Antywirus w Waszych telefonach - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Komputery, telefony, tablety

Notka

Komputery, telefony, tablety Masz problem z komputerem, telefonem lub tabletem? Potrzebujesz fachowej porady na temat oprogramowania? Masz wiedzę i chcesz pomóc innym? Dołącz.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-06-22, 19:14   #1
Kukume
Raczkowanie

Antywirus w Waszych telefonach

Nie widziałam, żeby taki temat powstał a po prostu bardzo mnie to ciekawi. Jakich antywirusów używacie na swoich smartfonach i który uważacie za najlepszy?
Kukume jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 19:38   #2
bialarabit
Raczkowanie

Dot.: Antywirus w Waszych telefonach

Cytat:
Napisane przez Kukume Pokaż wiadomość
Nie widziałam, żeby taki temat powstał a po prostu bardzo mnie to ciekawi. Jakich antywirusów używacie na swoich smartfonach i który uważacie za najlepszy?
Jesli nie otwierasz stron typu xxx czy innych przesyłanych w mailach reklamowych to nie ma sensu zamulac telefonu. Ostatnio czytalam ze najbezpieczniejsza platforma jest Windows Phone, zaraz potem iOS a na końcu Android.
bialarabit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-24, 19:44   #3
Kukume
Raczkowanie

Dziękuję za odpowiedź! To znaczy ze Ty na swoim telefonie nie masz antywirusa? ;o
Stary 2015-06-24, 21:48   #4
bibi1234
Zadomowienie

Ja też nie mam i od lat nic się nie dzieje złego.
bibi1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 07:08   #5
bialarabit
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kukume Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź! To znaczy ze Ty na swoim telefonie nie masz antywirusa? ;o

Nie

Kocham modę
bialarabit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 19:19   #6
diabliczka66
Wtajemniczenie

W tej chwili apki w gp sa sprawdzane i nie maja wirusow. Przy instalowaniu aplikacji trzeba patrEc jakie uprawnienia ma dana aplikacja. Bo np po co puzzlom dostep do sms czy listy kontaktow ;p
Nie uzywam antywirusa bo te co sa to tylko pic na wode zeby nie umiejetni ludzie sciagali i ewentualnie kupowali ;p

nabazgrane w notatniku
diabliczka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-26, 20:12   #7
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez diabliczka66 Pokaż wiadomość
W tej chwili apki w gp sa sprawdzane i nie maja wirusow. Przy instalowaniu aplikacji trzeba patrEc jakie uprawnienia ma dana aplikacja. Bo np po co puzzlom dostep do sms czy listy kontaktow ;p
Nie uzywam antywirusa bo te co sa to tylko pic na wode zeby nie umiejetni ludzie sciagali i ewentualnie kupowali ;p

nabazgrane w notatniku
Nieprawda.
Aktualnie Windows Phone i iOS są najbezpieczniejsze bo to systemy zamknięte. Andoird nie jest bezpieczny, jest systemem otwartym, każdy może na niego wrzucić co mu się podoba. Prawda jest taka, że udostępniamy wszystko jak tylko mamy internet włączony a to, ze aplikacja chce dostępu to nie znaczy, że ma wirusy
uwielbiam ludzi, którzy nie mają pojęcia, a plotą innym bzdury.

Na androidzie warto mieć antywirusa, nie powiem jakiego bo rzuciłam ten system dla WP i nie siedzę już tych aplikacjach. Najlepiej zajrzeć na forum androida i tam zasięgnąć porady od ludzi obcykanych a nie na wizażu gdzie połowa nie wie nic w tym temacie a druga połowa plecie bzdury, które są wymysłem z palca.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez bibi1234 Pokaż wiadomość
Ja też nie mam i od lat nic się nie dzieje złego.
Bo są użytkownicy, którym chcą się dostać do telefonów, takim zwykłym, jak my, nie mają po co stąd możemy być spokojni.
pffe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-26, 21:51   #8
diabliczka66
Wtajemniczenie

Dokształc sie w temacie i sama poczytaj specjalistyczne fora ;> zaden obcykany osobnik nie poleci co antywirusa na telefon. Predzej kaza ci przeinstalowac soft albo zrobic wipe. Dla bardziej zaawansowanych zrobic roota i ogarnac uprawnienia aplikacji ;p

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-06-27, 08:11   #9
pffe
BAN stały

Cytat:
Dokształc sie w temacie i sama poczytaj specjalistyczne fora ;> zaden obcykany osobnik nie poleci co antywirusa na telefon. Predzej kaza ci przeinstalowac soft albo zrobic wipe. Dla bardziej zaawansowanych zrobic roota i ogarnac uprawnienia aplikacji ;p

nabazgrane w notatniku
Ja nie poleciłam antywirusa nie dorabiaj sobie głupot, ok?
Napisałam, że warto go mieć a trzeba się liczyć z tym, że to kolejna aplikacja działająca w tle, która zamuli androida, taki urok tego systemu. Jednak są na niego stworzone wirusy i trzeba się liczyć np. z utratą danych jeśli się antywirusa nie ma. Raczej zwyczajnym użytkownikom większego spustoszenia nie zrobi, zaniesie się do serwisu, przeinstalują system, po problemie.

poza tym, root i inne tego typu zabawy są dla zaawansowanych użytkowników i należałoby zaznaczyć, że się traci gwarancję, nieprawdaż? o tym już się zapomniało dopisać. A! i przy robieniu takich rzeczy można łatwo uwalić telefon, i tego też trzeba być świadomym. Uprawnienia aplikacji nie mają tu nic do rzeczy. Wirus ich nie potrzebuje. Uprawnienia to takie coś, że udostępniasz np. kontakty, jak w przypadku facebooka chociażby. Wirus się zainstaluje gdzie popadnie, tam gdzie mu się uda i nic z tym nie zrobisz, nawet ograniczając aplikacje.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Cytat:

nabazgrane w notatniku
Nie polecą Ci antywira bo zamuli on system najpierw właśnie doczytaj bo robisz chłopakom antyreklamę. Btw. Mój TŻ był adminem na forum androida więc wiem co i jak. Oczywiście się zaraz posypie, że wkręcam, że był adminem. Jak ktoś chce, podam login na pw. Zrezygnował z funkcji na rzecz studiów.
Stary 2015-06-27, 10:46   #10
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pffe Pokaż wiadomość
Ja nie poleciłam antywirusa nie dorabiaj sobie głupot, ok?
Napisałam, że warto go mieć a trzeba się liczyć z tym, że to kolejna aplikacja działająca w tle, która zamuli androida, taki urok tego systemu. Jednak są na niego stworzone wirusy i trzeba się liczyć np. z utratą danych jeśli się antywirusa nie ma. Raczej zwyczajnym użytkownikom większego spustoszenia nie zrobi, zaniesie się do serwisu, przeinstalują system, po problemie.

poza tym, root i inne tego typu zabawy są dla zaawansowanych użytkowników i należałoby zaznaczyć, że się traci gwarancję, nieprawdaż? o tym już się zapomniało dopisać. A! i przy robieniu takich rzeczy można łatwo uwalić telefon, i tego też trzeba być świadomym. Uprawnienia aplikacji nie mają tu nic do rzeczy. Wirus ich nie potrzebuje. Uprawnienia to takie coś, że udostępniasz np. kontakty, jak w przypadku facebooka chociażby. Wirus się zainstaluje gdzie popadnie, tam gdzie mu się uda i nic z tym nie zrobisz, nawet ograniczając aplikacje.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

Nie polecą Ci antywira bo zamuli on system najpierw właśnie doczytaj bo robisz chłopakom antyreklamę. Btw. Mój TŻ był adminem na forum androida więc wiem co i jak. Oczywiście się zaraz posypie, że wkręcam, że był adminem. Jak ktoś chce, podam login na pw. Zrezygnował z funkcji na rzecz studiów.
Dawaj ten nick posmiejemy sie ;p

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-06-27, 19:08   #11
pffe
BAN stały

Cytat:
Dawaj ten nick posmiejemy sie ;p

nabazgrane w notatniku
Śmiej się, gratuluję głupoty także masz już z czego się śmiać, z siebie. najpierw prawisz bzdury a potem o, myślisz, że sprowokujesz, cóż, nie sprowokujesz. jak ktoś uwierzy w Twoje brednie, jego sprawa. Dla mnie zrobiłaś z siebie pośmiewisko.
Stary 2015-06-27, 19:14   #12
Kukume
Raczkowanie

Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi
Stary 2015-06-27, 19:20   #13
kaledonia
zielony stworek

Na iPhone nie mam żadnego antywirusa.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 19:22   #14
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Na iPhone nie mam żadnego antywirusa.
Bo na iOS nie jest potrzebny. To zamknięty system, nie dobiorą się do niego patałachy możesz być spokojna i nie mieć żadnych antywirusów i nikt Ci się do niczego nie dobierze, po za apple, który chce wiedzieć duuużo ale tylko na potrzeby ulepszania swojego systemu i sprzętu.
Stary 2015-06-27, 22:09   #15
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Bo na iOS nie jest potrzebny. To zamknięty system, nie dobiorą się do niego patałachy możesz być spokojna i nie mieć żadnych antywirusów i nikt Ci się do niczego nie dobierze, po za apple, który chce wiedzieć duuużo ale tylko na potrzeby ulepszania swojego systemu i sprzętu.
No widzisz a ja nie toleruje tego ze oni chca wiedziec. Dlatego wole andoida ktorego moge sobie poblokowac i zrobic pod siebie we wszystkich mozliwych kryteriach.

nabazgrane w notatniku

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Śmiej się, gratuluję głupoty także masz już z czego się śmiać, z siebie. najpierw prawisz bzdury a potem o, myślisz, że sprowokujesz, cóż, nie sprowokujesz. jak ktoś uwierzy w Twoje brednie, jego sprawa. Dla mnie zrobiłaś z siebie pośmiewisko.
Ty piszesz nie majac zielonego pojecia o tym co piszesz ... ale coz moze laicy wierza to co napisalas ... gdybys ty czy twoj facet naprawde sie na tym znal i nie pisala bys takich rzeczy.
Takie teksty jak ty tu piszesz kojarza mi sie tylko z jednym forum. Ale tam panowie co niektorzy i ich wiedza ogaranicza sie do sprzatania postow ;p
nabazgrane w notatniku

Edytowane przez diabliczka66
Czas edycji: 2015-06-27 o 22:17

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-06-28, 14:55   #16
pffe
BAN stały

Cytat:
No widzisz a ja nie toleruje tego ze oni chca wiedziec. Dlatego wole andoida ktorego moge sobie poblokowac i zrobic pod siebie we wszystkich mozliwych kryteriach.

nabazgrane w notatniku

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Ty piszesz nie majac zielonego pojecia o tym co piszesz ... ale coz moze laicy wierza to co napisalas ... gdybys ty czy twoj facet naprawde sie na tym znal i nie pisala bys takich rzeczy.
Takie teksty jak ty tu piszesz kojarza mi sie tylko z jednym forum. Ale tam panowie co niektorzy i ich wiedza ogaranicza sie do sprzatania postow ;p
nabazgrane w notatniku
Ups. Zaskoczę Cię. Nie możesz tego poblokować w androidzie. Póki co zrobiłaś z siebie pośmiewisko, nie mając pojęcia o niczym, pocz tym, że można w androidzie zrobić root'a. To każdy wie.
Laik? chcesz, to mnie tak nazywaj. Miałam androida od jego pierwszych wersji, plus root na nie jednym telefonie, cyan itp. I już nigdy więcej tego systemu nie chcę. Rozumiem, że ludzie go lubią i wolą niż WP czy iOS, w porządku ale on nie jest w niczym lepszy a w tej chwili należy do najbardziej zagrożonych irusami i nic nie poradzisz na to a już na pewno nie gadaniem co to nie Ty i że android taki cudowny, gdzie ten system spada na łeb, na szyję i widać to chociażby po spadku sprzedaży telefonów z tym systemem. Nie mówiąc o cenach, które w ciągu ostatnich 3-4 lat wzrosły z tyłka, przepłaca się za większość modeli, nie otrzymując w zamian jakości, jaką powinny błyszczeć.

Ale mówię, zabłysnęłaś kulturą i próbowałaś sprowokować a te emotki pokazują w jakim jesteś wieku i na jakim poziomie intelektualnym. Zaczęły się wakacje i widać, niektórzy się nudzą i wciskają ludziom kit. Bawi Cię jak ktoś za Twoją radą będzie miał problemy z telefonem albo straci gwarancję, na której mu zależy? Brawo.
Stary 2015-06-28, 15:12   #17
Micraell
Zakorzenienie

Jeśli myślisz, że Google nic o Tobie nie wie, bo aplikację zablokowałaś to . Wiedzą i tak, nic nie da twoje blokowanie aplikacji.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-28, 15:39   #18
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Micraell Pokaż wiadomość
Jeśli myślisz, że Google nic o Tobie nie wie, bo aplikację zablokowałaś to . Wiedzą i tak, nic nie da twoje blokowanie aplikacji.
czemu przerwałaś prowadzenie bloga? z ciekawości pytam.
Stary 2015-06-28, 15:55   #19
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
W androidzie przynajmnie idzie co kolwiek zablokowac. I mowa byla o apkach ktore mozna blokowac. Bo watpie zeby samo google robilo wirusy.

A gwarancja nawet na najnowszych telefonach da sie wszystko obejsc. Jest raptem kilka modeli w ktorych nie idzie np zablokowac bootloadera. Nawet knoxa w samsungu i zabezpieczenia z orange da sie objesc.

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-06-28, 15:59   #20
pffe
BAN stały

Cytat:
W androidzie przynajmnie idzie co kolwiek zablokowac. I mowa byla o apkach ktore mozna blokowac. Bo watpie zeby samo google robilo wirusy.

A gwarancja nawet na najnowszych telefonach da sie wszystko obejsc. Jest raptem kilka modeli w ktorych nie idzie np zablokowac bootloadera. Nawet knoxa w samsungu i zabezpieczenia z orange da sie objesc.

nabazgrane w notatniku
Tak się łudzić możesz serio, nie masz bladego pojęcia i ten post to podkreślił w 100%.
Stary 2015-06-28, 18:15   #21
chwast
Zakorzenienie

Ja mam jakas avire, nie wiem co to, było w sklepie na 1 miejscu xd

Wysłano przez tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-28, 18:49   #22
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Ja mam jakas avire, nie wiem co to, było w sklepie na 1 miejscu xd

Wysłano przez tapatalk
Nie zamula Ci telefonu? z ciekawości pytam, bo na PC jednak nieco zjada ram-u i nie wiem czy to ogarnęli na tyle, żeby android to przeżył
Stary 2015-06-28, 18:58   #23
chwast
Zakorzenienie

Nie wiem jak na androidzie, na iOS jest zwyczajnie

Wysłano przez tapatalk
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-28, 19:13   #24
filozof_ka
Wtajemniczenie

Ja mam na androidzie AVG, bo taki był zainstalowany, jak dostałam telefon z Orange. Działa dobrze, nie zamula.
Kiedyś zainstalowałam jakiś program do czyszczenia Clean coś tam i antywirus też się zainstalował, ale tak mi system zaczął wolno działać, że zaraz go skasowałam

Cytat:
Pięknie by było, gdyby Google nic o nas nie wiedział
Stary 2015-06-28, 20:05   #25
pffe
BAN stały

Cytat:
Napisane przez filozof_ka Pokaż wiadomość
Ja mam na androidzie AVG, bo taki był zainstalowany, jak dostałam telefon z Orange. Działa dobrze, nie zamula.
Kiedyś zainstalowałam jakiś program do czyszczenia Clean coś tam i antywirus też się zainstalował, ale tak mi system zaczął wolno działać, że zaraz go skasowałam

Pięknie by było, gdyby Google nic o nas nie wiedział
Prawda jest taka, że każdy wie o Tobie wszystko jeśli używasz telefonu, komputera itp. I to niekoniecznie przez aplikacje ale przez strony www chociażby. sama udostępniasz o sobie masę rzeczy mając chociażby facebooka albo przeglądając strony www, zapisują Ci się ciasteczka a ciasteczka to są informacje dla właścicieli stron. Wiedzą wszystko, z czego korzystasz, czego szukasz w internecie i całą resztę. Niestety, w internecie nie jest się anonimowym, mimo, że niektórzy tak myślą.
Stary 2015-06-28, 20:50   #26
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie zamula Ci telefonu? z ciekawości pytam, bo na PC jednak nieco zjada ram-u i nie wiem czy to ogarnęli na tyle, żeby android to przeżył
Widac ze utkwilas na poziomie telefonow z androidem z epoki telefonow z 512 ramu

nabazgrane w notatniku
Stary 2015-06-28, 22:59   #27
Micraell
Zakorzenienie

Cytat:
czemu przerwałaś prowadzenie bloga? z ciekawości pytam.
Nie miałam na niego czasu. Poza tym przeniosłam go też na Wordpressa i jak dojdę z nim do ładu i składu to pewnie link podmienię w podpisie.

Cytat:

nabazgrane w notatniku
Znacznie więcej potrafiłam zablokować na Windowsie. Uprawnień aplikacji podczas instalacji i tak nie zmienisz, a wciskanie się z buta w system, żeby czegoś nie udostępnić mija się z celem jak dla mnie. I nie wiem jakie to orange daje zabezpieczenia. Simlock?
Nie Google nie robi wirusów. Windows i iOS też nie. A mimo to zbierają o Tobie znacznie więcej danych niż myślisz. Choćby bardzo szczególową lokalizację.

Cytat:
Widac ze utkwilas na poziomie telefonow z androidem z epoki telefonow z 512 ramu

nabazgrane w notatniku
A to te z 1GB już się nie tną? Śmiech na sali.

"Well, I guess it would be nice, if I could touch your body, you know not everybody, has got a body like you."

~George Michael

Micraell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 09:03   #28
diabliczka66
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie miałam na niego czasu. Poza tym przeniosłam go też na Wordpressa i jak dojdę z nim do ładu i składu to pewnie link podmienię w podpisie.

Znacznie więcej potrafiłam zablokować na Windowsie. Uprawnień aplikacji podczas instalacji i tak nie zmienisz, a wciskanie się z buta w system, żeby czegoś nie udostępnić mija się z celem jak dla mnie. I nie wiem jakie to orange daje zabezpieczenia. Simlock?
Nie Google nie robi wirusów. Windows i iOS też nie. A mimo to zbierają o Tobie znacznie więcej danych niż myślisz. Choćby bardzo szczególową lokalizację.

Niekupuje sie telefonow budzetowcow z 512/1 gb ramu bo to wiadome nie bedzie dzialal plynnie. Szczegolnie ze kazdym systemie (w ios czy wm nie widzisz tego golym okiem) aplikacje i uslugi dziala w tle. A jak maja za malo rami to sa zmykane. Wiec montowanie ramo zernych apek powoduje mula i szybsze zucie baterii. Dosyc proste. W dzisiejszych czasach bez 2gb nawet nie ma co uzywac telefonu. Przykladowo opcja multiwindows czyli robisz cos na dwoch okienkach np piszesz na mesegerze i ogladasz youtuba jednoczesnie bez duzej ilosci ramu porostu by nie dzialala.

Wracajac do wirusow. Laik nie instaluje apek spoza marketu a np gp wszystko jest sprawdzane. No i warto tez patrzec przy sciaganiu aplikacji jakie uprawnienia ma dana apka. I jesli cos jest podejrzane to nie instalowac. 90% domniemamnych wirusow to tylko i wylacznie wina tego ze ktos gdzies cos kliknal gdzie nie powinien. I najczesciej sa to wlasnie subskrypcje premium.
Wiec bez zgody uzytkownika nie idzie sobie wcisnac zadnego wirusa.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:

Zerknij kiedys w ustawienia google. Zwykly czlowiek nawet niewie ile tam sledzacych opcji mozna wylaczyc ;p Ja wiem ze sie nie jest anonimowym. Nie rozumiem ludzi ktorzy korzystaja z chmur albo roboa kopie danych na dyslu googla ;p

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:

Orange daje simlock do tego dodaje zablokowany bootloader. I cala zmiana softu od orange na open konczy sie i tak syfem od orange mimo wipe ;p dosyc mocno upierdliwi sa w zabezpieczeniach

Stary 2015-06-29, 12:48   #29
pffe
BAN stały

Cytat:
Niekupuje sie telefonow budzetowcow z 512/1 gb ramu bo to wiadome nie bedzie dzialal plynnie. Szczegolnie ze kazdym systemie (w ios czy wm nie widzisz tego golym okiem) aplikacje i uslugi dziala w tle. A jak maja za malo rami to sa zmykane. Wiec montowanie ramo zernych apek powoduje mula i szybsze zucie baterii. Dosyc proste. W dzisiejszych czasach bez 2gb nawet nie ma co uzywac telefonu. Przykladowo opcja multiwindows czyli robisz cos na dwoch okienkach np piszesz na mesegerze i ogladasz youtuba jednoczesnie bez duzej ilosci ramu porostu by nie dzialala.

Wracajac do wirusow. Laik nie instaluje apek spoza marketu a np gp wszystko jest sprawdzane. No i warto tez patrzec przy sciaganiu aplikacji jakie uprawnienia ma dana apka. I jesli cos jest podejrzane to nie instalowac. 90% domniemamnych wirusow to tylko i wylacznie wina tego ze ktos gdzies cos kliknal gdzie nie powinien. I najczesciej sa to wlasnie subskrypcje premium.
Wiec bez zgody uzytkownika nie idzie sobie wcisnac zadnego wirusa.

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Zerknij kiedys w ustawienia google. Zwykly czlowiek nawet niewie ile tam sledzacych opcji mozna wylaczyc ;p Ja wiem ze sie nie jest anonimowym. Nie rozumiem ludzi ktorzy korzystaja z chmur albo roboa kopie danych na dyslu googla ;p

---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Orange daje simlock do tego dodaje zablokowany bootloader. I cala zmiana softu od orange na open konczy sie i tak syfem od orange mimo wipe ;p dosyc mocno upierdliwi sa w zabezpieczeniach

Przepraszam, który telefon na androidzie z 2GB ramu chodzi płynnie? i nie wyskakuj z G3 bo sorry, takich lagów nie miałam na stary, lg gt540 z 512 ramu.

Co ma do cholery onedrive albo dysk googla do udostępniania czegokolwiek? toć na tym trzymasz raptem zdjęcia, filmy i kontakty, nic żadna z nich nie potrzebuje o Tobie wiedzieć

a blokady pod tytułem simlock i zablokowany bootolader to jest już śmiech gromki na sali. Nie wiem też, co niby to ma do udostępniania danych, no ale widocznie Ty wiesz lepiej...
Stary 2015-06-29, 13:24   #30
diabliczka66
Wtajemniczenie

Chociazby htc m8, nawet skansenowy galaxy note 2 dziala plynnie, one plus one tez ma 2gb ramu.
A g3 oprocz dupnej baterii po nowej aktualce rzekomo dziala calkiem spoko

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Komputery, telefony, tablety

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości