajomości.
Ale nie każdy chce wchodzić świadomie w związek z inwalida. Jeżeli kobiety z jakimi się umawial Autor były osobami mu obcymi (czytaj: z netu / klubu itp a nie wieloletnie znajome / przyjaciółki, osoby z którymi utrzymuje tez relacje koleżenskie) to nie dziwi mnie ze panny się wykręciły. Parę spotkań to bardzo mało, wie się wtedy o drugim człowieku niewiele, a nagle okazuje się ze z góry wiadomo o tym ze w związku będzie ciężko.
Sama nie wiem, jakbym zachowała się w takiej sytuacji. Co innego jeśli facet byłby moim przyjacielem, znałabym go dluzej i wiedzialabym ze to naprawdę może być fajny związek mimo jego defektu. Co innego tez gdyby wypadek miałby miejsce w trakcie związku. Ale nie wiem czy chciałabym kontynuować znajomość jeżeli jedyny obraz tego człowieka wyrobiłam sobie po np 3 randkach.
Azhaar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 17:56   #46
201607040940
Konto usunięte

Coś mi ciągle zżera posty. Jakby mi dziś kolejnego zeżarło nie byłabym zachwycona.

Autorze, pytałam o target kobiet, piszesz że nie uderzasz w żaden konkretny. Czy coś łączyło je? Wiek/ uroda/ sposób zachowania? Jakie kobiety Ci się podobają? Może mimowolnie wybierasz kobiety u których nie masz szans? Czasami tak jest że szarej myszce podobają się tylko wysocy, przystojni sportowcy a na chudego okularnika nawet nie spojrzy. Jesteś mechanikiem, z racji zawodu masz kontakt z wieloma kobietami - nic nigdy nie zaskoczyło?
może zaczynaj "z nogi", ubieraj do pracy krótkie spodenki żeby było widać Twoją niepełnosprawność, dziewczyny będą widziały na co się decydują.

Edytowane przez 201607040940
Czas edycji: 2015-06-18 o 17:59
Stary 2015-06-18, 18:46   #47
redleaf426
Przyczajenie

nie jestem mistrzem ortografii,fakt,nie mam wykształcenia,pochodzę z bardzo biednej rodziny,od małego musiałem sam zarabiać na siebie,od liceum żyje samodzielnie,i dobrze sobie radze,pracuje normalnie jak każdy,i dodatkowo mam rentę inwalidzką.Nie zaczynam rozmowy,od tego<nie mam nogi,zlituj się cierpię,kocham cię>.Z kobietami spotykałem się różnie,miesiąc nieraz dłużej,wszystko zależało kiedy się dowiedziały o ty fakcie,nie śpieszyłem się z sexem,bo zależało mi żeby najpierw zaakceptowały to jak wyglądam..A nie mam specjalnych wymagań,po prostu gdzieś tam się spotkaliśmy,porozmawialiś my,zaiskrzyło,i tak to wyglądało.
redleaf426 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 19:01   #48
klempaa
Zakorzenienie

Czułabym się oszukana, gdyby facet z którym się spotykam po miesiacu powiedziałby mi, ze nie ma nogi.

Śledź też pies! - blogujemy

klempaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 20:01   #49
Fleur_D
Zakorzenienie

Cytat:
mam dokładnie tak samo z Tobą.
Za to ja zrozumiałam o co ci chodzi i zgadzam się w z tobą w 100%.

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość
Czułabym się oszukana, gdyby facet z którym się spotykam po miesiacu powiedziałby mi, ze nie ma nogi.
Ja również. To nie w porządku. O niepełnosprawności, ciężkich chorobach, małżeństwie i dzieciach powinno mówić się wprost na samym początku.

Nie rozumiem dlaczego niektóre osoby piszą o tym, że te dziewczyny były nietolerancyjne itp. Człowiek ma święte prawo wybrać partnera, który odpowiada mu pod względem fizycznym. Np: ja nie spotykałam się z niskimi facetami i uważam, że nie zrobiłabym krzywdę i sobie i jemu, gdybym się zmuszała do udawania zauroczonej. Brak nogi to ważna kwestia, która jednak rzutuje na życiu.

Byłam kiedyś w związku z chłopakiem, który miał na twarzy i ciele blizny po poparzeniu po wypadku. Byłam wtedy zakochaną nastolatką i nie do końca skupiłam się na jego charakterze. Z czasem zaczął używać swoich blizn jak argumentów w kłótniach: "Gdybym nie był poparzony, to przyjechałabyś do mnie/zabrałabyś mnie na babski wieczór z koleżankami/poszłabyś ze mną do łóżka w godzinę po śmierci swojego najlepszego przyjaciela (serio)." Po tym ostatnim tekście z nim oczywiście zerwałam. Powinnam była to zrobić znacznie wcześniej, ale nastolatki często bywają idealistkami i wydawało mi się, że uda mi się wyleczyć go z kompleksów, dopiero z czasem zrozumiałam, że to nie są zwykłe kompleksy, ale problem, którym powinien zająć się specjalista. Nie porównuje zachowania tego chłopaka do sytuacji autora. Chciałabym zwrócić uwagę na reakcje otoczenia- większość osób uznała, że jednak nie chciałam być z nim przez te blizny. Wysłuchałam, że jestem nietolerancyjna, próżna, niektórzy życzyli mi, żeby coś podobnego mnie spotkało. W swoim przydługim wywodzie dążę do tego, że kobieta, która wchodzi w związek z osobą z jakimś defektem zdrowotnym, w przypadku zerwania często jest obciążana winą i piętnowana. Mówi się, że nie poradziła sobie, że sytuacja ją przerosła. Wiele kobiet właśnie z takich powodów woli nie wchodzić w takie relacje.

Edytowane przez Fleur_D
Czas edycji: 2015-06-18 o 20:17
Fleur_D jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-18, 20:59   #50
NattiTt
Wtajemniczenie

Ale pracujesz jako ten mechanik-kierowca na pełen etat, tak?

-7kg
NattiTt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-18, 22:20   #51
berenka
Zadomowienie

Ja bym sie umowila bez problemu
A jakby nie zaiskrzylo, to bym powiedziala jasno why i na pewno nie bylaby to noga
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości