Antywirus w Waszych telefonach - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-29, 13:41   #31
pffe
BAN stały

Dot.: Antywirus w Waszych telefonach

Cytat:
Napisane przez diabliczka66 Pokaż wiadomość
Chociazby htc m8, nawet skansenowy galaxy note 2 dziala plynnie, one plus one tez ma 2gb ramu.
A g3 oprocz dupnej baterii po nowej aktualce rzekomo dziala calkiem spoko

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
chyba sobie żarty robisz.
to, że sobie sprawdziłaś, który ma 2 gb ram nic nie znaczy. a g3 to jest porażka i wiedzą to wszyscy, Ty jak widać nie.
Ja skończyłam z Tobą dyskusję bo pleciesz jedną bzdurę za drugą a jak Ci wytykam to nawet nie nawiązujesz do tematu.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 13:53   #32
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
Niekupuje sie telefonow budzetowcow z 512/1 gb ramu bo to wiadome nie bedzie dzialal plynnie. Szczegolnie ze kazdym systemie (w ios czy wm nie widzisz tego golym okiem) aplikacje i uslugi dziala w tle. A jak maja za malo rami to sa zmykane. Wiec montowanie ramo zernych apek powoduje mula i szybsze zucie baterii. Dosyc proste. W dzisiejszych czasach bez 2gb nawet nie ma co uzywac telefonu. Przykladowo opcja multiwindows czyli robisz cos na dwoch okienkach np piszesz na mesegerze i ogladasz youtuba jednoczesnie bez duzej ilosci ramu porostu by nie dzialala.

Wracajac do wirusow. Laik nie instaluje apek spoza marketu a np gp wszystko jest sprawdzane. No i warto tez patrzec przy sciaganiu aplikacji jakie uprawnienia ma dana apka. I jesli cos jest podejrzane to nie instalowac. 90% domniemamnych wirusow to tylko i wylacznie wina tego ze ktos gdzies cos kliknal gdzie nie powinien. I najczesciej sa to wlasnie subskrypcje premium.
Wiec bez zgody uzytkownika nie idzie sobie wcisnac zadnego wirusa.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Zerknij kiedys w ustawienia google. Zwykly czlowiek nawet niewie ile tam sledzacych opcji mozna wylaczyc ;p Ja wiem ze sie nie jest anonimowym. Nie rozumiem ludzi ktorzy korzystaja z chmur albo roboa kopie danych na dyslu googla ;p

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Orange daje simlock do tego dodaje zablokowany bootloader. I cala zmiana softu od orange na open konczy sie i tak syfem od orange mimo wipe ;p dosyc mocno upierdliwi sa w zabezpieczeniach

Ja mam wrażenie, że mówimy o dwóch różnych rzeczach i nie zrozumiałaś co napisałam.

Anyway, robi się straszny offtop, więc proponuję zakończyć przerzucanie się argumentami

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-30, 09:12   #33
ananas20
Przyczajenie

Nie widze potrzeby instalowania antywirusa na smartphonie
Stary 2015-07-13, 10:14   #34
DionizekRabel
Raczkowanie

AVG mobile najlepszy jak dla mnie
DionizekRabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 12:34   #35
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez DionizekRabel Pokaż wiadomość
AVG mobile najlepszy jak dla mnie
Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo wiesz, rzucić sobie to można nazwę aplikacji, nawet jak się używało tylko jednej i już ta jedna jest najlepsza
a przypominam, że dla każdego inna jest najlepsza, zależy od użytkownika a nie od Twojego "a dla mnie jest najlepsza".
Stary 2015-07-13, 13:38   #36
alicjabunik
Przyczajenie

Jak świadomie korzystasz ze smartfona, to po co CI antywirus. Wystarczy ze z glowa klikasz linki i nie pobierasz apek spoza sklepu i zadnym swinstwem sie nie zarazisz.
alicjabunik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-13, 13:50   #37
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez alicjabunik Pokaż wiadomość
Jak świadomie korzystasz ze smartfona, to po co CI antywirus. Wystarczy ze z glowa klikasz linki i nie pobierasz apek spoza sklepu i zadnym swinstwem sie nie zarazisz.
no to akurat nie do końca prawda.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 14:23   #38
strup
Przyczajenie

Jeśli programy pobierasz z google play i nie wchodzisz na podejrzane strony to ryzyko złapania czegoś na fonie jest minimalne.
strup jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 14:39   #39
smutnaIniedoceniona
Przyczajenie

Dziewczyny, przezorny zawsze zabezpieczony. Ja mam u siebie na moim Androidzie na telefonie oraz na smarfonie Noda32. Bardzo dobry nic mi nie zamula systemu. Bo tego Avasta nie chciałam to jest według mnie nikogo nie obrażając jeden wielki gniot. Nie jest dobry ten antywirus.
smutnaIniedoceniona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 19:49   #40
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez smutnaIniedoceniona Pokaż wiadomość
Dziewczyny, przezorny zawsze zabezpieczony. Ja mam u siebie na moim Androidzie na telefonie oraz na smarfonie Noda32. Bardzo dobry nic mi nie zamula systemu. Bo tego Avasta nie chciałam to jest według mnie nikogo nie obrażając jeden wielki gniot. Nie jest dobry ten antywirus.
Owszem jest dobry, nie wiem jak na androidzie, ale pc-towy jest jak najbardziej dobry.
Stary 2015-07-15, 16:00   #41
extrakim2332
Przyczajenie

Ja posiadam darmowy antywirus który czyści mi pamięć telefonu ze smieci czy też ramy nabieżąco nazywa się CM security też mogę sobie ustawić hasła na różne aplikacje żeby ktoś mi tam nie wszedł to jest dla mnie pewnym sensie wygoda. Polecam wam darmowe antywirusy na telefony
extrakim2332 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-15, 20:03   #42
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez extrakim2332 Pokaż wiadomość
Ja posiadam darmowy antywirus który czyści mi pamięć telefonu ze smieci czy też ramy nabieżąco nazywa się CM security też mogę sobie ustawić hasła na różne aplikacje żeby ktoś mi tam nie wszedł to jest dla mnie pewnym sensie wygoda. Polecam wam darmowe antywirusy na telefony
to nie jest antywirus. najpierw się dowiedz czym w ogóle jest antywirus a potem dalej trolluj. jak trollować to z głową a nie jak gimbazjalista.
Stary 2015-07-17, 10:21   #43
paati924
Raczkowanie

Mając Android antywirus jest przeważnie zbędny. najlepszy antywirus to nasza głowa i to jak korzystamy z telefonu.
Stary 2015-07-17, 10:40   #44
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
to nie jest antywirus. najpierw się dowiedz czym w ogóle jest antywirus a potem dalej trolluj. jak trollować to z głową a nie jak gimbazjalista.
Doczytać czym jest cm security i tez dopiero się mądrz ;p a zresztą ...
Dla szara ka jak jest napisane że antywirus to jest to antywirus ;p
nabazgrane w notatniku

Edytowane przez diabliczka66
Czas edycji: 2015-07-17 o 10:43
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-17, 19:54   #45
pffe
BAN stały

Cytat:
Doczytać czym jest cm security i tez dopiero się mądrz ;p a zresztą ...
Dla szara ka jak jest napisane że antywirus to jest to antywirus ;p
nabazgrane w notatniku
Ty już udowodniłaś w tym wątku, że nie masz bladego pojęcia o aplikacjach, antywirusach i żadnym z systemów mobilnych, także no...pewnie nie tylko ja już nie traktuję Twoich bredni poważnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-21, 22:52   #46
PANKRACYXYZ91
Przyczajenie

CM to chyba ta aplikacja co czyści pamięc ram i telefon z plików które są zbędne naszemu telefonowi? dobrze gadam bo gdzieś już o niej słyszałem. A co do antywirusa to nie posiadam na telefonie bo sam wiem jak i gdzie mogę wchodzić chociaż by się przydał taki porządny.
PANKRACYXYZ91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-23, 08:00   #47
luk138
BAN stały

Na Androida polecam 360 Security. Poza samym antywirusem ma jeszcze filtr połączeń oraz czyszczenie plików.
luk138 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-23, 08:34   #48
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luk138 Pokaż wiadomość
Na Androida polecam 360 Security. Poza samym antywirusem ma jeszcze filtr połączeń oraz czyszczenie plików.
Filtr połączeń masz w opcjach połączeń. Można zablokować numery nieznane i dodać numery które się chce. Tak samo z numerami SMS.
A czyszczenie plików to klikasz na buforowane pliki w menu ustawień pamięci ;p

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-07-23, 12:59   #49
Abigaill11
Raczkowanie

tez nie mam antywirusa i nic zlego sie jeszcze nie stalo. choc w sumie nie wiem jak mialoby to wygladac. moze terelefon dzialalby sprawnie a jakies dane byly wykradane?? moj sie nie zacina, sam nie wylacza, sprawuje sie normalnie
Abigaill11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-23, 13:58   #50
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Abigaill11 Pokaż wiadomość
tez nie mam antywirusa i nic zlego sie jeszcze nie stalo. choc w sumie nie wiem jak mialoby to wygladac. moze terelefon dzialalby sprawnie a jakies dane byly wykradane?? moj sie nie zacina, sam nie wylacza, sprawuje sie normalnie
Raczej coś w stylu ze coś albo ma dostęp do danych albo dodaje uprawnienia aplikacjom np żeby wysyłały smsy czy łączyły z netem. Ale to żeby narobić to użytkownik sam musi naklikac instalując jakąś apke np spoza gp.

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-07-23, 19:24   #51
pffe
BAN stały

Cytat:
Raczej coś w stylu ze coś albo ma dostęp do danych albo dodaje uprawnienia aplikacjom np żeby wysyłały smsy czy łączyły z netem. Ale to żeby narobić to użytkownik sam musi naklikac instalując jakąś apke np spoza gp.

nabazgrane w notatniku
Zacznij odróżniać wirusy od udostępniania danych ok? bo nadal pleciesz bzdury.
Stary 2015-07-23, 19:45   #52
diabliczka66
Wtajemniczenie

Zainstaluj sobie program przerobiony tak żeby miał dodatkowe uprawnienia plus funkcja wysyłania danych np bankowych do hakera .... lepiej ???? Bez zainstalowania czegoś rypu to co wyzej no nie da rady na systemie mobilnym mieć wirusa ... to nie Windows gdzie bez instalacji łapiesz różne gówna

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-07-24, 12:51   #53
pffe
BAN stały

Cytat:
Zainstaluj sobie program przerobiony tak żeby miał dodatkowe uprawnienia plus funkcja wysyłania danych np bankowych do hakera .... lepiej ???? Bez zainstalowania czegoś rypu to co wyzej no nie da rady na systemie mobilnym mieć wirusa ... to nie Windows gdzie bez instalacji łapiesz różne gówna

nabazgrane w notatniku
Bzdury i to ogromne. Wirusa możesz złapać na telefonie dokładnie tak samo jak na windowsie na pc. A jak twierdzisz, że jest inaczej to cóż, polecam jednak się doedukować a nie wypisywać kolejne bzdury.
Stary 2015-07-28, 14:38   #54
diabliczka66
Wtajemniczenie

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-07-28, 19:52   #55
pffe
BAN stały

Cytat:

nabazgrane w notatniku
wystarczy przeczytać pierwsze zdanie żeby wiedzieć, że człowiek nie wie o czym mówi. Są wirusy na androida i to cała masa, sam google niedawno o tym pisał.

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ----------

btw. zalecanie robienie root'a użytkownikom laikom to totalna bzdura na resorach.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości